Effektiva Kari!

Ja idag har varit en dag full av energi och effektivitet. Totalvändning från hur helgen och början av veckan har varit. Tyckte det var så kul när jag idag efter 3 år av idrott på älvstranden äntligen lärde mig volleyboll! Otroligt stolt. Hehe. Tog några poäng här och där och träffade faktiskt bollen! Wiiie! H och R blev lite stolta över mig tror jag. Vi vann alla 3 set!
Kari Duktig!

English!

Sitter nu i skolan och har engelska. Kul värre. Hon packar på oss uppgift efter uppgift och man undrar om det någonsin kan ta slut. Allt ska stressas igenom förutom bokläsning för där får vi mer än tillräckligt med tid att läsa. Eller kanske är det bara jag som tycker det, jag brukar ha lätt för att läsa böcker och gör det ganska snabbt. Drygt bara när man ska skriva bokrapport och inte kommer ihåg så mycket pga att det gått bra länge sedan man läste den.

Just nu tvistar jag med mig själv om jag ska strunta i att gå på ekonomin med Jenni och Elin och åka hem eller stanna och följa med dom och lämna in vår årsrapport. Åka hem 09.15 el 12.15. Är egentligen inte så svårt val men ja... Känns dumt att strunta i dom och samtidigt dumt att jag ska behöva vänta 2½ timme extra på att få åka hem. För inlämningen tar väl bara en kvart/halvtimme. Har varit glad hela veckan över att nu äntligen är ekonomin över och så visar det sig att man behöver stanna och gå dit ändå. Fick även veta igår att Sören gjort en överrenskommelse med några gubbar i Österrike att vi skulle översätta våra årsrapporter och skicka ner dom dit. Det kan man kalla överkurs. Vi är ju klara och nu säger han att vi ska göra mer, den andra UF klassen behöver bergis inte göra detta.

Fick ett sms från Steffo igår kväll och verkligheten slog en hårdare än förut... Sorgligt att han ska åka hem. Kort efter det ska ju Armani och AC också åka hem. Sällan man träffat några som dom!

Karlstadstrip

Hade en karlstadstrip idag med klassen. Den blev inte riktigt så kaosartad som man trodde för ingen som helst planering fanns. Började med att åka kl.09.00 från skolan och sen till Mariebergsskogen. Varför vi skulle dit ja det har vi H att tacka för. Men det var rätt kul ändå att kolla på djuren. haha.
Sen drog vi vidare till Nöjesfabriken och åt mat, Sören bjöd och det var jäkligt gott. Värt priset, förstår att det är så många som kommer dit och äter. Sedan vidare till tingsrätten där vi får veta att det misshandelsmål vi ska på är inställt. Modet sjunker och vi blir besvikna. Sören har ju lovat oss i 2 år att vi ska få åka och se ett mål. Men vi får istället se på ett tvistemål. Modet stiger och det lät ju spännande, vi går in, sätter oss och fattar NADA! Vadå för skepp? Ingen hade en aning om vad tvisten handlade om förutom att gubben skyllde på komunen för att ha vanvårdat hans båt efter beslagtagning och kommunen hävdar att det är hans eget fel. Sören somnar, Kari somnar nästan, dom bestämmer paus och vi jublar går ut och bestämmer oss att åka hem. Nästan alla var däremot överrens att komunen verkade ha rätt!

Har börjat tvivla på om jag verkligen vill börja i Örebro på universitet och övervägt att kanske välja Karlstad istället. Men ändå... det känns som om tid finns att bestämma sig. Har i alla fall sökt på olika lägenheter i Örebro och allt verkar toppen. verkar till och med som om jag kommer lyckas komma en bit över intagningspoängen som dom hade förra året.

orka!

