Året som gått!

Det har varit ett galet år... så omväldande på så många sätt... så jag tänkte att en lista måste bara göras. Men när jag sedan försökte så orkade jag inte, plus... vem orkar ens läsa?

Det har faktiskt varit ett riktigt bra år... Förra året skrev jag att allt bara blivit bättre och bättre eftersom året gått. Detta år har varit ganska jämnt. Mitt beslut om att inte flytta till Wales för att studera ett halvår har varit bland de bästa besluten som jag har gjort och jag gjorde det bara för mig själv. Nu har jag hunnit ikapp alla de tentor från gamla kurser som jag hade släpandes som ett tungt bagage efter mig, läst kurser som öppnat mina ögon för vad jag vill jobba med och träffat en person som ger mig en enorm trygghet i tillvaron. Samt upptäckt att distansstudier suger!

Det finns inget som jag direkt ångrar... bara saker som gjort att jag växt som människa. När jag och Karro pratade häromdagen så sa hon att jag verkar mer mogen. Jag tenderar att hålla med. Jag har växt, jag har mognat och jag är redo att lämna studierna och kliva in i arbetslivet. Detta år har jag stått upp för mig själv, varit mer självständig, tänkt över framtiden och blivit hundägare. men trots allt detta så räds jag att lämna den tillvaro jag lever i... men ibland måste man kasta sig ur boet för att upptäcka att man kan flyga!

Det sämsta med året har nog varit att man tappat kontakten med så många nära vänner. Att Elisa flyttade från Örebro var riktigt sorgligt... vi umgick väldigt mycket ett tag och hade väldigt skoj tillsammans, hon var en riktig klippa! Maryy finns ju såklart kvar, men i år när båda har så fullt upp hela tiden så finns inte mycket tid till att ses. Men några förlorade några vunna... fyra underbara personer från min C-kurs i höst och såklart M&M som tillsammans med Björnis gjorde min sommar! Plus att min söta syster har ju flyttat till Linde!

Framtiden ser ljus ut!


18 - Ett pinsamt ögonblick

Varför inte avsluta året med att dela ett pinsamt ögonblick. Jag funderade lite på vad det skulle vara men kom bara på ett förutom ett mer delikat ögonblick som jag mest tror att det var jag som skämdes för än att det egentligen var pinsamt för mig. Känns fel att dela här faktiskt.
 
Så vi får ta upp ett annat som jag tyckte var enormt jobbigt, 6:e klass i ett klassrum med tre andra personer. Vi gjorde någonting jag vet inte vad, fick ett skrattanfall och där kom det... fisen. Jag tyckte det var så pinsamt och de andra började skratta än mer. Men vad ska man göra? Ibland kan man inte styra över vad som händer helt enkelt.
Min historia påminner extremt mycket om Linnéas... därför jag kom att tänka på det! Tack för inspirationen!


Framtid

Jag är skraj inför den snara framtiden... då jag ska sluta studera, söka jobb, säga upp min lägenhet.
Vart tar man vägen? Vart börjar man? Hur gör man? Vad händer om jag inte får något jobb?
Jag har en plan men ändå... jag är skraj! Jag lämnar det jag känner till och ger mig ut på okända vägar. Dessutom när framtiden är såpass oviss så känns den än mer skrämmande. Jag ska ju på möhippa i Maj och Bröllop i Juni. Dags att snåla?

Looking forward...

17 - Barndomsminne

Detta är nu tredje gången jag skriver om detta inlägg och börjar bli lite väl envis att det ska publiceras nu. Ogillar verkligen datorer som inte vill fungera som de ska!
Jag har många härliga liksom mindre härliga barndomsminnen. De flesta mindre härliga är från min skoltid. Det är dock några som ligger extra varmt om hjärtat och några är dem från stugan i Härjedalen där vi spenderade mycket tid med Fam. Moss.

