Inför Valborg

Man ska aldrig planera så mycket.... Onsdagen gick från att vara tänkt fest, till inget, till lugnt, till fest. På Strömpis uteserveringen var det röjj! Träffade på några transor, en soldat, några palmer. Grymt skoj, buggade fötterna av mig och vi stannade där mestadels av kvällen trots kylan, trampade år, brutna fringrar, vrickade handleder ÖMMA fötter. Inget satte stopp för oss! Festen fortsatte till fyra på morgonen sen var det dags att sova. Blev inte mycket sömn dock, frös som en gnu.

Trots få timmar (om ens det) sömn så var jag rätt allert på morgonen. Jag tackade för att jag inte druckit så mycket under kvällen och kämpade mig till Uni för seminarie i ca tre timmar. Vi skulle ha fått betygen där och då men icke, vi har ju ändå segaste människan på jorden som lärare. Sen drog jag iväg med Maryy och handlade till kvällens grillning och sen fick jag sova nån timme. Underbart! Känner mig lite mördbultad men nu kör vi fan!



Helgen

Så var helgen över... man kan sammanfatta den som händelserik fast mest på ett bra sätt. Det enda negativa var att jag tappade bort mina hemnycklar. Det var illa. Men har fortfaranade inte gett upp hoppet om att återfinna dom!

Lördag blev riktigt bra... mindre folk än vad jag trodde men dom som var där röjjde! Syss kom också med Linda och Linnéa, helt asbra! Det var folk överallt ifrån... Värmland, Dalarna, Stockholm, Östergötland, Skåne samt Örebro. You name it! Vi hade en vårgran vilket innebar en julgran fast dekorerad med mat och mindre hushållsartiklar. Asfin! Vad man hungrig så var det bara att hugga in. Det blev några rundor hem till mig och tillbaka där jag lyckades supa ner bland annat Edström. haha. Slutade med att han vaknade bakis och missade dykningen på söndagen. Man kan tro att det lär ha blivit en hel jäkla massa shots för mig då jag drack när alla andra drack men där var jag smart, började tillslut bara ta halva glas. Annars hade jag vart klappkanon! Dansande på bord, visande av rumpor, massa nytt folk att snacka med och fylla. Självklart! Helt asbra kväll, slutade i mindre kaos för min del då jag skulle få fler nattgäster än jag räknat med så jag sov hos Edström.

Söndagen skuttade jag upp och iväg till kotten igen, dags att städa. Stackarn Mertah satt och tittade på medan hon kämpade med att hålla magen i schack, hemma hos Mertah hittar jag Linda. Uppe hos mig sover endast tre pers när det skulle ha blivit fem utan mig. Tänka sig att jag kunde ha sovit hemma ändå. Efter vi skurat och torkat gick jag, Karro och Linda ner till pressbyrån och lämnade nyckel samt införskaffade glass. På väg hem stannar vi och käkar på Brickebergs restaurang. Mums va gott! Fina bilder togs, haha.
Jag skickar iväg syss och folket, vilar en stund på soffan. Vaknar till smått bakis och ska iväg och grilla med Klubbet. Inte hade jag tänkt att dricka här men oj då, jag började snart om från början igen. Det blev några roliga samtal och metaforer som: när grabbar dricker öl tillsammans bildar dom en gemenskap. Om någon då bryter den gemenskapen så är det som att tända ett ljus bara för att blåsa ut det igen. hahaha.
Hem till mig och upptäckte att plånkan var borta, grabbar tag i en hundring och vi drar vidare till njuta. Jag och Edström i bakluckan på en bil, eftersom Chaffisen var nervös för polisen och ville inte ha för många folk i bilen. Hoppar ut och n på njuta, lite segt till en början men snart så. Enock blir bara fullare och fullare tills han når sin peak vilket betyder: Jag ska hem nu!
Medan Edström och sina två polare drar till Björnis hakar jag på Ardell och Enock hemåt. Upptäcker i taxin hem att jag tappat mina nycklar. Fuck! Försöker få tag på Edström men det är lönlöst. Ringer Mertah för kanske fjärde gången under den kvällen och väcker henne. Tack för att jag hade extranyckel där!