Igår natt var inget bra tillfälle... Idag har varit kaotiskt. Allt gick bra och trots att jag var trött som en gris var jag vaken hela tiden utom just på själva lektionen. Var så trött att jag fick något slags måste att röra på mig hela tiden och kände mig allmänt jobbig. Sen skrev jag bokredivisning på egen fritid och fick skrivkramp och en jäkligt dålig rapport. Sen mat som jag slängde i mig och var allmänt stressad utan anledning. Följde med M upp till sjukstugan för att ta prover och så hon skulle få sig pencilin. Stackarn. Vi satt där iaf 3 timmar och drygade. Hemskt om hon varit tvungen att sitta där själv. Jag hade gått under. Jag och en till som satt i väntrummet höll på att somna, hehe, Missade Eneglskan men som det är just nu så I dont give a dam!
Kom hem, gjorde mig nudlar sen la mig i soffan, åt ostbågar och såg Nyckeln till frihet. Fick verkligen anstränga mig för att inte somna i slutet. Sista halvtimmen var svår. I samma ögonblick som filmen var slut somnade jag. Sen sitter jag här. Ska strax gå och lägga mig. Ta igen lite sömn och sedan iväg till Karlstad imorgon en obligatorisk skolresa som vi får finansiera själva!  Tack tack!

Trött

Känner mig just nu som en zombie på vääääldigt dåligt humör! Sov 2½ timme fredag-lördag natt och ca 3½ lördag-söndag natt. Sov inget på dagen för har haft fullt upp och just som jag somnade idag (söndag) så väcktes jag av syrran för då skulle vi och fira Armani. Lyssnade på en predikan, kom fram till att talet 30 var väldigt populärt. Kanske är ett historiskt nyckeltal? Värt att fundera på kanske. Men men... tyckte att jag sov genom det hela.

Hade sagt att jag skulle vara på msn idag men kom på efteråt att just ja skulle ju till Armani. Men tänkte även att vi skulle ju dit 17.00 så det skulle väl bli snabbt avklarat så jag kunde åka hem, vara på msn och sen sova tidigt. Men Vi skulel ju inte fira Armani förrän 20.00. Det gjorde ett under med mitt humör. Trött och helt slut som jag var. Men åkte hem en sväng ocjh tänkte läsa lite i en bok som skulle vara urläst närsta dag och kolla på msn en snabbis. Just när jag logga in på msn så loggade den jag lovat ut. Typiskt! Jag kom tillbaka i rätt tid iaf och det var till glassen. hehe. Gott. stannade kvar för att hjälpa till att städa för det var berg av disk efter alla som var där. Kom hem halv 1 på natten (dvs, alldeles nyss). Huvudet var så tungt och det enda jag kunde tänka på var min säng och mjuka kudde.

Jag är så trött... hemskt trött. Känns att denna helg har varit snäppet för mycket. GUD HJÄLP MIG! Tror jag ska sova nu! Sniffa i kudden också ... hehe. Tog inte lång tid för en viss person att visa vad han visste idag i alla fall. Men men... lika bra det.

Bad --> Good

Dagens bästa: Alla olägenheter är lösta. det är inte längre skumt och konstigt.
Gårdagens bästa: Hade ett givande samtal med MG och fick mod till att göra något åt saken. Tack!
Gårdagens sämsta: Saker är tydligen inte alltid som man tror. Om han har känslor kvar varför har han då inte visat det?

Ofta kan oplanerade saker leda till dåliga grejer. Men ibland blir det  så bra det bara kan bli. Igår kändes det som om hela dagen var förstörd och att jag gjorde ett stort misstag att åka till Sunne. Idag ångrar jag det inte... konstiga pinsamheter och saker som borde ha blivit sagda för länge sedan är överstökade. Äntligen så är det som att... ja... man kan gå vidare helt enkelt.

