Mycket mycket

Just hemkommen från Maryy efter ett välbehövligt pluggpass. Det var mycket lättare att få något gjort där! jag trodde att det skulle bli en hektisk vecka. Det blev snarare en hektisk helg. Jag har många bollar i luften för tillfället känner jag men är ändå tillfreds med det. Känns som att man lever och man får undan så mycket mer och fortare än annars! Dock är det inte roligt när man kör fast och att jag på måndag ska redovisa ett projektarbete och försvara det när jag tycker att det suger hårt! Inte alls nöjd.

I onsdags blev det ju Hoffmaestro & Chraa! Grymt bra... synd att man fick vänta så länge på att de skulle gå på scen men när de väl gjorde det var det mer än bra. Vilket tryck och vilken energi de hade på scen! Roligt att titta på, väntade såklart hela tiden på min favorit Highwayman. Rolig kväll!

På Söndag bär det av mot kusinen för att sedan på måndag åka ner till Trollhättan. Men först hemtenta och förberedelse. Ska även få jobba några timmar imorgon! Sweet!

I like it!

Sweet

Härlig dag... igår tömde molnen ur sig ordentligt... idag skiner solen. Var till gymmet förut och pumpad elite. Grymt skönt! Dock har jag och Elisa tagit vanan att skippa stretchingen och ta en promenad ute efteråt. Jag behöver stretcha. Måste försöka lägga det på minnet!

Sitter nu och fixar till en oangmiddag, lasagne. Jag har gjort en innan och den var lite fusk. Nu har jag använt smaklökarna och fixat till hela själv förutom lasagneplattorna såklart. Det kommer bli galet gott! Sedan efter det blir det en dusch och ner till Chillen för att förfesta med han och Maryy. Ikväll blir det Ritz oxh Hoffmaestro!


HÄRLIGT!

Äntligen äntligen äntligen!

LYCKORUS!

Jag är verkligen klar nu... efter nästan tre års missnöje så fixade jag skittentan och med råge! Visst kan man sörja de tre poäng som fattades för att nå upp till ett VG men fan... jag är klar med skiten! Mitt psykologiska hinder är övervunnet. Komplexa no more. haha.

Helgen

Så är helgen slut... är nervös inför veckan. Det kommer vara full av tentor, inlämningar och feberedelse. Mina projekkamrater verkar inte så sugna på att göra klart vår uppsats. Jag är inte nöjd! Ingenting är i den standard jag vill att det ska vara. En av dom vet jag inte ens vad hon gör, sitter hemma och klagar över att hon har så mycket att göra utan att faktiskt göra något? gaaah!

Annars har det varit en bra helg. Visst den hade sina downs... ibland får man bara en känsla. En känsla av att något inte kommer sluta bra och att man inte borde röra flaskan den kvällen. Men de gör man ändå, ibland går det bra andra inte. Fredag blev det lunch med Maryy och syss sen till gymmet och ge järnet! Elisa lockade med utgång och jag sa inte nej. Det blev en ganska kul kväll, men jag hade inte roligt på Harrys!
Lördag träffade jag Maryy igen och vi drog till Lindesberg och festade efter hockey och grillning. Även de trevligt. Alltid kul att umgås med min Maryy!

Jag ska dela en hemlis!

Jag är Messias... fast inte lika ren eftersom jag är trångsynt och dömmande. Kanske lite dålig på att ta självkritik och provocerande också. Ja det var väl allt? Nej, jag försöker ju sätta dit folk och få dom tänka också. Ja vill ju inte att folk ska tänka för mycket. Så lyssna inte på mig! Jag försöker bara få er tänka... det är inte bra!

Natti

Bra fråga!

Käre Gud!
Om vi lever efter vi har dött. Varför måste vi då dö?

// Hugo

"solallergiker"

Jag blir så ledsen på när jag tänker på att jag inte tål solen. Allt på grund av att jag solade solarium två gånger för 1½ år sedan. Innan hade jag inga problem så det måste ha varit det som satte igång reaktionen mot solen.
Pigmentfläckarna som blev får jag lära mig leva med och man kan ju hoppas att jag någon gång snart kan gå ut i solen utan att det ska klia på hela kroppen. Men det är bara att hålla ut för när jag varit ute nog länge i solen så avtar effekten. Men som sagt man får utsätta sig för ett jäkla kliande först.
Har i alla fall varit till apoteket och införskaffat solskyddsfaktor, blev rekommenderad en för solkänslig hy. Usch vad den var dyr! Men man får ju hoppas att den är värd det också.

