Sol & Plugg

Sol Sol Sol!
Det är härligt... dagarna spenderas just nu mest på balkongen som syster hjälpte mig att städa. Igår blev det inge plugg gjort alls, drog till E på kvällen och såg på finalen av Robinson. Kom igen! Jarmo skulel ha vunnit! Sen joinade Nidia också och vi tittade på film. Lite mysig kväll så. Grillchips! Så jag längtat!
Men idag ska det bli masa plugg, börjar få smått panik när jag räknat antalet pluggdagar som återstår. Ruskigt! Så nästa vecka kommer spenderas på Uni kan jag lov! Enda sättet att få något vettigt gjort.

Annars så mår jag faktiskt bra! Min down period har försvunnit. 6 dagar kvar... självklart kan jag stå ut me de! Plugga som fan och sen leva livet hela sommaren. Var nära att jag drog till Karlstad och festade med Mr.P igår. Skulle ha varit så skoj att träffa honom igen! Men tillslut tog jag beslutet att Plugg var viktigare. Jag menar... jag har fan hela sommaren ledig, ska jag då offra tentan på fredag för en fest? Sista veckan nu! Sista veckan! Suck.

Lifehouse

You said that I was OK then you left me alone
Im bearly breathing on the thought of you
Im still holding on

Orka!

En av de sakerna jag inte gillar är folk som tycker så enormt synd om sig själva... ibland måste man få tycka synd om sig själv. Men jag tycker även att det skiljer på folk som konstant fiskar medömkan och folk som faktiskt mår dåligt! Oftast kan en positiv tanke förändra det mesta och det finns dom som blockar alla positiva tankar för att ge plats för att tycka synd om sig själv och må dåligt. Otroligt onödigt. Alla har ju sina dåliga dagar!

Idag har det gått mycket energi till självömkan. Jag mår pyton! Stress, sömnrist och slarv med maten. Detta slutade med att jag på väg hem från Uni idag fick ett rejält blodsockerfall. Jag gick på någon sekund från att vara hungrig och pigg till varm, yr och illamående. Fick i mig choklad och mjölk och det värsta gick över men inte helt.
Mår fortfarande illa och har huvudvärk. Stressad över att jag inte haft ork till att plugga idag, känns som tankeverksamheten ligger på noll! Så mycket annat som tar tid från mig, men finns ingen annan att skylla på mer än mig själv! Så skärpning, sova ut inatt förhoppningsvis och sen ta nya tag imorgon. Känner jag att jag får något gjort så kan jag känna mig lugnare och stressen minskar. Så det är min plan! Håll tummarna.

Uscha

Plugg plugg... ja, om ändå det gick att skruva ner tiden. Så den gick långsammare. Tentan närmar sig alltför snabbt! Jag orkar inte sova om nätterna. Förmodligen på grund av stress och tankar på allt som ligger framför mig. Måste försöka varva ner!

Älg Älg!

Det har varit fullt ös hela helgen med böter, fiske, soffmys, grogg, snack, chill, eldning och nyöppning av ranch. Härligt faktiskt! Allt detta gjorde mig inte så sugen på att återvända till Örebro och plugget. Vad slår att sitta i solnedgången på en veranda och dricka öl/grogg och kika ut över klarälven? Men bara två veckor kvar... och det ska spenderas med vännerna!

Jag måste berätta om en sak som hände i Lördags... efter mycket funderande så bestämde jag syss ch Rob att vi skulle ta en sväng till Kolsnäs, Sunne. Så vi hämta upp L och begav oss.
Snart var vi nära att köra på en liten söt gullig hare, men den klarade sig! Sen va det piss-paus för Rob och Syss. När vi stod och väntade åkte förbi en bil som körde cirkus 60 km/h .... Drygt tänkte jag!
Vi åkte efter bilen och tyckte det var suckade över deras hastighet och så helt plötsligt bara PANG !
Så krockade dom med en älg...!
Kan fortfarande se smällen framför mig som i slow-motion och hur vi sekunder innan satt och skrek "nej nej nej älgen" för vi insåg att det snart skulle smälla. Fjolårskalven som blivit påkörd reste sig mödoamt upp och släpade sig iväg in i skogen. Så vi stannade bilen, såg till att allt gick bra med dom som körde på älgen och ringde polisen. Vi märkte sedan ut vart krocken hade skett med en systembolags påse och några pinnar så jägaren som dom skulle skicka kunde hitta platsen.