Jag har i alla fall mitt på det torra när det gäller vecka 30. Dansbandsveckan. Jag och Rötta blev inbjudna att vara där och sova i en husvagn hela veckan om vi så ville. hehe. Tack o tack! Har dessutom blivit lovad DooleyParty när jag vill förutom till helgen som tack för att jag ställde upp som chafför igår. Trevlans! Var i alla fall kul att köra Mercan. Kul vid grillen när de kom fram en kille och var helt förbluffad över att bilen var "min".
"En tjej som kör en sådan här värsting bil?" Så klockrent!
"Är det 300?" Hur i hela skulle jag veta det? Jag kör den ju bara. haha. Ja det finns en som kan föklara det bättre än mig, jag tror det mest måste upplevas för att se hela sammanhanget. Den gick fint i alla fall som Björnen sa, det var bara det att han 1 minut efter att ha sagt det svor och sa att det var en jävla skitbil bara för att han hade sönder fönstervevan och för att hans 7000kronors stereo krånglade.
Det brukar vara så jäkla kul att köra det gänget. Det var kul dit men sen när man skulle åka hem var jag så jäkla trött och det enda jag ville var att komma hem och sova. Inte blev det bättre av att dom skulle spela musik så hela bilen skakade. Hade man inte huvudvärk innan så fick man det garanterat då. haha. Men ändå på det stora hela så tycker jag att jag var extremt duktig med tanke på att det var första gången jag körde automat!

Good God!

Nattens bedrift: Vet inte egentligen om man kan kalla det bedrift men jag regerade på Mario Kart!

Okej jag har nu lärt mig att det inte blev en så dålig hårklippning ändå. Fick även nåra riktigt goa kommentarer igår av mina favvorit killar. Goa ni. Så man kanske ska inse att det inte blev så jätte kort som det känns som. Allt handlar väl bara om att vänja sig antar jag. Skönt med lugg igen iaf =)

Hur rätt kunde man ha när det gäller denna helg? Jag visste redan från början att det inte skulle bli som jag tänkt. Sluta med att jag sov över i gräs med ett gäng igår när jag skulle ha åkt hem tidigt och läst Moberg boken. Jag skulle INTE till Kolsnäs ikväll men så som det ser ut nu så ska jag dit också. Pyttsan till att vara ekonomisk och spara pengar. Kan ju trösta mig med att jag fick lite av farmor som sen födelsedagspresent. Kan ju också tillägga att det blev en vääääldigt sen födelsedagspresent.

Unespected!

Mätt... så otroligt mätt. Var ute med farmor idag och handlade efter att jag var hos frisören och klippte mig. Det är sällan man känner att håret är fint efter man har varit där. Det tar liksom ett tag innan man växer i det. Speciellt som hon klippte bort 1½ dm. Hjälp! Men samtidigt så behövde jag det. Vet inte när jag kände att mitt hår "mådde bra" sist. Farmor var kryare än förut i alla fall. Det är läskigt när man slås av hur gammla farföräldrarna har blivit. Speciellt farmor som jag inte ser så ofta. Läskigt!

När jag var hos farmor i alla fall så kollade jag i en tidning och sheit va sugen jag blev på kyckling och smördegsinbakad rabarber. Det riktigt vattnades i munnen så jag ringde bums hem till pappa och beställde menyn. Det var ju bara det att han fick handla men det gör väl ingenting, min efterrätt blev däremot inställd. Jag åkte hem, sov i soffan en timme och åkte sedan tillbaka till Hagfors och till skolan där jag hade idrott. Dagens första och sista lektion. Sprang två kilometer på tid och det kändes väl si sådär i regnet men glad att det äntligen är över! har bara en idrottslektion kvar sen drillar jag helt i idrotten. Betygen är då satta och JAG behöver aldrig dit igen! Snål Ilja vill jag icke se mer.

Böner kan bli besvarade. Men som vanligt kommer allt på en gång. Kände under veckan att hell vilken tråkig helg det kommer bli. Händelselös och otroligt tråkig! Nu har jag att göra fredag, lördag och söndag. Bara det att jag vet inte om jag ska hänga på till norge & kolsnäs eller strunta i båda eller hänga på en av dom. Vill allt! Men i själva verket vet jag precis vad jag behöver göra och det är att läsa ur min Wilhelm Moberg bok. Boring! har bara ca 100 sidor kvar men ändå. Skulle vilja träffa en annan person i helgen också men det finns helt enkelt inte tid till det. VILL HA STUDENTFEST NU!

