Bye bye lägenhet

Nu är det klart och jag är nu helt och hållet officiellt utflyttad ur min fina lilla lägenhet. När jag gick för att lämna in nyckeln kände jag bara glädje. Sen när jag lämnat den och körde genom Brickebacken som varit mitt hem i 3½år så kände jag en liten sorgsenhet. Nu lämnade jag den tiden bakom mig... skulle jag någonsin vandra där igen?
Konstig känsla... men jag är ändå glad. Nu är det gjort och klart så faen va gött!


Another day

En ny dag har landat. En dag då jag inte ska jobba och inte vet när jag får jobba härnäst. Trots denna ovisshet så njuter jag av att vara ledig. Tog en sovmorgon till klockan nio imorse! Vilket var heelt underbart. Var ute och tog en lite längre promenad med Aidi vilket även det var underbart, man kan inte klaga på vädret idag! Än i alla fall. hehe. Ska strax ta mig in mot Örebro city och springa lite ärenden. Sen ikväll så blir det zumba med bästa Micka! Har aldrig testat zumba förut och hoppas att jag orkar med ordentligt för min kropp har spelat mig endel spratt senaste... veckorna. Hoppas på att det efter ett rejält träningspass kan välja ena sidan eller det andra. Dvs, bli bättre eller sämre.

Nya kursen jag ska läsa på distans har också börjat, eller egentligen började den i måndags men någon sådan information nådde mig aldrig, jag tror att jag börjar förstå vad den går ut på. Dock så har jag inga böcker än vilket gör det lite knivigt! Lite kul att jag var typ den första som löste mysteriet, eftersom det var många kursare som inte fatta alls vad det gick ut på, och fick lite beröm av läraren. hehe.

Förresten så hörde jag en av brittans nya låtar för några dagar sen. Jag måste säga att den inte alls var så pjåkig, lite annorlunda från hennes tidigare skulle jag vilja säga. Eller så har jag helt enkelt missat något.

Thats my day, over and out!


sn... ö?

Hallå där! Vem tillät det att snöa? Har någon slagit ihjäl för många spindlar?

Positivt: Jag hann ut med Aidi innan det började snöa och ska spendera dagen på ett kontor.


Min födelsedagshelg

Vilken grym helg det har varit! Det har varit en massa mat, desserter och självklart en tårta.
Fredag kom och gick, det blev en tur in till Örebro, lite shopping och en middag med mor och Guran på Bamboo. Mums! Massor av mat och jag slår vad om att en portion hade väl räckt till två. Trots att vi var grymt mätta kunde vi inte motstå en dessert också!

Lördag rullade in, en dag med massa städ. Åkte in till Örebro city igen och träffa mor och Guran. Efter en stund slapp och hurrande för Färjestad så gick vi vidare till Hellas där familjen Berglund och Andersson mötte upp. En riktigt trevlig stund och ännu mera mat. Kunde inte heller här motstå en uppfriskande dessert. under hemfärden var jag nära att somna många gånger.

Söndag... min födelsedag. Vaknade grymt tidigt och låg kvar och myste med de mina (Hund och Björn såklart). Björn överraskade mig rejält med riktigt söt present. Jag ha en man som lyssnar mina damer. hehe. Han lyckas verkligen att överraska mig jämt och ständigt. Jag trodde att han hade fullt upp på jobbet och hemma att han aldrig skulle hinna fixa present till mig. Men min man han kan!
Sedan hamnade vi i ett massa stök och bök. Jag fixade till en prinsesstårta a la Kari (som blev suverän) och min grymma köttgryta. Mor, Guran och syss skulle nämligen komma på lunch och därefter skulle svärföräldrarna joina för lite födelsedagsfika.
Jag rundande av kvällen (kanske lite mer sen eftermiddag) med att sjunka ner i soffan, invirad i min ny rosa morgonrock och somna till hockey. Men vaknade precis i slutet och fick se Färjestad hamna i final. Woho!

