Jadu!

Fredag infann sig... dags för tenta på morgonen. Den gick skit! Glad att jag inte slösade onödig energi på att plugga dagen innan utan unnade mig lite filmmys istället. Jag skulle bara ha pluggat på helt fel saker, dock kunde jag det som jag tänkt plugga på märkte jag dagen efter.
Efter det så tog jag och Martina en sväng till Marieberg. Tanken var att det skulle inhandlas några julklappar. Jag köpte endast en julklapp till mig själv, ett par nya skor! Jag har aldrig lagt så mycket pengar på ett par skor förut, ändå var dom inte överväldigande dyra. Dessutom så behövdes det! Mina gamla var totalt utslitna. Sen blev det ju även en adventsljusstake också så nu lyser det mysigt i fönstret!

Därefter tog jag och Elisa en tur till Karlstad, allinclusive! Var riktigt trevligt en stund med mat och dricka. Tyvärr dog mitt humör efter en stund, tröttheten slog till. Jag längtade mer efter en kudde än att ta en runda på krogen. Men vi gjorde oss väg till centrum och skulle in på nya stället Temple där killarna bokat drinkbord. Hela vägen in kom vi aldrig däremot, snart dyker ett sms upp från killarnas hyresvärd så jag och Elisa promenerar tillbaka hem för att ta hand om den skällande hunden som förövrigt är helt tyst när vi kommer dit. Så vi sätter oss istället i en säng med hunden mellan oss och snackar tills vi båda somnar.

Nu är det lördag... vi är äntligen tillbaka i Örebro! Det blev lite segt mot slutet och jag kan säga att jag är glad att jag inte bor i Karlstad. Nu till kvällen blir det sällskap! Först av Nidia, tanken är att det ska bli glögg och pepparkaksmys. Nog kommer vi att slänga in nått glas vin också och dra en film. Det låter som en bra kväll tycker jag. Skulle kanske vara hundvakt men eftersom jag fortfarande inte är helt säker på vad kvällen kommer att bjuda på så blir det nog inte så.

In med det nya och ut med det gamla!


Chansa

Jag vet inte riktigt varför man ska tänka så mycket... det gör bara så man börjar tvivla. Jag borde följa min käre släktings tips:
1. Tänk inte så mycket
2. Ta alla tillfällen som ges
3. En krogsväng med god mat hjälper mot det mesta!


Hitills har det fungerat bra... men man kanske ska hålla det där "alla tillfällen" inom en viss ram. haha. På alla tre tips passar i alla fall fredagens nästan planer. Det finns fortfarande frågetecken om det blir av eller ej. Men Karlstad och en kväll ute låter ju inte så fel!

Nu till lite intesivplugg som ändå inte kommer funka tills tentan imorgon och njuta av en härlig låt!


Valet och kvalet

Nu kan jag stryka ännu en sak från listan... ny mobil fixad! Inte den nyaste eller mest avancerade men jag är nöjd. Det fick bli en Sony Ericsson W715.

En annan sak är att jag återigen börjat tveka och fundera på är vad jag ska göra framöver. Är Wales rätt val? Det hårda slaget kom då jag fick veta att jag inte får läsa den kurs jag helst vill läsa och de andra kurserna jag valt valde jag endast för att jag var tvungen att läsa något mer. Urvalet var inte stort alls! Upplevelsen kan man ju räkna för sig och jag tvivlar inte i att jag vill åka. Bara om det är värt det... just nu!
Sen om jag inte ska till Wales vad gör jag då istället? Det är hårt, plus att jag måste bestäma mig snart. Helst nu.

Jag vill men är det rätt val nu?

Pluggish?

Jo det är kanske dags att försöka ta sig i kragen och bli serious pluggish! Jag var motiverad, sen så sköt både de ena och de andra upp saker så då försvann min motivation där någonstans. Dumt att låta sin egen motivation bero på någon annan. Men som med uppsatsen så kan jag inte skriva själv utan måste ha resten med mig. Jaja, jag hoppas den blir klar snart och jag fixar de andra två tentorna. Vill inte ha någon kvar efter ett halvår i Wales. Hur surt skulle inte det vara? Jag måste fixa dom, men tiden är knapp. Suck.

Tända ljus

Det finsn en bra sak med att ha massor av tändstickor hemma... och det är när de fördömda tändarna krånglar! Men nu är ljusen tända och jag sitter och försöker slappna av. Suck. Ingen bra dag idag, segt, vaknade väl på fel sida. Kom iaf ut på en promenad och en sväng till gymmet. Det var härligt, men ändå en grymt seg dag. Jag borde plugga. Borde... vill? Nej. Sen börjar ryggen bara värka mer när man ska sitta hukad över ett lågt bort och skriva/läsa. Men måste ta tag i det ju. suck igen.



