Örebro

Imorgon åker jag till Örebro under helgen med Mic... någon annan som råkar befinna sig där under denna tid?
Känner för att hitta på något kul. Men det får morgondagen utvisa hur det blir. Förslag?

Blä

Idag ska jag skriva lite om en av de saker jag ogillar... kom helt osökt att idag tänka på Arbetsförmedligen. Jag ogillar starkt arbetsförmedlingen, nej inte hatar för jag tycker det ordet är väldigt starkt och kan inte påstå att det är något som jag hatar, men mina erfarenheter av dom är inte bra och jag funderar ofta över varför dom är där. Vem som helst skulle kunna göra deras jobb och BÄTTRE! Alternativ har redan dykt upp av diverse agenturer och jag tänker det i stort sett är lättare att hitta jobb genom dom än helvetes arbetsförmedlingen. Man går dit för att be dom om hjälp och de enda visdomsord man får är: Gå ut och fråga runt. Men om man som femtonåring aldrig sökt jobb förut och gick dit för att få råd så är inte dom orden speciellt uppmuntrande, men tanten/gubben bakom disken vänder sig om och har inget mer att säga. Är det så på alla arbetsförmedlingar eller bara i Hagfors?
Och hemsidan är lika puckad den. Man glömmer lösenordet till användaren och så är det kört sedan... inte kan man teckna ett nytt konto. Eller kan man det? Har dom uppgraderats?

Nej nog med skäll på dom... denna vecka känns bra. Jag har morgonskiftet på jobbet och det känns underbart! Visst jag får gå upp klockan sex på morgonen men det är värt det. Dagarna går snabbare och känns inte lika dryga. Slipper den värsta värmen två timmar tidigare och jag jobbar 8½ timme men får lön för 9 timmar. hehe. Jäkla cpigt bara att jag trodde jag skulle kunan få skattefritt och lämnade in lapp men så gick jag över den gränsen snabbt. Men pengar är pengar, att jag får skatta lite är inte hela världen.

Hel helg med mys och BIO!

Efter en varm jobbardag så for jag i fredags ned till Karlstad och Mic. Inte sett sötisen på tre veckor och jag tror minsann att vi borde va ifrån varandra några veckor åt gången oftare för han blir då så otroligt mysig. hehe. Fredagen spenderades i sängen, såg en film och bara var med varandra. Lördag gick vi upp sent, drog in till stan där jag, eftersom att jag fått lön, tänkte spendera pengar. Besviken blev jag för hittade inget att slänga pengarna på, förutom ett par jeans och jag har aldrig lagt ut så mycket pengar på ett klädesplagg förut men det ska kännas att man jobbat och fått Money Money Money

Ett snabbt bad, äta och sedan vidare till SF för att se på den nya Batman filmen. Jag hade inga höga förväntningar, försöker att undvika att ha det och jag blev glatt överraskad. Jag diggade filmen, Mic tyckte det var okej. Jag tror att han hade trott den skulle vara bättre och blev därför lite besviken. Men filmen var bra, början kunde ha varit bättre men det heter duga. Filmens stora stjärna var ändå Heath Ledger, Jokern. Älskar Heath Ledger! Förtränger att detta är den "sista" filmen men honom. Gillade hur han gav liv i Jokern, smackandet när han pratade och TUNGAN var KUNGLIGT! Kunde inte slita blicken. Love it! Däremot trodde jag att filmen skulle ta slut flera gånger innan den väl tog slut. Kunde ha varit kortare men varför förkorta något bra? hehe.

Söndag, kändes lite deppande. Jag ska ju jobba imorgon och hade det hängande över mig. Efter Avatar, film och att Mic sovit till seent så drog vi oss mot Deje. Badade på en riktigt grymt fin badstrand och sedan hem till hans mor. Fick fika och "Lilla" vovven Atlas låg på mina fötter och värmde dom. Massa snack och så fick jag låna böcker. Detta påminde mig mest om att jag MÅSTE börja plugga om jag ska klara Komplexa. Fuck! Kommer ihåg vilka sidor i DNE vi hade? Det gör inte jag. Retar mig bara på att jag fortfarande inte vet vad AB- fuckingC Kalkylering är och innebär. Nu sova, ska upp om sex timmar.

Kändis i stan

Snart en vecka till på Järnbolaget. Fan vad det går sakta! Kanske för att jag längtar så mycket till helgen. I måndags var det julrush, i tisdags bara drygt och Onsdag var butiken fylld av otrevliga människor som utan aledning tracka ner på oss anställda. En Tysk som sa att det var dålig service när vi själva bburit ur DERAS möbler till deras bil och gett dom extra skruv för att dom påstod att det inga fanns. Jag förstår inte folk ibland.