Tänkte avsluta inlägget med en bild på nyblivna 23-åringen eller en go låt men de funka inte. Så ni får nöja er med ett citat:

Betrakta det negativa men lev i det positiva!


Bryt

Jag vet inte riktigt vad det blev med mig igår. Men efter två hektiska veckor, en lång arbetsdag, ätit dåligt, halvt sjuk och en massa sysslor som väntade så pallade jag inte mer. Jag sprang runt i huset, plockade och plockade och plockade. Men inte faen syndes det? Tillslut så satte jag mig ner, kände tårarna bränna bakom ögonlocken och gav upp. 
Efter att jag samlat mig lite borstade jag tänderna och begravde mig under täcket. Som om de funkade! Har sovit så jäkla dåligt inatt, alltför mycket tankar som snurrar i huvudet.
Jag vill nästan utbringa ett Halleluja för att det är helg, trots att jag har en massa kvar som det är tänkt att jag ska ordna med. Men idag har jag bestämt mig för att jag ska ta det lungt. Det är något jag behöver. In till Örebro city i eftermiddag och gå och shoppa med Mamma och syss. Välförtjänt!

God morgon!

Vaknade tidigt idag innan klockan ens hunnit slå sju. Men har Aidi bestämt sig för att gå ut så ska hon det. Idag var en sådan dag... hon ville inte sova en kvart till! Men det blev istället en härlig promenad i morgonsolen. Det är ju inte så att man klagar faktiskt. Igår blev ju trots allt en tidig kväll och jag var helt slut. Somnade nog snabbare än jag hann stänga ögonlocken. Det är inte fy skam alla gånger!

Morgonens sämsta är nog mitt hår. Jag måste verkligen iväg och klippa mig snart, det är inte vackra toppar att lägga ögat på. Usch. Ser ut som ett fågelbo!

Hårt att vara ledig!

Tisdag. En "ledig" dag för mig men ack så mycket att göra. Dagen började 08.00 (eg. 06.00 men jag somnade till en timme däremellan) och har i stort sett bestått av: hundpromenad, bila, kolla skatt, tvätt, städ, mat, ringa runt, handla, lämna av saker vid myrorna, söka jobb osv.
Sedan en halvtimme tillbaka (ca. 16.30) har jag kolapsat i soffan. Tvn fungerar inte idag (?) och jag är helt utmattad. Jag vet att jag borde laga mer mat och att Aidi måste ut samt att det borde eldas så att det finns varmvatten till Björn kommer hem sent ikväll. Men jag orkar bara inte...


... nu tar jag en liten paus från alla "måsten" och vilar en stund med Aidi brevid.
Har känt mig lite som i bilden nedan senaste veckorna. GÖTT!


Diss

Saker som jag dissar just nu:
ÖBO bovärdskontor
BS
Förkylning

Jag vet inte riktigt vad man ska skriva för att inte det ska nå fel öron. Jag har ju trots allt skrivit en uppsats just om att skriva av sig i fel forum. Så jag hoppar över just BS och inriktar mig på ÖBOs bovärdkontor. Det var för någon vecka sedan jag fick en utvärdering av ÖBO som jag skulle fylla i. Det var inte svårt! Jag har trivts med ÖBO trots att bovärdarna kan vara svåra att nå ibland. Men det bemötande jag fick när jag skulle säga upp lägenheten var grymt dåligt! Och det var även något jag uttryckte i utvärderingen. Informationen = dålig, sedan när jag bad att få flytta ur lägenheten tidigare än uppsägningstiden så får jag ett snäsigt svar: "Det går inte".

Saken var bara den att jag redan hade pratat med bovärd och en annan person på bovärdskontoret och det skulle vara OKEJ men att det inte kunde garantera något. Så när jag påpekade detta så fick jag, om än motvilligt, skriva på uppsägningspappret ett önskat datum där jag ville flytta ut.
Några veckor senare läggs lägenheten ut med ett sent inflyttningsdatum. Jag ringer bovärdskontoret student och frågar om det ändå är möjligt att jag kan få flytta ur tidigare. Får svaret: "Jaha, jag kan inte se här att du anmält att du ville flytta ur tidigare". Va?!
Så ja... just nu dissar jag ÖBO bovärdskontor VÄLDIGT mycket.

