Kan hända mycket

Ikväll nu snart blir det att träffa folk och gå till bryggan för förfest sedan gå några meter till Kåren och ha kul. Hoppas det blir lite mer variation på musiken på bryggan idag i alla fall. Det enda som är tråkigt är vädret. Man tycker det borde vara fint och soligt men det är det inte. Regn regn. Kul om det är det imorgon också då det är vinbrännboll, dricka vin vid varje bas man får stanna vid. Farligt! I alla fall för mig som brukar stanna vid varje bas. hehe. Nej men tror jag skippar det, blir fullt ös ikväll och jag gillar inte vin. Vill gärna träffa AD också så skulle ju passa bra då, men vi får väl se vad som händer. Ledig hela helgen i vilket fall som helst så det är bara att ropa om det händer något kul här i Örebro.

Örebro

Det har inte blivit så mycket bloggande på sistonde... mest pga att jag nyss fixat så att internet fungerar. Wiiie! Inte klokt vad det har krånglat för mig när det gäller denna lägenheten. Pust! Men men... ska ju få finbesök i helgen så måste sätta igång och städa så mitt verklig jag inte komemr fram, vilket är rotbo makare. Men tro det eller ej det finns faktiskt reda i oredan!

Livet i Örebro har varit helt okej än så länge. Det tar nog bara lite mer tid innan man vänjer sig och hittar överallt. Har i vilket fall som helst redan varit ute med min sektion SESAM och härjat. Slutade därmot lite fel när jag kom på att jag inga nycklar till min lägenhet hade. Det gav mig minsann ett litet äventyr. Känns som om jag gått genom hela Örebro, men det var ju ungefär hälften av hälften av hälften av hälften skulle jag kunna tro. Fick sova hos AD vilket var hur kul som helst och lyckades sedan origentera mig till universitetet och sedan gå vilse men hitta till universitetet igen, tog bussen efter en hel del väntetid till Persson och vi fixa mat innan jag åkte till Uni igen för att vänta på att Doug skulle dyka upp med min nyckel. Vilket tog sin lilla tid, vissa killar är värre än tjejer kan jag lova. Hur kan tio minuter bli två timmar? Helt otroligt, hehe.

Hade intro och registrering igår också. Var lite nervigt att gå, nej förlåt jag menar stressa till uni och träffa alla nya folk. Vaknade klockan tjugo i nio och kom på att jag skulle vara i aulan klockan nio. Blev hektiskt att få på sg kläder och ta sig dit, var lite sen men verkade inte som om jag och Persson missat mycket. Tradiga tal och så mycket information att allt dom sa tillslut gick rakt genom huvudet. Rundtur på skolan sen in i aulan igen och få ännu mer information och sedan registrera oss. Åka hem, slänga i sig mat ochförsöka fixa internet där jag blev skickad från person till person. Sedan kolla klockan, oj, förenad igen. Stressa ut till bssen och till uni. Träffa faddrarna och förfesta sedan träffa resten av SESAM vid vår pub Bryggeriet och sedan drog vi vidare till Strömpis och ja, resten har jag redan förklarat med nycklarna å det. hehe.


Hagförs

Namnet har en fin klang! Tittade in på www.hagförs.se och se där upptäckte jag att dom lagt upp videoklipp. Även min vackra film där jag filmade mina vänner i action. haha. Så snyggt...

Beröm till dessa Hagforspôjker ändå, inte alla från Hagfors som kan skryta med en 3:e plats i Red Bull Flug Tag!



5 dar kvar

Förstå vad kort tid jag har kvar här hemma i Hagfors... veckorna bara flyger fram. Läskigt men också riktigt kul och spännande. Jag bara önskar att allt kommer bli bra och ordna sig. Masen lättar upp min syn på det hela betydligt. Så skön att prata med om allt! Glad att jag träffade honom, vi är iaf bäst på att dansa tillsammans! Falken som också flyttar till Örebro och aldrig vart där förut är hur kul som helst att prata med, vi eggar på varandra hur mycke som helst när det gäller studierna och att börja lära sig att planera och ja... stå på egna ben helt enkelt.

