Skolstart!

Imorgon drar plugget igång för mig! Woho! Ser verkligen fram emot kommande termin, dock har jag få men långa dagar. Fullt ös med mycket att göra... första pm:et jag ska skriva börjar imorgon. Fick nyss besked om att jag fixade Ekonomistyrningstentan som jag skrev i Måndags också så det känns helt awsome!

En bra start på terminen.

Gnälligt

En massa gnäll leder ingenstans det vet jag. Men just nu vill jag faktiskt gnälla lite, och vart passar det bättre att gnälla än i Örebro? Framförallt på att jag har ont i en tand, den tand som jag var iväg och "lagade" i Onsdags. Inte ska man väl ha ondare i tanden efter lagning än innan? Nej, blir att ringa på måndag morgon och kräva att dom fixar till de. Skönt att man har friskvårdsavtal för tänderna.

En annan sak som gör mig lite depp, som ni säkert redan läst och märkt, är att denna helg skulle ha blivit helt Awsome! En sista klackspark innan skolan och en massa plugg drar igång. Men nu verkar det endast bli muttrande hemma i soffan ikväll. Jag borde ha gömt mig längre i Hagfors men gjort är gjort och ingen idé att gå och ångra sig. Har i alla fall haft ett par bra dagar till ikväll... myst med hundarna och firat Malin som fyllt 20. Besökt Skogamarken där jag hittade grön ost och en ny väska samt Noramarken där jag fixade lite marknadsgodis. De obligatoriska nougat karamellerna förståss!
Synd att en sådan här sak ska dra ner annars så bra dagar. Men man får göra det bästa av situationen, borsta av armar och ben, resa sig upp, tvätta ansiktet och bre på ett leende. Fixa så att vardagsrummet blir extra mysigt med levande ljus och självklart se till att man har en rar och söt snubbe brevid sig. Med alla dessa faktorer kan det väl ändå inte slå fel!

Hundraåringen

Boken Hundraåringen av Jonas Johansson måste va bland de bättre böckerna som jag läst. Boken handlar om en hundraåring som helt enkelt bestämmer sig för att rymma från äldreboendet en dag vilket resulterar i en inte helt händelselös resa då han får både polis och gängmedlemmar efter sig. Man får även följa med honom genom hans händelsefulla liv där han träffar många framstående personer och visar sig ha en roll i historstorins alla händelser under 1900-talet.
En ruskigt rolig historia med många härliga citat som:

Hur har han det med de religiösa: "Eftersom man ändå inte med säkerhet vet, så är det föga lönt att gå runt och gissa"

När Stalin skäller ut honom: "Jag har tänkt på en sak, skulle du inte ta och raka av dig den där mustaschen?"

Efter 5år i fängelse: "Nej nu vill jag ha en sup. Och här finns ingen sup. Alltså är det dags att börja röra på sig!"

Läsvärd helt enkelt!

Kunskap

Tittade nyss på ett klipp av "årets talare" på kunskapens dag. Intressant synpunkt han tar upp...hur I världens ser på U världen och tvärt om. Är I-länder smartare än U-länder?



Låg

Är för tillfället lite låg. Hade bestämt mig för att återvända till Örebro på Lördag, men nu vet jag inte vad jag ska göra där. Alla förhoppningar verkar gå i stöpet. Dåligt väder späder på det. Men efter regnet kommer solsken sägs de ju... det tro jag med. Men vill ha lite solsken i mitt liv nu! Semsesterdepp. kanske?
Har mycket som talar för att jag borde vandra på moln, men just nu är jag bara uttråkad och lett på världen. Ska strax vandra över till lillgrannen som är hemma och hälsar på från Italien och sen åka till mormor. Kanske det kan få mig på andra tankar och bättre humör.

Beslutsångest

Gaaah! Hatar detta med beslut. Ska i alla fall till Värmland på Onsdag och ska stanna där tills helgen. Frågan är bara vilken dag man ska fara tillbaka mot Örebro. Lördag eller Söndag/Måndag. Sen är frågan Eldfesten eller inte... vill ju så gärna träffa mina Hagforstjejer men ingen aning om de ens ska dit. Det största problemet är skjuts. Om jag ska på eldfesten så måste jag ordna skjuts på något sätt något som jag för tillfället inte kan hitta. På så sätt suger Hagfors och Örebro rockar. I Örebro behöver man då inte tänka på något så banalt som skjuts!
Men om jag sen åker tillbaka till Örebro... vad ska man då hitta på? Parkfesten i Linde med Björnis eller röjja i Örebro stad. Det sistnämnda lockar mest men är det ens någon här då?!

