Gott Nytt År!

Jag har fått förfrågan om hur mitt år har varit... och jag kan faktiskt inte klaga! Det började bitterljuvt, fortsatte och blev kanske lite mer bittert, mot sommaren vände man nosen uppåt och det blev bättre. Och det har bara fortsatt bli bättre sedan dess. Alla år har sina ups and downs, men man kan inte utgå från vad mycket dåligt som har hänt endast när man säger att ett år har varit bra eller dåligt. Allt har fört med sig så mycket bra för att kunna klassas som dåligt! Man ser det inte just då utan senare.

Tacksam är vad jag är... tacksam för mycket just nu. För min familj, för mina vänner (gamla som nya), för att jag känner mig lugn med mina val inför vårterminen och att jag kommer att få läsa kurser som verkligen tilltalar mig!
Glad för min nya dator, för min nya mobil, för att morbror och Teena är här över jul och nyår, för nya bekantskaper och för att stå på sig.
En jäkligt bra början på ett nytt år är vad det är!

Så God Avslutning och Gott Nytt År till er som betyder <3


Som man förtjänar

Man mår som man förtjänar heter det ju... länge sedan jag var riktigt bakis. Men imorse var det hemskt. Nu har iaf illamåendet lagt sig och huvudvärken är borta. Woho! Jag skyller på Romen. Jag ska INTE dricka Rom! Det vet jag ju. suck. Men man är väl aldrig smart när man har alkohol i kroppen. Det lilla jag drack räckte för att slå ut mig helt idag. Men gårdagen var riktigt skoj så det var värt det. Är lite stolt över mig själv då jag sa Nej och höll fast vid det igår... det kan vara svårt att släppa gamla minnen men tanken på det nya gör det så mycket värt det.

Juldagsfestandet blev riktigt lyckat! Förfesten med tjejerna blev riktigt bra! Massa snack, lite skvaller och dans. Man faller lätt tillbaka till gamla dar och tänker inte på allt avstånd som finns emellan nu när vi flyttat åt olika håll efter studenten.

En bra kväll med härliga männsikor... det gillar vi!

En GOD Jul

Klart att det var en God Jul! Hur kan det inte vara bra?
Jag slapp hämta någon på sjukhus i år, jag fick vara med dom jag tycker om allra mest och dagen bjöd på en hel del överraskningar!
Nu är juldagen här... känns konstigt att julafton har passerat. Men det var en väldigt bra Julafton! En av dom bättre verkligen. Visst var det mycket åkande fram och tillbaka men det var värt det!

Julaftonsmorgonen startade hemma med pappa och sedan åkte vi allihop tillsammans med faster och hälsade på Farmor. Var väldigt skoj att träffa lilla farmor. För liten är precis vad hon har blivit. Sedan tillbaka hem till pappa för julklappsbyte och fix inför resten av dagen.
På vägen hem såg jag tomten och han hade en extratomte med sig. I det ögonblicket kände jag att jag kunde pusta ut för då visste jag ju att han skulle hinna till alla!

Själva julmiddagen hade vi hemma hos mormor tillsammans med morbror och hans fru. Mycket trevligt och familjen Eriksson tittade förbi också. Fick ännu fler julklappar och jag är verkligen nöjd! Mycket saker till min lägenhet så det är verkligen asbra. När mormor sen skulle plocka fram risalamaltan så kände jag och syss att detta var vår signal att det var dags att åka. Vi var redan fullproppade med mat och orkade verkligen inte mer!
Kvällen avslutades i god sed hemma hos våra grannar med ett par groggar. Det satt härligt i magen och man slappnade tillslut av i kroppen. Ytterligare lite julklappsbyte och fika.
Jägarfilmen som grannen fick var tydligen väldigt uppskattad. För visst skulle dom titta på den omedelbart!

Kvällen fick avslutas med att jag och syss gick hemåt rätt tidigt för att slänga oss ner i soffan till något annat än en jaktfilm. Jag kände då mig nöjd, mätt och hade fjärilar i magen. Helt enkelt grymt glad!

I Got a Feeling =)

Tisdag

Usch vad jag inte gillar min dator för tillfället. Kanske krånglar den extra mycket nu för den känner på sig att den ska bli utbytt och ska därför hämnas genom att ställa till så mycket som möjligt fram tills dess. Men utbytt kommer den bli inom snar framtid!