Minnen där vi gick en massa över ängarna mellan två stugor och mittemellan låg ett annat hus med hästen Faxen som vi brukade klappa och ge godsaker.
När vi var ute och åkte skoter över sjön, fiskade och badade.
När vi skulle sova och Jon säger "Nu måste jag skynda min somna så jag slipper lyssna på Bengt snarkningar!". Varfefter min pappa Bengt börjar snarka och Jon stönar högt: "Neeej!". Alla börjar gapskratta inklusive min pappa som bara hade låtsas.

Those were the days!

16 - Första kyssen

Min första kyss... jag kommer inte ihåg precis när det var men det var ungefär 6:e klass. Jag blev tillsammans med en kille som var kompis med min väns kille och han gick i samma klass som mig. Av honom fick jag min första kyss! Minns inte hur det var men kan tänka mig nervöst. Dumpade stackarn lite väl "brutalt" genom att skicka fram en annan för att ge tillbaka halsbandet jag fick av honom precis när han skulle gå av bussen och vägrade därefter att prata med honom.

Young love!

Jul

Jul hemma i Värmland... måste säga att det har varit en grymt bra helg. Massa fina julklappar, människor, god mat och skoj. Julafton spendarades först hos mamma med mormor och fam. Eriksson. Sen vidare till pappa för att fira med honom och fam. Moss och ta sig någon grogg. Det satt fint! Juldagen hamnade jag på förfest hos älskade Linnéa, sen jonte. Träffade massa folk och tappade bort de flesta jag ick dit med. Men men... bara man har kul så!

Aidi har varit med hela tiden och det har gått riktigt bra även med katterna här hemma hos mamma som inte är vana hundar. Ja... det gick bra ända tills igår det vill säga! Fred drämde till Aidi när hon stod brevid och skötte sitt vilket fick henne att gläfsa eter honom och han gjorde en rivstart på mina ben och stack iväg och gömde sig. Aj aj!

Överlag... en härlig och vit jul!



15 - Mina drömmar

Jag drömmer just nu om att resa och uppleva. Jag vill inte åka bort och bara lägga mig på en sandstrand under hela vistelsen. Jag vill bada, åka, paddla, vandra, dyka, klättra... se saker! Leva för dagen, för stunden. Jag vill vara borta i flera veckor!

Jag vill...

Men just idag ser jag det inte fungera med min ekonomi... hur alla andra gör som åker runt förstår jag inte. Visst så har jag ju mina sparpengar men dem vill jag ha som just sparpengar. Speciellt då de sjunkit så i värde. Jobba, tjäna pengar, tjänsteledighet och iväg!

Jag ska!

14 - Dåliga vanor och laster

Jag vet faktiskt inte vad jag har får dåliga vanor förutom en sak som jag blivit medveten om på sistonde och det är när jag åker bil och sitter i passagerarsätet så har jag för vana att hålla tummarna?! Jag vet inte varför, jag visste inte att jag gjorde det men tydligen så gör jag det varje gång typ. Bekvämt kanske? Dåligt? Nej men störsamt!

Härlig helg!

Igår blev det en kväll med häliga människor. Vi snackade, skrattade och spelande spel som jag vann! Woho! Drack lite vin och åt snacks med en fin fin utsikt över Örebro. En sådan lägenhet skulel man ha!
Mys i högsta nivå! Detta lär göras om.
Jag köpte även med mig en flaska lakrits glögg. Kan inte säg att jag gillade den alls! Usch! Den luktade illa och smakade mindre illa. För mycket lakrits för min smak... kanske har man tagit för många lakrits shot i sina dagar och det var därför.

Sen idag fick jag mig ett gott skratt åt min vackra vovve. Det hade snöat ganska rejält inatt och var massor med snö ute. Så en glädjefylld Aidi sprang ut i snödrivorna och hoppade runt och försvann. Tog ett skutt så hon blev synlig igen och försvann. hahaha. Så sött så! Sedan fick hon syn på rådjuren i skogen så skuttade hon iväg en liten stund men kom tillbaka när jag ropat efter henne. Duktig tjej! Får se om jag kan lägga ut en video på henne i snön någon dag.

Snart kommer julen och jag åker hem till Värmland... känns helt ofattbart! Hur gick det så fort?

