Fröken motsatt

Dagarna går långsamt, men ändå vill jag inte att de ska gå snabbare. Dum man känner sig då man vill ha två helt motsatta saker samtidigt. Man kan ju inte få dagarna att både gå snabbare och långsammare. Får lite lätt ångest med tanke på att sommaren snart är slut, men varför ens tänka på det nu istället för att njuta av den?!
Ja, idag känner jag mig som fröken motsatt.

walking on sunshine

Nyss varit hos naprapaten, dvs ryggknakaren. Känns hur härligt som helst att få ryggen genomkörd med massage och knak för att lägga den rätt. Tydligen så har jag en genetisk rörlighet i kroppen vilket gör mina diskar väldigt mjuka... så tack mamma och pappa för det! Dock så har jag för lite muskler i ländryggen så det är därför jag får ont. Så det är bara att lägga sig på en planka och göra rygglyft. Det är inte bra att slacka med träningen, minst en dag i veckan måste jag iväg. Har försökt men det är svårt i sommartider då man vill göra så mycket annat.

Igår tog jag och Björnis tillfället i akt och gick på bio, det blev Robin Hood. En bra film som skillde sig från de övriga Robin Hood filmerna. När vi satt där och såg trailers för andra filmer fick vi upp ögonen för en annan. Grownups. Den lär vi se!
Härligt att solen har återvänt, men så sitter jag då i min lägenhet i Örebro. Typiskt att man aldrig håller sig till en gräsmatta eller sjö när solen väl är här. Ska ju bli sämre väder längre fram i veckan igen. Fast väderrapporten har väl inte varit så jätte förlitlig på sistonde så man ska inte tro allt de säger. Så jag kan lova att nu när jag ska jobba i två veckor så blir det vackert och varmt väder som ersätts med regn när jag jobbat klart.


Rullas i högtalarna... låten gör mig glad!


trist

De senaste två dagarna har inte varit roliga. Regn, mörkt och dystert. Jag gillar regn men inte i dessa mängder och såhär tungt och utdragande regn. Det drar lixom ner hela dagen. Men något har vi ändå hittat på att göra som att skruva med bilen, nog för att det behövdes men det är inte bara och bara utan de kostar ju också endel.
Det jag ser fram emot mest just nu är ryggknakaren imorgon och sen Stockholm på fredag. Kommer bli hur skönt som  helst. Speciellt ryggknakaren då min rygg inte alls har velat visa sin bästa sida senaste dagarna. Dyrt javisst men kan vara en bra investering trots allt.

En annan sak jag ser fram emot är skolstarten. Kurserna jag ska läsa verkar hur intressanta som helst! Det känns somn att jag har ämnet för uppsatsen klar så det är bara att få med sig några fler på den idén. Det ska bli en grymt skoj och intressant termin!

trist

De senaste två dagarna har inte varit roliga. Regn, mörkt och dystert. Jag gillar regn men inte i dessa mängder och såhär tungt och utdragande regn. Det drar lixom ner hela dagen. Men något har vi ändå hittat på att göra som att skruva med bilen, nog för att det behövdes men det är inte bara och bara utan de kostar ju också endel.
Det jag ser fram emot mest just nu är ryggknakaren imorgon och sen Stockholm på fredag. Kommer bli hur skönt som  helst. Speciellt ryggknakaren då min rygg inte alls har velat visa sin bästa sida senaste dagarna. Dyrt javisst men kan vara en bra investering trots allt.

En annan sak jag ser fram emot är skolstarten. Kurserna jag ska läsa verkar hur intressanta som helst! Det känns somn att jag har ämnet för uppsatsen klar så det är bara att få med sig några fler på den idén. Det ska bli en grymt skoj och intressant termin!

Senaste

Lördag... känns mer som onsdag. Senaste dagarna har jag varit helt dagvill, vet varken fram eller bak. Återvände från Värmland i Onsdags och körde genast igång med målning, bilreparationer, städning och matlagning. Bilen måste nämligen fixas så den går igenom besiktning så vi kan sälja den och fixa till den andra. Sen bjöd jag även svärföräldrarna på middag igår. Tror dom uppskattade min matlagning!

