Tacksam

Jag är så tacksam för mina vänner... vet inte vad jag skulel göra utan er. Insåg igår att fler än jag trodde faktiskt fanns där för mig om jag bara ville. Fick så fina grattishälsningar och telefonsamtal från personer jag inte träffat på länge. Dom tänker på mig... kommer ihåg min födelsedag! Kan man då vara annat än tacksam och känna sig älskad?
Men det gav mig också lite dåligt samvete för att jag inte har haft tid för dom när jag varit hemma i Värmland. Så måste verkligen ta mig tid att träffa dom när jag är hemma gången efter nästa. Snart är det sommar och bland annat Steffo åker ju till Göteborg då. Får se till att ordna detta.

Snart ska jag skriva tenta... känns lite konstigt att säga detta men det har faktiskt varit kul att plugga. Synd bara att man inte började tidigare som sagt för då hade allt suttit som en handske. Försöka med en ändring till Makron! Men så sa jag ju också om Mikron. Ja framtiden får utvisa hur det komemr gå.

Grattis till mig...

Om bara 1½ timmebörjar min 20-års dag. Känns lite konstigt för detta är första gången inte lilla mor väcker mig med presenter. Har ju redan fått mina av släkten. Dagen kommer firas med bolaget tidigt imorgon med E och sedan plugg, med Chill och M i alla fall.
Fick i alla fall ett liten glad överraskning idag av mina Girlies som hade bakat tårta till mig och A som också fyller år. Jag fattade aldrig att något var i görningen, tyckte det var lite halvtaskigt av Persson som inte kunde avvara tjugo minuter i går för att hjälpa mig inhandla inför dagens våffeldrive på bryggan. Haha. Ja nu vet jag ju varför så inga onda tankar kvar. Och sedan M som inte kunde plugga med mig och Chill bara för att hon behövde en bok, det tyckte jag också var lite wierd. Ni är bäst!

På Fredag börjar det riktiga firandet... Vi kommer bli mellan 10-15 pers som ska ut. Blir "Drop in" förfest hos mig pga av tentan som ska skrivas mellan 14-19 och sedan Kåren. Längtar! Tråkigt bara att vissa inte är så taggade ändå, men vi får röjja i alla fall.
Lördag blev det en liten extra insatt Klubbfest på bryggan så det blir röj då också. Pizza och lite annat kul står på schemat. Vi får se hur pigg man är dagen till ära. En veckas glid sedan är det snart helg igen...!
4:e April, fredag så är det 38års kalas i Hagfors, dvs 18 Elena & 20 Kari. Blir en krock mellan gamla och nya vänner och hoppas på att alla kommer gå bra ihop och att vi får det hur kul som helst!

Saknar min Mic!!!

image8
Kari 20 år!!!!

Ny vecka...

Helgen har varit skön... fanns en stund där jag önskade jag var i Örebro eller Karlstad men sedan rullade det på och man ville inte åka. hehe. Det är som vanligt det.
Grymt kul i går i alla fall. Utgång på en söndag kanske låter lite knäppt men måndag var ju också en söndag så det jämnade ut sig. Blev en hel del dans kan jag lova! Buggade runt på dansgolvet som aldrig förr, första försöket slutade på knäna som nu är blåa men sedan gick det bara bättre och bättre. Man lär sig! Sedan stod jag även på lilla dansgolvet och bandet spelade låten: I Will Survive... så gav han micken till mig så jag fick sjunga. hehe. Det var kul! Väldigt lyckad kväll, förfesten hos mertah och resten av kvällen på folkan.

Men tillbaka till verkligheten... jag fyller år om bara 3 dagar och om 4 är det tenta! Fy, jag har fått någonlunda fart på pluggandet men några veckor för sent. Får hoppa spå det bästa. Tycker jag börjar förstå det mesta. 4 dagar kvar! Aj aj!


Glad!

Det ljusnar... finns mycket som jag ser fram emot framöver. Pluggandet har gått riktigt bra de senaste dagarna. Men framförallt så är allt bra mellan mig och Mic. Det känns som om jag har vingar just nu!