Wiiie!

Förstå min lycka idag. Såg att jag fick G på sista provet i matte vilket innbär no more mattelektioner! Blev helt överlycklig och kände för att studsa ut ur klassrummet. Mötte Catrin när jag flög ner mot skåpet efter att ha lämnat bort min mattebok och gav till ett glädjetjut. Förstår att det såg kul ut. Nere vid skåpet stod även E som också fått reda på sitt resultat och även hon sken. ALDRIG har vi någonsin varit så glada för ett G på ett prov! Tyckte synd om IP, M och J  som var tvugna att sitta där i det fyrkantiga, tryckande klassrummet och öva in jobbiga mattetal medan minuterna segade sig fram.

Skulle plugga till prov tills imorgon idag men det gick mindre bra. Läste igenom kapitlen tänkte lägga mig 20 minuter för att sedan måla en ram och plugga igen. Det var bara det att jag knappt hann somna innan klockan ringde så tryckte av den och tänkte "en lite stund till": Den lilla stunden blev till en timme, sen två. Ja ni ser säkert vart det är påväg. Sen gick jag upp klockan nio och satte mig vid datorn och skrev en uppgift i svenska & även engelska så jag slipper det imorgon. Jag vet i alla fall att jag har saker att göra den här veckan både hemma och i skolan. Men på något vis känns det ändå bra. Efter det här är all press, allt jobbigt över.

Äckligt!

Dagens mening: Kan man gå utan skor nu?
Dagens ord: Fôggôl (Fågel)

Just kommit hem efter att ha tilltagit en räddningsaktion mot Camils lägenhet. Asså jag vet inte hur någon kan bo så. Äckligt! Eller ja, egentligen bor hon ju inte så för hon ä mestadels i Norge och just nu i Thailand men ändå. Jag ställde mig vid disken, gick därifrån efter ett tag när jag isnåg att det var lönlöst. AC tog över och klarade det mycket bättre. Applåd till henne. men trots det blev det inte rent. Hur dum får man vara och lämna musli och fil i en skål på bordet och åka bort i några veckor? BLÄ! Sparade den skålen speciellt tills hon kommer hem däremot. haha. Någon rättvisa får det vara. När man steg in i lägenheten ville man verkligen inte ta av sig skorna. Saker och kläder överallt. Disk på både golv och hyllor.

Steffo & Armani dom är då så härliga! Att haka upp sig så på ett ord som fôggôl. Härligare killar får man allt leta efter. Synd bara att dom flyttar snart och man kanske inte får se dom mer. Steffo däremot har nämnt några funderingar över att stanna i Exär. Skulle va så otroligt om det var så. Armani verkar mer säker på att flytta är rätt. Han vill ju stanna och han kommer sakna alla men flytta och söka andra vägar är det han vill så vem kan stoppa honom. Fick även veta att AC kanske kommer stanna i exär i sommar också. Jag hoppas hoppas hoppas att hon får sommarjobbet hon sökt här. Känns så sorgligt när man tänker på att skiljas från alla till hösten, även vissa mister man omedelbart efter studenten.

Galna kvinna!

Vilken hemsk morgon det var. Hade glömt stänga av alarm på telefonen och lyckats tappa den under sängen allra längst in. Den började pipa och skrika klockan 6 på morgonen men jag tänkte såklart att snart ger den sig, ingen idé att åla sig under sängen för att få tyst på den. Så låg där och visst blev den tyst! Det var bara det att fem minuter senare började den låta lika hemskt igen och jag kände mig tvungen att lägga mig ner på golvet, helt osmidigt åla mig under sängen och dra bort lådan för att få tag på den där jobbiga skränande saken. Får tyst på den, lägger mig igen och håller just på att somna sött då katten börjar jama och skrika för allt den är värd. Tvingar mig upp ur sängen ännu en gång och då blir hon tyst och ställer sig och äter. Högröd i ansiktet lyfter ja upp henne och kastar ut henne i den friska luften. Orka när man vill sova! Tro mig hon tar ingen skada av det!