En sak är säker... jag behöver fukta alkholstrupen och slå klackarna i taket!

biobesök vs. hyrfilm

Bio besök har i sig en viss charm. Att kura ihop sig i en biostol, stor skärm och andra människor. För jo de andra människorna hör också till charmen måste jag säga. MEN... och det är ett stort MEN. Ibland har man (o)turen att hamna brevid och i samma sal som de mest irriterande glinen. Under hela film Karate Kid (som jag tyckte var en bra och kul Jackie Chan film) fick jag lyssna på två tjejers kommentarer:
"Åh, hon är sååå ful!"
"Hon är fulare."
"Naaw, va sööööt."
"Wow, nam nam nam, jag blir helt våt i trosorna"
  
Först hade jag gissat en ålder på femton/sexton på tjejerna. Men efter detta så kan man ju egentligen tro att de var yngre med tanke på uppförandet. Och den som gjorde dom så våta var en tolvårig kille på bioduken?!

Igår bestämde jag och syss att vi skulle hyra hem en film istället. Det fick bli Date Night. Vi gillade och myste till med chips och dip framför filmen, det stora plusset: inga jobbiga småtjejer!
Jag hade inga direkt förhoppningar om hur filmen skulle vara men den överraskade verkligen och gav ett gott skratt. Jag brukar gilla filmer med Steve Carell och denna var inget undantag. Björnis var tvungen att lämna rummet där ett tag för att han "skämdes i deras ställe" vid en scen. haha. En film jag verkligen rekommenderar!

Som sagt det finns en charm med att gå på bio och det finns en charm med att kura ihop sig i soffan hemma. Den största faktorn i det hela är resten av folket på bion. De påverkar ju "upplevelsen" och blir en del av hur man uppfattar besöket. Jag föredrar nog att sitta hemma men tycker om att emellanåt kunna gå på bio och få det där lilla extra!


Smile

Snart dags att dra iväg till jobbet... de behövde folk som hoppa in redan efter en vecka. Trevligt ändå! Lite extra pengar på fickan, däremot så tar det ju bort en dag av plugg. Men men.... shit happends.
Ikväll är det tänkt att det ska bli bio med kära syster. Ska bli skoj att hitta på något! Det behöver jag.

Känner att idag är en fåordig dag. Men dags att klistra på leendet och vara extra charmig.

Wzup

Torsdag... redan... dagarna flyger iväg och jag har äntligen fått lite fart på pluggandet. Däremot så ska jag jobba imorgon så där försvinner en dag av inlärning av intressant fakta. Så mycket jag vill göra och så lite tid. Alkoholstupen behöver fuktas med pencillinet hindrar det och jag längtar även efter lite socialt sällskap. Astråkigt nu när Björnis jobbar och man måste plugga samt inte har någon att umgås med. haha. Livet är hårt!

Måndag - Tenta
Tisdag - Klippning
Onsdag - Tandläkaren och ev. Värmland

Plugg och doktorer

Vad tråkigt det är att vara ledig... extra tråkigt blir det bara för att man vet att man ska plugga. Jag har funderat lite på det där kring plugget. Jag har gått i skola... hur länge blir det nu tro... 9+3+3=15år (förskolan borträknad). Men någonstans på vägen verkar jag ha glömt/tappat eller helt enkelt inte lärt mig konsten att studera. Facebook, som jag på senare tid i stort sett bojkottat, blir plötsligt så intressant att jag är inne flera gånger per timme. Skillnaden med att läsa på högre nivåer är dock att man börjar känna att man ser en helhet i det hela. Det är inte längre fragment från olika ämnen utan allt smälter ihop. Frågan är dock om den kunskapen räcker på tentan.

Var även till sjukhuset i Måndags. Jag tycker verkligen inte om varken sjukhus eller doktorer. Men man gör vad nöden kräver. Väl där fick jag trädda Dr.Abdi. En ung kille som verkade lite förskräckt, var väldigt försiktig och som talade så lågt och med brytning att jag knappt hörde eller förstod vad han sa. Men jag förmedlade mig det bästa jag kunde och han skickade mig för provtagning och skrev sen ut pencillin och värktabletter. Så något rätt blev de nog! Nu redan efter två dagar mår jag mycket bättre, på ett sätt kändes pencillinet lite onödigt då infektionen var på nedgång och på väg bort. Men efter många om och men bestämde jag mig för att ta det iaf, jag menar... hellre att ta det än att det ska dra ut på tiden ännu mer!