Hänt och händer

Åh vilken helg! fredag blev det "disco"bowling och käk tillsammans med M&M. Mycket trevligt och det märktes ju att jag inte hade bowlat på 5år! Men för en stund så var jag faktiskt i ledningen.
Lördag infann sig och jag fick fullt upp. Ut och gå med Aidi, fika med Björns päron, mat och sen iväg och flytta det sista från min lägenhet samt städa. Hem och laga mer mat och sedan dö lite i soffan. Då jag lyckades stuka/sträcka foten när jag spelade bowling i fredags så fick jag en otrevlig överraskning när jag vaknade på lördagsmorgonen. S*tan vad ont jag hade! Men tur var så följde Björns mamma med och hjälpte oss flytta och städa så jag besparades trappspringandet. Tack!
Sen så kom söndagen. Elda, tvätta, promenera Aidi och iväg och flyttstäda lite mer. Kan säga som så att när jag kom hem var jag inte lite mör i kroppen efter allt flyttande, städande och bowlingen. Det blev en tidig och välbehövlig kväll full av vila. Såhär i efterhand funderar jag på när jag egentligen hade tid att andas.

En hektisk helg till trots så sitter jag nu på jobbet och njuter. Man kan ju inte annat än le när jag har fått jobba såpass mycket de senaste två månaderna. Något som jag är mindre glad över är att jag känner en annalkande förkylning smyga sig på i form av svullna körtlar och ond hals. Gör mitt bästa för att mota bort den tills Mars månad är slut och förbi. På lördag blir det stormiddag men familjen Aurén, Andersson och Berglund samt på söndag födelsedagsfika såklart! Det är inte en tid då man vill vara sjuk.

Tjingeling

Slutar lite tidigare idag (torsdag 17/3). Min kära Björn fick dra iväg på vattenläcka så han kommer inte hem förrän sent ikväll. Detta innebär att stackars Aidi är ensam riktigt länge idag. Därmed så får jag sluta lite tidigare. Alltför länge har jag inte samvete att lämna henne ensam i huset. Saken vore annorlunda om hon kunde gå ut och rasta sig själv.

Känner att jag behöver lite inspiration. Känns som att det händer lite utav samma saker runtomkring mig för tillfället...

Vad tänker man?

Senaste veckorna har jag läst en hel del i tidningar. På tapeten har det främst varit katastrofen i Japa, Örebros våldtäkter och ett mord som skedde förra året på en 17åring. I alla dessa ämnen så är det en fråga som surrar: hur tänker man i sådana situationer?
En artikel som nästan fick mig till tårar var en med uttalanden från Johannas föräldrar, 17åringen som blev mördad. Hemskt! Det är så att man saknar ord...

Jajjemen

Veckan går snabbt mot sitt slut. Igår var en riktigt trött dag trots att jag på morgonen hade massor av energi och vaknade före klockan ringde, var ute och tog en härlig promenad med Aidi. Men så snart jag ätit frukost så försvann all hurtighet från mig. Så det var en riktigt dålig dag att ha lite att göra på jobbet. Har man fullt upp så hinner man aldrig tänka på att man är trött. Men trots att jag var trött så åkte jag hem och gjorde mormors grymma köttfärsgratäng och städade lite. Duktigt!

Idag känner jag mig mycket piggare och utvilad. Färjestad gick vidare till semi igår och solen skiner. Helgen närmar sig och då är det dags för att plocka ut allt ur min lägenhet och förmodligen ta en bowlingmatch med M&M. Yey! Det har skjutits upp alltför länge!


Jobbar

Här står jag och jobbar med solen som skiner in genom fönstret och badar mig i ljuset. Härligt!
Klockan tickar snabbt och det är snart dags att sluta för dagen. Jag längtar ut i solen men känner mig lite lurad då jag innerst inne vet att det inte är speciellt varmt ute även om det är varmare än på länge. Tog en promenad efter lunch idag och postade brev, underbart! Men kunde inte låta bli att sucka lite smått för de kalla vindarna. Att man aldrig är nöjd!?