Var till Karlstad med mammsen idag. Kom på lite försent att idag räknas som söndag och att vi var där lite tidigare innan de öppnade. Men humöret va på topp. Satt och disskuterade lite folk som kom och gick som också glömt att idag var en söndag. haha. Sen helt plötsligt så är det massor av människor på parkeringen. Dom verkligen tryckte sig mot dörrarna på ÖB för att ta sig in och en kvinna blev helt hysterisk för att dom inte öppnat när hon kom. Jag lovar det där var dagens höjdpunkt. Stackars hennes man som stod och försökte hålla lite avstånd och lite diskret stirra på ett reklampapper. haha. Förstår att han skämdes.

Det blev lite dyrare än vad jag tänkt mig, skulle bara ha ett par byxor men blev lite mer därtill. Det enda som jag egentligen tänkt mig att köpa om jag skulle köpa något mer var en mascara men det var också det enda jag inte köpte. Kändes onödigt just nu och eftersom ekonomin tryter så fick det vara. Kände mig i all fall stolt när jag kopierade hemnyckeln för att blidka far och låtsas som om jag inte slarvat bort mina nycklar. Igen. Det skulle nog vara toppen på moset efter att mitt körkort, bankkort och andra diverse kort försvann. Bara häromdagen klagade han på mig för att jag lagt mitt nya körkort på bänken så nu i Karlstad har jag även skaffat plånka så hoppas att han blir nöjd. haha. Inte lätt att heta Kari ibland!

:D

Förstå att allt känns hur bra som helst nu!
Vaknade i morse trött som bara den men så tittar jag ut och där är världens blåaste himmel och fågelkvitter. Träden är gröna, gräset är grönt och solen skiner! Kan det bli bättre? Humöret har hållt i sig hela dagen och i UF har vi jobbat på så där är inte mycket kvar. LÄNGTAR tills helgen är slut och det är skola igen! Jag vet Crazy! Hur kan man längta till skolan men ni ska få höra något ännu galnare... JAG längtar till proven jag har den veckan! Sen är alla kurser slut förutom Svenska, Eneglska & Idrott. Så slappt! Så kul! SÅ... slut på skolan!

Vet inte om det är det fina sommarvädret som börjar krypa fram som väcker alla endorfiner i kroppen men något är det... något som får hela kroppen att pirra av iver och lycka. Skolan snart slut! Studenten! Jobba! Flytta!

Bright Side!

Always look on the bright side of life! Något som man ofta verkligen inte vill eller har lust till men också något som jag oftast lyckas med. Trodde verkligen att ångest skulle leva upp efter helgen men den fanns bara där en kort stund i söndags sen nu är allt FINE liksom. Hade ett litet snack med M på söndagkväll och nu är det verkligen att ta sig i kragen och tro det eller ej men efter det samtalet så kändes allt mycket bättre. Sånt händer, deal with it!
För ett bra tag sedan sa M och jag att vi skulle lära från varandra. Hon skulle bli lite mer laid back och jag mer frammåt. Inte trodde jag att det skulle funka. Det var bara det att vi har nog inte hållit en jämn nivå och det slog lite bakut. Men men.
Jag har i alla fall insett för ungefär hundrade gången i rad att kärlek är ingenting att sträva efter. Då man vill ha det som mest skiter det sig alltid. Man ska inte leta efter kärlek, den måste komma av sig själv. Måste börja lyda AW´s råd att tänka efter först, sen en gång till och sen ännu några gånger.

Studenten snart och gissa vad, jag har blivit engagerad i Revyn! Hur i hela världen gick det till? Har sagt ända sedan lucian att jag ska inte vara med på revyn aldrig i livet. Ska jag göra något så ska jag göra så lite som bara möjligt. Men efter dagens krismöte som jag motvilligt gick på så blev jag riktigt eggad på att vara med. Det är bara det att revyn är samtidigt som Röttas examen så det känns ju lite motstridigt. Skulle ju vilja vara där och gratta henne men får väl komma efteråt eller före. det ordnar sig alltid.

