Taxikrig och annat skoj

Nu var det några dagar sedan jag skrev.. och vad har hänt? Ja jag har varit på intervju hos Nordea, flyttat ur det mesta ur lägenheten och festat till det med Nidia och Syss. Fredagen var den dag då det mesta hände... samtidigt som resten av helgen stannade upp. Men det blev ett rejält flyttlass avklarat i alla fall på söndagen. Men jag har varit dålig hela helgen och känner även av det idag. Trodde först att det kanske var bakfylla med tre dagar? Plus att även Björn kände sig dålig. Jag tvivlar.

Fredag var det ju... dagen då hela helgen spelades upp medan resten av helgen suddades ut. Jag hann med det mesta måste jag säga. Först en kort promenad med Aidi, iväg och jobba, hem och äta och fixa, in och handla blanddricka, studsa på ett tåg gratis, möta upp Nidia, taxikrig, korka upp, nostalgi, vattenpipa, skjutsa hem syss och ramla i sängen.

Kort och kincist... men en punkt: taxikrig, känns som att det kanske måste utvecklas. Drog det för Björn en massa gånger så han har tröttnat ganska rejält måste jag säga! hehe. Men vem visste att det fanns ett sådant taxikrig i Ötebro? Jag, Nidia och Syss ville inte åka med någon av dem!

Vi: "Vi tar en taxi så slipper vi vänta på bussen. Var är taxichaffisarna?"
Taxi1: "Vart ska ni?"
Vi: "Till studentgatan."
Taxi 2: "Försvinn gubbe! Det är första taxin som gäller!"
Taxi 1: "Vart skulle ni sa ni?"
Vi: "Stud..."
Taxi 2: "Du är bokad! Försvinn."
Taxi 1: "Du det är kunden som väljer"
Taxi 3: "Du är en rasist! Tjejer åk med oss."
Taxi 1: "Det är ni som är svenskrasister!"

Vi börjar gå därifrån.

Taxi 3: "Tjejer tjejer vart ska ni?"

Taxi 2 ger sig nu på tre äldre människor och börjar tala med dem och säga att de ska åka med dem. Vad vi hör är: Välj taxikurir, välj sverigetaxi, välj taxikurir, välj sverigetaxi!
Vi beger oss längst bak i taxikön i ren protest och tar T-taxi bort från platsen!

Vem vill helt ärligt åka med taxichaffisar som bråkar? Som gubben (taxi 1) sa så är det ju kundens val. Vi valde att avstå från dem allihop.



Bok

Åh vad jag längtar! Igår lade jag en beställning på bröllopspresent, böcker, film och en träningsdvd. Vill ha hem det idag allra helst. Men så snabbt kan det ju inte gå. Nu när jag inte pluggar längre har min läslust kommit tillbaka, så att beställa hem några spännande böcker var ju inget svårt val! En bok är en baserad på en kommande film som jag vill se. Men jag orkar inte vänta på filmen utan kan lika gärna läsa boken. Det kan ge mig lite förströelse i vardagen. Plus att det ena utesluter ju inte det andra!


Jobb

Igår blev det jobb på banken. Jag vet inte om man ska vara smickrad eller upprörd. Vid stängning så lade de allt ansvar på mig... gick och fikade och lät mig sköta hela stängningen av två kassor, sköta räkningen och hela baletten. Smickrande om de faktiskt tyckte att jag kunde klara det själv och lett om de bara inte brydde sig om att hjälpa till. Det blev en halvtimmes mer jobb än det skulle ha varit. Men jag har bestämmt mig för att ta det som en komplimang. Jag tror och hoppas inte att de struntade i mig. Plus jag fick ju mer tid att rapportera. Klirr.

Något som är riktigt skönt är att jag har fått ytterligare fem dagars arbete nästa månad. Så under Mars kan man säga att jag jobbar halvtid. Sweet! Ska både vara i Frövi och Nora så det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Optimist

Ska idag in och ta en lunch med bästa Maryy, kanske ströva lite i affärer. Skulle precis nu ha gått på bussen dit men tidsoptimist som jag är i de flesta situationer så missar jag vissa detaljer: rasta hunden, lägga i ved i pannan, kasta ut motvilliga katter och borsta av all snö från bilen. Jag tror alltid att detta ska gå i ett nafs, eller glömmer helt enkelt att jag måste göra dem över huvud taget. Sen så får jag ju inte glömma hal väg, stoppljus, andra bilister och parkering. detta gör ju också att bilfärden tar längre tid och bil måste jag ta för att komma till tåget/bussen. 
Så det får bli ett tåg en timme senare istället. Dock skiljer ankomsttiden 20min. Så att det är inte hela världen egentligen!