Måndag, vaknar vid halv sju av oväsen utanför mitt fönster men somnar snart om trots oväsen. Inte bakis. Vaknar igen vid nio och hittar plånboken! Woho! Tar mig senare till Uni där vi går igenom vårt PM som ska lämnas in samma dag. Fortfarande inte bakis. Hem käkar och tittar på film. Försöker få tag på Edström och Njuta men fortfarande igen tur med hittandet av nycklarna. Får ont i magen efter jag ätit chips, förbannar den som kom på chips och svär att inte äta det mer. Lättare sagt än gjort. Somnar in i soffan och vaknar fem timmar senare. Fick reda på att jag fixade Metodtentan! jiiiha! Sitter nu klarvaken och inte alls trött. What to do? Jag är uttråkad!


Grilltime

Ikväll smäller det... tiden har gått så snabbt! Det var bara fyra veckor sedan jag och Mertah satt och längtade och planerade. Aldrig trodde jag att vi skulle få den respons vi hittils fått, gjorde en överslagsräkning och vi skulle bli runt 40pers. Sweet! Men huvudpersonerna verkar inte komma, vilket är grymt ledsamt eftersom vi egentligen ordnade festen för dom och försökte säga till i tid för att alla skulle kunna. Inga sura miner men lite besviken blir man ju. Men vad som går ner går också upp, snackade med syrran imorse och nu är hon och tjejerna på väg hit. Så jäkla kul!

Det har hittils idag vart full rulle. Jag gick upp vid nio och tvättade, hängde upp tvätten och tillsammans med MB så gick jag in till stan och till bolaget igen. Tog bussen hem för att hinna hämta ut mina kläder och käka frukost (ja klockan var däremot halv två). Nu så ska snart jag och Mertah hämta nyckel och fixa lokalen inför ikväll samt vänta på syss och Karro. Sen är det bara att börja fixa och slänga sig på gräset och grilla samt njuta av en kall grogg i värmen. Wonderful!

Vi ses folket...

Varm vårdag

Eftersom alla andra bloggar om den härliga vårvärmen får ju inte jag vara värre. När jag gick hemifrån imore vid halv tio var det redan 13,5 grad i skuggan. Solen gasade och vinden som blåste var varm! Helskön dag med 20+ i solen. Men vad gör jag när det är så härligt ute? Sitter inne och skriver PM. Härligt värre... men det har gått riktigt bra och vi är inne på slutspurten, vårt mål är uppnått för dagen.
Har iaf suttit ute på balkongen och glassat lite i solen nu på kvällen. Det är så nice, klockan är halv sju på kvällen och solen är fortfarande uppe! Detta bådar gott för vår fest på lördag. Mertah gjorde en överslagsräkning förut, kom upp i 40 pers som tackat ja och sagt att dom ska komma. Det kommer att bli röjj! Kan knappt vänta, skriva analys och slutsats imorgon sen så är man free för en stund! Lovely!

Så kommer man till frågan med vart man ska spendera Valborg. Efter lite disskuterande så kom jag och Maryy fram till att vi ska nog ändå stanna i Örebro och supa ner oss. Ligga i ett dike med en vinflaska var det tal på. haha. Hur slappt som helst. Värmland sen efter Valborg? Det återstår att se.

Knäckebrödsdansen

Haha. Man måste ju bara älska knäckebrödsdansen... härliga dalmasar.
Le och var glad!


Värmland <3

Kan sammanfatta helgen som helt suverän och att den avslutas med grillning hemma hos mamma och med en pank Kari. Vi öppnade en burk med Creme Freiche och fann grädde också, vad är det för stil?

Fredag var det bara chill med familjen, inser att jag har ingen chans att kunna söka upp info om SCM som vi ska skriva om i vårt nuvarande pm men gör ändå mitt bästa. 
Lördag massa mys med gamla vänner i Sunne vilket var riktigt nice! Fika och massa tjöt med Welle och film och käk med Pastorn. Tyckte tiden flög iväg. Kvällen avslutas med att jag hämtar upp en full syss i parken då det stänger när jag är på väg hem. Hon hade lite problem att hålla tungan i styr där ett tag. haha. Det roade mig iaf och ännu mer när hon bakfull vaknar på eftermiddagen! hehe. Så snäll syster jag är.