13 - En vanlig dag hemma hos mig

Jag säger hejdå till Björnis som går upp och iväg till jobbet runt halv sex på morgonen. Sedan sover jag vidare och stiger upp runt 8.30 och går ut en snabbis med vovven.
Matar hunden och käkar frukost medan jag kollar mailen, julkalandern, blogg och surfar lite. Funderar på uppsatsen och försöker skriva lite.
Käkar lunch vid 12-13. Går sedan ut på långpromenad med Aidi ca. 1timme. Hem, ev, plugg. Fixar mat och väntar på Björnis hemkomst och matar hunden.
Käkar och ut med hunden igen. Gör vad ännu dagen har att erbjuda och slappar hela kvällen i soffan framför något (förhoppningsvis) bra program eller en film. Somnar ganska tidigt då Björnis ska upp tidigt.

Detta är en dag då jag inte har något speciellt inplanerat. Ofta så åker jag och handlar, in till Örebro eller jobbar. För det mesta är man på språng men som Linnéa sa:
"Jag gör faktiskt inte överdrivet mycket, gillar att ta det lugnt."

12- 10 Saker du inte vet om mig

Denna fråga var klurig... vem är det som inte ska veta. Jag tror de flesta i min närhet vet olika saker om mig och det är inte heller så mycket om jag håller "dolt". Men det är väl bara att köra på oavsett om det kommer upp några saker som för vissa inte är okänt.

1- Jag har ofta ett minne som en guldfisk och glömmer saker jag ska ta med eller göra.

2- Jag har lätt för att "stänga av" när andra pratar och lyssna utan att höra.

3- Jag är otroligt nyfiken trots att jag inte visar det.

4- När jag blir rädd, som för ormar,  "fryser" jag och orkar inte röra på mig.
 
5- Ibland när jag vill säga mycket och flera saker samtidigt snubblar jag lätt över min tunga och säger också allt samtidigt vilket mest låter som: blurulubb.

6- Jag har skrivit en bok (ej publicerad)

7- När jag var liten var jag duktig att hitta på historier, sanna men modifierade och helt påhittade, under berättarstunden.

8- Jag har enorm beslutsångest.

9- Är både tidspessimist och optimist i olika sammanhang och för oliak situationer?!

10- Älskar att dansa bugg och salsa, önskar jag kunde det bättre

11 - Mina syskon

Min syster... söta Elena... vad kan man säga? Vi är ganska mycket varandras motsatser. Bland annat har jag alltid varit lugn medan syss alltid ska göra något. Man kan säga att jag har tagit efter mer av pappas egenskaper medan hon tagit efter mammas.
Jag brukade kalla henne "lellmamma" då hon alltid varit som en liten boss även till mig. Praktexemplet är när vi var riktigt små och vi fick en vagn. Elena skulle skjutsa mig i den och jag fick INTE skjutsa henne!

Förr så bråkade vi ganska mycket, gick varandra på nerverna. Men sedan jag gick sista året i gymnasiet och sedan flyttade hemifrån så har vi kommit varandra närmare. Vilket är riktigt skoj!

Inga ord räcker för att förklara...


News

Sitter med en öm rygg och snackar med Karro innan läggdags. Igår var jag och knäckte rätt ryggen, jag har hela tiden sagt att det känns som att någon skulle trycka in en kota i ryggen på mig. Javisst var så fallet, eller ja, det var ingen som tryckte in den men den var insjunken. Men nu är den på rätt plats igen och ryggen känns riktigt mördbultad. Gött! Måste se till att få upp träningen igen så att det inte händer igen.

Hämtade även ut min dator från Elgigantens reparations service. de hade bytt ut mitt moderkort. Tack! Jag underar bara vad som var så krångligt med det att jag var tvungen att gå in och tjata med dom i ett halvår innan de gjorde de?! Men så kan jag nu istället inte gå in på vissa internetsidor. Konstigt nog! På kvällen igår var jag även på bio med Manpower. Vi var en nätt liten skara och fick glögg och lussekatter innan bion. de bjöd även på godis och dricka. Mysigt men jag kände ingen, vilket hade varit helt okej om de andra också hade varit okända för varandra. Eftersom det inte hade varit så många som anmält sig så fick man ta med sin respektive/vän om man ville vilket innebar att de flesta eller alla hade med sig en kändis förutom jag. Ja, ni kan lista ut resten själva!