Som ni märker så har jag faktiskt börjat lära mig skillnaden mellan att vara pessimist och optimist. Fram tills någon månad sen så kunde jag inte skilja på de två hur många gånger jag än fick förklarat skillnaden dem emellan. Så säger mamma: "Tänk på pess, pessimistisk. Pess ä inge gött sö dä kan va negativt." För er som inte förstår sig på värmländska så är pess = kiss. Så ja, tack mamma, nu har det fastnat tillslut.

Charmfaktor

Man kan inte annat än att charmas av min lilla vovve. Trots att hon hårar och tar plats.
Vi två ligger just nu i soffan, Aidi ligger såklart ihoprullad under min rumpa. Jag försöker vända mig om på rygg vilket skapar mindre plats för henne. Hon suckar högt, tittar på mig med sina bedårande ögon och fäller ut öronen sådär sött. Sedan börjar hon sparka på mina ben. hahaha! Min lilla bus. När hon fått lite mer plats börjar hon omedelbart snarka ännu högre än hon gjort innan. Jag tror att det är någon slags protest.

En annan sötsak som hon gör är när hon vill något eller inte får nog med uppmärksamhet. Då springer hon fram till en och börjar puffa på en med nosen. Ignorerar man henne gnyr hon lite och fortsätter puffa. Så snart hon får uppmärksamhet blir hon helt till sig och hoppar runt i en ring, stannar tittar på en med bedjande blick och fäller ut öronen. Jag är så svag för dessa öron! En hunds tillbedjande blick är inte så lätt att ignorera den heller men tillsammans med öronen är man fast. Man kan inte annat än att göra henne till viljes. Önskar att jag verkligen kunde fånga en av dess ögonblick på kort, men det är helt enkelt inte samma sak.

Min vovve som valp <3



Uppåt

Tog ett omtag och började sysselsätta mig. Nu är livet på rätt sida igen. Happy! 
Snacka om humörsvängning?! Jag blir oftast glad av att laga mat och veta att jag lagar den till någon annan, förutom när jag har idé torka.

You make me happy whether you know it or not



Lit lett

Har just nu ett sådant där moment där allt känns skit, tårarna bränner innanför ögonlocken och man inte vet vart man ska ta vägen eller göra.
Jag är så trött på att sitta hemma, på att städa, på att vara ensam. På att tv:n inte underhåller, limstiftet är uttrokat och att det vimlar av hundhår från en hund som fäller sin vinterpäls. På att inte ha heltidsjobb, på att inte känna att man har pengar, på att inget händer! Böckerna kan åtminstonde vara roliga att begrava sig i men nej... triologin som jag läste är nu slut och inget lever upp till dess standard. Jag är så lett på att inte ha någonting kul att säga i telefon eller samtala om i allmänhet. Samt att hela tiden frysa! Kom vår och värme... kom värme i huset!

Mest handlar det om att tycka synd om sig själv. Jag har ju trots allt en lägenhet som ska flyttas ur, en bowlingmatch som har blivit lite satt "on hold", en "dejt" med min kära vän Maryy, ett gym som skriker efter min frånvaro och eventuellt en Nidia som kommer till stan nästa helg. Jag försöker vara positiv men det är svårt, känner som sagt att jag just nu bara vill dra ett täcke över huvudet.

Imorgon är en annan dag!

De ni!

Som de flesta vet så är jag inget fan av Melodifestivalen.. eller idol heller för den delen. Men tillsammans med Björn så har jag lyckats se de flesta avsnitt av idol och alla från melodifestivalen. Kan tillägga att inte heller Björn är något vidare intresserad av dessa egentligen. Men som sagt så har man ju blivit något av en hemma"par" på senare tid och då ser man på vad som bjuds. typ.

Anledningen till att jag undviker dessa program är för att jag alltid blir så arg. ALDRIG röstas de bidrag som jag gillar bäst fram till final eller som vinnarlåt. Att jag inte röstar själv däremot är ju en helt annan sak!
Så gissa om jag blev glad igår när de två som jag gillade bäst gick vidare direkt, nämligen Eric Saade och Playtones. Jag kan riktigt föreställa mig vad skoj det skulle vara att skicka vidare ett rockabilly band till Eurovision. Men så långt kommer de förmodligen inte gå, just på grund av att ja gillar dem. Kommer förmodligen bli någon som smälter in i mängden igen och så kommer Sverige inte speciellt långt alls. Men nu ska vi inte vara pessimistiska. Man vet ju aldrig! Vill dessutom påpeka att jag inte menar att Playtones skulle passa bäst heller.