Efter vi har stått och dirkuterat händelsen så åkte vi vidare och var nära (igen) med att köra på en liten söt gullig hare men den klarade sej också! Jag och L satt därefter på helspänn och spanade i skogen efter fler djur. Väl framme i Sunne träffade vi Pastorn som var vakt. Han fick snart slänga sig in i ett slagsmål mellan två äldre Norskar och ett gäng av yngre killar (ca10st). Det var lite roligt att se. Och dom skulle inte ge sej heller... Puckon!

Det blev en ändelsefri resa hem i alla fall och det får man ju vara glad för! Så tänk på det nu vid denna årstid... älgarna stöter bort sina fjolårkalvar och dom strövar gärna utmed vägarna så se upp!


Deal with it!

Som jag skrev i föregående inlägg så har jag säkerställt en fattig sommar... anledningen...

Hagfors som småstad förändras inte mycket. En tant som var gammal redan när jag var en liten parvel struttar runt på gatan lika krumpen som jag minns.Hon kommer nog överleva dom flesta!
Visst har detta småstadslivet sin charm och jag är väldigt hemmakär men det är skönt att inte bo där nu och få vara med om annat innan man bosätter sig här och skaffar barn som så många 18-20 åringar nu gjort. Min största rädsla, få barn och fastna i min småstad och sitta i kassan på ICA hela livet... Men är redan på väg bort från allt det och It Feels Good! En annan rolig sak med denna stad är att det inte finns några poliser!
Jag vet inte vart dom är men här verkar dom inte finnas... men därmed så är man helle rinte beredd när dom slår till.
Anledningen till att jag åkte hem var för att få lite lugn och ro ett tag och spara pengar. Jag tror tyvärr denna resa kostade me rän det smakade! Jag ska skjutsa hem en kompis och där står dom... i gula västar och viktig min och vinkar in mig. Jag blev inte nervös, trodde att det var en enkel nykterhetskontoll.
"Hej vi är från polisen och gör körkort och nykterhetskontoller..." pust tänkte jag men hon fortsätter: "...vi gör även hastighetsmätningar och det gick lite fort för dig."


Så nu har jag fixat min första fortkörningsbot, på en väg där jag trodde det var 90 men som det tydligen var 70 på!
Polisen var däremot hur trevliga som helst. Vi snackade på.
Jag erkännde mitt misstag och thats it, en smäll man får ta. En annan man som dom tagit däremot tog det inte så bra... han var asförbannad! Men vem har han att skylla mer än sig själv?
Så nu sitter jag här, redan pank eftersom jag inte har något jobb i sommar... och har även en saftig bot på 2800:- att betala. Thats life!

Säkerställt

Yes nu har jag säkerställt min fattiga sommar.... hör ni suset i plånboken och på bankkontot? Kan säga att min fattiga sommar börjar redan idag! Rättare sagt för en timme sen. CSN som kommer på måndag kommer fösvinna i samma stund som dom sagt hej till mig. Så kan det gå när man inte lyssnar på sin instinkt.

frilla på frilla

Har inte så mycket att göra här hemma emellanåt, har inte riktigt bestämt mig för om det är skönt eller jobbigt. Båda delarna kanske. Hittils har dagarna gått ut på att prova ut balfrisyr, fixa 80-tals frisyrer och ha allmänt nice med L, L och Syss. Strax kommer även Rob hit till stora staden Hagfors och imorgon blire marten.
Var lite sugen på Kolsnäs på Lördag men så fick jag höra inträdespriset och snåltarmen vred sig i vånda! Jag är ju som sagt totalt pank i sommar, inget sommarjobb som de verkar och tackar nog nej till sommarkursen då den verkar vara en repetition av vad jag redan läst. Känns som om de kostar mer än det smakar med tanke på böcker som måste införskaffas.

80-talet vart tog du vägen!

Får man välja själv?

Inte för att jag håller på något parti men jäkla bra reklam... haha.


Å så det blev

Hets hets... mycket nu! Tentor som ska pluggas till och PM som ska skrivas.
Så i och med det så gjorde jag ett beslut, bort med en tenta och åka hem till Värmland för att ladda batterierna. Känns just nu som ett bra drag. Men bara för att jag är hemma så betyder det inte mindre plugg. Har ju en del som jag måste göra ändå.