Sammanfattningsvis så ångrar jag inte mitt val att åka hem och dröjer nog inte länge innan jag är hemma igen...

Tycker om mitt Värmland!

Men när man ser vissa folk är man glad att man slipper skiten

Om och men

Efter många om och men så har jag tillslut bokat biljett... det bär av mot Värmland om bara någon timme. En del av mig vill verkligen åka hem till Värmland en annan vill stanna. Det är som vanligt, beslutsångest till max! Det som egentligen drar till att stanna är att J skulle höra av sig i helgen om det hände något skoj men den ovissheten känns inte stark nog för att hålla kvar mig ändå. Alla andra kunde jag ändå snacka med så dom vet att jag åker. Väl hemma i Värmland så ska jag läsa på inför pmet som vi ska skriva till veckan och träffa lite folk. Hoppas på att jag inte ångrar mig nu bara! hehe.

Roadtrip

Ikväll funderade jag på att åka till Värmland. Det blev det inget av, kanske imorgon. Men så föreslog Chillen att vi skulle ut och åka lite jag, han och Maryy. Visst tänker jag och hoppar i bilen. En liten åktur blev det... hamnade i Linköping och senare en tur i Motala. Vad har vi lärt oss av detta? Östergötland luktar skit, Linköping slösar på el med alla lysen överallt, Chillen tyckte alla var "helt galen ikväll", macken mellan örebro och Linköping hade roligt urval på mat och luktar skit, Radiostationen xxx är asbra, skillnaden mellan Freddie & Fredde samt att folk blåser på åsnor och att detta måste vi göra fler gånger!

Citerat från kvällen:
- Ska jag åka rakt här?
- Ja
- Men jag har ju rött
- Ja och då får du stanna

...

Dilemma....
Värmland ikväll eller inte?

...

Trots mycket jobbigt så ler ibland livet åt en...
Det är de tillfällena man ska ta vara på.

Som en vän sa:

Framtiden är lika osakert som busstidtabeller

fan va slö dem är!

5, 10, 50 minuter sent!
Så kommer dom helt plötsligt förtidigt.


...

Ibland vet jag varken in eller ut....
Varför får det aldrig vara lätt?


Tillslut

Igår bar det mot Örebro... den var en väldigt flummig tur. Efter att ha suttit trötta och väntat på att komma fram ett bra tag så flippade dom flesta tror jag. Jag skrattade så tårarna sprutade. haha. Men tillslut så var vi hemma och jag somnade gott kan jag lova!

Spotify har jag fått också. Såg att min kusin nyss fixat de och av henne fick jag en länk, tio minuter senare så var en Spotify invite i min ägo. Rätt gött. Ibland har man tur! Så om ni letar efter en invite så kan jag rekommendera denna sida. Invites läggs upp lite titt som tätt så bara att hålla ögonen öppna.

Nu ska jag försöka vara serious och plugga efter en annars helt oserious dag. Ibland fastnar man bara.

Mycket bra i det obraiga

Helgen i Värmland har vart härlig... men samtidigt inte. Idag har jag huvudvärk och är inte så jäkla pigg. Tycker inte att jag hunnit med värst mycket men ändå gjort en hel massa. Mitt number one prio, plugga, gick i stöpet! Men solen! Den härliga solen... man kan säga att jag njutit av att vara hemma. Sen så var min busunge till granne hemma från Italien också, så som jag saknat den tösen. Tyvärr så fanns det inte tid till att träffa henne så mycket, hon kom och sa hej innnan hon var tvungen att springa hem och leka igen. Sötnöt!

