Uppdaterat

Har kommit fram till en sak:
Älskar mitt jobb!
Hatar Dell!

D
enna vecka har varit en totalvändning mot förra. Jag kom på att jag älskar mitt jobb, mycket av det kan ha att göra med lönen men ändå... Vilka härliga arbetskamrater man har och så mycket roligt folk man får möta och prata med. Lite span är klart att det blir. hehe. I kassan på Järnbolaget är det i alla fall Girlpower kan jag lova!

Hittade en dator som jag verkligen ville ha från dell i förrgår. Magg skulle fixa och beställa en till mig men så mycket krångel det blev har jag då aldrig varit med om. För en liten dator. Dålig service för det första, krånglig hemsida för det andra. Dom skickar ut reklam till företag sen kan inte ens företag registrera sig på hemsidan och beställa. Eller så kunde man det men tekniska som vi tjejer i kassan är så fattade ingen hur det skulle gå till, inte heller kunde vi få den på faktura. Vi ringde kundservicen, blev skickade hit och dit, och fick sedan veta att vi kunde inte beställa över telefon. Ja, efter det här kan jag lova att jag inte gillar dell men tycket för Magg som hade sånt tålamod har bara ökat.

Har i alla fall satt sprätt på hela min lön idag. Har köpt in en dator med tillbehör och kläder som jag så frikostigt inhandlade på Hagfors. Ja, lite snål kände jag mig men med tanke på att jag även skulle ha en data tycker jag att det inte blev så dåligt ändå. Fick det jag ville ha och behövde End Of Story. Kom även på när jag stod i kassan på SKohörnan att jag har fått en yrkesskada! Alltid säga Tack Tack Tack när man får pengar och liknande. Även när det är jag som betalar. Har också fått en hemsk nackvärk, senknutar längs axelbladet och är stel. Det är inte bra... Förmodligen kommer det av allt skrivade på dator som jag gör vid kassan och som sedan förtsätter när jag kommit hem. Har blivit rätt intensivt ett tag. Måste sluta med det så kan inte skriva mer... Ha de Guld!

Vilse i skogen

Ja vilse och vilse... Vi visste ju vilken väg man kunde gå för att komma tillbaka men att gå runt allt igen kändes så otroligt jobbigt. Jag och Rôtta tänkte idag ta oss en promenad så vi gick upp mot acksjön, tog in på en grusväg och tänkte att är inte detta grusvägen upp till vändplanen? Det vill säga vändplanen vid nederkanten av aurenaberget som det var bara att gå över så var man hemma. Ja för att göra en komplicerad historia med många vägval kort så var det inte den vägen som vi trodde och den var väldigt lång och vi genade oss över samma berg men på ett helt annat ställe och kom ut på vägen 4-5 kilometer från platsen vi började vår promenad på. Tur att man har lite lokalsinne så man vet vilken sida av berget man bör vara på i alla fall, Rôtta påstod att vi inte skulle korsa berget för hon hade fått för sig att hon bodde på den sidan vi var på. Tog cirka 3 timmar men fördelen med det hela var att man nu inte behöver ha dåligt samvete för att äta lite för mycket onyttigt idag. Är så slut att jag orkar nog inte åka upp till exär för att tanka bilen, är för jobbigt att trycka på gaspedalen. Hela jag blev genomvåt av svett och inte en enda källa med friskt vatten fanns på hela vägen. Trodde nästan man skulle ramla ihop och inte orka gå en meter längre. Till och med stackars hunden Aidi slet, hon som är en jakthund och ska ha bra kondition.