Blev i alla fal lriktigt glad idag på Ekonomin då vi fick tillbaka proven. Wow! Jag satt mest och gissade, improviserade och kände mig fram tyckte jag men jag hade bara TVÅ fel på provet. Sören sa att han var riktigt stolt över att jag klarade det så Briljant! Synd bara att jag har andra slarvfel på tidigare prov så jag har VG på dom. Vi kollade om jag nådde upp till MVG med mina resultat och om jag skrev bra på det prov jag missade men nej, fick jag full pott så skulle det ändå fattas 15 poäng för att nå upp. Tycker han ska lyssna till sig själv när han säger att jag har fattat det där med Bokföring nu men synd bara att jag gjorde dom där slarvfelen på proven.

helg

Sammanfattning av helgen: sömnlöshet & fest
Ibland blir det för mycket av det goda helt enkelt. Tror inte att jag orkar skriva mer än så förutom att be för mig! Jag behöver några mirakel just nu! Eller det känns så iaf.

Vikken kväll

Vad som planerades bli en lugn hemmakväll med grillat och film tog ju en mystisk vändning. haha. Alla var heleggade och tjejerna åkte hem och hämtade saker för att kunna sova över. När dom kom tillbaka var stämningen låg och jag halvsov. Sen efter en mystisk fis av hunden min lyftes taket och vi hade riktigt kul jag, M & IP. IL och AO åkte hem men AO återvände ganska snart med en kompanjon vid sin sida. Skoj tyckte jag. Sen anlände Favoriten och grannen å en till och kort efter det Emtbjörkskillarna, två av dom iaf. Plus tillslut så kom Grannsystern och Hamstern. Poff så var klockan 06.00 på morgonen och man somnade strax efter det, eller?
Men som vanligt, inget blir som man tänkt sig!

Home Alone

Då har pappa åkt till London för att hälsa på Faster Mirja och jag är hemma och ska ta hand om djuren. Är det hemskt? Nja det kan jag inte påstå. Skönt att få bo i ett hus helt för sig själv ibland och blir det ensamt så har jag ju alltid min snos Aidi. Hon är bra sällskap men man blir bara lite lett om hon vill ut och man själv sitter och är helt inne i något tvprogram. Sen ikväll kommer några vänner och vi ska grilla lite och ha det skönt. Hoppas bara inte det blir regn senare idag! Ska i alla fall ta bilen in till Hagfors sen och införskaffa lite proviant snart och förmodligen bada Aidi så hon kan va inne med mig inatt. Inte speciellt gött nä det luktar lort hund. BLÄ!

Musikaliska

Nu sitter man här och stirrar på de tyngsta skolböcker jag någonsin varit med om. Onödigt tunga måste jag säga. FeB handlar det om, dvs Företagsekonomi B. Har sista provet i boken imorgon så OTROLIGT skönt. Men sen är det bara det att jag har ett prov jag missade för två veckor sen jag har kvar att göra. Men det ska nog ordna sig. Det finns dom som ligger efter med mycket mer än ett prov så jag har egentligen inte att klaga över. Det är bara så skönt att veta att jag slipper stressa in i det sista med inlämningsuppgifter och prov som måste göras innan betydgen blir satta. Ska göra mitt missade prov nästa vecka sen är det klart!

Var till Karlstad i tisdags och fick vara med "Behind The Scenes" på Värmlandoperan. Det var riktigt kul faktiskt. Mycket roligare än jag trodde. I början kändes det lite skumt när vi skulle stå och sjunga själva till en orkester men allt eftersom blev det bara roligt. Jag menar egentligen, hur ofta får man chansen att stå och sjunga till en orkester? jag har aldrig gillat att sjunga men ibland är det faktiskt kul.
Toreador, en garde!
Teroeador, Toreador!


