Ånger

Kanske det är som folk säger... men vad vet jag. Folk säger så mycket. Nyfikenhet är människans natur och innan dom vet hela sanningen blir den förvriden och ut till nästa genom skvaller.
Hur mycket i livet har man inte gjort som man ångrar?
Hur mycket finns det inte som man önskar att man gjort på ett annat sätt?

D
et finns många saker som jag ångrar. Men det finns också mycket saker som jag genom att ha handlat fel lärt mig något av. Tråkigt bara när man märker att man egentligen aldrig har lärt sig och gör samma sak igen. Man går emot sitt eget förnuft och i nästa stund känns det bara hemskt.
Varför är det så att vi alltid lyckas falla för frestelser? Som i fader vår bönen "... inled oss icke i frestelse... " men det är ju just det vi möter var dag och jag tror alla kan hålla med om att vi oftast ger efter. Ånger är nog den värsta känslan som finns, eller där sa jag fel. Svek är värre.
Men ånger... Jag ångrar, Jag undrar vad som hade hänt om jag sagt det där, jag undrar vart vi hade varit om jag bara lyckats släppa känslor som lett mig åt fel håll. Jag saknar, Jag längtar, Jag vill ha, men samtidigt vill jag inte ha. Vill inte tillbaka. Det är över, försökt och antikt.

RSS 2.0