Lördagskväll var det fest med tjejerna som stod på schemat, riktigt underbart skoj att träffa alla igen men jag var inte på topp. Så snart jag korkat upp vinflaskan och kände lukten började huvudvärken, smakade blä! Drack massa cider som gjorde magen i ännu större uppror. När vi väl kom iväg till parken så var jag inte på bästa humör. Träffade massa skoj folk däremot och snackade ikapp om allt som hänt. Det värsta var bara att jag aldrig kom fram till toaletten, var alltid någon som pockade på min uppmärksamhet.
Så träffade jag på JV och vi snacka en massa och kvällen började bli riktigt trevlig. T'änkte mig hem för att sova men planerna blev ändrade. Vid stängning bestämde vi oss för att festen kunde inte vara slut än så JV hängde med hem till Bergsäng på 50-års fest. Där var det askalas och skakade rumpan som aldrig förr. Fick se min far visa upp danskunskaper som jag inte visste att han hade. haha. Han kunde inte stegen men han gjorde sitt bästa! Sen blev det ett störtdyk. Tråkiga nyheter, ambulans. Men så ordnade det sig till det bästa, förutom dom dåliga nyheterna. Men förhoppningsvis så kommer det att bli bra. Det måste det bli!
Gick hemmåt vid femtiden imorse, jag nyktrast av alla. Ungefär som hela kvällen. Men trots många dåliga saker så var det ändå en skoj kväll, fick träffa gamla tjejgänget. Det var fyskam länge sedan. Inte sugen alls på att återvända till Örebro eftersom jag vet vad som väntar där. Här kan man ändå sitta ute på gräsmattan i solen och bara må gött! Ska grillas strax också. Härligt!

Sammanfattningsvis så har jag hunnit med riktigt mycket i helgen... men samtidigt inte nog mycket. Ibland skulle man verkligen vilja dela sig i två. Känns inte som att man räcker till.


Landat i Värmland

Nu har jag landat i Värmland över Påsk. Riktigt nice men med ett ganska pressat schema. Mycket som ska hinnas med. Bland annat så MÅSTE jag läsa i kursboken, det är inte lätt. Jag har redan försökt. Lade ner det ganska snabbt. Fy! Middag hos mormor idag, fest med tjejerna imorgon. Kommer bli nice.

Guld!

Fy fan va gött... Färjestad kammade hem guldet efter några väldigt nervpinande minuter i tredje period!
Kvällen började med att Maryy och MB kom och hämtade upp mig, vi kom hem till Chillen och hans polare och beställde pizza. Käka, drack vin/öl och hade det allmänt trevligt. Hockey såklart. Efter Färjestad gjorde andra målet in i tredje perioden så tror jag Chillen ångrade sig lite över att ha satsat pengar på att HV71 skulle vinna. Riktigt bra match... riktigt skön kväll.
Visst blev jag lite sugen på att dra ut ikväll och fira segern, men känner faktiskt för att vara lite serious. Imorgon är en viktig föreläsning eftersom det handlar om det ämne vi ska skriva vårt pm om så det kan vara bra att vara där. Har missat så många föreläsningar redan och tentan närmar sig. Men jo suget finns... men ja, jag är trött och serious. Att gå ut en kväll som denna är inget för en serious Kari.


Tror jag vet

Imorse så vaknade jag med tanken att klockan elva ska jag vara på Uni... så tittade jag på schemat när vårt "seminarium" skulle börja och se. Vi hade visst föreläsning också! Det var ingen idé att stressa. Jag hade aldrig hunnit.

Gårdagens trip till Stockholm var riktigt bra. Visst det fanns tillfällen då jag var på väg att gäspa högljutt och låta ögonen sjunka ihop men vad som var bra var att det verkligen gav något. Det känns som att resan öppnade mina ögon för Revision, som från början lät som ett grådaskigt skrivbordsjobb blev helt plötsligt färgstark och roligt. Tvärt emot vad man tror om revision. Så nu vet jag vad jag kommer att läsa i höst om jag någon gång får komplexa ur världen. Härligt!

På väg hem så Lyssnade jag på Färjestadsmatchen på radio, missade däremot första perid. Usel andra period men så i tredje vänder det och med ca tre minuter kvar av tredje perioden så kvitterar Färjestad. Lycka! Färjestad står fortfarande obesegrade på hemmaplan i över fyra månader. Sedan dog mitt mobilbatteri så det blev inge mer hockey för mig, spänd förväntan över tat snart få ett sms med resultatet av vilka som vunnit. Jag hinner hem, sätter på kanal fem, det går någon minut och Färjestad gör det vinnande målet. Jag tror dom väntade på mig...hehe.

Ikväll blir det att se Färjestad kämpa om guld!