Midsommar

Så kom den dagen... Så många planer som inte funnits för den och olika val och tillslut hamnade jag på noll. Blir hemma istället med mamma och ett gäng som ska äta och ha skoj. Jag och Rôtta får ta oss ett eget party. Men det är väl skönt att pusta ut efter veckans jobb också... Får försöka sysselsätta mig ännu mer på jobbet så jag inte sitter och sover bakom kassan. Har i alla fall lärt mig förkortningarna för kilrep, sandpapper och låsmuttrar när det gäller att slå in i kassan. Eller ja, låsmuttrarna förstår jag fortfarande inte hur man ska mäta för att få rätt storlek men annars går det ju bra. Får äta så mycke glass och chocklad på jobbet att jag är rädd för att bristen på motion upp på det kan leda till oönskade resultat. Visst det är bara att säga nej men värmen och tristressen gör det svårt, sen när man kommer hem på kvällarna är jag så slut så då orkar jag inte med att gå ut. Längtade verkligen efter helgen och planerade riktiga promenader, saknat att få röra på mig men hur ser vädret ut och hur påverkar inte det lusten att ta sig utanför dörren?

Tyckte det var så kul när jag frågade Ängen vad han skulle göra i helgen: Nubbe och sill. Kort och rakt svar. Egentligen ser man ju inte själva humorn i det men det humör jag var på förstörkte det hela och gjorde det flera gånger roligare än det egentligen var.


Ni vet!

Lovar! Idag var det väldigt kul på jobbet, arbetsuppgifterna varierade och tiden flög fram. Fick till och med expidera en kändis från ett tv-program jag så många gånger suttit fastklistrad framför. Hur kul är inte det? Blev helt paff när jag såg honom.

Saknar skolan... eller inte skolan men vännerna. Den sista veckan var så kul trots sena kvällar och irriterade humör. Saknar alla vänner så det är inte klokt. Såg L cykla förbi idag när jag var vid ICA och då fatta man tillslut. Man kommer ju verkligen skiljas från alla nu. Blev erbjuden en lägenhet i Örebro också... Jag tackade nej. Kändes för tidigt för vem vet om jag kommer in på universitetet plus att jag fortfarande inte vill vänja mig vid tanken på att jag kanske kommer flytta ifrån allt.

Miss my girls in Ek-Ku3!

En liten reminder:



Anna Hertzman - Om Du Tror



Visst vill väl alla få den där känslan av att äntligen kunna släppa taget...
Låten är grymt bra och stärker en väldigt när det gäller vissa beslut och val man har gjort. Hur bra var dom egentligen inte?

Nya jobbet

Ja vad ska man säga? Det verkade hur kul som helst till en början, toppen arbetskamrater, omväxlande arbete. Men de första två dagarna som har gått nu har det varit absolut ingenting att göra. Hur trist som helst. Enda jag har gjort är att stå bakom disken och lärt mig kassan (vilket iofs var lite kul) och blivit bemött av dom mest underliga folk. Vissa som man inte kunde förstå ett ord av vad dom sa och vissa som var så otrevliga utan att ett ord från mig hade behövt yttras. Men det är väl bara att tacka och ta emot, vad ska man göra egentligen? Man är ändå inom service sektorn och att vara otrevlig tillbaka vore ju hemskt onödigt. Tonen i rösten gör allt, man kan säga samma sak på många olika sätt genom vilken ton man använder.
Det enda svåra i mitt jobb än så länge är att lära sig vad det är för olika skruvar och muttrar och hur man förkortar det så man kan skriva in det i kassan och få rätt pris. Det mest pinsamma är när kunderna kommer och frågar om olika saker och man inte har något svar att ge för att man egentligen inte har någon som helst koll alls på vad dom pratar om. Som idag:
"Har ni sånt där skumm så sväller upp och som är i en tub... ..." Sen slutade man lyssna och ropade på Bengan istället.
Längtar tills nästa vecka då vi är två personer minde på jobbet och  som i sin tur ger fler saker att göra. Är det inte great så vad!

Student!