Sedan var vi till kostym och smik. Dom gjorde om en person i gruppen vilket var tråkigt att sitta och vänta men när man fick se resultatet. Man såg inte att bakom den där skrynkliga fula anisktet så fanns han. haha. Och på sig hade han Jekyll and Hyde kostymen och det var som kronan på verket.

E
fter det så var vi till dansworkshoppen. Det var kul, hela gruppen fick vara med och lära sig några danssteg ur en musikal. Hur kul som helst och mitt i allt skulle man stå på knä och sjunga också. Det enda som störde mig var att männsikan som ledde det hela inte kunde engelska ordentligt. Svårt att uttala people?
Look at all the people, at all the people
How many people does he need?
How many Boys? How many Grls?
How many people does he...?

Som avslutning gick vi till värmlandsoperan och fick se lite bitar ur olika musikaler och vi var även nr.2 i europa att få se låtar ur musikalen The Wedding Singer som har premiär i höst. Måste säga att han som har huvudrollen (Christer Nerfont) var otroligt bra på att sjunga. Med sig på scenen hade han sin gravida fru och när dom sjöng till varanda verkade det så äkta, dom var verkligen förälskade. I wanna grow old with you. Kommer man någonsin få uppleva den kärleken tro? Gillar verkligen musikaler! Det är härligt.

Do Re Mi Fa So La Di Do!

Den här helgen har varit jobbigt lugn faktiskt. Verkar nästan som om all spänning användes till valborgshelgen. Det här låter faktiskt vansinnigt men blev besviken när jag kom på att det inte var någon skola idag :O kan knappt tro det själv, Måndagar är hemska! Det kommer att bli en riktigt kort vecka i skolan i alla fall. Imorgon ska vi till karlstad och titta lite "Behind The Scenes" på Karlstads operan och även få ett smakprov från en opera som dom just nu håller på att sätta upp. Kan säga det direkt att JAG ÄR INGET FAN AV OPERA!

Det sägs att man hatar eller älskar opera och det tror jag på. Var och tittade på en opera med skolan och jag kan lov att jag sov genom hela, eller nej. Jag såg halva sedan gick jag och Linder i pausen och köpte jeans. Tyckte att tiden var bättre spendrad på det. Men en musikal jag var på kan i alla fall klassas som B och det var Lord Of The Flies. Så OTROLIGT värdelös! Fick sitta i flera timmar utan paus och titta på vuxna människor som satt på scenen och skrek. Javisst dom kanske skulle föreställa barn men barn var allt annat än vad jag såg i dom. Deras gnäll fick mig att vilja använda öronproppar! Tur var det väl att man inte fick paus för då hade nog mer än hälften av publiken sprungit ut, något så plågsamt har jag nog aldrig varit med om. 
Jag tycker att Gittan ska anordna någon mer musikal/teater/opera för oss att gå på så man har lite mer att kritisera. Man blev nästan lite besviken över att hon inte fixade till Grease musikalen. Men egentligen har hon inte fixat något liknande alls detta läsår.

image2

Lugna puckar

Gårdagens bedrift: Tittade på Da Vinci Koden och lyckades se ända till slutet utan att somna.
(Visserligen såg jag den inte från början men ändå)

Dagens bedrift: Äntligen har jag fått självbehärskningen till att nobba godis som ligger rakt framför näsan på mig. Egentligen så ville jag ju inte ha men på någon konstigt sätt brukar jag alltid ta ändå.

Hade en väldigt lugn dag igår... Sen men lugn. Lyckades ännu en gång somna nere hos grannen i soffan. haha. Kom hem 6 på morgonen yrvaken. Får sluta göra det där till en vana, men det är ju lagomt krypavstånd så det är ju positivt. Tittade på Smala Sussie & Rat Race. Smala Sussie filmen är så klockren men Rat Race gick nog bäst hem hos grannen iaf. Kan förstå honom, det gjorde den hos mig med och det var inte förrän jag sett Smala Sussie ett par gånger innan den sjönk in och man tyckte den var bra, det finns ju så många klockrena repliker i den. Hehe. Det blev många skratt.