Ikväll kommer morbror Boris hem till Sverige för att fira jul och nyår! Ska bli skoj att träffa honom och frugan igen. Fram tills dess har jag inte så mycket att göra. Igår blev det senare än tänkt så någon städning blev inte av... Så antar att jag får försöka ta tag i det idag istället.

I have a bad feeling

Fullt upp

Fullt ös! Har hittils sedan jag kom till Hagfors inte haft en enda tråkig och händelselös dag. Igår klädde jag och syss granen så vi hade något att lägga julklapparna under och sedan var jag in till stan och träffade några av Hagfors tjejerna över ett par glas vin. Mycket trevligt!
Sen idag blev det en trip till Filipstad för att se en julshow som Linda skulle va med i. Den kan beskrivas med: kallt! Trodde mina tår skulle passera till andra sidan för ett tag. Men de klarade sig och efter en fika hemma hos Linda så bar det hem mot Hagfors igen. Trött och frusen. Kände mig inte från min bästa och mest sociala sida.
 
Imorgon blir det en snabb tur till Karlstad, kika in på IKEA och sen får man se vad som mer hinns med. Hade tänkt ta mig hem till pappa och ta tag i städningen av mitt rum där så det blir beboligt också. Men trots att man har att göra så hinns det även med att längta. Finns mycket jag längtar till just nu. Dagarna är både för långa och för korta! Sen vart har julkänslan gömt sig?

Längtan

Vinterkyla!

Tillbaka i Värmland för ett par veckor under jul. Det känns konstigt. När jag gick och la mig inatt så hade jag svårt att sova. Inte van detta! Med tanke på hur kallt det är här också så skulle det inte vart fel att ha ett element brevid. Ni vet vad jag menar!

När jag kom hit igår så var det första som slog emot oss kylan...! Vi hade bytt Örebros tropiska värme på -7 grader till Hagfors ~20 grader. Burr! Så när vi styrde kosan mot Bergsäng så fann jag ingen annan lösning än att omedelbart bums införskaffa ett underställ! Detta med tanke på att jag för nuvarande inte äger ett enda par långkalsonger och om jag någonsin ska orka sticka näsan utanför dörren så är det nästan ett måste.
Idag ska även mina termobyxor och kängor letas fram. DET behövs! Däremot har temperaturen ökat lite och blivit mildare till idag. Hela -12 grader idag! Woho! Det snöar till och med. Mys! Men temperaturen sjunker väl mot kvällen igen.
Ni kan förstå att kvällen igår tillbringades under en filt framför tvn? Drack lite likör och myste till max medan man blängde på vinternatten där ute.

Burrr!

Tack tack tack!

Allt ordnade sig med kåren efter några om och men. Härligt! Nu åter till tvättandet, städningen och så blir det en promenad i kylan med Elisa. Sweet! Visst är det kallt men blev helt plötsligt så sugen på att gå ut och njuta av snön och vintervädret.

Gårdagen blev riktigt nice, elementet gjorde mig sällskap så blev en helkväll framför tvn. Grymt mysigt. På dagen blev det stan och upp till manpower. Även det väldigt trevligt! Fick fika, glögg och pepparkakor och saffranslängder. Missade FYRA bussar dit och hem. INGEN buss var i tid, om de helt enkelt var fem minuter tidiga eller en kvart sena vet jag inte. Men inte i tid iaf!

Värmland imon... känns konstigt.

Men lägg ner!!

Åååååhhhh! F*****G*J***A*K** Kåren! För över en månad sedan var jag in på kåren, jag hade inte fått inbetalningskort och gick dit, betalade och blev lovad nytt macenatkort inom två veckor. Nu har många veckor gått och jag har fortfarande inte fått något. Kontaktar kåren som säger att jag inte har betalat! Är dom helt bakom flötet?! Aarrgh!

...

Skulle vilja fly verkligheten för en stund. Ont i magen igen... det var ett tag sedan.

Just nu

Tre dagar kvar sen är jag i Värmland... känns konstigt. Det var verkligen länge sedan jag var hem till Värmland senast. Ska bli kul att träffa morbror som kommer hem från USA och ska fira jul! Planerar även en weekend i England i slutet av Januari med faster. Ska bli grymt!