Det är riktigt skönt att vara hemma... firades igår av mamma, mormor och plastsyskonen. Fick mig en brödrost och en bag som jag önskat mig. Slut med lånandet av Perssons bag. Imorgon blir det att gå ut på Jonte med syss, måste ju firas att hon kan gå ut på 18 nu. Hoppas på att man får se roligt folk ute.
Mindre än en vecka kvar tills jag fyller 20. Dagen efter ska jag skriva tenta och sedan kommer Welle och hälsar på! Äntligen, ska bli så roligt. Inte setts på ett bra tag och vi har pratat länge på att hon skulle komma. Kommer bli fest på kvällen som kommer röjja! Helgen efter blir det fest här i Hagfors. Hoppas på att även det kommer bli kul. M är rejält taggad i alla fall och även jag. Hoppas på att alla kan komma hem till Hagfors då, skulle vara kul med en liten reunion.

It Sucks!

Vill mer än bara hoppas och säga förlåt... men vet ej vad mer jag kan göra. Ingen förklaring är bra nog. Det är inte upp till mig att bestämma längre. Kommer nog ingen uppdatering här på ett tag. Allt är bara tomt, enda jag har plats att tänka på är den stundande tentan. Ska bli skönt att åka hem under helgen, behöver det! Man kan ju undra hur det går med pluggandet, jag undrar detsamma. Jag har verkligen ingen aning om något. 
Men jag kommer Keep on going!

Ångest

Ibland funderar jag hur man tänker... eller inte tänker. Igår spädde på allt och gjorde det värre. Man kan undra på om det kan bli värre... självkänslan i botten!

Men allt dåligt för något bra med sig... vi får se vart detta slutar.
Några roliga citat:

"Eftersom dom är syskon har dom samma släkt liksom"  Mertah
"Det är kusligt med fotspår, det borde finnas någon i dom"  Film, without a paddle
"Här inne är vi alla jämlika, men jag bestämmer"  Film, Göta Kanal 2

Färjestad för fan! <3

Å så jäkla härligt hockeyspel! Älska FBK och Jörgen Jönsson! Fy vilken bra spelare han är... hans två första mål i matchen idag gick raka vägen in i mål! Yeah! Gilla målis Lindhgren också... undrar hur många mål han stoppade ikväll.
Resultatet blev 4-2 till FBK! Många spända och nervösa minuter, mycket slagsmål och utvisningar. En hel drös med skott på mål. Ett under att vissa av dom inte gick in. Puh. Men tacka gud för det. Snygg markering där i slutet då en FBKare skulle täcka två ur Frölunda, "bilda hög" är vad han måste ha tänkt. haha. Så enormt klockrent! Sen kom båda lagen ut på isen och började slåss lite mer. Härligt! Detta är äkta hockey!

Om man såg matchen kan ni ni nog förstå att man inte orkade koncentrera sig på att läsa  Mikro medan detta pågick. Har inte haft energi på hela dagen men nu rusar det i kroppen, skulle kunna gå ut och springa några varv. På underbart bra humör igen! Så skönt att Färjestad vann, annars hade det i stort sett varit slut på deras tid i slutspelet. Yeah!

Jahopp

Igår var en riktigt kul kväll på bryggan, mycket folk och mycket göra. Behövde aldrig sitta sysslolös och tråka ihjäl. Blev lite Trubadurspelning också... mycket trevligt och vi satt kvar ett gäng efter stängning och umgicks. Det var trevligt.

Saknar mina Värmlandsfolk, Mertha och AO hälsade på oss på bryggan igår och det var verkligen jättekul att se dom igen. Liksom när jag var hemma och träffade Lobke, C, Pernefur, Lza, JCB och Arvd. Kändes helt underbart att se så bekanta ansikten. Det gjorde mig verkligen glad och jag kände mig som gamla glada Kari igen. Just nu ligger pluggstressen på att den sidan trycks ned lite. Vet inte om det bror på det men har tömts på energi, orkar inte ta tag i något och orkar inte äta ordentligt. Det är frustrerande.

Tycker inte om att inte veta saker, men samtidigt så har jag något som hindrar från att fråga. Alltid varit så. Har aldrig velat vara den där nyfikna snokande typen, det känns så olustigt. Liksom jag aldrig frågar så är jag också sådan som aldrig riktigt säger vad jag egentligen känner. Mycket som jag vill ha ur mig men bloggen är inte rätt ställe att skriva allt på och finns ingen som jag just nu egentligen kan prata ur mig allt med. Så dålig på att uttrycka mig så allt blir ändå bara missuppfattat. Hemma i Hagfors hade jag någon men så hände ju flytten hit. Har lixom tappat kontakten lite och att sitta och lyssna på saker man inte vet något om eller om människor man inte känner är nog inte det roligaste.