Så på måndag kommer jag, pappa och Monja åka upp till Örebro med lite saker och min cykel. Åka till IKEA och fixa säng och sen bor jag i Örebro. Jag undrar hur tjejerna jag ska bo med är och hur vi kommer trivas ilag. Vi har ju ändå aldig träffats och nu ska vi samsas om lägenheten. Hoppas det är sköna typer som man verkligenkan umgås med, det vore hur perfekt som helst.
Kommer sakna min tjejer här så mycket! Även Emtbjörkarna men erkänner, dom innebär mest problem. Men störtsköna typer allihop. M du måste komma och hälsa på ofta nu som du har sagt, får gå ut på Örebro och göra stan osäker. hehe. Åh, förstå hur mycket man kommer sakna alla här! Visst jag kommer hem men ändå, det är ju NI

Drömmare

Jag vill så mycket just  nu och saken är den att jag vet att det mesta kommer aldrig att funka. Jag känner mig som en drömmare som bara önskar men inte får sina önskningar uppfyllda. Någonsin. Det värsta är ändå att tycka om men veta att man aldrig kommer få, att veta att man borde släppa och glömma men hur mycket man än vill det så är känslan som fastsvetsad i bröstet. Blir så lett på personer som vill förstöra för andra och på dom som man bara duger åt ibland...

...och som grädden på moset så vill jag INTE vara nån jävla tärna utan en TOMTE!





Låten "Du" med Eddie Meduza är någon som passar in i mitt liv just nu... men det ska va blå inte röda rosor.

Förlo(v/virr)ad

Träffade Jos igår och va hos henne efter att hela dagen plockat med massa saker i mitt rum. Eller jag tittade bara på alla saker mestadels av tiden och skrev på datan istället men inga saker kvar på golvet åtminstonde. Satt och pratade med Jos en stund innan vi drog till Dalqvist där det var lite kalas. Vi var inte många men lite trevligt iaf. fick träffa ML och KB som jag inte sett sedan studenten. Vi skulle tydligen gå till bryggan men halvvägs dit får vi veta att det är stängt. Ingen idé att gå in i parken för att när vi gick förbi där så var det tio minuter kvar av kvällen. På väg hem blev jag friad till, hehe, Dalqvist går ner på knä och sätter ringen på fingret. Så romantiskt. Han sov däremot med en annan men principen är densamma. Sedan fick jag och Jos världens skrattanfall och låg raklånga mitt i vägen på Hjortronvägen och Dalqvist stod bara och tittade på oss och fattade ingenting. Det var länge sedan jag skrattade så mycket, fick kramper i magen och jag är förvånad över att jag inte har träningsvärk idag. Väl hemma åt jag och Jos spagetti och köttfärssås, himmelskt gott, varpå jag somnade i en säng och vaknade klockn åtta i morse till strålande solsken. Det är så härligt! Aldrig hade jag trott att det skulle bli sådant fint väder efter den vecka vi nu har haft.

Ikväll blir det till hagfors iaf... annat är inte planerat. Måste till Dalqvist och hämta min tröja och sedan hälsa på partyprinsessorna mina. Ska inte in i parken det har jag bestämt men jag och Rôtta får driva runt eller vem vet crousa runt på Hagfors istället. hehe. Det är upp till Björnligan att besluta.

En sak jag vet är att man aldrig ska förvänta sig förmycket av någon och att det tydligen är epedemi av jobbiga tjejer som heter Emma. Jag längtar så otroligt till Örebro och kommer ha The Time of my Life där! Är så otroligt nöjd på att saker aldrig går min väg men jag är ändå glad över de vänner jag ha och ååter funnit.

Lindesnäs & Örebro

Jag var till Lindesnäs i fredags vilket kunde ha varit hur kul som helst men det är klart att något ska förstöra. Fick i alla fall fram vad jag så länge velat säga men som aldrig riktigt blivit sagt. Inte på det sätt så att han skulle förstå i alla fall, eller han förstod ju tydligen inte då heller. Men vad gör man om någon har känslor som man själv inte kan besvara och han inte vill förstå att man inte har dom? Aldrig varit med om någon som varit så svartsjuk... och på vad? Kärlek är tydligen ingenting att sträva efter, man hamnar alltid på fel kurs.