Ingen ro

Klar med min hemtenta tillslut... känner mig inte helt nöjd men just nu kan jag inte göra så mycket mer. Igår satt jag till ungefär ettiden, tack tack till Chillen som räddade min kväll. Jag hade totalt slut på tankeverksamhet och inspiration och så skickade han mig sin tenta och jag fick omedelbart upp motivationen igen och fick en hel del nya idéer till vad jag skulle skriva. Det var inte som att jag satt och skrev av honom utan inspirerade. Fick upp ögonen för saker jag egentligen inte tänkt på innan.
Tillslut bankade huvudet mer än det behövde så jag lade ner, gick för att sova men att slappna av var omöjligt. Tankarna for runt som en tornado och jag fann ingen ro alls på ett par timmar. Kan lova att det var hårt att gå upp imorse. Hade planerat att vara uppe klockan sex men efter tre timmars sömn var det inte lätt. Fick erkänna mig besegrad och sov en timme till. Lite gla döver att jag sov några timmar på dagen, osis att det var under hockeyn jag somnade bara. Missade Färjestad vinna ännu en match över Hv71. Så nu har jag tagit en uppiggande dusch och suttit en halvtimme och putsat på tentan. Men jag hinner omöjligen göra mer. Man får hoppas på det bästa!

Idag blir det en lång dag på Uni. Vi ska skriva inledningen till ett PM som vi inte har tittat något på alls. Åtminstonde inte jag, har inte haft tid alls. Jag ska lämna in tentan och jag måste hyra kårbilen också. Träna ikväll tror jag att jag skippar, vad jag kommer att behöva ikväll är sömn.
Tisdag så bär det av till The Big City Stockholm. Tror aldrig att jag varit där förut. Helt seriöst! Ska dit och skaka hand med några höjdare... status. Förhoppningsvis få någon inspiration till vad jag ska läsa i höst (Om jag lyckas FekA).
Onsdag så blir det handla till Bryggan och på eftermiddagen redovisning av inledningen som vi slängde ihop på måndagen. Sen kanske jag får pusta ut? Detta kommer att bli några intressanta dagar!

Tick tick tick

Det känns verkligen som att jag är på väg att stressa sönder. Jag kommer att ha mer än nog att göra dom följande tre veckorna, men nu fram till onsdag blir det ingen ro alls. Hemtentan tar mer tid än väntat och det krockar med en hel massa annat som jag är tvungen att göra. Det värsta är att när jag når denna stressnivå så blir jag totalt borta, jag slutar bry mig och invaggas i ett falskt lugn trots att kroppen är i uppror. Fysisk stress kan jag ta hur lätt som helst, inte psykisk. Måste jobba på det där.
Men som mamma sa när jag pratade med henne förut så gäller det att ta en sak i taget. Andas, ta det lugnt och koncentrera mig på en sak. Glömma allt annat som måste göras och ta det som behöver göras för stunden först. Men just nu hör jag bara klockan ticka och jag gillar det inte!

Workit

1 timmes promenad/springning ute.
40min på gymmet.
Jag kände mig bra duktig efter detta igår. Men så blev det så att vi också fixa lite oplanerat drickande så där var min träning förgäves! Ganska kul kväll, synd att Maryy var sjuk bara. Massa ABBA sjungande hos Chillen sen drog vi lite huxflux till Strömpis där Chillen gjorde sig en vinst på kort. Kände inte så mycket folk men men... skoj i alla fall. Nu blir det en serious Kari ett tag fram över, måste spara pengar och lägga energi på träning och plugg.

Sovit riktigt lite inatt men på föreläsningen ska jag! Usch. Kommer inte att bli nådigt. Seg lärare, seg Kari = sova under föreläsningen. Knappt så jag höll mig vaken sist fan. Men jag ska ändå vara där... ett steg i rätt riktining för en serious side of me.

---------update---------
Var på föreläsning, jag sov, jag gick hem. Promenaden borde ha varit himla skön men kunde inte skaka av mig känslan att mina ben är inte mina. Dom går och sitter på mig men jag är så seg i hela kroppen och har sådan träningsvärk att dom är som bortdomnade. haha. Skön träningsverk däremot. Bevisar att man lever!


RSS 2.0