Jadu

Ont i magen, ryggen gör ont... men fan. Orka tänka på sådant. Det är vid sådana här tillfällen man sitter själv och man inget gör som man känner av det extra mycket. Just för att man inte har något annat att sysselsätta tankarna med. Plus att man kanske inte varit så duktig gällande att äta rätt. För äter jag inte "rätt" så gör magen ont tillslut. Det verkar i alla fall ha ett samband.

Helgen har varit skön, lördag kom syss hit och så blev det julklappshandel, därefter god middag hos MB och strax därefter fest i stan med syss. Jag måste säga att det finns då massor av konstiga människor! haha. Stan började sådär halvtaksigt men humöret steg mot midnatt. Det blev en promenad motsatt håll mot vart jag bor där vi sov jag, syss och Rob.

Söndag, idag, skoj dag... men gisses vad dålig uppfattning man har om tid nu i dessa mörka tider! När klockan var fyra var alla övertygade att kvällen infunnit sig och att klockan var runt sju åtta. Syss och Rob åkte härifrån runt fem. Så sedan dess har jag inte gjort något alls. Tv, tända ljus, filt och soffa. Hur nice som helt fram tills jag började känna av ryggen. Fy fan för detta! Men det är bara att härda ut. Något liknande ett ryggskott sa sjukgymnasten att jag förmodligen hade. Skulle inte gå över på mellan 2-3 veckor. Vill inte vänta så länge. Men tiden flyger iväg såhär i tentatider. Jag kommer ha fullt upp att tänka på annat förhoppningsvis!

Onsdagsyra

Ja denna Onsdag... Inte alls vad jag trodde den skulle bli. Från att ha mer än nog att göra på en dag så gick jag till att inte ha något samt gav efter för impulsen att gå ut. Detta trots att jag egentligen inte skulle ut. Resultatet av onsdagen blev: Bakfylla, bakfylla och lite mer bakfylla. Jag som aldrig är bakis i stort sett. Pust. Glad för det också!

Dagen började med en föreläsning som var två timmar kortare än tänkt, därefter skulle vi skriva uppsats men sköt upp det till kvällen. Efter det skulle jag ha tentaplugg men sköts upp till på torsdag och vidare till på fredag. Uppsatsskrivandet blev det inget av men vi delade på en familjepizza och drack oss goa och glada! Delade taxi med en snubbe in till stan strax efter elva, han ville inte hem så han följde med oss in till Strömpis där vi hade gratis inträde. Vi skakade lite på rumpan sen träffade vi T och åkte hemåt runt halv ett redan. Men det var nog lika bra!

Torsdag... vaknar runt sex på morgonen och är piggare än piggast! Senare runt åtta börjar det snurra i huvet, bakfyllan är ett faktum. Satt med ett vattenglas i handen som jag tänkte hälla i mig men det gick sakta då en föraning om att allt i nästa sekund kunde vända upp igen.
Snart ringer Elisa och undrar hur fan vi tog oss hem på onsdagsnatten! haha. Strax därefter är man på uni och ska ha föreläsning, möter en likblek Rose i dörren, hon tänkte inte stanna på föreläsningen. Får snart ett sms som lyder: Jag fick ta vändan förbi toaletten innan jag kunde ta mig hem! haha.
Jag själv var inte riktigt så farlig då det mesta släppte ganska snabbt, men illamående sitter fortfarande i. Hade däremot rejäl ångest för en stund, men den släppte ganska snart den också! Vi stannade inte länge på vår sista försläsning för höstterminen09!

Några fler detaljer behöver jag nog inte gå in på... Vi hade iaf grymt roligt!

Trött!

Trött? Jag? Det kan du hoppa upp och sätta dig på att jag är! Sover dåligt om nätterna, inte nog sysselsatt på dagarna? Jo ibland är jag mer än nog sysselsatt men sova orkar jag inte göra ändå. När jag väl somnar så sover jag oroligt och vaknar och är inte alls utvilad.
Anledningen är förmodligen att jag har så mycket att göra nu framöver. Jag försöker slappna av men man orkar kanske inte koppla bort riktigt allt. Idag har jag däremot vandrat runt som en zombie så kanske kanske så kommer jag orka sova ändå, håll tummarna!

Träningen har jag kommit igång med... den största motivationen som finns är att man ska dit med en kompis. Annars hade jag verkligen inte tagit mig någonstans idag! Men iväg kom jag och väl där återvände all energi och det var riktigt jäkla nice efteråt! Jag hoppas att motivationen som nu återvänt stannar kvar! FÖr man mår sååå mycket bättre när man är på gymmet. I alla fall jag!