Vad fort det hela gick... Står med ryggen åt dörren för en sekund sedan öppnas dörrarna innan man ens hinner tänka och vips står man på gården och sjunger. Alla studenter vimlar överallt och släkt, vänner och familj står samlade och väntar. Man får blommor, kramar och presenter och en hissning av gänget. Man ska går till flaket som man ska åka, får grattisönskningar på vägen och vips så står man på flaket, sjunger rösten av sig och åker extra varv med sina vänner som man tillbringat de senaste 3 åren med. Man går ner och inser att shit! Nu är det över... Parken ikväll sen är det slut.

En overklighetskänsla ligger över en än. Det känns liksom inte som om det är över. Snart till hösten kommer man tillbaka till Älvstanden men riktigt så är det ju inte...

image4

STUDENT

För jag tar studenten, för jag tar studenten, för jag tar studenten! Fy fan vad jag är bra!
Förstå att jag tar studenten nu! Helt jäkla otroligt! Dessa tre år har gått som i dimma men nu är det äntligen dags. Trodde aldrig att denna dag skulel komma. Det känns lite overkligt samtidigt som det är helt verkligt och upptryckt i ansiktet. Imorgon klockan 16.00 springer jag ut ur Älvstranden och alla mina studieår är äntligen slut... Förstå vad härligt! Finally! Sedan på måndag är det arbete som gäller och likaså de följande fyra veckorna senan ledig och på festival och vidare till universitet. Örebro mot all förmodan! Men man vet aldrig, det kan ju bli Karlstad också. Men men.. Fy fan vad jag är bäst!

Som sagt!

Det är varmt varmt varmt och man springer fram och tillbaka på scenen och väntar i evigheter.Jag är glad att jag bara har två scener att vara med i. Eller ja, jag skulle nog gärna ställt upp på någon mer men dom som är med i varje förstår jag inte hur dom tänkt sig. Svettigt!

Så nöjd på att jag är sjuk. Studenten om bara 2 dagar och jag är förkyld. Hävde i mig vitaminer och alvedon och diverse piller i morse för att orka vara här. Men men... skulle vara så surt att missa allt också. Blir nog ingen parken efter studenten för min del. Säga vad dom säga vill men att genomgå studentdagen är nog utmattande nog utan att jag ska behöva åka till parken efteråt och orka med det. Men vem vet, kanske är jag bättre på fredag!

Revynojja!

Hemskt vilket humör man har haft de senaste två dagarna. Måndag kunde man inte peta på mig över huvud taget. Var så trött och lett på allt och alla men så fort jag kommit hem och varvat ner blev allt lungt igen. Tisdag försov jag mig, stressar och skyndar till Hagfors för att träna på Revyn men tydligen hade alla "försovit" sig. Satt där 2-3 timmar utan att ett skit hände. Varför skulle man då ha så brottom och skynda sig dit tro?
Från vagga till graven scenen var i alla fall det bästa idag, Kvistdahl är så klockren! Han är helt enkelt en dold talang kunde vi konstatera. Aldrig vart me om någon som kunnat härma personer så bra.
Man kan undra på vart vår revy är påväg. Ingenting händer! Mycket snack och ingen verkstad som sagt och imorgon ska vi ha generalrepetition för lärarna och ingen har koll på något just nu. Imorgon kommer att bli en lååång dag och fortsätter nog långt in på kvällen innan det sitter för uppvisningen på torsdag. Så glad att jag inte tagit på mig ansvaret och är en av dom ledande personerna i den här revyn.