Ja sjukhus och doktorer, jag skulle kunna dra en lång ramsa och berätta hur jag ogillar dem men hur som helst så tror jag nog att de flesta redan delar mina känslor i den saken. Samt så förstår jag doktorernas känsla inför en patient och de har svårt att ta dem på allvar. För visst fan finns det dom som överdriver. Det är de som formar doktorernas syn på alla patienter och det blir så att de förväntar sig att vi ska överdriva och hitta på. Dock så finns det doktorer som lyssnar, trots att de är sällsynta, och så finns det de som drar alla över samma kam och det känns som att man som patient talar inför döva öron. Den största anledningen att jag drar mig för sjukhusbesök!

det ena efter de andra

Självdiagnos: Blåskatarr. Aldrig haft det förut men det måste vara såhär det känns. Senaste veckan har inte varit rolig. Att jag nu har fått ont i ryggen känns ännu sämre. Helst så vill dom inte behandla med antibiotika längre utan fick rådet (kanske inte ordagrant) att härda ut. Det har jag gjort och visst har det blivit bättre. Men ryggen gör fortfarande ont. Varför undrar jag, för det är inte samma sak som jag har haft problem med innan. Detta mer värker och strålar ut i ryggen. Värst var i tisdags då det enda jag orkade göra var att ligga i soffan medan jag hade, kramper(?), i ryggen. Kan vara att jag stått och jobbat fel på banken, kan vara (dock tror jag inte att det är så) att blåskatarren nått njurarna. Men då borde man väl ha feber och skit? Visst jag har varit hängig ett tag nu men har det samband eller räcker det för att det ska kunna vara så? Många frågor inga svar... tiden får utvisa.

Trots ond rygg var jag i alla fall en sväng till gymmet idag. Det kändes skönt men undvek att anstränga ryggen för mycket. Jag mår bra av att röra lite på mig! Sen ska jag iväg till Elgiganten och bråka lite om min dator. Den kan inte få fortsätta hålla på så här. Tänk om jag skulle sitta och skriva uppsats, vara uberseriös och så fryser datorn och allt är borta. Inget drömscenario. Att sitta och panik spara varje minut är inte heller något jag vill göra. Hoppas hoppas hoppas att dom inte skyller på mjukvara igen och att det inte går på garanti. Jag gjorde som de sa sist och det hjälpte då inte!

Stretch och dusch skulle sitta fint nu...

idag

Ligger och tycker lite synd om mig själv. Huvudvärk, magont, trött, hungrig och kissnödig. Lite dumt att bara ligga här och tycka synd om sig kanske och göra något åt det istället som att gå upp och äta något, ta en Ipren och gå på toa sen lägga sig och sova? Men det vore ju för enkelt. haha.
Har idag målat så hela handen är täckt av vit målarfärg. Har även åkt runt och letat ingredienser till mina kycklingspett som jag ska grilla ikväll. Tror det kommer att bli smaskens! Har aldrig testat de förut. Undertiden har Björnis och Rob gjort hål i garaget/ladugårdens vägg. tanken är att dörrarna ska byggas om men jag tyckte då hålet blev lite väl stort. Men jag litar på min Björnis, han brukar veta vad han gör och inget är omöjligt om han ger sig fan på att fixa något.

En annan sak... är det inte söndag idag? Känns precis som det, ligger en dag före tror jag.


Skumt

Igår hade jag ett riktigt skumt samtal med en taxichaffis. Bakgrunden var att jag igår i stan gick fram till en taxi för att fråga om de bytt nummer eftersom det inte gick att komma fram till dom. Svaret var nej men jag fick hans privatnummer så att jag skulle kunna komma fram när hemfärden stod för dörren. Att han avslutade samtalet med "Puss och Kram" trodde jag först att jag bara inbillade mig.

Dialog: Kari vs. Taxichaffis, telefon

- Hej det är Kari från Värmland. Vi pratades vid tidigare och...
- Heeej Kari från Värmland. Hur är läget?
- Eh, jo det är fint. Jag tänkte bara höra om din taxi var ledig och du kunde hämta upp oss.
- Klart att jag kan plocka upp dig. hehe. Vart är ni?
- Vi är vid Max.
- Vilken Max?
- Max vid Behrn Arena.
- Okej, vart ska ni?
- Vi ska till Brickebacken.
- Hur många är ni?
- Vi är tre.
- Okej, vilka är ni då?
- Det är jag min kille och hans bror.
- Vad heter han?
- Björn
- Ah, det tycker jag att jag känner igen.  (tanke: vaaaa?)
-
Okej.
- Nu är det såhär Kari att jag befinner mig i Kumla så det kommer att ta ett tag.
- Ah, men då kan vi väl försöka få tag på en annan.
- Ja men jag ringer sen om du vill lägga på nu. (tanke: vaaa?)
- Okej, ja men vi klarar oss nog, det löser sig alltid.
- Ja men jag ringer dig sen. Hejdå.