Uppsatsträff imorgon, varje gång jag hör ordet uppsats så knyter det sig typ i magen. Det verkar gå frammåt men lossnar nu inte resten så sitter vi fast och kommer inte längre. Suck och pust. Ja vi få la se... Det som händer det händer!

10 - Bloggfavoriter

Jag läser inte många bloggar men en jag följde för länge sedan var Clubvegas. Däremot så blev de ruskigt dåliga på att blogga efter ett tag och jag tröttnade. Undrar om de ens finns kvar. Läste även Fokis blogg ett tag, men tröttnade där också. Jag tycker hon verkar vara en gedigen och jättesöt tjej men att läsa gulli gull varje dag är inte mitt favorit intresse.

Som sagt så läser jag inte så många bloggar förutom mina vänners. Folk pratar om Kisse, blondinbella, paow m.fl. Men jag har som högst kikat in på kissies blogg någon enstaka gång. Om folk stör sig på dom så kan man väl bara låta bli att läsa?

9 - Min tro eller livsfilosofi

Jag tror på något. Jag vet inte om jag tror på Gud och jag är inte kristen. Ett tag funderade jag på om jag inte var Kristen, jag pratade med en kristen vän och jo, jag kunde nog tro. Men sen så säger han: Man måste ha blivit uppfylld av gud för att kunna vara kristen.
Va? Så om jag inte fått "herrens ande" i mig så är jag inte kristen?! Okej, thats it, jag lämnade kristendomen bakom mig. Men jag är inte ateist, jag tror inte på att allting tar slut och det blir svart efter döden. Det skulle kännas för tragiskt. All kärlek en person får av sin familj, vänner osv måste ju generera i något?

Min livsfilosofi är ganska enkel: Det blir aldrig som man tänkt sig. Det blir det verkligen inte och det är därför idiotiskt att göra en strukturerad plan av sitt liv och förvänta sig att livet ska rätta sig därefter. Ett annat bra visdomsord från Allan Karlsson i boken hundaåringen är: "det blir som det blir och det som händer det händer". Jag skulle vilja leva mitt liv mer så, ta saker och ting för vad de är.

Varför?

Att det var en person som sprängde sig i Stockholm har nog ingen missat. Vad som däremot retar mig till max är hur media släppte ut "hotet" som kom in strax innan det hände. Visst början varför han gjorde det men resten? Varför spela upp resten där han uppmanar andra till att följa i hans fotspår? Att de inte ska sky fängelse eller död, ta till bomber eller kniv. Varför? Varför spela upp den uppmaningen? Kan inte det i sig trigga andra mer än var själva handlingen gör? Puckon!

8 - Favoritsaker

Jag satt och tänkte på detta ämne igår... kom inte fram till något bra. Jag är inte så materialistisk och har ingen sak som jag är så fäst vid. Sen vid närmare eftertanke så finns det faktiskt en sak som jag gillar speciellt mycket och det är min örn. En träörn som jag köpte för mina arma slantar ca 5 år sedan och som står högst upp på min hylla i lägenheten. Som jag förövrig drömde blev stulen inatt. haha. Jag skulle också kunna skriva min hund men hon är ju ingen sak.

Vidare så tänkte jag att favoritsaker lika gärna kunde vara något som jag gillar att göra. Som att åka skoter med systrarna och resa. Sitta med goda vänner, ta det lugnt och skratta. Umgås med familjen och mysa till max!

Ja detta ämne har jag inget bra svar på....