En annan rolig händelse var när en tjock man kom in och snackade ett språk jag inte förstod, han sa: Shuba shuba (bokstavligt) och försökte teckna i luften vad han menade och avslutade med en snuskig rörelse på fingret. Efter många om och men så förstod jag att han ville ha ett cyckellås, rörelsen på fingret betydde smalt. haha.

Nu var han på järnbolaget i år igen... Några av er kanske inte vet vem jag menar men det är en skådespelare ur serien Pacific Blue som gick på kanal5 för några år sedan. Cyckelpoliserna om det säger något mer. hehe. Jag tittade alltid på den serien och nu har jag fått sett en av stjärnorna i den två somrar i rad. Rick Rossovich. Han har även gjort roller i terminator och Top Gun. vet att jag känner igen honom från en annan film men jag kan inte få tungan rätt i mun och komma på vilken det är. Han är i alla fall gift med en Hagforsing och dom har sommarhus här någonstans. Synd att man inte kunde ta ett kort men jag vill inte inkräkta på deras sommarfirande. haha.


Överraskningfest

Idag fyller Persson 20år. Igår ordnade vi en överraskningsfest till henne. Eller vi har ordnat och planerat i veckor rättare sagt och det har inte varit det lättaste kan jag säga. Men resultatet blev grymt bra! Jag hade fått hit tre girlies från Örebro utan att Persson fått veta något. Hon blev rejält överraskad och när hon fick vår present, som jag knepat och knopat med sedan innan vi slutade vår termin på uni, så blev allt för mycket och tårarna började rinna på henne. Då vet man ändå att allt har varit uppskattat... Vi hade satt ihop en bok med: Minnen från Örebro. Ett kollage med bilder och text, något som hon kan ha och minnas hela livet.

Kanon kul kväll med fulla folk och ankor. Jag gillar ankan, men den dog av en ciggarett. Är i stor sorg. En skiva som gick varm och röster som sjöng sig hesa. Tror grannarna ville fly ett tag. Liten frågestund på 12 tjejer och 1 kille, kom lite roliga kommentarer där emellan. haha.

Imorgon tillbaka till jobbet... vill inte men samtidigt så är det bättre än att bara sitta hemma som en bjärv. Hoppas så innerligt att dagarna ska gå fort så jag kan ta mig hem till Mic på fredag och mysa rejält. Det är så svårt att hindra sig från att sätta sig i bilen och skynda iväg när han är som han är. Han ville komma i helgen men efter flera om och men så blev det inget av. Kanske ska ut med Karro, var tal på Sunne ett tag... men vad som lockar både mig och Mic är hemma och varandra. Men man ska aldrig säga aldrig det är ju som min gyllende regel: Det blir aldrig som man tänkt sig Vissa gånger mycket bättre!

Besviken!

Fan vad folk gör mig besviken... man tillförtror någon något privat och som man inte vill att vissa ska veta och likväl vet dom det!!! Jag berättade det i förtroende och personen LOVADE att inte säga något. Jag är grymt besviken, inte arg utan besviken. Vad trodde personen? Att det aldrig skulle komma fram att den berättade? Vem skulle det annars varit när jag trodde att bara EN visste. Jag vet någon jag aldrig kommer att tillförtro något igen... nu vet jag att det kommer ut på ett eller annat sätt för att munnen där är aldrig stängd. Det jag tycker är värst är den allt handlade om, skämtet föll på den personen. Men gjort är gjort, varför ska man ångra saker man gör i livet? Jag ångrar inte, men vissa behövde ändå inte få det berättat för.

Jobba jobba

Timmarna förflyter sakta på jobbet... Kom snabbt in i gamla rutiner och uppdaterade mitt minne med förkortningar och kassa. Har redan stött på min del av oförskämda kunder och oändliga antalet av semestrande Tyskar. Fick ganska snabbt denna dryga känsla av att det inte finns något slut på jobbet. TVÅ dagar och jag vill att det ska vara den sista. Jag tackar inte nej till pengar och lönen är mer än bra men dagarna går så sakta, inte alltid det finns något att fördriva tiden med heller. Ibland kikar ett bekant ansikte in men finns inte tid att snacka för då brukar det stå fler i kö eller så har dom bråttom iväg igen. Två dagar av 21 har sakta rullat förbi.


Mycket nu

Shit vad många börjar blogga nu... Jag har haft min blogg här i över ett år men nu rullar folk in. Många skriver även mycket intressant. Kanske jag borde ändra på hur och vad jag skriver och göra mig mer intressant jag också? Nja, jag gillar att blogga som jag gör. Det är mitt sätt att skriva av mig och få ut allt som händer runtomkring. Dessutom är det rolig att kunna gå tillbaka och läsa om saker man varit med om, som man kanske glömt eller bara behöver friska upp minnet av.