Svårväckt

Fortfarande mjuk och go om läppar och händer. Jag gillar det verkligen. hehe. Synd bara på priserna! Uscha. Men så ska jag till Bryggan snart, städa efter dom som jobbade i fredags och öppna. Inget humör för en sen kväll på bryggan, men om det blir en lugn kväll kan jag åtminstonde läsa lite inför Tentan om 16 dagar. Fy! Dagarna går rasande fort, men om bara 15 dagar så fyller jag 20! Wiie! Kanske det jämnar ut sig då? Tiden brukar ju inte vilja gå så snabbt när man väntar på något.

Slapp dag idag.. Förutom morgonen, den blev lite stressig. Hade ställt klockan på 6 för att hinna ducha, äta och fixa innan man skulle med bussen 7.30. Slutade med att jag tryckte, tryckte och tryckte lite mer på telefonen och vaknade med ett ryck klockan 7. Det var jätte trevligt. Men jag var inte den enda som sov för länge, fanns viss som sov ända till tio minuter innan lektionen började. Smart smart.
Men jag klarade inte att somna igår så var därför svårväckt imorse. Var riktigt trött när jag lade mig men så far tankarna iväg och då orkar man inte alls sova. Huvudet ska vara tomt när man ska sova... inget får slippa in för då leder det till det ena och det andra och den röda linjen genom tankarna verkar aldrig ta slut. Pust. Varför måste man tänka så myket?

impuls

Fy, det är inte bar med oplanerade saker. Som idag blev det sminkparty i sista minuten. Riktigt kul att testa olika hudvårds prudukter. Man känner verkligen vilken effekt det har och man vill ha ha ha. Men så kommer man till priserna och hjärtat sjunker till botten. Fan! Det slutar med att man väljer en sak och muttrar lite över att det försvann i fickan. Men idag valde jag faktiskt två saker, kom att tänka på att jag faktiskt fyller år om 16 dagar och då vill man ju visa sin bästa sida plus att jag då förmodligen får födelsedags pengar. Så tjing för det!
Hade ändå även velat ha läppprudukterna och sminkborttagningen också och även handsettet. Gillar mina mjuka händer och mjuka läppar just nu!

Puss på kinden

Sommarjobbet klart!

Nu är sommarjobbet kirrat! Äntligen... det blir en sommar i Hagfors ändå. Kommer jobba mitten av juli & Augusti så blir mycket slapp och fritid över hemma. Värsta är bara att då missar jag ju Malung & Kolsnäs veckorna. Skulle helst av allt velat jobba den första perioden ändå. Men bara man får klirr i plånboken så kvittar det. Skulle helst ha jobbat ännu mer än vad jag kommer göra för känner redan rastlösheten jag kommer få efter sista tentan är gjord i Nationalekonomin. Kanske skulle ha sökt till Glassbilschafför här i Örebro ändå? haha. Sitta i en bil hela dagarna och i en stad, nej då är jag nog hellre hemma i skogarna och har nära till sjö där det oftast är folktomt. Underbart!

Järnbolaget blev det... samma som förra sommaren. Vet att jag klagade mycket på att det var sååå tråkigt där då men suck it up! Allt är värt det när löningen kommer.

Allt och inget

Ny vecka... dryg vecka... hemsk vecka... att vänta. Skulle vilja göra allt utom att plugga. Men det är dags att stoppa näsan i boken och lära sig skiten! Fy! och översättningen blev kvarglömd hemma i Hagfors. Ibland kan man fundera på varför man väljer att studera.

En rolig sak idag var att jag träffade min gamla vän och reskompis S på bussen hit till Örebro. Mycket snack blev det och så bytte vi nummer så vi kan hålla kontakten även framöver. Måste få med henne på party den 28:e! Shit vad jag längtar! Tentan över och firande för jag äntligen fyllt 20!

