Året som gått

Dags för det årliga inlägget... ett inlägg av tankar om året som varit. En sista tillbaka blick innan man lämnar det bakom sig och går mot nya tider. Trots att nyår inte känns fysiskt så påverkas man ändå psykiskt av de. Det representerar en ny start på något sätt. Något som ger energi och en extra push!

År 2011 har för mig varit en ganska bra år till trots. Studieuppehåll, jobbletande, besvikelse MEN tillsist Lycka! Tillslut efter att ha känt det som om världen motarbetar en så bestämde jag mig! Från den stunden så har hela mitt liv lyfts. Jag tror nog att det har märkts tydligt för andra, som på jobbet till exempel. Jag tackar min beslutsamhet för att jag numer är anställd och har ett jobb att gå till varje dag.

Ja, ett tag mådde jag inte alls bra. Det som höll mitt huvud över ytan var min trofasta klippa till sambo, söta syster, trogna vovve och nyvunna vänner samt en annan inspirerande själ bosatt i Stockholm. Eller dåligt är väl kanske att ta i men jag var på väg nedåt. Sedan tyckte jag att nu räckte det! Det räcker med självömkan och missgynnande av sig själv. Det var dags att ta tag i problemen och jag var tvungen att börja med mig själv.
Så det var precis vad jag gjorde, jag tog tag i problemet som fick mig att må som sämst. Nämligen min vikt, ständigt ökande. Jag ville sätta stopp innan jag fortsatte gå upp, må sämre och nå en punkt där jag slutade bry mig. Jag fann ett sätt som passade mig och det var inte hungerstrejk.
 
Jag lyckades! Sedan slutet av september kan jag nu stoltsera med -11kg! Och visst märks det på mig, på mitt humör, bara av att jag tycker om mig själv så mycket mer! Jag är GLAD! Och när jag mår bättre känns alla andra beskymmer så mycket mindre!

Med andra ord: Gör det som får DIG att må bra!
Det är så individuellt vad som passar, något som fungerar för den enda behöver inte fungera för den andra. Jag började först att följa en diet, sen hittade jag ett mellanting som JAG mådde BRA av.

Gott Nytt År Vänner och må BRA!

Fränt!

Den senaste veckan har varit kanon bra! Julen var allt man kunde önska och lite mer förutom att den gick för fort. Juldagen blev kanon! Resan hem tillbaka till Linde var lite trist men ändå skön. Hemma så har det varit rätt mycket slapp men också lite städning för vi skulle ha ännu en visning.

Annars då? Ja jag har äntligen ända sedan jag såg skylten för första gånger för kanske tre-fyra år sedan sagt att jag ska till Lockenkil. igår gjorde min kära sambo mig till viljes och vi åkte genom Lockenkil på väg hem från Örebro. Det var en frän känsla men ändå... det var bara gärden, grusväg och några få hus. Att vi ens befann oss i Lockenkil var ganska diffust då det inte fanns någon samhällsskylt. Detta var ju lite konstigt med tanke på att det från stora vägen skyltar för Lockenkil och en presentbod som vi inte såg skymten av. haha. Fränt är rätt ord helt enkelt!

God Jul

Nu kom Julafton tillslut... ganska snölös men ändå. Vaknade av att Aidi kände att det var färdigsovit men innan vi gick upp blev det en massa mys. En morgonpromenad med henne och syss samt lite Astrid Lindgren - Ronja Rövardotter.




E
n härlig julmorgon helt enkelt!

Update

Sista dagens jobb innan Jul & Nyår. Ska bli härligt med julledigheten innan jag börjar jobba på banken på allvar. Axlar kassaansvaret och sticker ut framfötterna så de andra snubblar. haha. Nej men gud så kul det ska bli!

Imorgon ska jag till sjukhuset och i övermorgon åker jag och syss mot Värmland! Vad jag längtar! Tror nog att jag ska ta ut pulkan och åka lite... ingen kan ju säga att det blir tråkigare med åldern. hehe.
Jul firas hemma hos mamma, avrundas med julfika på morgonen hos pappa och grogg hos grannen på kvällen. Perfekt! Utgång på själva juldagen planeras också. 
Nyår firas under en kryssning, vi kommer hem natten till den 2:a och ja... den 2:a Januari börjar jag jobba! Men det är smällar man får ta och jag börjar ju inte så ruggigt tidigt på morgonen.