Igår blev det en flyttardag för min del. Tillsammans med syss åkte jag till min lägenhet och började rensa. Bort med ALLT som jag inte behöver. Varför ska man vara en sådan jäkla "samlare" och ha så mycket bra att ha saker? Nej, nu ska jag behålla det som jag behöver och inget annat. Resten slängs eller skänks bort till myrorna. Myrorna eftersom de är de enda jag vet som tar emot.

Snacka om komiskt

Hur går det till när man i ganska så stora Örebro lyckas springa in i personer, festa med personer och snacka med personer som är son eller dotter till någon av "kollegerna" ?
Idag fick jag höra en kollegas efternamn. Det klickade till ganska så omedelbart i bakhuvudet. Jag lade snabbt ihop två och två och såg likheten. Kollade facebook och fick bekräftelse. Asgarv!
Likaså var det med platschefen på det andra kontoret. visst hade jag varit ute och festat med hans son ett x antal gånger för två somrar sen.
Man kan inte säga att jag känner någon av dem så. Men grymt kul information. Något som jag dock har valt att inte dela med dessa föräldrar. Sådant behöver dom väl inte veta?

Ah, i alla fall. Det senaste "fallet". Ja de som vet förstår... Asgarv som sagt.

Längtan

Sitter för tillfället och längtar bort lite. Till värme, sol och grönt gräs. Trots att jag har blivit att ogilla solen lite efter att jag började få solexem så skulle det ändå vara trevligt. Värme.
Det är tur att jag har Björn som är som en värmedyna. Är alla killar verkligen varma eller är det helt enkelt jag som är kallblodig? Vilket som så uppskattar jag ändå Björns varma famn. Men när man sitter vid ett skrivbord och dator så verkar den alltför avlägsen.

Har ni någon gång upplevt det där suget? Ett sug efter något som man inte riktigt kan sätta fingret på. Jag har funderat på om det är chocklad, mat, chips, dricka. Men nej, inget som faller mig på läppen. Sedan gick funderingarna om jag inte helt enkelt var sugen på att göra något. Som att resa... oj... det där med resa skulle jag aldrig ha tänkt på. Gissa om jag blev sugen. Men det är inte riktigt det heller... så frågan är: vad fattas mig just nu? Förutom lite värme.

Filosofiskt

Sitter och filosoferar och läser andra människors bloggar. Tankar:

"Jag är inte höjdrädd, jag är rädd för smärtan som kommer efter ett fall"
"Shiiiit vad förstörd Kisse har blivit, men hon verkar ju trivas"
"Vad fattas i livet?"
"Bröllopspresent, jag har en idé!"
"Flyg, mat, boende"
"Resa, nu!"
"Vart är jag på väg?"
"Jobb."

Ja ett litet provsmak på vad jag funderar på just nu. Att skriva ett helt långt inlägg om det skulle vara ... ja för långt. Tre minuter till stängning. 63 minuter till jag slutar. Om inte tidigare. Tänk vad man kan fundera när man jobbar!

Hum

Det är inte mer än att man känner sig lite överflödig ibland... Men kanske överflödig inte är rätt ord. Mer: "vad gör jag här när jag inte har något att göra". Typ. Men pengarna rullar in och jag trivs bra annars. Stödfunktion till de andra så att de kan sköta sitt. Ta lite lunch nu kanske...

Valentines

Igår morse blev jag akut inringd av banken pga sjukdom. Så fint att få jobba några timmar. Sedan fick jag två sms, så nu har jag kirrat ytterligare två dagars arbete på banken förutom de två jag redan har under sportlovet. Kan lova att de sitter bra för tillfället! har hitttat ett jobb som jag så gärna vill ha... men om min dröm inatt stämmer så kommer det inte att bli mitt. i och för sig så har de redan tillsatt det också trots att ansökningstiden inte gått ut. Håll era tummar för mig vänner!

Efter jobbet skynda till syss så jag kunde få min kista. Lovely! Sen stresshandla (missade dock en ingrediens, doooh) och hem och fixa innan min kära sambo skulle komma hem. Det blev lite spring, städ, tända panna, föberedelse, duscha vovven och tända massa ljus. Allt för att ordna till en ordentlig mysfaktor! Det lyckades med bravur. Vi tre myste det mesta vi kunde hela kvällen. Inga presenter eller annat, bara njuta av varandras sällskap. Som en alla hjärtans dag bör firas tycker jag!