Min lilla hemlis jag hade på lur va de ju också... Ja den var kanske inte världens hemlis egentligen men lyckat blev det. Min söta syster hade nämligen klagat på att jag inte skulle vara hemma när hon fyllde år så tog chansen och bokade bussbiljett och for hem till Hagfors utan förvarning till någon och överraskade henne. hehe. Hon uppskattade det i alla fall och det var skönt att vara hemma. Problemet är att man blir så väldigt lat och tänker aldrig på plugg när man är hemma. Men lite gjort fick jag allt så klapp på huvudet till mig. Lite mys blev det över till Mic också och det är då aldrig fel!

Veckan som följer ska jag verkligen försöka mig på plugg... Men först idag möte på bryggan. Imorgon ska vi även ha presentation av våra "svåra" grupparbeten och så är även det gjort. Ska försöka ta och få tvättid snart också, behövs.

Älgar

En sak kom jag att tänka på igår, är älgar. Aldrig att man ser dom när man är ute i skogen och åker och letar efter dom eller älgjakt till exempel, aldrig vill dom då dyka upp. Men så är man i bilen och ska åka någonstans så står dom helt plötsligt där i skogsbrynet, eller så är man ute och går med en vän och upptäcker en älg helt plötsligt fem meter från där man står. Även när jaktlaget skjutit sin kvot av tjurar så kommer det naturligtvis en älgtjur och  ställer sig med bredsidan till några få meter bort.

En annan sak är hur rädda vissa verkar vara för dom. Självklart hyser jag stor respekt för en stor älg men så länge man inte gör dom något så har dom ingen vilja att göra mig något. Om inte man råkar ställa sig mellan en älgko och en kalv såklart för då är det bara att lägga benen på ryggen och fly!
Men vad som väckte dessa funderingar var när jag pratade med Rôtta och tänkte på gången vi var ute och gick i somras och stötte på en älg. Den stod ju lungt där vid vägkanten fem meter bort och tittade på oss så vi stannade och fortsatte prata medan vi väntade på att en bil skulle passera. Tanken med det var att så älgen inte skulle bli skrämd och springa ut i vägen när bilen kom. Sedan fortsatte vi gå, älgen stod kvar och rörde inte en fena. Skogens konung har inget ont som den vill göra oss... Attans att jag inte hade en kamera med mig!

Måndag

Idag har jag planerat min tid större delen av dagen. Undrar hur det kommer gå. hehe. Inte så många antal saker som jag hade tänkt göra däremot så det kommer nog fungera bra. Det består mestadels utav att läsa och plugga. Måste ta tag i det lika mycket som min träning. Har halkat efter rejält mycket nu och nyårslöftet är som bortspolat. Visst jag har haft  mycket som har stört att jag inte haft tid att träna men nu i slutet av Februari har det faktiskt, måste jag erkänna, varit mest lathet.

Så kanske det är lika bra att börja direkt. Läsa lite och komma ikapp... Lika bra att börja direkt för ingen idé att skjuta upp det. Då blir det aldrig av. Ha en bra måndag!

M & Kari drar runt

Shit vilken kul kväll det var... tror aldrig jag dansat så mycket när jag varit på kåren förut. hehe. Jag och M hade förfest innan vi drog till Bryggan. Vi var först där men det ramlade allt in folk ganska snabbt och fyllde alla utrymmen. Synd bara att vi endast fick tag på en singstarskiva. Skulle ha blivit så grymt mycket bättre med flera men det var roligt ändå.
På kåren var det drag, jag gick mest och pimplade vatten och kände mig duktig. Inte alltid man är så smart att man tänker på att dricka vatten. Hittade M tillslut efter att ha tappat bort henne några gånger och vi gick ut och hem till henne och kokade ägg. hehe. Det var så gott! Efter massa snack med hennes korridorskompisar och M hade konstant hicka så somnade vi in.

Idag har också varit lite oplanerad och kul dag... blev aldrig att jag åkte hem vid tio som vi trodde utan låg och kollade tv och väntade på att T skulle dyka upp. Sen åkte vi och åt hamburgare och til Lager 157. Fann mig ett par jeans och linnen, även present till syrran! Skönt att ha det avklarat. Vidare till IKEA och sedan snabbis på Willys. Så nu är jag hemma tillslut. Fixat min hemlis och vill se reaktionen. Men mer om det efter nästa helg. hehe.


RSS 2.0