I helgen var jag helt och totalt utslagen, men det hindrade mig inte från att dra iväg i lördags ändå och kvällen slutade med att jag blev aspackad. Efter att hela lördag spenderat dagen med att ligga ute på balkongen under ett täcke och halvsova så vaknade jag upp tillslut, runt klockan sex på kvällen och drog iväg till dom andra som skulle grilla. Lat som jag var så köpte jag själv en kebab i bröd som jag åt 1/4 av max och sedan fixade jag inte mer. Det plus en smörgås på morgonen var allt jag åt den dagen! Så TABBE! Snart försvann en flaska vin, svag dock, och vi var påväg hem till mig där... en 70is vodka försvann samt nån shot Sambucca. Jag vet jag bjöd men hur mycket har jag ingen aning om men jag blev full i alla fall. Det gungade som aldrig förr och det blev ett par samtal jag inte har något större minne av. ops!


Men nu är jag hemma i Värmland i alla fall. Jag har ingen aning om vad jag ska fördriva dagarna med eftersom alla är i skolan eller jobbar men jag kommer väl på något.


JabbaWockeez

Jag måste säga att jag diggar dom... speciellt denna dans.


Busy busy

Klockan är snart fyra och jag har inte gjort något alls idag... jag känner mig extremt seg och vill bara lägga mig under täcket. Men det fungerar ju inte riktigt de heller.
Vaknade elva, var uppe kanske 1½ timme sen sov jag ett par timmar igen. Jag tycker om att sova. Speciellt då jag inte sovit ordentligt senaste nätterna.

Tjänstemanna middagen i torsdags var jätte trevlig och härlig. Vi i Klubbet laddade på Bryggan innan och var dom som var mest laddade när vi kom fram. Kanske inte så konstigt när man slukat fyra cider och en drink på bara nån timme.
Vi lyckades hamna på fel sida av vårruset när vi tog bussen in till stan också, det slutade med att vi inte kunde gå runt så vi sprang med helt enkelt. Så nu har jag sprungit vårruset. haha.
Maten var god, jag hade bra bordsällskap och sen var det tänkt att jag skulle hem men lättövertalad och taggad som jag var så blev jag med till Harrys där vi dansade och hade grymt kul. Träffade Rekryteraren på SET och han kom ihåg mig från vårt företagsbesök. Det tyckte jag måste vara ett bra tecken!
Snart skulle det vara hemfärd men istället blev det efterparty på Bryggan, genomtänkt? Nja.
Kom hem och lade mig runt halv fyra.

Fredag blev en busy busy day... Så kortfattat: ca3h sömn, seminarie, mat, simma & basta, Laxå för att hämta stekbord till bryggan som ej passade, Emma, Kåren, äntligen sova!
Inte riktigt hur jag hade planerat min dag och den enda lediga stund jag hade var en halvtimme mellan mat och simningen då jag lyckades sova/vila en stund. Det behövdes! Men skoj var de... Mikee kom och det var länge sedan jag såg honom den jäkeln. Innan kåren hade vi lite skoj med några fontäner också. haha. Ibland är man lättroad!

Härligt

Jag mår för tillfället riktigt bra... känner verkligen hur kroppen riktigt börjar komma igång och det är helt underbart. Jag är ännu mer taggad till att plugga däremot inte till det prov som är närmast men att jag har ork till att plugga tycker jag ändå känns bra. Betyder ju att jag får något gjort. Mitt humör är också ett helt annat, känner mig lättare till sinnes. Kan bero på förra helgen då jag fick ur mig en hel del vilket var behövligt. Kom till insikt så att säga.

Tänk bara hur man kan förändras genom att träna, ut med all underbyggd energi och må bra!
Känns som om jag gjort rätt val, att locka fram min Serious sida.

Serious

Jag har en plan... jag ska bli serious fan!
Tillsammans med Maryy så ska plugg och träning prioriteras denna månad och lite längre ändå. Det känns bra, det känns gött! Jag är taggad! (Hur många tror att det bara håller en vecka?) Nej men jag ska fan fixa det här nu, och jag ska inte börja med något tjafs om att jag inte ska dricka en droppe alkohol för det är ingen idé men jag kommer att prioritera plugget och annat före. Försöka vara mer hälsosam. Försöka är bra, försöka gillar vi!
Dessutom kommer jag spara en hel del pengar på detta känns det som, för pengar är inget jag har nu. Så jag är ledsen att göra er besvikna ni som hade hoppats på att se en röjjar Kari ute under Maj nu... men det känns som att jag måste prioritera plugget. En hel del som hänger på tentorna och de PM som kommer nu.