Dock så saknar jag Värmland när jag inte är där och trots att jag har fullt upp här. Var riktigt skoj att få träffa Karro, Persson och Amanda förra helgen. Saknar mina tjejer och det var synd jag inte fick träffa de andra. Jag är riktigt hemmakär när det gäller Värmland och kommer nog alltid vara.

Ikväll blir det middag på stan tillsammans med mamma och Guran som lånar min lägenhet ett par dagar. Sen följande vecka vet jag inte riktigt vad som ska ske. Björnis ska jobba en massa trots hans "semester" men jag har lyckats slita bort honom ett par dagar så nästa helg far vi till Stockholm tillsammans med Syss och Rob samt Mamma och Guran för att bo på hotell och slappa. Trevligt!

Sally

Nu har jag befunnit mig i Värmland några dagar... upptagna dagar och mer upptagna lär de bli. Idag fick vi ett tillskott till familjen Aurén, en viss Sally. Hon är 5 månader gammal har svart rygg och brunt huvud samt vita ben och vit svanstipp, samt är en blandning mellan Beagel och Hamiltonstövare. Underbart sött litet energiknippe som omedelbart kom överrens med våra andra hundar. Snorre blev extra glad då han nu har en vän med samma energinivå som sig själv och kan leka med.
Det negativa var att förra ägaren hade problem med att hon hade separationsångest. Hon vill inte bli lämnad själv. Hittils, peppar peppar, så har vi inte märkt mycket av det. De ursprungliga ägarna verkade dock inte riktigt riktiga. Vägrade ta tillbaka söta Sally och när de förra ägarna hämtade henne var hon mager som satan, ser man höftbenen på dem så kan man nog se det som djurplågeri. Usch!


Tandvård i 3år.

Idag ordnade någon som känns jäkligt gött. Obegränsad tandvård i tre år för sammanlagt 1620:-. Det känns rätt fint med tanke på att det jag skulle göra nu på två gånger skulle gå på ca 1100:-, det är inte billigt med tandvård så varför inte teckna detta när jag ändå har behov av att gå dit just nu. En rätt bra deal inte sant?
Sedan får man ju se till att utnyttja det de kommande åren, hade jag inte tecknat det så hade jag inte alls gått dit. Så egentligen kan man ju se det som en förlust, men förhoppningsvis så vinner jag på detta!

Gött mos!

Åska?

Vad tråkigt det är att sitta själv hemma... och i denna värme som gör att man inte orkar röra sig. Trodde ett tag att det skulle bli regn och åska och gladde mig åt detta faktum. Dock så gled det bara förbi och solen har inte en enda gång gått i moln. Lite lustigt med tanke på att ca 2mil bort så är/var det värsta åskstormen. Men här är ändå lika hett som förut och solen skiner på utan ett moln med undantag från att man ser en mörk molnrand som sveper förbi och det ibland kommer några varma vindar från den. Jag hörde faktiskt lite muller men det kom aldrig närmare. Spännande och se hur detta slutar!

Men om åskan faktiskt kommer hit får jag nog inte uppleva. Om nån timme bär det av in till Örebro, Biltema och sen gymmet och natten spenderas i Örebro innan jag imorgon åker mot Värmland och Hagfors (Bergsäng!), med ett snabbstopp i Karlstad. Det är med både goda och onda känslor man åker hem, mest goda tror jag ändå. Tiden flyger ju iväg!

Nästa anhalt Örebro

Båt

Helgen bjöd på mer båtåkande. Lördagen blev det massa sovande och slapp till lite senare på dagen. Runt fem gav vi oss ut på sjön, vid åtta mötte Mikaela och Micke upp oss och klockan två på natten var vi hemma. Det blev en trevlig kväll och vi lyckades även störa i någras nakenbad och "mysstund".
Söndagen blev det däremot en tidig tur med syss och Rob. När jag åkte ring höll jag på att bli byxlös. Det studsade och slängde och helt plötsligt var bikiniunderdelen i knävecken! Smart där! När vi kommit hem igen efter ett par timmar på sjön så fixade jag och Björnis hemmagjord pizza och slappade galet resten av dagen! I denna värme orkade vi inte göra mycket alls, knappt att man orkar ligga stilla. När åskskuren kom var det välkommet, jag gick ut i regnet och njöt! Tänk vad man både kan älska och hata regn, och egentligen likaså solen och värmen. Jag klagar inte men det finns ju tillfällen man inte vill ha tropisk värme, som när man ska åka i en het buss flera timmar.