7 - Vänner

Vänner finns lite här och var... bra vänner är sällsynta. Det är när tidsbristen ger sig tillkänna och man flyttar ifrån varandra som det verkligen visar sig vilken ens verkliga vänner är. Likaså vid tillfällen då man verkligen behöver en vän vid sin sida. Jag anser att en verklig vän är ingen som man behöver ha kontakt med varje dag, varje vecka. De finns liksom där ändå! Oftast så vet de när man behöver dem vid sin sida och ställer upp i vått och torrt. Jag har få vänner som jag verkligen kan kalla verkliga vänner, bra vänner.
Min allra bästa är nog min barndomskompis Eleonore... Vi hörs inte ofta alls, men när vi väl hörs av så var det som att vi träffades igår. Hon märker om jag behöver prata, är tålmodig med mitt tjatter, lyssnar och lyckas alltid få mig på bättre tankar. En sann vän helt enkelt!

Sanna vänner är som stjärnor
De syns inte alltid men de finns alltid där

Tjong!

Igår åkte jag till syss och så gjorde vi tjong. Litet missöde där i början då vi lyckades få den att koka över men så fick vi rättsida på det också! Den blev inte riktig så som vi ville ha den men den smakar bra och om den får lilla i kylen så får vi lätt av pappret också. hehe. Gott blev det i alla fall! Egentligen vet jag inte om jag har det rätta tålamodet till att göra sådant, koka 1½ timme, sen låta de svalna och sen stå och dra och dra och dra. Men som sagt det bli ruskigt gott och det för en tillbaka i tiden då vi skulle fira jul hemma hos mormor och hon alltid hade kokat Tjong som vi satte i oss. Nostalgi!

Blev lite stolt över min vovve idag... Vi gick ut med henne utan koppel och lät henne springa runt på gården. Så snart hon började springa iväg så ropade vi och hon kom farande tillbaka! Så duktig min lilla prinsessa!


6- Om detta vore min sista dag

Ingen sade att det skulle vara lätt att svara på dessa frågor men shit... min sista dag! För det första så skulle jag nog inte berätta för någon att det var min sista dag. Sedan kanske jag skulle försöka leva som om dagen var som vanlig men ändå försöka träffa de som är mig närmast och spendera kvällen med min underbara. Kanske göra något som jag alltid velat men inte riktigt vågat, nämligen hoppa från en flygplan. Eller äta gott, dricka mig full och försvinna i dimman.
Men det där är egentligen vad jag skulle vilja göra... vad jag nog skulle göra är att gömma mig från omvärlden. När jag är sjuk eller inte mår bra vill jag gömma mig och vara för mig själv. Jag kan tänka mig att det skulle vara detsamma i en sådanhär situation. Jag skulle inte vilja att någon behövde genomlida detta med mig och se mig försvinna.

En riktigt deprimerande punkt. Jag vill inte tänka på någon dag som min sista...


Vinkväll och hundar

Igår tog jag initiativet till en vinkväll med Karro och Martina! Så välbehövligt och så väldigt skönt... Sitta och snacka och bara vara i stunden. Ost, kex och vin och några pepparkakor också. Tanken var lite glöggprovning men de blev inte inte så mycket av. Tror även att min lilla vovve blev lite kär i Martina så som hon snosade med henne hela kvällen! hehe. Ville inte gå hem heller utan hon skulle med Martina upp i hennes lya.

Idag har det blivit lite uppsats diskuterande, sen så ska jag snart iväg och handla lite och sen hem till min Björn. Lade förövrigt ut lite väl mycket pengar på min hund i onsdags... men det är hon värd. Man vill ju att hon ska vara frisk det lilla pyret! Blev lite lack på veterinären när hon inte alls verkade intresserad av Aidi utan bara pillade lite i pälsen på henne och säger: "jag tror..." Vadå jag tror? och detta "jag tror..." kostade mig 370:- plus medicinen som gick på runt 300:-. Blev däremot lite stolt över Aidi när hon stod stilla utan en rörelse eller ett ljud när vi var där. Duktig tjej! Hunden innan hade ju panik! Men vi får väl se om det ger resultat, hon kanske var såpass kompetent så hon inte behövde intressera sig. kompetent men inte serviceinriktad.

5 - Vad är kärlek?