Thats it for now!


Julkalendern

Åh vad den är spännande! hehe. Jag har sett den sedan början, passar ju så bra att gå upp då och äta frukost innan morgonpromenaden och innan jag åker till jobbet. Perfekt! Riktigt bra julkalander och jag längtar till morgondagens avsnitt!

 


Pulshöjare

Fixar in lite pulshöjande musik på min telefon så jag kan få igång energin när jag är ute och går med Aidi och tränar. Om ni har några bra förslag tar jag tacksamt emot dom...
Så vad för musik taggar er när ni tränar?

Hos mig!

Om ni skulle klampa in hemma hos mig nu så skulle lite av följande möta er:



från julbaket hos syss


Mitt nya duschmunstycke ;D


My vill in i värmen


Min julgran! :D


?

Gott besked

Det goda beskedet kom tillslut. Det var både oväntat och samtidigt väntat, eller väntat är nog kanske fel ord mer... . Oväntat för att det vore inte första gången de åsidosätter mig... väntat för att jag har mest erfarenhet och ger mest i form av tid och kunskap. Så vad är då detta? Jo, att jag från och med 2:a Januari jobbar på Berslagens Sparbank ca65% varje dag framöver! Woho!
Jag hade ställt in mig på att plugga i vår men när detta kom upp så ville jag inte säga nej om jag fick chansen. Jag har ingen som helst motivation till att plugga utan vill jobba! Utöver detta så tänkte jag läsa några småkurser på distans för att fylla ut mina dagar med lite mer nyttigheter. Så får vi se vad länge jag blir där... jag går nog inte ut för att jobba 60-65% hur länge som helst. Men nu ett år eller två skulle det va kanon! Sedan när jag samlat ihop liter mer motivation läsa mer...

Motig dag/vecka

Ja jag måste säga att det känns lite väl motigt för tillfället. Idag kom allt ikapp. Jag är "sjuk". Sambon är lite väl less på sitt jobb. Igår gjorde vi en miss och pannan sprack, massor av jobb återstår innan pannrummet kan kollas och godkännas, missberäkning i kostnaden för att bli av med huset, bortgjord på Ica. Ja jag känner verkligen inte för att radda upp allt men i stort handlar allt om en sak: Pengar! Vad annars?
Så är frågan: Hur mycket är man beredd att betala för att bli av med skiten direkt?

Beslut... som inte är mina. Ett gott besked skulle sitta som handen i handsken.

Julbak

Hos syster igår... Kul! Saffranssnurror, knäck och misslyckad Tjong. hehe. Blir ett nytt försök på Tjongen på Torsdag!

Idol 2011

Jag som inte brukar följa Idol... men jag har följt... och jag tycker att det har varit en riktigt bra säsong av idol. För en gång skull så har tittarna röstat så som jag också tyckt. Nivån har varit rätt hög och jo... nog måste man väl säga att rätt person vann? Amanda Fondell. Hon lyste på scenen igår kväll och även om robin har varit min favorit så saknades hans energi på scenen. Nästan som om han gett upp?


Den är kvar

Yrseln är fortfarande kvar. Jag tycker inte om det alls! Ringde sjukvårdsupplysningen imorse 1177 vilka i sin tur skickade mig till Jourmottagningen i Linde. Men där sa det bara att det var att träna bort. Formodligen har en "balans kristall" i örat hamnat fel, vilket kan hända pga förkylning, och jag skulle fortsätta utsätta mig för yrseln tills det gick bort. Skulle det bli värre eller om mitt lilla illamående går över i kräkningar så är det något annat fel. Kul! Så känns det som om inte bara gårdagens planer gick i stöpet utan även denna kvälls.

Jag kan nog lugnt konstatera att denna vecka inte är min turvecka!