Lördag åkte jag å Rôtta upp till Örebro. Omedelbart när vi stiger ur bilen på Brickebacken så blir vi inbjudna på fest och får veta hur go dialekt vi har. Enligt dom så hade jag hamnat på rätt plats i Örebro, Vivalla var bara skit tydligen. hehe. Men vi tackade nej, bar upp saker i lägenheten och var ute och åkte. Vårt mål var rätt okänt när vi gav oss iväg men tillslut hamnade vi i Fjugesta som låg 5-6 mil från Örebro. Man kan ju undra vad vi gjorde där och det gör jag med men det fanns faktiskt en anledning vilken jag inte tänker avslöja. Sov i Örebro och på söndag begav vi oss hemmåt. Vi bestämde oss för att testa MAX som vi har hört så mycket bra om men jag råder er, ät inte kyckling där! Slutade med att vi åt på grillen när vi väl kom hem till Hagfors. På väg hem hittade vi också något intressant i diket, vad det är kan jag inte avslöja för vet inte om vi fick låna den på heltid.

Resten av veckan blir lagomt lugn. Tror att jag förmodligen ska upp till Örebro med lite fler saker en dag men sen finns ingenting att göra. Till helgen är det ju Eldfesten i Hagfors men det har jag ingen lust alls att gå på. Jag har aldrig haft kul när jag gått ut i Hagfors att det känts som bortkastade pengar, det har verkligen inte berott på sällskapet för det har alltid varit kul för tänk bara vilka förfester vi har haft! Men väl ute så vänder humöret snabbt. Finns lite svaga planer på att åka till Lindesnäs igen och få den kväll vi missade i Fredags. För trots all olycka så var det stunder som var så roliga!

Mys, sömlöshet och kalas

Igår var en liten småmysig kväll med film, popcorn och snack med Rôtta. F och Björnen gjorde oss snart sällskap och man märkte mot slutet av sista filmen hur F blev smånervös och började tvinna på sig. Han var nämligen lite försenad till att hämta morsan i Uddeholm. Björnen verkade lite sugen på att ta med sig kattungen Vera hem fick jag se, var i början helt emot henne och när han väl lade ögonen på henne blev han kär. Men vem kan klandra honom? Jag lovar finare katt än Vera är svårt att finna. Någon som är intresserad? Vi kan nämligen inte behålla henne.

Imorse kom kusinbarnet Almis till oss. Hon skulle egentligen passas av en annan men hon var tydligen upptagen på annat håll och faster jobbar så då fick hon vara här. Söta unge! Men skulle inte vilja ha henne på heltid bara för det. Duger allt med dessa få immar. Så klockan fyra när vi ska skjutsa hem henne till faster eller i hennes fall mormor så hoppar jag av vid Jos. Förfest där sedan buss till Lindesnäs... Hoppas hoppas att det inte blir regn!

Jobbigt det har varit om nätterna på sistonde. Jag kan helt enkelt inte sova. Är pigg hur länge som helst på nätterna, lägger mig för att sova vilket är svårt och vaknar hur tidigt som helst på morgonen och orkar inte somna om. Störsamt värre.


Städning

Jag har nu efter veckor av tjat från min kära mor att mitt rum behöver en rejäl städning. Men så jobbigt att göra de mitt i flytten, då får saker vara i oreda tycker jag. Dessutom så finns det reda i oredan. Jag vet vart jag har alla saker i röran fast det kanske inte syns. Plus att jag har faktiskt städat emellanåt men aldrig duger det.
Vad var det då som till slut ändrade min uppfattning? En spindel! Jag hatar verkligen spindlar. Speciellt dom som hoppar och kom nu inte och säg att spindlar kan INTE hoppa för det kan dom. Hade till och med ögonvittne till det den här gången! Så det så!

Igår som jag trodde skulle bli en lugn händelselös och tråkig dag blev lite annat. Var ganska tidigt upp till Hagfors och handlade mat och köpte salva till Freds öga. Sedan hem och fick besök av kusinen och kusinbarnet. Hon blir då bara sötare för var dag. Efter att dom åkt hem så kom dom snart tillbaka igen och grillade med oss. Jag förstår inte hur man kan äta så mycket och sedan inte tycka att man blir mätt alls. Efter maten hade jag en hemsk huvudvärk och lade mig och tittade på en film, för att sova var helt hopplöst. Tittade på Master and Commander en film som jag faktiskt inte hade förväntat mig mycket av på grund av den dåliga kritik den fått och jag måste nästan hålla med. Det var bara ett evigt flängande fram och tillbaka och höjdpunkten i filmen var när dom tillslut lyckades lura skeppet dom förföljt hela filmen.