Nej detta var inte alls en lätt fråga... för mig är kärlek olika beroende på vilken sorts person man delar den med. Men framförallt så skulle jag vilja säga att det är känslan av att sakna och känna trygghet till en person och att vara glad i hans närhet. Ibland är det den pirrade, sprundlande känslan i magen och ibland är det helt enkelt att vara trygg, lugn och avslappnad.

Däremot så tycker jag inte att kärlek endast behöver att vara till en respektive. Det kan vara en kärlek till ett djur, familj, kanske en speciell sorts mat. Vad jag menar är att jag inte definierar kärlek som en enda sak... det kan vara å mycket så länge det gör en glad!


4 - Vad bjuder jag på för mat?

Ja bjudmaten varierar för varje gång och jag försöker oftast att inte bjuda på samma sak flera gånger till samma personer. Vad det bjuds på kan vara allt från kycklinggryta till grillat. Gärna något med min egna lilla toutch! Ikväll ska jag faktiskt bjuda Karro på mat. Har tänkt mig en falsk fläskfilé med hemmagjorda potatisklyftor och morotsstavar. Mums! 

3 - Mina föräldrar

Det finns ganska mycket man kan säga och samtidigt inte. Men ända sedan jag var liten har alla sagt hur lik min far jag är. Både till utseende och sätt vilket fick många att kalla mig lillBengt. På senare tid har jag ju däremot blivit lite mer kvinnlig än min pappa så det är ju tur!
Min pappa är inte den som säger saker och ting i onödan, han är trygg, lugn, tyst men med en sup i kroppen slappnar han allt av ordentligt! Han pratar sällan känslor och är sparsam med sina kramar. Allt som allt så är han ganska lik mig, med skillnaden att jag är lite mer frammåt. Samtidigt så behöver han inte säga allt för mycket, vi förstår varandra ändå på något sätt men ändå inte. Min mamma har en teori att vi är för lika för att förstå varandra bra. Likväl som syss och mamma är för lika för att förstå varandra helt 100.

Min mamma är en av de mest beundransvärda personer jag vet. Hon är allt som jag skulle vilja vara. Hon är rättfram, rättvis, vis skulle jag vilja säga och snackar inte skit i onödan. Hon har båda fötterna på jorden och bryr sig innerligt om andra! Folk ringer till henne för att prata och hon har många vänner som håller av henne. Jag kan inte förklara det men hon liksom lyser... Man kan inte annat än att beundra henne. Hon är underbar på alla sätt och vis! Jag kan bara hoppas att jag kommer bli mer lik henne.

Mina förärldrar har funnits där i vått och torrt och jag har alltid känt att jag kan komma till dem med vad som helst. En annan sak som jag ju kan tacka mina föräldrar för är att jag tydligen har en genetisk rörlighet i ryggen vilket innebär att mina diskar är väldigt mjuka. Så man kan ju bara tacka det ödmjukaste för att det inte är tvärtom!


2 - Min första kärlek

Genom åren när man var liten hade man ju sina små förälskelser. Men när jag tänker efter så kan jag inte riktigt deffiniera någon av dem som kärlek. Jag vill gärna ge en solskenshistoria men det kan jag inte.
Min första kärlek är någon som jag i efterhand inte förstår att jag tyckte om. Han var inte bra för mig på något sätt alls! Men när han sa att han tyckte om mig och att jag var fin så föll jag. Har nog mitt dåliga självförtroende att tacka för det då jag inte insåg att jag var värd mer och bättre. Någon tyckte ju om mig och det räckte på något sätt. Han såg MIG. Mina vänner sa att han inte var bra men det föll för döva öron.

Det hela slutade med att han krossade och spottade på mitt "hjärta" genom en fruktansvärd helg där jag blev bortstött och samtdigt fick beskedet att en vän hade blivit ihjälkörd. Att åka hem då jag kände att något var fel var inte någon möjlighet då vi hade ett distansförhållande och jag var 40mil hemifrån.
Jag har aldrig varit med om en hemskare känsla av att vara oönskad. Det hela blev inte bättre av hemresan där jag just blivit dumpad innan jag skulle gå på tåget, han berättade att han hade en annan och sedan missade jag ett annat tåg så jag satt fast i Stockholm i flera timmar. Det sägs ju att första kärleken är den starkaste och det tror jag helt och fullt på. Efter detta hade jag svårt att släppa folk in på livet och in i hjärtat vilket jag tror förstörde hemskt mycket för mig.