Idag är en sådan där grymt seg dag, en dag där man bara inte orkar. Igår var det likadant, däremot så blev det ändå igår kväll en tur och retur till Karlskoga. Syss skulle komma hit över natten och så fick jag samtal om att hon var i Karlskoga och inte kunde åka med bussen därifrån, så tillslut fick jag tag på Elisa som så snällt ställde upp och så var vi påväg för att hämta upp henne. Segt de där att man inte kan betala med kontanter på bussen!

Har vart så sega men händelsefulla två veckor. Nya möten, ändrade planer, förvirring, saknad, mys, sena nätter, tidiga mornar. Det står inför 2010 att utvisa vart allt leder och om det är rätt väg. 
Så segt att man inte träffar så många av sina närmaste vänner längre. Snart flyttar Nidia också. Ibland styrs tankarna in på vad jag har kvar att hämta här, men jag har ändå en bra känsla... jag ser trots det fram emot våren och de kurser jag ska läsa. Dessutom för våren förhoppningsvis med sig mer tid och förändring. Det ger fjärilar i magen!


Någon gång ska vara den första

Sjuk helg... skoj och överaskande. Fredag blev grymt trevlig i Chillen och Maryys sällskap med snack och idol. Avslutade kvällen med matlagning och mys.
Sen kom lördag, fest stod på schemat. Vilken kväll. Började grymt trevlig men sen slog det snett, folk blev lite otrevliga och vi gick ut rätt sent. Jag var långt ifrån den som var mest onykter men ändå var det jag som blev ombedd att lämna baren vi var på! Jag kom dit, blev insläppt, var bara där någon enstaka minut... gjorde ingenting, sa ingenting, drack ingenting. Sen kommer vakten fram och ber mig gå?!
Man har ju vart med om att man nekar folk men aldrig har jag vart med om någon över huvud taget blivit "utkastad" för att dom är lite runda under fötterna om det inte förekommit några speciella skäl. Misstog han mig för någon annan? Varför blev man inte nekad direkt i dörren? Känns ju korkat att först släppa in men sen be mig gå direkt efter att jag kommit in!
Därefter blev det nattkäk på Max, stackars våra bordsgrannar, och därefter en promenad hem. Händelserik promenad... men det gjorde oss gott! Irriterande sms hamnade i inkorgen också. Tycker om mina vänner <3

Kort och koncist!


Söndag... fredag allt närmare. Fredag och Värmland. Scary! Att ha så lite att göra känns inte rätt! Så vi måste styra upp detta. Får knalla över till Elisa imorgon och skriva på vår uppsats. Kommer ju vara grymt nice sen när den är helt klar. Fast det är inte så mycket kvar tills dess. Nej nu en snabbdusch och klädbyte sen kila över till kotten.

Vt2010 =)

De senaste två dagarna har bestått av jobb och lite sömn... så var grymt skönt igår när jag slutat jobbet. Slog mig ner i soffan vid Elisa, blev lockad till utgång men sen bestämde mig för att stanna hemma! Så erbjöd mig istället att vara hundvakt. Mycket bra val. Riktig myskväll med film och pizza och gott sällskap och sen en lika nice mysmorgon!

Sen idag å blev det en promenad med Elisa och hunden. Därefter hade jag tänkt åka in till stan och till Uni och fixa. Istället fastnade jag framför datorn och bläddrade bland massor av kurser. Så nu har jag ett stort urval av potensiella kurser som jag valt inför våren och hoppas att jag kommer in på dom, man vet ju aldrig när det ändå är en sen anmälan. Det svåra blir bara sen om jag kommer in på de flesta vilka jag då ska välja. hehe. Vill läsa alla! Men det skulle nog bli grymt hårt.
För en stund där så funderade jag på om det verkligen var ett smart drag ändå att att inte åka till Wales men nu känns det bättre än någonsin. Jag ser fram emot våren och de kurser jag sökt. LÄNGTAR!

Dagens mest spelade

Inte alltid som de verkar

Dags att hålla tummarna för syss... imorgon eller på onsdag kommer första antagningsbeskedet inför våren. Hoppas hoppas! Skulle vara så kul att ha syster yster i stan!

En annan sak... vissa saker är inte alltid som dom verkar. Men man kan då undra varför det då ageras som det gör. Skumt detta. Man ska inte tro för mycket, anta för mycket eller förvänta sig något alls. Det här med dubbla budskap, det vet jag två som är bra på.

