Tröttis

Är lite trött... fullt upp senaste dagarna och idag drar vi inte ner på tempot. Efter jobbet bär det till Örebro för besök på biltema och Marin&Fritid sen mot kvällen även gym. Det är inte det lättaste att vänja sig vid denna rutin där man kommer hem vid fem varje arbetsdag. Så nu när jag gjort mina tre kvarvarande dagar på banken så ska jag njuta av min ledighet innan jag gör två veckor till. Hundvakt till lilla taxen Ludde ska jag vara på måndag och tisdag eventuellt längre om de inte får igång bilen så de kommer hem.
Stackars liten hatar att åka bil och äter aldrig när han är hemifrån, förutom när han är med mig. Så att de tyckte att jag skulle passa honom är ju inte så svårt att förstå.

Igår när vi åkte båt och åkt en halvtimme uppför ån till en annan sjö så slutade växeln att fungera. Så där fick vi ligga och driva tills vi kommit på en temporär lösning för att åtminstonde kunna åka framåt. Nog åkte vi frammåt också men lite synd att man inte kun de lägga i backen och bromsa in när vi skulle lägga till vid bryggan igen. Men allt gick väl och nu är det mer skruva för Björnis att göra just som han trodde att han var klar med det. Typiskt.

Dags för jobb! Hårt att börja 9.20 på morgonen!

Denna vecka

Midsommar har passerat, det blev en härlig kväll då vi blev bjudna på massor av god mat och på natten blev det även bubbelbad ute i det fria. Grymt härligt! Tror minsann att Björnis är lite inne på att skaffa ett själv nu.

Annars den senaste veckan har det varit jobb och båt som varit det mest aktuella. Trivs på jobbet och båten är numer sjösatt och båda börjar gå riktigt bra! Vi har allt spenderat några timmar ute på sjön, ibland tillsammans med M&M och deras söner, och utsikten för att det kommer bli detsamma ikväll är stor. Skönt att åka iväg uppför ån i denna värme till ett mer ensligare ställe och hoppa i sjön. Mys!
Vi var även iväg och köpte en altandörr i helgen. Så i söndags gjorde Björnis ett stort hål i väggen där det nu sitter en dörr. Blev helt grymt snyggt! Det är som ett helt nytt kök måste jag säga. Plus att utsikterna för att altanen kommer bli använd är ju även lite större numer.

Tillbaka till jobbet!


Even the strongest!

Även den starkaste ger snart upp sin kamp för livet. Det känns helt overkligt att någon så stark och som har kämpat så länge med en positiv anda nu har ryckts bort från oss alltför tidigt i livet. Men som de säger, nu har hon ändå inte ont. Jag vet inte om jag skulle klara av allt hon gått igenom och jag antar att tillslut blev det bara för mycket. Svårt att få det att sjunka in och jag vet att många tycker nog detsamma, du kommer bli saknad av många!


Så kom den dagen
Då du tog de sista andetagen
En mörk framtid nu här står
Om inte en liten glimt av lycka vi snart får

Av tanken på dig vi ler
Men dina skratt får vi ej höra mer
Må du finna frid där du är
Med vetskap om att vi alltid håller dig kär

Du var till oss alla en älskad vän
Och en vacker dag så ses vi nog igen


Jobb!

Sitter och väntar på att det ska bli dags att styra mot jobbet. Jag fick fortsätta två veckor på banken, och de två veckorna krockade visst med veckan jag skulle ha varit i Hagfors. Men men... jag hittade en ersättare och har blivit lovad två veckor till på banken i Augusti! Känns gött!

Jag har också märkt ett samband mellan soliga dagar och de dagar jag jobbar. När jag var hemma i värmland fick jag ingen direkt sol eller värme. När jag sätter foten inne på banken så slår den till. Men jag klagar inte ändå. Bara skönt med sol även om man inte kan vara ute och njuta av den. Desto mer tycker jag om regnet också. Förutom då det häller ner i stora mängder, utan det där härliga sommarregnet. Luften blir så frisk och härlig.

Nog snackat... dags att jobba!

Yepp

Måndag, en riktigt slappmåndag. Skulle slappna av och njuta om det inte vore för att jag spänt väntar på tentaresultat.