Kurt Nilsen

Jag har verkligen fått upp ögonen för detta örongodis... Han passar verkligen mitt humör just nu.
Underbar Norsk sångare! Vinnare av World Idol.
När jag youtubade honom så hittade jag en version av låten Halleluja som han och tre andra sjunger.
Kan bara säga en sak... sista versen som Kurt sjunger... Wunderbart!
Rysningar i hela mig. Ni kan lyssna på den här.


Suprise

Idag tog jag och MB en tur in till stan för lite inskaffning av alkoholhaltig proviant. Vi blev lite överraskade då bussen inte ville stanna på våghustiret utan åkte tunneln och stannade på konserthuset. Snart när vi gått av och börjat röra os smot centrum så hör vi ur det spelar och trummar... vad har vi missat?
Vad vi förstod så var det en parad av Centerpartister överalltifrån Sverige, dom var klädda i ladskapskläder och spelade massa. Bäst var Blekinge som hade några manliga RaggarCherleeders och bönder som spelade marchlåten medan alla andra var uppklädda och strikta. haha.



Sen ikväll blir det häng med MB och Maryy, ev Chillen. Fixa mat och dricka och ha allmänt skoj.
Men först... baka och plugga.

Häng!

Iväg till Tybble och chilla ikväll... Lindesberg imorgon?


Bild från Aktiemiddagen i Onsdags... Schyrre eller vad?

Badkar

Jag måste bara hänvisa till Foki ´s blogg och berätta om dessa badkar som hon tipsade om. Helt underbara... Gilla de tusentals mosaikplattor som täcker dess yta! Vilken skulle säga nej till detta badkar egentligen? Lätt att det skulle impa på vänner som kommer och inspekterar lägenheten. Lite väl pricy för en student däremot kan jag tro. Designat av ett Italienska SICIS.



Aktiemiddag

Igår var det ju som sagt Aktiemiddag... Träffades hemma hos Maryy och förade lite och hon fixade volym i mitt hår! Jag lär investera i hårprodukter tror jag. Väl på Strömpis bjöds det på drink och tacos. De va gott me mat! Vi satt och höll tummarna för Chillen och väntade på resultatet av aktietävlingen. Helt oväntat så tog Matz andraplatsen och inte första, och Chillen tog mer väntat 3:e platsen. Vi väntar spänt på vilket pris han skulle få och High Five Maryy! Han fick sitt förthandsval tusen spänn på Pitchers så det blir förmodligen en trip dit på Fredag. Röjj! 
Så snart middagen var slut så satt vi snart i en taxi hemåt, nöjda och glada. Taxichaffisen var riktigt shyrre! Ung och blond som han var överraskade han mot alla andra taxichaffisar som man åkt med. Snackade som fan och han bodde typ granne med mig. Nyinflyttad med sin sambo. Skulle börja plugga till hösten så blev en massa snack om det också. Trevlig prick!

När jag väl var hemma så kände jag mig extremt nöjd... skönt att komma hem såpass tidigt! God natts sömn och redo för en ny dag. Har känt hur min mer serious sida har börjat krypa fram. Blir nog en lugn månad, jag har inte råd med annat fan.

Spontant

Det blev lite spontandricka igår... En liten uppslutning på tre personer. Men det va riktigt nice. Chillen fixa mat och jag åt vårrullar för första gången ever!  "Det här är ju ingen prinskorv" .
Jag och Maryy stod och sjöng Singstar som vi förövrigt är riktigt jämna på. Mycke snack och skratt, jag delar numer min syster med två andra. haha. Slutade med att vi alla tre däckade i en 90säng. Det var inte riktigt planerat...

Nu har jag sovit bort alldeles för mycket av dagen, jag missade min tvättid också. Dumt. Snart ska man börja om igen för ikväll är det Aktiemiddag. Men blir ganska lugnt om jag inte går emot mitt förnuft. Lång och tidig dag på uni imorgon.

Fundersam

Läste ett blogginlägg för nån dag sen vilket fick igång tankarna...