Livet är fullt av mirakel.
Frågan är om man ser det för allt spektakel!

Tårta på tårta

I torsdags gjorde jag faktiskt stora chokladmuffins och tog med ett gäng hem till Värmland. De blev grymt goda och hade jag haft hallonen i rätt frys så hade de blivit ännu mer grymma. Men man kan ju inte få allt här i livet. Annars så var helgen riktigt bra, fredag kom mormor och firade mig och syss och vi åt tårta. Lördag åkte vi hem till pappa och firade han, mig och syss och åt tårta och tittade på hockey samt melodifestivalen (det sista dock utan pappas närvaro, hehe). Söndag så blev det genomgång av kartonge roch lådor hemma hos mamma tills Rôtta kom över och fira Elena och vi åt tårta. Så vad har vi gjort denna helg? Jo ätit tårta. Massor!

Men nu är det dags att bränna bort alla dessa tårtor med morgonpromenader med Aidi, jobba och fixa gymkort i Lindedberg. Jag har bestämt mig för att det är det jag vill och saknar gymmet. Kanske jag får med mig syster också!?

Mumma

Åh, sol... jag verkligen njuter. Blir en långpromenad med Aidi sen men först ska jag sno ihop en älgköttgryta så Björn inte svälter i helgen när jag är borta. haha. För vid lunch då drar jag och Aidi tillsammans med syss mot Värmland! Här ska de bli tårta!

Något måste jag ju göra för Björn då han igår när jag jobbade var så duktig och satte upp garderobsdörrarna och var iväg och köpte en ny bil! Sweet glid!


Min lilla fjant <3

Imorse när jag var ute på min morgonpromenad med Aidi blev jag riktigt nervös. Anledningen var att min vackra, kaxiga och modiga lilla vovve stannar upp, ställer sig bredbent, spetsar öronen, hukar huvudet och ger ifrån sig ett riktigt dovt och argt morrande. Hon börjar resa ragg och stirrar bort mot skogsbrynet. Jag tittar omedelbart däråt och spejar in bland träden men ser inget farligt djur eller någon annan "fiende".

Försöker fortsätta gå framåt och se om hon ger upp sitt morrande men något sådant vill hon inte vara med på utan vänder och vill gå tillbaka, dock med en vakande blick bakåt.
Då börjar jag ana vad som är orsaken och lockar henne med mig framåt. Motvilligt följer hon med, vaksam men med förtroende för att jag inte lurar henne i fördärvet. När jag når orsaken och lägger handen på den så tar hon en stor cirkel och närmar sig den från andra hållet.

Når den, nosar och bestämmer sig för att den är okej och fortsätter gå, tills det kommer en till!
Aidi ser ut att vilja vända men litar på mig och går framåt, gör en vid cirkel och går förbi den hemska som inte fanns där igår och dagen för det... Anledningen? Den kommer nedan.










En förförligt hemsk och farlig varningsskylt som varnade för vägskada!

neeej!

Jag hoppades på att de skojade när de sa att det skulel bli snöblandat regn idag. Men men... utanför singlar snön ner. suck. Jag som tyckte att nu var våren på väg. Jag antar att det inte är bara jag som tycker att nu ska snön bort och våren komma. Hur mycket jag än gillar vinter så är det så härligt med vår och sommar. Nu har vi haft vinter och det är dags för våren att ta över!

Morgonritual

Jag har börjat få ihop en riktig morgonritual innan jag går och jobbar och tar efter en del av den även när jag inte jobbar. Den ser ut som följande:

7.00 Gå upp.
7.10 Promenad med Aidi
7.45 Mata Aidi och ta en dusch
8.00 Frukost ev. internet
8.10 Föna håret och fixa mejket
8.25 Kasta ut katterna och åka till jobbet

Sen just åka till jobbet biten kan variera beroende på vart jag jobbar just den dagen. Men annars så brukar det se ut på samma sätt. Sitter lite längre vid internet och kastar katter senare det vill säga. Som idag.