Tjugo minuter senare

- Heeej Kari från Värmland! Hur står det till?
- Jo bara bra.
- Vart är ni nu?
- Vi är på väg hem.
- Ni fick tag på en taxi?
- Nej vi promenerar.
- Ah, vilken viking du är!
- Eh, jo. Men det är ju inte så långt.
- Har du haft en bra kväll då?
- Jo den har varit riktigt trevlig.
- Roligt att höra! Nu måste jag lägga på men det är bara att du hör av dig om du vill (hörde här inte exakt vad men lät som följande) hitta på något!
- Jo javisst.
- Ha en bra fortsatt kväll Kari!
- Detsamma.


Jag tror inte att det kan finnas så många Björn i världen eftersom han tyckte att han kände igen just min Björn. Konstigt folk!

Gillart

Jag mår bra... jag gör verkligen det. Livet är bra fint när allt känns som att det går på räls. Det enda negativa i min omgivning just nu är att ryggen värker ibland och att jag börjar sakna alla vänner. Maryy har jag träffat ibland förståss men inte nog mycket ändå. hehe. Gällande träningen så börjat jag komma igång igen och det känns så bra! Man märker snabbt skillnaden i ryggen och i humöret. Det är så lätt att tappa motivationen och glömma hur skönt det faktiskt är att gå till gymmet och köra ett pass. Får försöka påminna mig om det när modet tryter och jag inte vill iväg. men det är lättare sagt än gjort då hela kroppen och sinnet protesterar. Fast är det så illa tror jag ändå att vila är det man behöver.

Snart dags att åka in till Nora och jobba. Gillar denna stund på morgonen då jag sitter och äter lite frukost och slappar innan jag ska iväg. Livet är bra fint som sagt!

Mardröm!

Sitter och tar igen mig efter en dag på banken. Ska göra två veckor nu igen och jag är glad över att vara tillbaka. Måste jag säga än en gång hur mycket jag trivs? Inatt däremot var det inte lika trevligt. Drömde massor av drömmar där jag jagade rånare och gjorde smarta affärer. Värst var dock när en ful gubbe som jag lurat på pengar (smarta affärer drömmen) gav igen och hällde kokande olja i knät på min syster! Jag hade panik och kunde inte hjälpa henne utan satte fingrarna i öronen och skrek. Vaknade av att jag kastade mig fram och tillbaka i sängen och skrek. Hemska drömmar! Hade svårt att somna om igen, kunde inte skaka av mig känslan.

Älskar dig syss! <3

Stockholms helg

I fredags tog jag och Björnis bilen till stora staden Sthlm för att möta upp Syss & Rob samt mor och Guran. Planen var att bo på hotell och bara njuta av ledighet. Hotellet vi bodde på låg mitt inne i ett köpcentrum så där blev det endel spring. Dock fann jag ingenting till mig själv men massor till Björnis. Så nu har han en helt ny garderob!

Trots att det kände som vi inte gjorde alls mycket så flög dagarna förbi och tid till ro fanns inte alls, men massa mys och skoj blev det ändå.
På fredag startade vi dagen direkt med att gå på Naturhistoriska muséet och se en film om havets varelser. Grymt häftig salong måste jag säga! Sedan tillbaka till hotellet och byta om inför en helkväll i gamla stan där vi alla åt middag och drack gott.
Lördag åkte vi in till stan efter lite shopping och kikade på pridefestivalen. Stor besvikelse för mig måste jag säga. Förväntade mig något liknande en festival men det var mer ett demonstartionståg. Vissa såg så uttråkade ut medan det visst fanns några som bjöd på sig själva. Sedan en lunch i gamla stan igen och vi gick och kikade på Stockholm slott och vidare in till sergelstorg där det även blev lite shopping (för Björnis men ej för mig). Satte oss på en uteservering och tog en öl i solen. Grymt härligt! Sen på kvällen blev det massa chill och senare gick syss, Rob, jag och Bjrönis och satte oss på en sportbar runt hörnet. En grymt slapp och mysig dag helt enkelt!

Borta bra men hemma bäst säger dom ju. Visst ville jag inte så gärna åka hem på söndagen men det var ändå skönt att komma hem. Kasta sig i soffan, dra en film och mysa. Är man på semester vill man inte sitta på ett hotellrum och ta det lugnt utan då vill man ju göra något. Så därmed blir det oftast ingen ro. Ta det lugnt kan man ju göra hemma!

RSS 2.0