Helgen kom och gick med ett brak. Ellens studentfest, så synd att hon mådde dåligt av sin astma bara! Men annars hade vi riktigt skoj med sång, snaps och massa snack. Men jag kände inte för att dra till parken med de andra utan hängde med gubbarna och kärringan innan jag gick hem. Det var gött!
Lördagen var det 40-kalas. Men där hade jag inte heller någon större lust att stanna kvar hela kvällen så efter att ha varit där och ätit en dundergod middag så bar det iväg till Hagfors för att träffa mina tjejer. Ah, det var inte igår vi sågs allihop! Men kunde inte vara med och festa dock för jag mådde inge vidare bra. Men men... sådant som händer ibland.

Resten av veckan blir rätt slapp. Hoppas på bra väder innan jag på onsdag åker tillbaka till Örebro. Då blir det att lämna in min älskade dator för fix eftersom den hakar upp sig gång på gång. Tycker jag inte känns rätt då den är ny! Sen Torsdag och Fredag blir det jobb på banken i Nora. Ska bli kul att komma tillbaka dit! Skulle förmodligen få två veckor till sen. Det gillar vi! Men hoppas på att de inte krockar med veckan jag skulle jobba här i Hagfors.

Tycker detta verkar bli en bra sommar med lagom mycket jobb och ledighet.

Håll tummen!

Håll tummarna. Möjligt att jag får jobba imorgon och nästa fredag. Om det inte varit studenten för Rötta på fredag, så jag var tvungen att säga nej för den dagen, så hade jag fått jobba helt säkert. Möjlighet att det blir några veckor mot slutet av sommaren också!

Låter som en bra sommar!


Falsk Fläskfile

Mums... smaklökarna leker i munnen. Falks fläskflé är verkligen hur gott som helst men utan någon som helst fläskfilé. Den är nämligen gjord på Fläskfärs.

Sugen på att testa något nytt så rekomenderar jag verkligen detta recept. Enkelt också!
Serveras med det som faller in, jag gjorde egna potatisklyftor och en sallad till. Mums!


Falsk fläskfilé

Blanda 1kg fläskfärs med 3msk Arromat.
Gör till en rulle och frys in ett par timmar (ca 1½) så den blir lite hård men ej genomfryst.

Ta ut rullen, skär i skivor och bryn i stekpanna med salt och peppar.

Lägg dom på en plåt eller form.

Blanda:
2 Burkar Creme Bonjour med vitlök och örter
ca 2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk soya

Häll såsen över köttet och stoppa in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min.


Yeah!

Åh, visst är det härligt när resultaten rullar in och man får godkänt efter godkänt! Nu är projektarbetet i personalekonomin klart också! Min och Fias komplettering höll måttet gott och väl. Härligt. Jag håller på att fixa klart hemtentan för att sedan skicka in den sen hoppas jag och ber att den är godkänd. Vem vill missa en tenta på 22,5hp? Ryser vid tanken på att behöva göra om den igen. Men det känns bra och jag är nöjd med den.

Jag börjar komma ikapp på riktigt nu!

Med solen glittrande i ögonen!

japp japp

Nu är jag rejält trött kan jag lova! Fast klockan inte är mer än tolv på dagen. Det blev en tidig start och massa ärenden gjorda. Men dagen är ju inte slut än. Har fortfarande en hemtenta att fixa till, gymmet och sen hem till Elisa för att få lite komplettering. Fullt ös men de e gött de också ibland!

Det känns att folk har lämnat stan, inte lika röjjigt som innan. hehe. Andra jobbar ju också. Lite bitter? Ja, jag är nog det. Förhoppningsvis slipper man gå arbetslös/sysslolös hela sommaren. Fast ändå, man ska väl ta vara på sommaren medan man kan. Snart kommer man in i arbetslivet och har begränsad ledighet om man inte vill gå utan lön såklart. Fast jag hakar upp mig på en sak: erfarenhet! Hur ska man få det utan att ha möjlighet att jobba?

Enjoy it while you can!

taggad

Snart måndag igen, har varit en kul fredag följd av en bakislördag. Samt efter att jag ignorerat min hemtenta i tre dagar så känns det som om att det är dags att ta tag i den! Jag är så jäkla slapp just nu men jag ser verkligen fram emot höstterminen! Ska bli så skoj att läsa C-kurs och få skriva uppsats. Jag har ämnet i huvudet redan och hoppas att man kan få med sig någon mer på den idéen.

Har även gjort en upptäckt... jag och Björnis är världsmästare på att "tappa bort" våra mobiler. Tror att det knappt går en dag utan att en av oss letar efter den. Det värsta är när vi har lagt bort dem båda två och man inte kan ringa och be den avslöja sig. Dessutom har ju Björnis två telefoner, men de kvittar oftast för de ligger ju alltid på samma ställe så där kan man inte hoppas på att man kan ringa och få den att avslöja sig heller. Så man kan säga som så att varje dag är som en kurragömma!