- Nästan utslagen tand
- Brännmärkt av strykjärn
- Grym träningsvärk i nacke och axlar (ONT!)
- Yrsel
- Slutat tidigare från jobbet 2ggr denna vecka och fått ställa in bowling och utgång (pga av ovanstående)

Bland annat

Uscha!

Imorse var ingen rolig morgon. Jag drömde om en kvinna som var så förförligt yr så hela världen tycktes snurra för henne. När jag vaknade och vände mig i sängen så var det för mig hela världen snurrade. Sjukt äckligt!
Men jag tog mig upp, åt frukost, drack vatten, åt godis om det skulle vara så att det var lågt blodsocker medan världen med jämna mellanrum började snurra. Jag tycktes känna mig bättre så bestämde mig för att åka till jobbet. Jag var bra länge utan att det snurrade sen böjde jag mig ner för att dra på mig skorna, yrseln slog till och jag ramlade ihop i hallen. Galet läskigt!

Sen blev jag bra igen, avvaktade en stund och när jag böjde mig fram så snurrade världen igen. Så ja... jag böjer mig inte framåt mer idag. Är i skrivande stund på jobbet, lite yr känner jag mig hela tiden men inga fler "anfall" har inträffat. Skönt!

Mindre kul är att jag ju ikväll har massa planerat så som bowling och utgång. Någon alkohol behöver jag ju egentligen inte för är ju yr så det räcker. Så kommer det till det svåra att besluta vad jag ska göra... Jag vill ju! Jag hoppas fortfarande på att det ska gå över. Man kan ju faktiskt hoppas in i det sista.


ledig dag

Idag har jag haft en ledig dag... skönt. Tog tillfället i akt och gav mig iväg för att träna med syss. jag har inte tränat så himla mycklet på sistonde så jag förväntar mig nästan att det ska känna simorgon. Perfekt när jag har en dag som kan kallas fullbokad. Men de e fint de! Då hinner man ju inte tänka efter så mycket på vad "synd det är om en. hehe.

Nu ska jag strax iväg till örebro city och fixa lite julshopping tillsammans med en svartbjörn, som de säger. På Söndag nalkas julbak med syss... det längtar jag också till!

Härligt med snö och riktig vinter förresten... det verkar som om den kom lite som utav en överraskning för många. Detta antar jag eftersom jag inte sett bara en utan fyra krockade bilar i dikena nu på två dagar. hehe. Duktigt där!

Glädje

Efter någon veckas bloggtorka känner jag hur inspirationen nått fingertopparna igen... Jag är så grymt glad.
Det är snö, jag är inte långt ifrån mitt mål, Nidia kommer kanske och hälsar på  i helgen, kanske jag har ett stundande jobb? (peppar peppar) en bushund som älskar sin matte, snosiga katter, julmysigt hus och en vrålmysig sambo att värma sig hos. Känns inte som som livet kan bli sådär jättemycket bättre för tillfället.
Inte ens regnet som knackad epå nyss sänker glädjen... snön är snart här på riktigt!

Wooopie!

Livet känns helt okej trots de senaste dagarnas missöden. Bland annat slog en skumtomte till min tand så att den blev lös! Vette tomtarna hur de gick till. Men jag behövde inte bli tandlös i alla fall! Woho! Att man kan rädda tänder var nå nytt.
Samma dag brände jag mig på strykjärnet också samt så har det husat en rejäl latmask inom mig. Men jag jobbar på, promenerar Aidi, städar, matlagar (vet att de inte är ett ord) och längtar framåt. Efter jul, efter ett svar, efter att få börjar på något... nytt? Fock veta att jag vann på julskyltningen i hagfors också, likaså syss, mor och hennes gubbe. hehe. Duktiga vi!

Förra helgen var det julbord tillsammans med min fina sambo och hans jobb. Mycket rrevligt må jag säga! Nu till helgen är det dags för bowling med min personalpool. Kul! Får hoppas att min nya bekantskap kommer dit så jag känner igen NÅGON denna gång. hehe. Kanske det dyker upp en liten "dejt" med Nidia också!

RSS 2.0