Drömde sött

God morgon! helst av allt hade jag inte velat vakna... drömde att jag var i härliga varma Thailand. Allt var riktigt billigt och jag shoppade järnet. Bland annat ett par assnygga skor som jag gärna hade haft ikväll. hehe.
Åt god mat gjorde jag också, fast minns inte direkt att jag åt för var ju ingen smak precis :P Köpte cola burkar i miniatyr (då menar jag miniatyr) och delade rum med fina Erika. Massa människor som jag kände var med dit. Tror vi typ hade bokat ett helt hotell eller så. haha. Det vore ju något faktiskt! Ett helt plan, ett helt hotell med goda vänner och bekanta.

Men åter till verkligheten... nu på morgonen ska jag elda, duscha och sen hämta upp vackra Linnéa som ska hälsa på i Linde denna helg.  Sweet! Iväg på födelsedagsfika hos svärmor också. Sen ikväll brakar de lös och en kvartett av tjejer drar ut och gör Örebro osäkert! Kan inte bli annnat än bra!

Fint!

Sitter brevid en hund som snarkar galet... hon blev trött efter dagens långpromenad och bus. Klockan är ju inte ens mycket än. hehe. Trevlig dag i alla fall hittils med syss som sällskap. Tog oss en sväng på fyrhjulingen också. Taggar till för morgondagen. Någon i öret som ska kasta sig ut i vimlet? Hur som helst.. NJUT av dagens sol och värme!

Vem skyller man på?

Jag satt och lyssnade på radion på väg hem från jobbet idag. Visste ni att Karlskoga skola bland annat hade en "lära sig läsa"-bok med massa dåliga genus skildringar? Vad jag menar är att boken skiljer manligt och kvinnligt och att barnen får detta intryck redan i så tidigt ålder som när de lär sig läsa.
Dåligt?

När jag funderade över detta fångade jag ett minne från en liten Kari som gick i skolan. Hon var så stolt över att ha klarat sig så bra på ett prov och slagit killarna som ska vara bättre än tjejer. Var det mina läroböckers fel? Vem skyller man på? På lärare? Skolan? Föräldrarna? Har vi inte ett eget ansvar att barnen får rätt uppfattning som små?
Men sen funderade jag lite mer på det där minnet och tänkte om...

Var det inte en ledsen Kari, en besviken Kari som hade klarat sig sämre än några killar på det där provet. Var det inte så att tjejer skulle vara bättre än killar i skolan för de var skötsamma till skillnad mot killarna som var så högljudda och stökiga! Vems fel är det att jag kände så? Vem lärde mig att det ska vara skillnad på tjejer och killar? Varför är vi inte istället individer?

Tok

Haha. jag garvade gott åt min tokiga vovve igår när jag kom hem. Min söte sambo hade byggt en ny trappa upp till "altanen". Som vanligt vill Aidi slänga sig på en när man ÄNTLIGEN kommer hem till henne men det gick inte riktigt... hon vågade inte gå på trappen. haha. Istället stod hon på altanen och gnällde det mesta hon kunde i sin olycka att inte kunna överösa mig med sin glädje.
Efter lite övertalning så gick det bra tillslut iaf så nu tror hon sig till att springa upp och ner på trappen. Modig vovve jag har!

Plastigt

Hela köket är täckt av plast... förutom taket. jag är för dålig på att komam ihåg före bilder. Blir oftast bara påbörjat och efterbilder. Vi får la se... det känns grymt bra iaf!

Morgonträning

Dags att dra iväg för lite träning... Igår blev de en massa måla och fixa så det känns i många muskler kan jag lova. så dags att göra ännu mer nytta!

Taggar till helt galet med denna:


Morgon

Vaknade får någon timme sen... har inte hittat på så mycket sedan dess. Skönt med långsamma starter på dagen. Idag ska vi återuppta köksrustningen. Listan förkortades inte speciellt mycket igår, kanske inte så konstigt när vi inte var hemma mellan 11-12.30 & 13.30-17.00. Jaja... nya tag idag.

tings to do

Fullt ös... eller ska bli i alla fall. Veckan ska massa tid läggas på köket. Listan är ganska lång men det kommer bli så nice när det är klart. Sjukt vad tid som läggs på ett hus som ska säljas egetligen. Slutar väl med att vi får det precis som vi vill ha och inte vill flytta i alla fall. hehe.

I helgen som var drog Teres, syss och jag in mot Örebro. Ett ganska impulsivt initiativ men de blev också ganska lyckat. Kul att komma bort och iväg. Planen var utgång i Öret den 30:e också men nu luta det eventuellt mot en kryss iställe. Om saker och ting går som vi vill. Boooyah! De rullar på om man säger så...