1 - Presentera mig själv

Kari Aurén, född och uppväxt i mitt hjärtas län Värmland. Närmare bestämt den lilla byn Bergsäng i Hagfors kommun.
Jag ser min uppväxt som bra, lycklig och jag var ingen besvärligt barn. När man var liten hade man inga bekymmer i världen som tyngde axlarna. Min bästa vän var Eleonore som bodde ett stenkast bort. Vi kunde bråka och slänga på luren i örat på varandra men ses nästa dag igen som om inget hade hänt. Våra grannar, familjen Moss, umgicks vi med för det mesta och hittade på en massa skoj som att klättra i träd och springa runt i skogen och hitta på en massa hyss. Det roligaste var nog gummiträdet som vi hittade, klättrade upp i och svingade oss ner till marken.

Min skolgång var en berg och dalbana. Jag kände mig ofta utanför och mitt självförtroende var lågt men gjorde hyfsat bra ifrån mig på lektioner. När jag började gymnasiet förändrades hela min värld och de vänner jag fick där lärde mig att tro mer på mig själv och att vara mer självständig. Ni hade en stor påverkan på mitt liv <3
Därefter började jag på Örebro universitet, ännu en period i mitt liv som har påverkat mig starkt. Träffade många underbara människor som fick mig att växa ännu mer men mitt självförtroende vacklar mycket fortfarande.

Idag studerar jag fortfrande vid Örebro universitet och gör mig redo för att avsluta mina studier och ge mig ut i arbetslivet. Det är inte förrän på senare tid som jag har insett vad jag vill arbeta med och när jag väl kom på det så kanske inte mitt val av studier är det optimala. Däremot så ångrar jag ingenting, om jag inte hade läst det jag läst så kanske jag aldrig kommit på vad jag vill göra och kommit till den insikten. Jag har många beslut att ta framöver men det känns bra. Jag har en plan och jag har en underbar pojkvän vid namn Björn som har blivit en riktig trygghet och stöttepelare i mitt liv.

Jag som person är ganska tillbakadragen i de flesta situationer. Jag är inte den som är på och ser till att få reda på saker och ting. Jag ser helst att folk kommer till mig för att de vill än att jag tränger mig på. Liksom jag inte är den som säger vad jag tänker och tycker då jag är rädd för att ha fel och inte kan möta "försvaret". Att argumentera har jag alltid varit dålig på och det har alltsom oftast slutat med att jag känner mig tillplattad vilket är anledningen till att jag undviker situationer som kan leda till en konflikt. Jag känner oftast att jag har en svag röst och att jag har svårt att få mig hörd.
Samtidigt så är jag en väldigt positiv person och en vän kan alltid räkna med mig i vått och torrt. Jag försöker vara social och utåtriktad och har lyckats ganska bra sedan jag började på Örebro Universitet.

O
m man skulle fråga mig om mina intressen så har jag faktiskt inget speciellt bra svar på det. Det finns inget som jag ordentligt är superintresserad av så. Men saker jag tycker om men som ändå inte kan klassas som intresse är att träna, familjen, hunden och att ha kul med vänner! Även om jag inte alltid är den mest aktiva personen så älskar jag att hitta på saker likväl som jag älskar att ha mina lugna stunder.



Kort om mig...

The List

Ja, jag föll för grupptrycket... Så bestämde mig för att göra listan som cirkulerar bland alla bloggar. Bestämde mig däremot för att använda samma modifierade lista som Martina hittade. Kändes mycket bättre. 