Hon på apoteket kallade mig solallergiker, heter det verkligen så? Är inte det när man absolut inte kan vara i solen utan att få blåsor och skit? Jag får ju bara kliande eksem mest överallt men förmodligen finns det väl olika grader av detta. När jag läste vidare såg jag att andra kan få stora blåsor och svullnader och sprickor i huden! Det är många som påverkas framförallt av försommarens sol och som tur är har jag lindrigare än vissa då det stannar vid eksem, jag har då inte märkt av något annat än.
Finns även ett sorts allergipiller som ska hjälpa mot solkänslighet. Jag måste säga att jag blev lite sugen på att testa detta bara för att slippa allt kliande. Läste även att soleksem vanligen drabbar endast ca 10-20% av Sveriges befolkning, men det är vanligare hos kvinnor. Undrar hur det kommer sig?

Så snälla undvik solarium om du vet att din hud är känslig, jag visste det ångrar mig bittert nu. Använd solskydd i början av sommaren då många säger att solen är som starkast. Eftersom så många reagerar som mest under denna tid så antar jag att dom har rätt. Samt var försiktig om du vet att du reagerar på solen och ska åka utomlands till solen utan att vara lite solhärdad, att vara s.k. "vintervit".




Soleksem


Bild av: http://andrewsson.blogg.se/

Gött

Jag njuter... av värmen, av fågelkvitter och av att sova med balkongdörren öppen. Av grilldoft och av cidern i kylskåpet. Av en härlig mjukglass och solglasögon, av att köra med bilrutan nervevad och rock klassiker i högtalarna. Ja nästan till och med av att sätta mig och hugga tag i all min kurslitteratur.

Life feels good this morning!

plugg

Sitter hemma i Örebro och funderar över det här med plugg och träning. Har inte gått så bra för mig senaste veckorna. Träningen på grund av en långvarig förkylning och plugg på grund av allt annat kul och olust. En vecka till helvetet brakar lös och jag är inte redo. Så dags att växla upp och hålla ut. Känner att det kanske var dumt att beställa en triologi just idag.


Ge mig gärna tips och motivation att fixa detta!

Veckan

En händelsefull vecka har det varit! Jag har varit i Värmland och sett Robert Ashberg och Gert Fylking deklarera hur snåla Värmlänningar är. Speedway. Varit först fram till en bilolycka, var inte lite nervös när jag drog upp dörren till bilen som låg på taket med däcken snurrande för fullt, nervös och rädd för vilken syn man skulle möta. Men föraren klarade sig med huvudvärk och något skrapsår och hunden likaså. Vissa har änglavakt! Använd bilbälte!

Bilbälte hade i alla fall inte MH i lördags. Fast inte för att det fanns varken bälte eller bil när han åkte omkull. När han vaknade på söndagsmorgonen och åkte till akuten fick han veta att han hade en krossad näve. AJ! Så det blev gips och eventuellt får han åka in för att operera handen. Inte konstigt att han hade så ont hela kvällen. Det konstiga var hur han kunde vara med och dra och putta på efter att han dragit sig i. Men det var väl en blandning av adrenalin och alkohol som gjorde att han inget kände först.

Lördagen fyllde Björnis år. Vi startade upp runt tio på morgonen, åkte in till Lindesberg och så fick Björnis och MH vara med och fånga en tjuv. Duktiga mina killar!
Efter att vi laddat med mer alkohol och lekt polis var det Drag racing som stod på schemat. Tråkigt om jag får säga det och dåligt väggrepp säger dom som vet. "Publik platsen" var en lerbank som man sjönk ner i. Vissa hade varit så smarta att dom hade tagit på sig vita converse. Doooh! Vi drog därifrån och käkade istället!
Sen blev det lite åkande fram och tillbaka innan vi bestämde grillning hemma hos Björn. Väl där åkte isbilen fram och det blev lerkörning på gärdet.
Att dra upp allt som hände skulle bara bli långrandigt men kvällens sumering kan nog vara: bensindränkta byxor, några skrapsår, en krossad näve, god mat, gott sällskap, myggjävlar, solbränna, sommarvärme, off-road, lera, trasig växlelåda, mer lera, fastkörning, cykel och ficklampa.