Värmland på torsdag!


idag

Igår blev det båt tvättning. Resultatet kunde väl ha blivit bättre men den ser i alla fall mycket fräschare ut. Björnis sa: "det är ju ändå en suparbåt så om man inte får bort varenda fläck gör det ju ingenting" följt av "Vi kanske ska putsa eller till och med lacka om den?". Jag antar att de där fläckarna retade honom ändå.

Sitter nu och ska ta tag i hemtentan. Fick den mycket senare på grund av att läraren skickat ut det i ett knasigt format. Väntar på att Björnis ska sluta jobbet så han kan skjutsa mig till tåget. Ska bli skönt att komma hem till min lilla lägenhet i Örebro och bara njuta av vännernas sällskap! Jag hoppas på att tröttheten inte tränger sig på för hårt då jag sovit illa inatt. Men övertrött kan ju jämföras med fylla, kanske detta betyder att det blir en billig kväll.


haha

Jag hade nyss så tråkigt att jag kikade igenom några av bidragen i Eurovision 2010 och kände bara att jag måste kommentera.
Vinnarlåten, visst kul för henne och Tyskland men inte är den väl bra? Dialekten och hur hon ser så kissnödig ut hela tiden hon står på scenen. Undrade ett tag också om hon skulle kunna svälja micken.
Serbien, hade redan hört rykten om hans fula frisyr och jag kan bekräfta ryktena för den var hemsk! Konstig låt och ful frisyr. Undrar vilken plats han hamnade på.
Grekland, tyckte ändå att låten var lite kul men ändå lite opassande för Eurovision. Snusk på scenen är väl inget nytt inte hennes sound heller men i denna tävling? Fast man sa ju först att hårdrock inte hade plats i Eurovision också och tji för den för Finland kammade ju hem segern. Men sen var ju det gjort så ingen ide att satsa på en sådan låt igen.

Synd att Anna bergendahl inte gick vidare, dock inte förvånande. Jag tycker inte illa om låten men den passade inte den heller. Åh vad jag är nyfiken på vad Sverige letar fram nästa år. Nej inte riktigt, som vanligt senaste åren har svenskarna haft dålig smak gällande framröstning av låt. Det handlar ju inte om favorit utan vem som skulle ha störst chans. 
Jaja, jag har aldrig brytt mig om Eurovision eller Melodifestivalen. Ingen ide att börja nu! hehe.   

Köttfärssås

Som de allra flesta vet så har jag aldrig kunnat göra köttfärssås! Men igår tänkte jag att vi ska göra ett försök igen för man kan väl inte gå igenom livet utan att lyckas göra en ordentlig köttfärssås när man är mästerkock när det gäller så mycket annat. Så jag satte igång, stekte, kryddade och blandade.
Resultatet... den BÄSTA köttfärssåsen någonsin! Woho! Kan säga att jag var inte lite stolt över mig själv. Jag övervann mitt faliure gällade köttfärssåsen! Numer är jag inte tjejen som sumpar köttfärssåsen längre! haha.

Mästaren!


Survived

Jag överlevde helgen och Trollhättan. Redovisningen av projektarbetet gick bättre än väntat men jag var fortfarande inte nöjd. Ännu mer nervös blev man när man fick veta att en i min projektgrupp hade slängt in en tabell som hon inte alls hade någon aning om vart den kom ifrån eller anpassat den efter vårt arbete. Inte lite nervös blev man av detta! Komplettering förväntade oss och fick det, samma person som innan hade inte tid alls att sätta sig ner och koplettera den. Så jag och den kvarvarande i gruppen fick lösa det. Mycket mycket lättare att sitta tillsammans och fixa än att göra allt över mail! Efter att vi suttit och fixat det kändes det hela sååå mycket bättre. Jag blev rätt nöjd med uppsatsen och den kändes klar för första gången. Fast den där jäkla tabellen, det är bara att hålla god min!

Härligt soliga dagar! Åkte hem från Björnis idag för att ta mig en tur till gymmet och upptäcker att det är stängt just idag! Suck. Kändes så onödigt. Däremot så fick jag veta att lördagens tenta kommer att bli en hemtenta istället... woho! Det var ju bra att veta. Måste även göra ett besök till studievägledaren för att reda ut lite saker inför hösten.

Så väntar jag mig en härlig fredag med vännerna!

RSS 2.0