Jag bjöd på Maryys supergoda ädelost-fläskfilé serverad med ädelsotsås, mina kryddiga potatisklyftor och en härlig fetaost-sallad. Till efterrätt panacotta med hemgjord bärsås och egenformade chockladhjärtan. Som pricken över i så stod självklart en skål med hjärtan (läs chips) på bordet. Lite salt efter det söta.


Duktigt

Fick idag Björn att lyfta på sig och slå upp de sista tapetbitarna uppe i hallen idag. Tror han blev lite skraj vid tanken på att jag skulle fixa tapeten. haha. Kan tillägga att jag nog inte hade lyckats speciellt bra faktiskt! Sedan började jag organisera bland gardiner och dukar. Måste ju organiseras om resten av alla grejer ska gå in. Sweet!
Ikväll blir det att hämta fler saker från min lägenhet och biomys. Jajjemen!


Snödag

Torsdag... en snöig dag. Härligt med snö till rallyt, mindre härligt när man ska ut och promenera med Aidi. Inte bara får man massa snö i ögonen utan Aidi blir blöt och luktar blöthund. Inte alls härligt.
I år blir det första året jag inte är hemma på rallyt. Men efter lite övervägande så fanns det så mycket annat jag ville göra i helgen. Som att plocka ur lägenheten, gå på bio, bowla. Saker som jag har skjutit på alltför länge! dessutom så har jag ändå inte råd att gå ut på rallyt nå, vilket är lite motsägelsefullt då jag istället går på bio och bowlar. Men lite bör man unna sig.


Min fina blöta snarkande hund


Ny vecka

En ny vecka, en ny start! Har idag tänkt klampa in på Nordea och ge dem mitt CV. Det känns som att man inte får något genom att bara sitta på rumpan och skriva in sig på olika jobbsajter och liknande. Så tänkte omvandla det till handling! Ett lite rykte har gått om att de behöver en vikarie. Kanske vore perfekt om jag då gick in och sa "Hej, jag har erfarenhet och är redo att börja jobba". Haha. Wish me good luck!

Igår gjorde jag ett försök på en älgköttgryta. Jag tittade på några recept men inget föll mig i smaken, så jag komponerade helt enkelt ett eget recept som så många gånger förr. Resultatet? STRÅLANDE! Smakade precis som jag ville och lite mer därtill.
Fick en liten kul kommentar från Björn: "Min mammas mat smakar inte alls lika bra längre sedan du började laga åt mig." hehe. Sötis.
Gick även ner med frukost igårmorse till honom när han var i skogen och högg. Han tyckte det var riktigt snällt och mysigt av mig. Min kära mor hade då en annan åsikt och det var att man fjäskar inte om man inte vill ha något! "Spara på sådant tills du behöver det". Men jag anser att de måste ju också få ett smakprov på vad som väntar om de är extra snälla och givmilda. haha.

Love is brilliant

Så e de

Vad ska manm säga att jag gör på dagarna? Jag flyttar, letar jobb, promenerar hunden, sitter framför datan, duschar och sover. Säkerligen äter jag några gånger också. Men så mycket mer spännande är det inte. Skulle idag, imorse ha skrivit på uppsatsen för att fixa de sista kompletteringarna och skicka in den. Men hittils har jag inte hört ett ljud från min kära uppsatspartner. När är tidigt på en lördagsmorgon? och om man ska ses tidigt, bör man då inte ha mobilen på? suck. Jag har ingen lust att göra hela själv men snart så gör jag det utan tvekan. Jag vill ha den klar och inlämnad!

Intervjun med Academiv Work i tisdags ledde till ett möte med Danske Bank. Allt kändes bra men jag hade en liten klump i magen. Iväg och jobbar och får sedan vet att nej "dom löser det internt".
Gaaah! Inte första gången jag hör det. "Men..." sade hon "... dom fick ett riktigt bra intryck av dig och hade dom inte varit tvugna att ta en intern så hade det inte varit någon tvekan om att du blivit anställd".
Ja men tack! Jag tyckte verkligen det var askul att dom fick ett bra intryck av mig, men det hjälpte ju inte. I början kände jag ingenting, såhär i efterhand så är jag lite besviken. Men så många nya dörrar öppnas...

Time to get me a job! 

Spännande!

Idag har jag tre intervjuer. Egentligen är två av dom mer av sorten kontaktsamtal men det kan ju även det leda till något bra. Det ena är det stora förhoppningar på att det blir ett kortare heltidarbete. Men får jag det så måste jag besluta om jag vill vara kvar hos dem jag jobbar för nu. Beslut beslut! Men lite kul ändå att kunna välja!

RSS 2.0