Natti

Det är mycket nu...

En sak som jag blev jäkligt lett på var: "Men du, eftersom du skulle vara nykter så kan väl du jobba?"
NEJ NEJ NEJ! Bara för att jag känner för att hålla alkoholen borta för en stund så behöver det ju inte betyda att jag endast ska sitta hemma och rulla tummarna! Det är mycket nu... och det är just därför som jag har kännt att fest och alkohol får ta ett kliv åt sidan. Det tar för mycket tid helt enkelt! Självklart menar jag inte att jag ska vara helnykterist, om man känner att tid finns så kan jag visst ta ett glas vin eller tre. Men endast i mån av tid. Dessutom så behöver man inte dricka så man ska vara totalt slut dagen efter.

Kanske jag får ta en smäll på fingrarna där eftersom jag redan har börjat överväga en utgång på onsdag. Men som sagt, ska jag ut ska det vara städat. Känne rinte för att ligga halvbakis dagen efter. Något som jag heller inte kan göra eftersom jag har min SISTA föreläsning då. Woho! Men samtidigt som jag vill höja glaset i taket och skåla för det så känns det bittert, tentan närmar sig. Tentorna närmar sig rättare sagt. Men detta ska jag fixa! Dessutom ser uppsatsen ut att gå frammåt så den ska bli klar i rimlig tid! Så i december ser det ut att bli jullov för min del! Det kan man fira! Man har nått att se fram emot så man kan väl offra tre veckor till att gräva ner sig totalt i skolarbete och plugg. Plus någon dag jobb på banken... vill inte! Men pengarna kan komma till nytta.

På med smartögonen och ge järnet!

NEJ!

Note to myself: Drick inte ROM!

Rom ger Kari huvudvärk! Usch!
Det borde jag ju redan veta... men drack gjorde jag ändå.

Lättare!

Jag måste säga att man känner sig grymt nöjd med dagarna när man får något gjort! Gårdagen fixade jag klart med den del av uppsatsen jag skulle börja på och tog en promenad sen på kvällskvisten. Då kände jag mig nöjd, men idag är jag ännu mer nöjd!

Förutom att jag var in till stan och fyndade en tröja som var mitt ursprungliga mål så smet jag in på banken. Tro min häpnad när det inte var någon kö! Väl där så fixade jag så att jag faktiskt skulle komma att ha ett fungerande bankkort när tiden kommer och jag är bosatt i Wales. Problemet var att min nuvarande skulle sluta gälla i Mars och det skulle ju vara dumt då jag inte skulle befinna mig i Sverige för att kunna ta emot det.
När jag ändå var där sen så fick jag mig även en försäkring. Jag kommer ju behöva en reseförsäkring. Så var ännu en sak på min lista att fixa innan nyår klart och jag kilade in på Ica och laddade med härlig frukt som belöning! Just frukt för att det var det enda jag var sugen på.

Innan stan var jag också ner till kåren. Jag hade inte fått något inbetalningskort. Dom startade upp med att säga att det visst skickats ut ett inbetalningskort... men sen fick dom svälja sina ord då mitt utskick faktiskt hade stoppats för att i datorn stod det att jag var Utomlands! haha. Så det blev inget inkasso där inte!

Efter jag kommit hem från stan så var klockan endast strax innan ett. Datorn lockade inte... jag nös... och bestämde mig för att här ska det rensas på papper och böcker! Så det är precis det jag har ägnat eftermiddagen åt. Att rensa och slänga! Plockade ihop olika böcker och stuvade ner dom i lådor för att sen kasta in dom i förådet.
Men jag slutade inte med papper utan gick vidare till att rensa bland lådor och skåp. Så nu känns hela lägenheten lite lättare!
Syss var hit en eväng och lämnade nya högtalare... dom fungerade inte heller. Så det måste vara något med datorn. Frågan är vad! Sen tog hon med sig min icke fungerande skrivare så nu slapp jag den.

Det känns gött!

Ljust!

Jag blev påmind om en sak från i fredags idag... bitchslapad av en kille på kåren. Inte schysst! Det gjorde fan ont. hehe.

Gårdagskvällen slutade i frustration, jag orkade inte! Inte hjälpte det att jag var lätt bakis och grymt trött heller. Under dagen slutade mina högtalare fungerat till datorn och utöver det så har jag ju redan en telefon som börjar fucka upp ordentligt och en skrivare att ersätta, plus datorn måste nog pensioneras snart. Jag insåg att ett halvår av bilder försvunnit och att tentan närmar sig snabbt!
Vid detta läge så var jag redan på dåligt humöroch bara väntar på nästa sak som ska krångla, som inte blir bättre av ett wierd samtal. Sen att allt blir mörkt av att ett par proppar går! Efter det lade jag mig i sängen och vägrade att röra något mer... hoppas på att morgondagen skulle bli lite... ljusare!