"Varför är det så svårt att släppa någon som man egentligen aldrig haft?"

En väldigt bra fråga!
Jag menar nu ingen speciell utan livet i allmänhet.
Jag fäster mig vid folk alltför snabbt.

Usch da

Jag gjorde en liten överslagsräkning förut... På 8 dagar så har jag haft 3 nyktra. När jag satt hemma själv söndagkväll så visste jag inte vad jag skulle göra, allt var så lugnt. Lugnet före stormen kallar jag det, efter den soppa som tillagades och vilket dom flesta bidrog med indegrienser till under de 8 dagarna som gått så väntar jag på upplösningen. Allt började med en fest förra lördagen... Spännande!

Asgarv!

När jag vaknade imorse och satte mig vid datorn fick jag mig ett riktigt asgarv! Ibland är jag riktigt jäkla bra asså. Tänk er detta...
En full Kari är arg över att mobilen inte fungerar efter hon tappade den i golvet och att hon inte hittar sin pin-kod för att starta den igen. Hon bestämmer sig för att Halebop ska skicka en ny! Saken är bara den att de tjänster Halebop hade på hemsidan innebar att en ny pin-kod skulle skickas till mobilen....som var död. Ett mail skickades halv sex på morgonen:


"Hittarint emin oin-kod... min mobil är död. Hur får jag den att fungera? Ny pinkod tack! Andelfiningen till att den är död är tapad i golvet vilket resulterade i utluget bateri. var lännnnnnge sen jag tänkte på minin kod. Tack tack../ full"


Saker jag blev att fundera på efter jag läst det...
- Min stavning suger
- Jag var iaf trevlig och tackade
- Varför försöker jag förklara vad som hänt?

Sen läste jag blogginlägget jag skrev och det blev mer skratt. haha. Men det var en riktigt skoj kväll igår i alla fall. Vi spelade VolleyBoll, drack och drack lite mer. Förflyttade oss runt lite och hamnade slutligen hos mig. Det blev mycket snack med många personer, dansande och skratt. En riktigt bra kväll/natt helt enkelt! Jag har ont i foten, svårt att böja fingrarna på ena handen, ont i rumpan pga av att jag satte mig på burkar och flaskor igår, blåmärken lite varstans. Det är så det ska vara!


Blllläääää

Jag är inte nykter... jag är fuuuuulllll fulll fulll. Attans att visa dåliga saker ska behöva stå mellan två pers. Känns som att jag skulle kunnat ha fått en fin vän men slutade i att hon inte minns vårt samtal och "hatade" mig. Hennes vänner lovade dock att styra upp allt och berätta hur allt står till. Tycker inte om att folk ogillar mig. Andra saker, som iofs handlade om samma sak som innan, var lite overkliga att hantera... förlovning, ej förlovning, störd, ej störd, gillar, gillar ej. WTF! Nej jag håller mig till mina Värmlänningar! Dom bra dvs! Vill sova, drömma och vakna och glömt allt skit! Hade ett deeep talk med en nu på morgonkvisten... antar nu önskar ni visste vad dehandlar om. Blir gossip till vissa, dragkedja inför andra. WZUP? Röööjjj!
Kom på att jag tappade min mobil i golvet också... har hittils inte hittat min pin-kod... så min tele
 funkar int. Försök igen senare!

Valborg över

Det blev en riktigt trevlig kväll trots några downs... Syss och Linnéa var med. Vi grilla och snackade en massa och buggade ännu mer. hehe. Fick några frågetecken upplösta vilket jag är tacksam för. Så händelsefull kväll var det inte men de var skoj. Jag tog de ganska lugnt hela kvällen och mot slutet blev jag riktigt seg. Sömnbristen gjorde sig påmind. Blev däremot inte så många timmars sömn när jag kom hem heller, blev att sitta på msn och i tele. Känns som att jag vunnit en bra vän.

Idag har det vart en massa åkande och flängande överallt. Vi gjorde oss redo att lämna Örebro vid tre idag men tog oss iväg vid halv sex. Tummen upp där. Men hem kom jag tillslut. Trött som hell och känns som om jag börjar bli sjuk. Har en gnagande känsla som jag inte kan skaka av mig, känner mig så otroligt dryg. Även i det jag skriver här... tror jag behöver sömn.

RSS 2.0