Måndagen har inte varit speciellt häftig, händelselöst. suck. Det mest spännande för dagen är tvätten som ska göras. Woho! Gårdagen blev inte heller som tänkt, gymmet ställdes in så det blev en eftermiddag hemma hos Elisa istället. Så nice med någon som bor så nära och som har ungefär samma "schema" som en själv. hehe. Jag hade verkligen dött av tristress annars!

Gött!

Lördag... detta blev en nykter helg. Grymt skönt faktiskt!
Dagen: Sovmorgon, fika på stan, klänning till mig. Sweet!
Kvällen: Filmmys!
Kom på runt halv sju ikväll att fan, jag har ju inte ätit nått idag! Smart där!

Morgondagen kommer att bjuda på en tur till gymmet med Maryy, ska bli grymt skönt! Både med gym och att träffa Maryy, var ett tag sedan nu. Inte lätt att va upptagen.
Just nu har jag inte så mycket mer att bjuda på... vi får se vad veckan har att ge.

Älska Robert Gustavsson !

Ett lugn

Ett lugn har lagt sig... det känns som ett bra beslut. Har ändå svårt att uttrycka det i skrift. Men jag ska inte till Wales i vår. Allt är inte riktigt klart än men som det ser ut nu så blir det inte av och jag blev lugn av beslutet. Det känns bra!

En annan sak som känns bra är Arbetsrättstentan på 22,5 poäng som jag gjorde idag! Woho! Det kändes riktigt nice. Om det är elementets pepp imorse eller mitt eget lugn både när det gällede plugg och skrivningen vet jag inte. Lite både och kan jag tro! Men man ska inte hoppas för mycket, eller tro för mycket helt enkelt. Då blir slaget bara hårdare om man inte skulle klara det.

Det känns bra nu!

Raggningsreplik?

Blev att tänka på att det kom fram en brud till mig igår när vi skulle dra ifrån Ritz. Hon var typ svartrockare. Så säger hon:

- Hej, vilket fint hår du har.

- Va?

- Ja vilket fint hår du har... och vilka vackra ögon!


Sedan efter att jag stammat fram ett förvirrat tack så gick hon vidare. Vad var det för nått egentligen?


Uppklarade frågetecken

Gårdagskvällen var helt sjuk... fick svar på något jag funderat över så jäkla länge! På ett sätt var det bra, på ett annat inte. Man kan ju undra hur allt hade varit om det inte blev som det blev.
Somnade så gott när jag kom hem från Ritz.

Det var meningen helt enkelt!

Wales eller inte?

Nej, jag vet verkligen inte om jag vill flytta till Wales nu i Januari. Men en sak är säkert, om jag inte ska åka så ska det endast vara för min egen skull. På ett sätt har jag sådan jäkla lust att överbevisa en person och dra iväg, men fan! Jag blir helt störd av detta funderande.
Min kära släktings tips funkade bara för en stund. Jag slutade tänka, men sen så började jag igen. För jag tror faktiskt inte att det behöver vara värt det. Det som lockar mest är upplevelsen och det faktum att jag har min favorit faster så nära. Men själva pluggandet känns så onödigt, kurser jag inte har intresse av, kurser jag egentligen inte vill läsa. Då skulle jag lika gärna kunna åka dit och hälsa på bara istället.


Men samtidigt, om jag inte gör det nu... kommer det att bli av över huvud taget?
Någon borde bara säga till mig hur jag ska göra!

Pluggish

Ännu en dag av duktig plugg... jag lyckades somna några timmar på eftermiddagen men äh, det kan man behöva ibland! Nu åter till lite kvällsmys. Tiden flyger iväg. Snart är tentan över men då är det fokus på uppsats istället. Några jobbdagar och vips, så är det den 18 december då jag förmodligen ska hem mot Värmland över julen.

Mys

Tisdag... känner mig nöjd. Gårdagen bestod av storstädning och plugg, sedan varvade jag ner kvällen med massa mys. Idag är jag mest sugen på ägg och bacon, men affären har inte öppnat än och ingen frukost alls har jag hemma. Yogurten tog slut igår. Mums! Bacon! Det var länge sedan!

Helgen blev inten höjdare. Men Lördagsmyset med Nidia var massa nice! Vi värmde glögg och åt pepparkakor, varvade med lite vin och chips sen återupptog vi glöggen och pepparkakorna igen. Denna gång med lite sting i. Visst har man hört om alkoholhaltig glögg med detta var alkoholhaltiga pepparkakor! haha.

Mmmmm.... ägg och bacon!


RSS 2.0