Var till mormor idag och hälsade på medan mamma hjälpte till att klyva ved. Gun var där också, hon har tillslut blivit änka. Tycker det är så sorgligt, att förlora någon man levt med i 40-50 år, cancern tog honom från henne. Det känns inte rättvist. Det händer alla tillslut men det måste göra hemskt ont att mista någon man älskar och har älskat så länge.


Valborgsfirande 2007

Hur ska man beskriva det bättre än: Kaotiskt & Kul.
En så klyftig kille sa: "Valborg i år är till för oss som hade ett kasst valborg ifjol". Kan bara säga som så att vi träffades aldrig i byn och båda gick det år helvete för. Det skulle ju vara bästa valborg någonsin. Behöver jag repetera min livsfilosofi: det blir aldrig som man tänkt sig?

Förfesten regerade! Det var sköna folk, bra humor och bra musik. Den enda dalgången var väl att det inte kunde bli en repris av "BynPremiär" som vi hade hemma hos mig. Finns det något som är klockrent så är det den kvällen. Tog i alla fall bussen till byn, vi går 50 meter sen träffar vi på våra första poliser. Taskigt värre.
Kommer till byn, ganska folktomt, söker sig målmedvetet till baren där man träffar på lite sköna männsikor som man snackar med. Eller lite, det var ganska många. Sen började allt.

  • Första Misstaget jag gjorde kan jag säga var att lämna baren för dit kom jag aldrig igen. På mellanvångingen var det inte annat än Kaos! Folk slogs, dom grät.
  • Andra Misstaget: Försökte trösta Lajsa som var ledsen och gick ut för att kunna prata och ställde oss vid staketet.
  • Tredje Misstaget Att jag lät en person gå iväg med Lajsa och att jag inte följde med. Dom var bara 2 meter bort men det räckte. Tydligen bröt ett slagsmål ut någonstans.
  • Fjärde Misstaget: Att jag inte skyndade mig undan. Blev trängd mot staketet som gick sönder och jag hamnade underst med en ca 10 pers över mig. Slog i huvudet och låg i en trappa med armen utsträck och folk som tryckte ner den. Trodde jag brutit den på allvar. Men värre var den med en annan som slagit axeln ur led.

Resten av kvällen var inte så bra som ni kan gissa. Stod och skällde på folk som tyckte jag skulle åka till Torsby för att kolla armen så den inte var bruten men envis som jag var ville jag inte dit. Visst jag hade ont men jag visste samtidigt att inget var brutet. Orka åka till sjukhus och sitta i väntrum flera timmar för ingenting. Fick som jag ville. Kom hem, ringde sjukvårdsrådgivningen och det visade sig att även dom tyckte jag gjort rätt val men ändå borde jag kolla upp det snarast imorgon. ja det kunde jag väl gå med på och en tid bokades. Nä jag med stod möda fått av mig kläder och lagt mig hade jag en liten disskution per sms med en väldigt deppad person tydligen. Var inte lätt att skriva med vänsterarmen och utgången av alla sms var ju inte den bästa och klyftan blev större än tidigare tror ja :S Sedan när man nästan somnat så ringer telefonen. Aldrig hade jag trott att han skulle ringa mig. Sa till och med att han skulle höra av sig under veckan. Oh My God! Vad har hänt med pôjken?

Är helt rörd över hur många folk som verkligen brydde sig och försökte hjälpa mig. Ni är guld värda. Önskar bara jag hade tänkt på vem han var som stod på alla fyra vid min sida och försökte trycka bort alla som låg över oss. Men hade ont och panik. Ville upp och bara gå därifrån. Om man såg mina blåmärken på knogar, benet, ansikte och armen idag så tror jag nog att man skulle tro att jag varit i slagsmål. Kanske skulle dra till med en rövarhistoria? ;P haha


RSS 2.0