Stöllit

Värst vad tiden glider iväg när man har roligt. Kan säga som så att vi lätt var dom mest högljudda i hela sättra igår. Var lite komiskt när vi skulle gå och jag och IL tävlade genom att försöka springa efter en tennisboll och ta den först. Slutade med att vi låg i en buske och att jag nu har rivsår på ben och arm. Parken blev en besvikelse som vanligt. Men efter SteffeCheese kom så blev det genast roligare. En person som kunde sitta stilla och prata utan att man fick full ryggen i cigarettglöd eller blev skriken i örat. Inget illa menat så för studentsången är ju till för oss nu men jag var helt enkelt bara inte på humör. Sen blev jag helt eggad på efterfest men alla bangade ur. Tråkiga folk. Men tydligen hade jag och MH legat och haft en disskution i soffan åtminstonde 2 timmar i alla fall. Ja det var ju intressant.
Sen efter man vaknade elva i morse så blev det ett hektiskt springande fram och tillbaka över Hagfors gator för att hitta ett ställe som sålde mat. Alla ställen öppnade tolv förutom NiceInn men dom verkade ha glömt vilken tid det var. Tillslut hamnade vi på Coloseum och där kände man sig rejält eftertraktad när telefonen pep i ett. Blev avsläppt vid M och jag hjälpte henne städa sedan vänta på att Moss skulle sluta så jag kunde få åka hem med honom. Länge sedan vi pratade och det var kul att träffa grannen min igen. Lovade han skulle komma på min student. Skoj! Han fick i alla fall ett gott skratt då jag berättade att vår revy träning inte riktigt kommit igång än. Tydligen hade dom haft det riktigt hektiskt de sista 2 veckorna med träningar om och om igen för att få revyn att gå ihop.

Nej nu måste jag få lite saker att hända här... Lite skumt egentligen hur fel tidsuppfattning man får ibland. Känns idag som Söndag men jag ligger ju en dag före. Haha. Men det kanske inte gör något, ännu en dag närmare studenten!


Yeah!

Så sitter man hos Martina på fest... Senare blir det parken och förmodlogen blir det sova här hos Martina i natt. Blir så bra det. Struntade i revymötet idag för jag kom hem tio över elva och var tvungen att gå halv tolv för att hinna till bussen och ta mig till hagfors. Så beslöt mig för att strunta i allt för orkade inte stressa på andra kläder, duscha och äta på 20 minuter. Så det fick vara. Slappade hemma i soffan mest hela tiden nästan  fram till Persson kom och hämtade mig vid halv fem och vi åkte hit. Varmt Varmt Varmt! Kan man säga m bilfärden och sen tränga ihop sig tre pers plus en stor resväska i baksätet var ingen barnlek. Trodde inte jag skulle överleva värmen så jag och Persson hoppade ur bilen vid grillen och gick in och mat istället. Bra val kan jag tillägga!
Back to my friends vi glada i Ek & Ku utgångsår 2oo7!

Sann Hagforsanda!

Var upp till Sunne idag och firade en gammal vän på studentdagen. Tyckte att allt var väldigt torrt när det gällde deras student. Sitta i en idrottshall, stå och titta ut genom fönster som ej kan öppnas utan att säga ett knyst sen GÅ ut sjunga en studentsång som inte hördes och släppa iväg ballonger. Sen lungt leta upp släkt och sedan åkte folk iväg en och en i olika bilar och cruisade genom Sunnes gator. TORRT! Åtminstonde om man jämför med Hagfors student.
NV hade iaf fixat ihop en lastbil som dom åkte på. Dom enda det var fart i när det gällde den studenten. Pratade med Welle sen, hon höll med mig, Sunnestudenten var jävligt torr! Det är sann Hagforsanda det! Märks vart hon är ifrån från första början. Hon ville ha liv och rörelse! "Skrik för i helvete" är citerat från henne. Tummen upp för dig Welle, åtminstonde någon i Sunne som vet hur man firar en studenten!