En redig kväll helt enkelt!

Jajjemen!

Blir så glad när jag tänker på det... Björnis är verkligen en klippa. Han står ut med mig när jag har mitt dåliga humör, som när jag var arg på sista tentauppgiften, och har även tålamod att sätta sig och uppmuntra samt försöka hjälpa mig. Vi fick ihop ett ganska vettigt svar tillslut. Man kan ju hoppas att 40% av det är rätt så jag slipper göra om tentan.

Under Söndags kväll funderade jag lite på om jag inte skulle dra till Värmland ett par dagar. Sen när måndag morgonen kom så funderade jag en sekund, sedan satt jag i bilen en kvart senare och styrde kosan mot Hagfors. Det kändes vettigt för tillfället. Idag, tisdag, så ska jag och syss in till "stan" en sväng och kolla på tv-inspelningen av: Haparanda - Ystad :En del av mustaschkampen. De ska ha auktion vid ICA och vi har ändå ärenden inne i stan så ja... varför inte. Se till att titta på Söndag, 8:an klockan 19.00. Tv8 dubbelt så bra som Tv4 säger dom ju.

 På Onsdag bär det tillbaka till Örebro... Har insett nu att från och med den 24 till 4:e Juni så kommerja g inte att ha någon fritid. Samt dessförinnan borde man ju plugga också. Anledningen:

24:e       - Tenta Komplexa
25:e       - Inlämning Projektarbete
26-30:e  - Förbereda opposition och presentation
27-29:e  - Hemtenta Ekonomistyrning
30:e       - Redovisning av Projektarbete i Trollhättan
4:e         - Tenta Juridik

suck

Hemtentan tar livet av mig. Satt igår och försökte förstå hur jag skulle lösa uppgiften men failade. Gjorde ett nytt försök nyss men jag är helt borta. Jag måste ju klara 40% på varje uppgift för att få Godkänt. De första uppgifterna kändes lätta men tji för det när jag körde fast på denna. Hur gör man för att räkna ut om det är billigare att ha en anställd sjukskriven och en vikarie anställd än att låta ordinarie jobba med bara 80% kapacitet? suck. Borde ha den löst och inlämnad tills ikväll... detta bådar inte gott.


Blä

Jag gillar inte detta med att vara sjuk. Det är så energitömmande! Krasslig i halsen, hostar, snuvig och tätt i bröstet. Det sistnämnda gör sig väl till minnes då man försöker röra lite på sig. Men man kan trösta sig med att man är på bättringsvägen och nu räcker det med sjukdom ett tag framöver. Tror jag och Björnis smittar varandra för när han är sjuk är jag frisk och sen byter vi. Nu får det va stopp med dessa dumheter! Jag längtar efter att komma tillbaka till gymmet så har inte tid att va sjuk längre.

Solen är framme, det ser ut att bli en härlig dag... Blir strax att åka in till Linde och försöka ta en lättare promenad med syster. Sen SKA jag försöka ta tag i hemtentan. Den ligger och gäckar och frågar mig varför jag inte lyfter på arslet och gör klart den. Den bör ju skickas in senast torsdag.

Lite snabbt

Måndag... dags att ta upp skolarbetet igen. Hade en vision igår om att sätta mig ner och göra klart hemtentan. precis som jag hade den visionen i torsdags. Men den visionen uppgyllde jag aldrig. Men in ska den skickas nu i veckan så börjar bli dags att få den avklarad. Men först idag så är det dags för projektarbetets sista del, möte på manpower där vi ska få lära oss om hur mycket det kostar att ha anställda hos dom. Ska bli mycket intressant. Förhoppningsvis så har jag lärt mig något nyttigt fram tills dess så att jag fattar lite mer om vad det är vi egentligen vill ha ut av dom. haha.

Valborgshelgen var skoj! Men orkar inte gå in så mycket närmare på den nu. Alla var astaggade och som vanligt så är det alltid bäst i glada vänners lag. Jag och Syss blev lite övergivna där ett tagmen vi hade skoj i alla fall. haha. Ja så kan det gå!



Alla var nog lite trötta där i slutet!

RSS 2.0