Träffade Rachelle idag... 3 år har det gått sedan hon lämnade Sverige och reste hem till Kanada igen. Känns så overkligt att hon är här, kan knappt tro det. Hon satt just framför mig men ändå. Tunghäfta led vi lite av allihop till en början men det släppte snart. Man vet lixom inte i vilken ände man ska börja, så länge sedan vi sågs sist och kontakten har ju inte varit hudra procentig. Synd bara att jag mådde som jag gjorde och inte orkade stanna någon längre tid. Väl hemma lastade vi bilen inför imorgon och efter det fick jag lägga mig ner en stund och vila ut. Så kan jag inte se henne i helgen heller då jag drar till Örebro. Sedan var det ju en jobbarvecka framöver. Jag får se till att träffa henne efter jobbet, kommer nog vara trött men bara förkylningen släpper kommer det nog bli prima. Vill verkligen friskna till för jag är så festsugen! Och vem vill festa med en sjukling?

Sjuker

Detta är just ett passande tillfälle att bli sjuk på... ska ju till Örebro och bära och städa livet av mig under helgen. Typiskt. Och sedan på måndag börjar jag ju jobba också! Fan, dålig tajming. Jag skyller allt på Mic, det är han som gett mig denna förkylning. Tack tack! hehe. Får väl skylla mig själv, jag visste ju risken och trots det blev det mys. Kunde inte motstå att krypa in i hans armar.

Igår blev det en tur till Hagfors också, var in på banken vilket tog en jädrans tid trots att det bara var en människa där inne. Sedan in på Hälsohuset och köpte en lampa jag blev helt kär i. Kan också tillägga att lampan köpte jag för presentkortet jag fick av mina tjejer så tack till er! hehe. Sedan en sväng in till mormor och rotade i lådor efter saker som jag ville ha med till Örebro och nya lägenheten. Rotade fram en byrå bland bråten där uppe också som jag ska ställa i köket. Efter det så åkte jag hem till pappi som hade gjort egna rebenspjäll och grillat. Smakade smaskens!

F
ick även möbler av kära mor att ställa ute på balkongen, en tvättkorg och en vagn till badrummet att köra ner massa saker i. Så nu är jag utrustad och klar för att flytta in. Soffan är fixad så den ska hämtas på fredag och jag längtar tills jag fått in allt.


Bra Jysk!

Har fått träningsvärk i armarna efter alla lådor som jag burit fram och tillbaka. Soffan som jag ville ha fanns inte hemma när jag åkte till Jysk för att köpa den så jag beställde den, skulle komma om 1½ vecka så jag och syss bröt upp från flytten i Torsdags och åkte hem igen. Igår (fredag) så ringde dom från Jysk: Soffan har kommit. Var tvungen att hämta den inom en vecka men efter lite prat kom vi överrens om att fredag skulle jag kunna hämta den. Jag hoppas bara att dom har den kvar för annars blir jag inte glad. Jag kan ju inte åka fram och tillbaka som en tätting till Örebro. Det kostar pengar! Som jag inte har för har inte jobbat något än. Bra bra!

Ska väl börja plugga till Komplexa omtentan nu snart också... något som jag inte har någon större lust med. Men skulle behöva att ha den gjord, sägs ju att man bör ha klarat hela FekA för att få läsa Handelsrättslig översiktskurs som jag ska läsa efter statistiken i höst.

Flytt

Puh... inte roligt att flytta i denna värme. Typiskt att den kom just som jag skulle till att tvingas springa i trappor upp å ner å upp å ner å upp å ner å upp å ner... ja ni fattar.

Mitt första intryck av lägenheten var: vad har jag gjort!!! Men jag vande mig ganska snabbt. Nu gillar jag den verkligen... Bara vi fått bort kräklukten och ställt in dom första småsakerna då kändes det som mitt! Var idag till IKEA och inhandlade lite saker som tv bänk och en hylla och lite annat smått. Duktiga som jag och syss är så lyckades vi lägga ifrån oss sådant vi plockat på oss innan vi kom till kassan så när vi kom hem märkte vi att det fattades lite saker. hehe. Hittade även en soffa på Jysk som jag blev kär i för ynka 3000:- så jag ska dit sedan med kärra och se om jag kan köpa jäveln! Wiiie! Har bara insett att större delen av mina nya möbler går i svart. Men man får väl improvisera lite med annan dekor så blir det prima!

Det var allt från denna gång från en trött Kari som ska bära tung säng snart! (Med Merthas hjälp som tur är)

RSS 2.0