Insett d nu

Hänt ganska mycket idag faktiskt... trots att jag inte tyckte att jag gjort mycket alls. Hör här: JAG försökte trycka lite i solen men klarade däremot bara 30 minuter åt gången men tro det eller ej det är mycket bra för att vara jag. Sen kom Aaliyah hit och vi busade lite, blev lite smått stresad tillslut för skulle upp till exär och hämta Elena och möjligtvis följa med och bada. Men riktigt så långt hann jag inte för sen skulle jag upp till skålviken också och hämta en bil och där blev jag kvar en stund, fick paj och bullar av mormor. MUMS! Enda nackdelen är att jag alltid får så ont i magen när jag äter paj och vaniljsås. Men offrade mig ändå. Sen raka vägen upp till exär sen vidare och letade efter en badplats och sen till exär igen och ner till Åhls där vi grilla lite och spela kubb på 1½ timme. Snabba vi är! Sköna personer det finns! Fick däremot skippa efterrätten för hade brottom hem och träffa Marika och säga hejdå till henne. Men hon var inte här och har inte kommit så det blev ju som det blev.

Insåg förut idag att det ju är imorgon som Aaliyah och Marika flyttar tillbaka till italien. Tycker att dom ska stanna för vem ska jag nu leka med när min sötnöt till 3åring flyttar. Sorgligt, älskar den ungen! Så underbart söt!
                                                                         


Inte lätt ibland men ibland är det BÄST!

Otroligt så varmt det var igår. Satt i bilen med Martina och kände hur linnet klistrade sig fast på ryggen. Sen när man väl reste sig upp kändes det likaväl som att jeansen var lika fastklistrade. Tryckande hetta! Men vi klarade oss igenom det. Kunde ha slutat i en rejäl huvudvärk däremot när vi allihop insåg att vi knappt druckit något under dagen, jag 2 mjölkglas och en MER, det är alldeles för lite! Men man ska inte klaga, för bara någon dag sen undrade man vart sommaren egentligen tagit vägen. SNART STUDENTEN! Vad som gjorde min dag igår var att jag fick MVG i både Svenska B & C plus i Engelska C. Nice värre! Hade jag aldrig trott men jag antar det lönar sig att komma på bra fot med läraren.

Lett på vissa folk och lett på hur en ynka telefonsamtal kan förstöra en hel kväll. Egentligen så var det ju inte jordens undergång eller så allvarligt att man egentligen behöver reagera på det men det finns även andra faktorer som spelar roll. Men men... Åkte hem från studentfesten och kom precis i rätt tid för att bli indragen i en tävling. Mitt lag var klart bäst men hamnade delad 1:a plats. Jag vann i alla fall den delen när man skulle leta efter en enkrona i en tallrik full med mjöl utan att användra händerna. Proffs ja är! Vann över Jock och Arvi också vikket jag tyckte var extra skoj. Dom grenar som krävde att man skulle hoppa jämfota däremot gick mindre bra och att hålla fast ett skohorn mellan knäna samtidigt gick åt bövelen. Det var riktigt gött att träffa gänget där och tänka på annat. Visst det är alltid kul att vara med mina underbara vänner i Hagfors också men igår kändes det att jag vill hem och var inte alls på humör. Skulle bara känna mig i vägen och en belastning plus att parken skulle ha blivit en rejäl nit som vanligt.

Har legat till långt in på natten och pratat med Ellen, först bara växte irritationen på vissa männsikor men sen kom vi in på ett annat ämne och humöret steg. Sen fick man lite oväntat ett telefonsamtal och då var allt hur bra som helst igen. Det var jäkligt skoj trots att man ibland lyckades dra iväg lite i tankegångarna och vissa "egna" tolkningar inleddes. Jag skyller allt på Brokeback Mountain!
Valde det här klippet just för att låten är riktigt skön...


Studentskräck!

Lite kul är det ändå... hade en mardröm inatt om att jag misade min student. Hemskt. Hade världens ångest när jag vaknade upp och kunde inte skaka av mig känslan förrän långt efteråt. Får kalla kårar när jag tänker tillbaka på det. Vet i alla fall vad jag inte ska göra och det är att vandra ute bland folk innan själva utspringet ska ta plats, komma ihåg studentmössan och inte gå på toaletten 5 minuter innan man ska springa ut! Skulle bli så depremerad om jag missade allt.
Jag har märkt att det inte är bara jag som har haft mardrömmar om hur fel allt kan bli på studentdagen. Har hört många berätta om sina skräckdrömmar och har samma rädslor över att glömma mössan eller att missa utspringet. Men det där måste vi väl ändå klara!