På Onsdag blir det Värmland... hoppas på lite mildare väder!

bad

Gårdagen blev en dag med en hel del åkande. Först tandläkaren som sagt, det gick väldigt bra och han tyckte att det såg mycket bra ut fast att jag kanske borstade tänderna lite för hårt. Sen käk och lite shopping med syss innan det bar hemåt för dusch och fix innan jag och Björnis skulle upp till Jyrgen. Efter många om och men hade jag nämligen gått med på att vara chaffis, ibland får man ju bjuda tillbaka lite.

Innan vi drog någonstans däremot så blev det lite båtåkande. Jag åkte ring så jag började blöda på armbågen. Lyckades undvika att blöta huvudet ända tills jag skulle hoppa i ringen för tredje gången, missar och dyker ner i vattnet. haha. Inte planerat men men... det var roligt! Finns nog få som är lika klumpiga som mig. Senare på kvällen blev det en tur till Örebro för att ha någonstans att åka, sen kommer vi på idén att vi ska åka och bada i ett grustag klockan tre på natten. Men väl där så är det ingen som vill ta initiativet att hoppa i vattnet. Tanken på att ta på sig blöta badkläder var vad som stoppade mig, för det var kallt ute!

Väl hemma somnade jag gott... idag vet jag inte riktigt vad som kommer bjudas på. Det är tal på grillning och västerås. Men en sak vet jag och det är att jag inte ska köra ikväll också!

3 dagar

I onsdags blev det After Work tillsammans med Maryy, Elisa, Rose och Jo. Vi drog till Strömpis och åt gratisbuffé, det bjöds på livemusik och vi drack några cider. Mycket trevligt. Precis vad som behövdes. Kvällen blev dock inte sen utan vi rullade hemmåt redan vid åtta.

Sedan kom syster på torsdag och hälsade på. Blev en biltur till Aspholmen sen gymmet. Man känner sig verkligen mycket bättre efter en runda på gymmet. hade planer på att hoppa över det men jag fick så dåligt samvete. Så jag gick dit och det kändes gött.

Idag blir det tandläkaren, försöka få tag på veterinär och ikväll kanske Västerås. Dock är inte suget på att dra dit så stort så vi får se vad som händer. Ingen lust att gå till tandläkaren heller. Känslan att det kommer blir dyrt gnager. Har ju egentligen inte råd alls nu i sommar.

Hemmafru

Idag så tänkte jag testa på det där med att vara hemmafru. Så efter att ha gått upp tidigt imorse, tagit en promenad med Ludde och somnat i soffan till en film så satte jag fart.
Det blev på detta vis: tvätta, diska, kakbak, hänga tvätt och slänga i en ny, handla, fixa bröddeg för jäsning, ordna pannkakssmet, hänga tvätt och bada hunden.
Så nu sitter jag och pustar ut, väntar på att mannen ska komma hem så vi kan steka pannkakor och jag senare baka bröd. Jag har då aldrig bakat bröd förut!
Ludde ligger nu och ålar sig på golvet för han tycker inte om att vara blöt och får inte vara i soffan.

Kul för en dag...

Sommaraktiviteter

Trots att jag älskar sommar och "sommarlov" så finns det en stor nackdel. Ingen befinner sig på samma ställe av ens vänner och jobbar inte den ena så gör den andra det osv. Eller så är någon borta på semester eller hälsar på någon och har andra somriga planer så man hinner nästan aldrig ses. På sommaren är helt enkelt alla upptagna med det mesta. Då menar jag alla, även mig själv.