Sommartid

Snart är det dags för sommartid igen! tiden går så snabbt och snart är Mars månad slut och jag fyller år. Natten till den 27 mars (min födelsedag) kl 02.00 är det dags att ställa fram klockan till 03.00. Tumregeln är enkel. Våren kommer, vi ställer fram utemöblerna, grillen och klockan en timme. Vi förlorar alltså tillfälligt en timme men vinner mer dagsljus på eftermiddagarna och ljusare kvällar. Med andra ord, jag fyller år en timme mindre i år. haha. Komiskt.
Sen ju mer jag tänkte på detta desto mer började jag längta... solen som lyser så härligt utanför gör det inte bättre. Vår, Sommar, Värme, Bad, GRILLA! Ta en kall och njuta. MUMS MUMS MUMS. Längtan och väntan.


kreativitet

Satt och tänkte lite på några bilder Linnéa snodde ihop och gjorde en egen mellan kunderna. De vart ju rätt bra ändå...


Helgen... =)

Efter en grym helg har en sämre vecka påbörjats. Sämre på grund av att jag igår efter jobbet totalt ramlade ihop av matthet. Illamående, huvudvärk och yrsel. Men jag har idag bestämt mig för att vara frisk och laddar med vitaminer och huvudvärkstabletter för att se till att jag är pigg nog att fixa även denna arbetsdag. Fixade mig även lite frisk luft när jag var ute på den obligatoriska morgon promenaden med Aidi nu på morgonen. Ja, jag håller tummarna för att jag inte blir sjuk. Jag vill jobba!

Igår var jag för första gången på Frövikontoret. Otroligt härliga människor som jobbar där! C är skönast ändå som håller mig sysselsatt och är riktigt pedagogisk och lär mig en massa nytt. Jag gillar! Fick även en liten tjuvstart på fettisdagen då fastighetsbyrån kom och bjöd på semlor. Gott.

Helgen var de ja... mysfredag med min sambo, syster fyllde som sagt år på lördag så då blev de firande och förkrök där innan vi drog ner och gjorde Lindesberg. Där fanns underbara Linnéa och två nya fina bekantskaper Ida och Sara. Fin överraskning av Linda fick vi också. Det var nog kvällens guldkorn ändå! Har smitt lite planer med Nina också så jag ska bli extra vacker på bröllopet i Juni.
Söndag blev en städ, bygg och möbleringsdag. Fast allt det där med bygg sov jag mig igenom. Man blir trött av att vara på topp! Men någon bakfylla infann sig inte... ASBRA! Jag säger ju de, man ska dricka sprit. Nu börjar det också se ut som ett hem här hemma. höhö. Awesome!

Syster <3

Den 5:e Mars för 21år sedan kom en bestämd liten dam till världen och jag fick en lillasyster. Det var spännande, kul och jag skulle få någon att leka med varje dag!
Snart blev vi äldre och vi bråkade allt mer, det var inte så där jättekul längre när hon skulle ta massa uppmärksamhet och jag var tvungen att dela mina leksaker med henne. Men jag älskade henne som den stora syster jag var.
Med åren kom vi närmare och närmare varandra, vi flyttade ur barndomshemmet till samma kommun men olika hus och jag behöver inte längre dela mina leksaker! Puh.