Dag 01 – Presentera mig själv

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Dag 07 – Vänner

Dag 08 – Favoritsaker

Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi

Dag 10 – Bloggfavoriter

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig

Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig

Dag 14 – Dåliga vanor och laster

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Första kyssen

Dag 17 – Barndomsminne

Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Mina förebilder

Dag 21 – Mina dåliga sidor

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Mitt hem

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – Det här är jag bra på

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Saker jag saknar

Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor

Dag 30 – 10 dödssynder


Fint!

Igår blev en riktigt bra dag... idag hoppas jag på att det ska bli lika bra. Ska på bio med syss ikväll och innan dess ut på långpromenad och sedan klippa och klistra med ett kollage från min tid som student vid Örebro universitet.
Hittade ännu en fläck på Aidi´s rygg imorse vilket skrämde mig lite. Ringde veterinär och de tyckte att vi skulle komma in för att undersöka. Så Aidi har en tid hos doktorn klockan ett på onsdag. Hon är inte direkt överförtjust! Men om man får bort kliandet så är hon nog nöjd efteråt.

mhum

Igår hade jag en riktigt trevlig dag med promenad, kladdkakebak med syss, middag hos M&M, sen hämta Aidi och spela lite tv-spel hos syss och sen hämta C&S från en fest de tyckte sög riktigt ordentligt. Sen mot natten när vi väl kom hem så orkade jag inte sova alls. Alltför många tankar snurrar i huvudet. Att snacka bort dom med Björn gick inte där han låg och snarkade. Känner en ordentlig oro gällande uppsatsen, det är mitt examensarbete och jag vill inte göra det mediokert. Min värsta farhåga är att det blir ett fiasko till undersökning och inte blir klart i tid.

Dags att göra lite nytta och rensa huvudet.

White Light Moment

I've learned that people will forget what you said,
people will forget what you did,
but people will never forget how you made them feel


Försöker hitta balansen

En blogg är faktiskt inte det rätta forumet att skriva av sig ibland så denna gång tänkte jag låta bli. Men tänkte dock nämna en liten sak och det är att jag saknar hur saker och ting var förr. Javisst jag har min Björn nu och det känns inte alls fel men samtidigt som jag har vunnit honom så har jag förlorat andra. Folk har flyttat bort eller gått under jorden, tappat kontakten. Det känns sorgligt på något sätt, så därför saknar jag det gamla. Jag saknar alla spontana suparkvällar och utgångar där vi slog klackarna i taket och stannade ute till sent. Efterfester och fyllemat. Glädjen, snacket och sorglösheten. Jag saknar folket.
Det kändes alltför nostalgiskt när jag skulle sätta mig och klippa ihop ett kollage från min tid på Örebro universitet, man blir verkligen att le och nästan gråta på samma gång. Jag vill spendera mer tid i Örebro med mina vänner men så få finns kvar. Men det är livet, folk går vidare...

Känner ibland att jag behöver prata av mig, men har ingen att prata med...

Senaste

De senaste dagarna har varit fyllda av städning, plugg, och promenerande med Aidi. För att inte tala om eldande för att besegra kylan. Var med syss till Örebro igår där hon hade en jobbintervju, jag var till sjukan och sen åkte vi mot Marieberg trakterna. Käkade på Ikea och fixade gardiner till vardagsrummet men de var lite för långa. Så mot kvällningen kommer kära A-B och hjälper mig sy upp dom.

I helgen blir det ganska lugnt. Ikväll kommer A-B som sagt, sen på lördag blir det middag hos M&M och på söndag Örebro och konsert. Måste ju iväg och kika på söta Martina när hon sjunger!

Har bestämt mig för att jag nästa vecka ska ta upp träningen igen. Har fått nog av sjukan hit och dit. Jag känner mig kry nog att komma på fötter igen och att promenera med Aidi varje dag, långa och korta promenader, känns som en bra mjukstart! haha. Ja nu låter det nästan som att jag varit dödsjuk och riktigt så är ju inte fallet. Först var det förkylning sen när jag verkade bli bättre så slog magsjukan till. Sjuka på sjuka. Sen har jag helt inte haft någon ork och velat ägnat den mesta av min tid till Aidi senaste 1½ vecka.  

With one step at the time, I´m reaching my goals


RSS 2.0