Revyn börjar ta form och det är ändå riktigt skönt. jag höll ett födelsedagstal till Martina på svenskan idag och hoppas på att Carpis inte begär av oss att vi måste göra engelskläxan. Orka! Fattar inget av det och det var/är mest att gissa sig fram. Bara det att om man gissar så kan ju hon läsa och göra egen slutsats och inte alls hålla med. Pust. Sista dagen i skolan imorgon sen nästa vecka är det revyträning för hela slanten. Har en dans som jag måste lära mig. Skoj att det bli studentfest imorgon, hade man faktiskt inte förväntat sig efter att det inte blev någon i helgen.

Dagens bästa: Underbart väder och glada pigga vänner.

Wrong!

Som vanligt så lyckas väl jag strula till allt. Eller ja, så mycket tillstrulat kanske det inte blev men vad vet jag, det blev ändå fel. Det var någon som sa att jag hade tur men jag ser det mer som otur. En räcker, två är för mycket och fler fungerar inte helt enkelt. Den som ändå visste vad jag pratar om. haha.

Klockan ett inatt var jag upp till Munkfors och hämta folk som inte tog sig hem. Att komma fram till vart dom var och hur/när jag skulle hämta dom var tydligen bara en smärre detalj. Det var inte det lättaste att prata med personen i fråga heller som trodde att dom var i Köping när dom i själva verket var i Örebro. Det är lite skillnad det, ordnade i alla fall så vi fick prata med chaffören så allt ordnade sig ju tillslut. Det vara bara det att jag blev tillsagd att dom skulle va hemma vid 20-21 tiden sen blev det beräknat 23.30 men sluttiden då dom var framme i Munkfors blev 01.25. Lite skillnad det med. Men bara liiite! Äh, det är ju bara en smärre detalj som sagt.

Dagens to do: Svenska och Engelskläxa. Gäller att ligga i när hon börjat väga över till att ge mig högre betyg.
Dagens bästa: Taxichaffören Greger och sommarvärmen.
Dagens sämsta: Läxor! Borde ha gjorts för länge sen!

Ny dag

Ja så var det en ny dag... Ska upp till Ekshärad snart och säga hej då till Steffo & Emelie. Det blir tydligen många hej då tillfällen för dom verkar det som. Trodde det var sista förra helgen men nu är det nu i helgen och tydligen, efter vad jag har förstått så är dom även här 11 Juni. Jaja, man kan väl aldrig säga hejdå förmycket, kommer sakna dom mycket. Men som sagt jag kanske får se Steffo mer efter sommaren. Så det ska bli kul.

Stora förhoppningar inför kvällen men inget blir väl som man vill. Ärligt talat så har jag tappat lusten för allt, igen.

Började titta på Brokeback Mountain förut. Lett man blir då filmen hakar upp sig så man kan inte se längre än hälften. Det är så typiskt. Kanske det fungerar bättre i en riktig DVD spelare. Får hoppas på det... Inte vill man bara se 45 minuter av en film.


300 Suprise!

Tittade just klart på filmen 300. Har egentligen bara en kommentar till den: Wow vilka magar alla har! 6-pack för hela slanten, om inte mer. Visst, efter allt man hört om den så förväntade man sig kanske lite mer men den var riktigt bra. Kanske det även berodde på att jag kunde ligga i min säng och mysa, lite halvtrött och ja... trött helt enkelt.

Dagens överraskning: Två som jag aldrig tippat på skulle göra slut har tydligen gjort det. Och det var inte idag utan flera dagar sen. Livet är tydligen fylld av små överraskningar. Varför har inget blivit sagt till mig?

RSS 2.0