Grattis syster <3


And up again

Med dåliga nyheter kommer goda? Jag hoppas hoppas hoppas på att måndagen för med sig helt suveräna nyheter. För jag behöver lite bra nyheter. Men det lät positivt. Som sagt: tänk positivt. Jag är trött på att allt ska motarbeta mig nu, någon gång måste det väl gå framåt!
Något som lyfter humöret är tanken på att flyget till England i Juni nu är bokat. Kommer bli så kul! Sen bröllopet och att faster ska gifta sig, jag känner nästan redan nu hur en tår bränner i ögonvrån. Men det kanske beror på denna dags ups and downs. En sak är säker i alla fall och det är att jag är så jäkla trött på detta jobbletande. Men hittils har allt löst sig, så det är bara att se det som att det kommer fortsätta i samma stil. Men denna osäkerhet vill jag inte ha. Efter sommaren vill jag ha ett riktigt jobb, med riktigt menar jag heltid och någonstans dit man går mån-fre i flera månader. Jajjemen! Jag föreställer mig mitt mål och att jag lyckas uppnå det!

K

Just nu känner jag mig lite väl nere... vill sluta jobbet och åka hem. Bara att ta djupt andetag och fortsätta. Tänka positivt!

Jobb

Iväg och jobba snart... jag tycker om att jobba. Ibland möter man riktigt jobbiga kunder och vid andra tillfällen så möter man helt underbara kunder. Kunder som ropar: "Heeeeej Gummman!" när de kommer innanför dörren och är så söta att de ger en ros bara på grund av att jag gick efter med deras pengar som de glömde vid disken.
Denna månad bjuder på mycket jobb vilket känns underbart. Dock så blir det endel att hålla koll på då jag är typ varannan dag på olika ställen och börjar olika tider. Tex, nästa vecka:

Mån: frövi 08.45 - 16.30
Tis: frövi 08.45 - 16.30
Öns: Nora 09.30 - 15.30
Tors: Fellingsbro 09.00 - 18.00

veckan efter det är det varannan Nora och Frövi. KUL! Det ska bli roligt att få vara på  olika ställen, möta olika folk och inte bli för bekväm.

Väntar också på ett telefonsamtal idag... Åh, det känns nästa outhärdligt! Jag vill ha svar nu. Jag vet i alla fall vilken tidpunkt det sker. Men kan inte bestämma mig för om det är bättre eller sämre att veta det.

Bokfrossa

Jag blir glad av att vara ute idag... av solen som värmer och av luften som doftar vår. Jag och Aidi tog en promenad och egentligen ville jag inte gå hem. Men man kan inte vara borta hur länge som helst när dörren står olåst. Dessutom borde jag städa. Vi har som sagt en hund som hårar som satan. Det är nästan som att vi får en extra matta här hemma. Borde städa var de ja... jag har inte kommit så långt än. jag vill inte alls! bara jag ser alla grejer som står överallt får jag typ en förlamning av panik. Det känns ibland som att vad man än gör och hur mycket man än städar så ser det strax ut som en soptipp igen i alla fall. Nja, soptipp är kanske att överdriva. men vafan alla dessa grejer?

Något som gjorde mig mindre glad idag var att boken jag läste tog slut. Som ni säkert läst från tidigare inlägg så har jag beställt några böcker. En av dem är redan slut som sagt. Om ni inte har hört om den än så kommer ni nog snart göra det: I am number four skriven av Pittacus Lore.
Jag tänker inte förklara så mycket om handlingen då det bara låter korkat. Lite övernaturligt, spännande och såklart den obligatoriska kärleksscenen, kortfattat så är handlingen föjande:

Det var NIO som flydde
Nummer ett, två och tre har blivit mördade
Nu är det han nummer FYRA som de kommer efter innan de kan röra de andra

Jag är glatt överraskad av boken och hade stora förhoppningar på den innan. För att förklara hur stora så märkte jag till exempel inte att det var på engelska jag läste förrän jag läst några sidor. Jag ville bara plöja igenom och var helt inställd på det. Som de säger, har man för stora förhoppningar så blir man bara besviken. Men inte i detta fall.
Något som gjorde mig ännu mindre glad var att det fanns ett uppföljare. Vilket ju kan vara kul på det sätt att jag får läsa vidare. Men den fanns inte att köpa, den är ju inte ens skriven! Suck. Jag ville ju läsa vidare helst för en timme sen då jag läste ur den. Nu måste man ju vänta! Ska bli kul att se filmen, när den kommer ut.


RSS 2.0