Lägenheten & en fullpackad dag

Ja där ser man att man ska inte nöja sig med vad som helst... Var iväg och tittade på min lägenhet igår, jag kan säga att även tjejer kan vara riktigta sluskar. Själva rummet var hur fint som helst och köket hur stort som helst men ingen hade tydligen orkat städa i köket. Det var gammal möglig mat kvarlämnad i kylskåpet så det stank hemskt i lägenheten och skåpluckorna var kladdiga, bänken såg verkligen inte ren ut och någon hade tydligen inte vetat att spisen kan städas. I förrådet hade dom lämnat allt som dom själva inte ville ha, tex ett trasigt soffhörn och gamla stövlar. Kort sagt BLÄ! Men har pratat med min bovärd och allt skulle ordnas så när jag kommer tillbaka nästa gång så skulle allt vara städat. Gôtt det!
Vad ska man säga annars om området? Ja det var hur mysigt som helst... Jättefint ordnat med blommor och parkbänkar utomhus. Enda jag har att klaga på egentligen är att mitt rum är vänt åt helt fel håll. Eftermiddagssolen ligger på och eldar upp rummet till olidlig temperatur. Osis! Men bara jag får in gardiner så borde det ordna sig det med.

Så idag då... Kort efter jag vaknat åkte jag raskt till Hagfors och träffade Persson och A. Var in på banken och åt både mat och glass... Sedan drev vi bara runt en stund innan vi åkte hem till A. Det var kul att se hur hon bodde, hade ju fortfarande inte varit hem till hennes nya lägenhet. Skjutsade hem Persson efter A fick besök och åkte sedan till Steffe och lånade lite film. Fint att dra på när man ä hemma utan något att göra... Vilket jag inte kommer ha tillfälle till på ett tag till. Det var i alla fall kul att se dom igen efter så lång tid. Sen åkte jag hem och sitter nu och skriver detta innan jag ska åka upp till veterinären med en kattunge och sedan skynda mig hem och träffa Ejden. Många folk att säga hej till idag har det blivit. Kanske gå ner till grannen och hälsar på sen också... Länge sedan jag såg honom också.

Ingenting är omöjligt!

Nu

Rolig helg väntar... Har nu planerat fredag-söndag. Så är bara upptagen till helgen. Hoppas att det går som jag tänkt bra. Det blev Örebro idag istället så får rapportera hur det gick senare ikväll eller imorgon. Oj nu blev det bråttom...

Veckan som kommer

Veckan som följer kommer minst sagt att bli intressant. Lovat så mycket nu så vi får se vad som hinns med och när. Men det är typiskt mig... Ingenting planerat till vilken dag förutom att på Lördag ska jag köra ner lite saker till Örebro och förmodligen Tisdag ska jag dit och skriva kontakt och få nycklarna. Hemsk nervöst... För vad säger man när man går in i lägenheten som jag ska dela med två personer jag aldrig sett förut? Det ordnar sig nog, hoppas jag!

Livliga Fred & Vera ökar bara sitt mod och blir mer och mer våghalsiga. Tror nog aldrig att vi haft två kattungar med så mycket presonlighet förut. Dom är helt enkelt underbara! Men bara en tidsfråga innan dom blir riktigt besvärliga.

image5


Skåne

Nu i veckan har jag varit i Skåne och hälsat på släktingar. Det roliga var att vi kom oanmälda och när vi väl kom så var allihop samlade och grillade. hehe. Dom gör det en gång varje år och vi lyckas komma dit just den dagen. Vad är chansen för det egentligen? Kul att träffa dom i alla fall efter 7 år. men det var som om ingen tid alls förflutit. Vi kunde prata som om vi sett varandra dagen före. Enda skillnaden var hur stora tremänningarna blivit och att dom nu är 4 personer fler än för 7 år sedan. Blev en hel del gamla minnen uppdragna.
Det blev en hel del shopping kan jag lova... Bland annat i Kristianstad och sen på väg hem i Jönköping. Vi var även ner till Åhus och tittade på stränderna intill havet. Det var sagt att det nästan var som utomlands när man gick där. Ja, jag skulle kanske hålla med om det inte vore för vinden och om det bara vore mer sol och värme.Kristianstad var en hur mysig stad som helst... lätt att man skulle kunna bo där.

Vad blir det för kul i helgen då? Rôtta ville att vi skulle åka upp till lysvik men det har jag just ingen lust alls med. Sett vädret ute på sistonde? Var iväg till Lysvik på countryfestival för två år sedan då det regnade lika mycket, hur tråkigt som helst plus att det inte fanns mycket folk där. Så ikväll blir det att träffa Ejden & Em och hälsa på där. Vem vet kanske imorgon med...

RSS 2.0