Morgonen kom och jag var sjukt trött, men upp kämpade jag mig för att fixa mig, men hade ju ingen ström så såg inte mycket i badrummet. Släpade mig mot skolan och så snart jag mötte upp Elisa så ljusnade dagen lite mer. Ännu mer ljusnade den när vi slutade föreläsningen och jag fixat nya proppar!
Att byta glödlampa var lite knivigare då jag inte visste hur man skulle få av kupan till lampan i köket. Men efter att Chillen var här och kikade lite så kom han på det! Tack tack! Jag hade förmodligen förstört den innan jag fattat. haha. Hur många Kari krävs det för att byta en glödlampa?

Varde det ljus och ljus varde det!

Söndag

Riktigt skön helg. Fredag var en ganska fylld dag med sjukgymnast, uppsatsplanering, lunch på stan med Nidia och fixa med ansökningen till Wales universitet. Sen var det upplagt för fest, från början var jag inte alls taggad men så bar det iväg till Chillen och humöret infann sig snart ändå. Riktigt dajs kväll! Avslutades med kåren och pepparkakor. hehe.  
Lördag blev de först en sväng in till stan sen till Chillen igen. Kvällen laddades med riktigt god mat, fixande av min fördömda dator, film och vin. Dessa två dagar kan verkligen liknas vid frasen: Vinet flödade. Vips så var boxen slut!

Det bästa är dock att min dator nu är virus fri, rensad och fräshare! Känns riktigt gött...

Segt

Jag tycker inte om denna Torsdag... Vaknade med ont i magen, ont i huvet och lika trött som en björn i ide. Skulle ha vart på Uni vid tolv, men jag lade snabbt ner den planen. Sedan började föreläsningen klockan ett men vaknade precis då och märkte att jag sovit bort hela förmiddagen. Jag tog magtablett men den hjälpte inte vidare mycket, så jag lade ner idéen att ta mig till Uni överhuvud taget. Orka sitta på en lektion med en mage som värker medan man försöker koncentrera sig på läraren.
Jag är fortfarande trött som en gnu och känner att det börjar bli lite väl mycket självömkan.

En sak som börjar stressa mig är att ansökningsblanketten till Wales MÅSTE skickas in denna vecka. Borde ha gjort det idag. Jag borde de men det har jag inte gjort. Det kommer bli hårt imorgon att få så mycket gjort, men kan väl hoppas på att magvärken inte ger sig tillkänna något. Det kommer i alla fall att bli en tidig start av dagen med besök hos sjukgymnasten. Så då bör man väl komma igång något!

Vitt vitt =)

Årets första snö! I alla fall för min del... Älskar det! tycker så mycket om snö. Detta gjorde åtminstonde min kväll lite ljusare. Det och Spinningpasset, jag trodde jag skulle dö men det var bara extra gott då när jag faktiskt överlevde!
Sorg när spinninginstruktören berättade att i Januari skulle hon starta upp en halvtimmes styrka efter spinningpasset. Jag är ju förmodligen inte kvar då! Annars hade jag verkligen sett fram emot att delta. Jag brukar ju redan ta en gymrunda efter eller före spinningen. Usch. Får ont i magen att tänka på vårterminen, hade ett samtal med min kära mor om det i helgen. Jag kom inte fram till något vettigt.

Dagarna i Värmland var ganska bra... man hade ju vissa förväntningar som inte riktigt levdes upp. Men det var skoj att träffa mina kusiner och framförallt syss! Bästaste Linnéa var det också grymt kul att träffa, hon hade sig en liten fajt mot ett ölglas. Ölglaset vann och hon fick en blåtira! haha. Jag tror Linnéa har lärt sig att man inte ska skalla ett ölglas nu!
En annan händelse var när vi stod i sängen till värden för förfesten. Jag skulle sätta mig ner... men det var så bra studs i sängen att jag flög upp och runt och åkte med huvet före ner i golvet. hehe. En riktig bakåtkullerbytta. Dock ofrivillig. Detta följdes av en skrattande Linnéa, fotograferande Syss och asgarvande Kari. Bra där!
Följande dagar bestod mest av slapp, film och mys. Men när måndag kom och jag insåg att alla på tisdag skulle jobba så bestämde jag mig för att det var dags att återvända till Örebro. Det har blivit alltför många okända ansikten i Hagfors. Både på gott och ont.

RSS 2.0