Tummen upp: En ordentlig träningsmotivation har infunnit sig!

Åke-låten

Inte hört de förut? "Refrängen" går ju i Åke´s tecken!


Höstmys

Idag har varit en riktigt sofy höstdag... jag har älskat varje minut av den. Började dagen med en tur på marknaden med syss. Sedan har hela eftermiddagen spenderats med att åka fyrhjuling. Måste säga att det gick riktigt bra mot slutet, bättre och bättre, eller fortare och fortare om ni hellre vill de. hehe. Tänkte avsluta med en riktigt god middag nu på kvällskvisten också. Nice!
Några mysbilder bjuds de på!









Story of my life

Fick tillslut höra angående jobbet jag på intervju för... men det blev en nitlott. Men det var ju inte oväntat att denna gång skulle bli någe annorlunda, börjar bli lite van att få nobben nu. De valde tillslut en äldre och mer erfaren fick även ett "...men jag vill att du ska veta att det stod mellan dig och den andra, vi valde mellan en som kan få all den erfarenhet som behövs eller en som har. En som hade den erfarenheten var bäst för oss just nu."
Klart att jag bli glad av att få höra det men det brukar vara samma visa... nära skjuter ingen hare. Men de e bara att rusta om, söka fler och någon gång så måste väl turen vara på min sida. Frågan är hur man ska få erfaranehet om man aldrig får chansen att inföskaffa det.

...

Hur kommer det sig att man kan känna sig så ledsen när man har såå mycket bra i sitt liv.Ingen fråga egentligen... bara en omvärdering.

Gött!

Idag åker jag mot Värmland, Hagfors, Bergsäng närmare bestämt... Ikväll nalkas den årliga kräftskivan, däremot är det mer en grillfest för min del. Vill inte äta saker som stirrar på mig och kokas levande, usch! hehe. De kommer bli kanon!

Igår fick jag en hel del uträttat. Satt i telefon största delen av morgonen. Men fick i alla fall hit en tekniker idag och kolla bredbandet och senast Tisdag anländer ett nytt modem så vi får tillbaka vårt internet. Skönt!
Sedan så ringde jag även tandläkaren igår, fick komma direkt och visade sig att jag hade en inflammation men inte så illa att jag behövde pencillin. Så de gjorde rent med någon tår från min sida och så är det bara att avvakta. Skönt!
Träning stod också på schemat, svetten spruta åt alla håll tror jag. Skönt!
kvällen avslutades med städning och tvätt av bilarna. Så var det ÄNTLIGEN gjort måste jag säga. Skönt!

Thats it for now... take care
!

krångel

Krånglar inte det ena så är det de andra! För ett par dagar sedan så kände jag lite väl mycket frustration på den teknik som jag besitter. Ett modem som inte fungerar, en dator som krånglar och en mobiltelefon som går mot sina sista dagar. Blir dyrt att ersätta allt på en gång så får väl hoppas att i alla fall datorn hänger med några månader eller år till.
Modemet är det iofs inte vi som äger så får la se om de vill byta ut de. Hur som helst så har detta inneburit att vi varit internetlösa några dagar nu. Närmare bestämt en vecka. Lyckades rota fram ett gammalt modem ur garderoben och fick igång de. Skönt! Idag så sköter jag/vi det mesta över datorn och internet. Man känner sig så avskuren utan.

Så måste jag hitta en ny mobiltelefon... har ni där ute några tips? Jag hatar att leta ny telefon, vet inte vad jag vill ha! Vad som är bra.

debatt?

Skrivit för ett par dagar sen men ej publicerat...

Inte för att jag brukar men jo… imorse hamnade jag med tv-kanalen inställd på SVT1 och Debatt. Jag trodde inte riktigt mina öron. En hemskt upprörd Hovsångare som är bestört över att SVT har ett program där några kändisar ”lär” sig dirigera en orkester. Va?!?!  Varför får de inte ha ett sådant program?

”Man måste ha en grundutbildning för att kunna dirigera ordentligt. Det kan man inte lära sig på fem dagar!”

”Så man får inte leka med yrket? Och på så sätt öka intresset för klassisk musik, för opera?”

”NEJ man får inte leka med konsten.”

Jag tror nog att hon mest var upprörd för att de lärde sig hyfsat bra ett jobb på som hon kämpat med i 40år. Hon kände sig hotad. De lyckades få folk att öppna ögonen för yrket, musiken osv vilket ho inte lyckats med.

”Det är ett skiit program!” Stackars dig kvinna, byt kanal om det upprör dig.


Väntan

Tycker inte att jag gör annat än att vänta... ring telefonen ring!

Jag har nog för stora förhoppningar, trots att jag försöker att inte ha de...

RSS 2.0