Lets get together!

yepp

Idag har vädret verkligen växlat. Ena stunden är det varmt som satan och nästa blåser det kallt och jag fryser. Men jag och Ludde har roat oss det bästa vi kunnat i alla fall. Ludde är hunden som jag ska passa ett par dagar nu.

Igår protesterade mina muskler och gjorde ont. Det är nog bland den västa träningsvärk jag haft. haha. Uppkomsten blev när jag och Björnis var ute med båten i Lördags och skulle testa ringen. Jag låg lite dumt och höll fast mig på ett dåligt sätt. Vi åkte inte alls länge men det räckte! Baksidan låten skrek och skriker fortfarande i protest när jag försöker sträcka ut dom och armarna orkade jag knappt att sträcka ut ovanför huvet. Hade planerat gym idag men eftersom träningsvärken forfarande ger sig bra mycket tillkänna så vet jag inte riktigt hur det blir med den saken.
Annars i lördags så blev det grillning och utgång med Micke och Mikaela. Mycket trevligt måste jag säga trots att jag på kvällen på stadsfesten egentligen inte kände någon. För att inte tala om värmen! Trodde verkligen det skulle bli ett helvetes dunder bland molnen men regnet och åskan höll sig borta och folk svettades som attan. Lika härligt var det att komma hem och lägga sig i ett lika hett rum. Men vi överlevde!

Nästa vecka blir det att åka mot värmland för att gå på begravning. Inte den roligaste anledningen att åka hem för men ska bli härligt ändå sen när begravningen är över och jag stannar några dagar till.

Serviceyrket

Att erbjuda en tjänst och se nöjda kunder är något som är riktigt skoj, men som vanligt finns det fula sidor som med de flesta yrken. Jag måste säga att det är väldigt otacksamt att jobba i ett serviceyrke. Kan man inte möta en sur syn då och då så är det inget man ska jobba med. På dessa två veckor har jag mött endel sura, arga och frustrerade kunder. Jag har blivit kallad inkompetent och kärringjävel. Hade någon annan sagt det där sista än den som sade det hade jag inte accepterat det. Visst att vara arg i all ära men personangepp är inte tolererbart enligt min mening. Men har man inte bättre förstånd är det en sak, tyckte mest synd om är blev stött eller arg. Fast de som faktiskt blir så arga och upprörda att de måste ta ut det på andra har väl egentligen inte något förstånd de heller.

Oftast så är det inte personen som arbetars fel att det blir si och så. Man kan inte gå runt bestämmelser och regler hur som helst. Självklart är det hutlöst att man tar utgifter för det ena och det andra men skulle den som arbetar hela tiden gör undantag så är det ju inte personen man gjorde untantaget för som åker på skit utan en själv.
Likadant när man beställer ett arbete och inte säger hur man vill ha det eller övervakar det och sen klagar. Vill man ha det på ett sätt så får man väl göra det själv eller se till att vara så delaktig så att det blir som man vill istället för att muttra över spilld mjölk.

Man ska inte ta allt för givet

Myssjuk

Inte lätt att klä upp sig och gå till jobbet då man inget annat vill än att dra på sig en stor skön huvtröja och krypa ner i soffan och bara mysa. Jag tror att det faktum att jag vet att jag bara har två dagar kvar på jobbet ökar på önskan. Lite underligt, jag trivs på jobbet och det är skönt att arbeta men just nu vill jag inget annat än slappa. haha. Snacka om att hela tiden vilja ha vad som finns på andra sidan staketet.

Igår kom vi inte så långt. När jag skulle åka ner mot Linde sa det pang i bilen och så hade jag ingen koppling. Pedalen bara försvann under fötterna. Men det var väl bara att gasa på tills jag fann en lämplig plats att stanna på. Först båtens växel och nu bilens koppling. Men tur va så var det lätt att fixa.

Jag brukar somna på soffan runt nio och Björnis i andra änden... PRO varning?

Myssjuk

Inte lätt att klä upp sig och gå till jobbet då man inget annat vill än att dra på sig en stor skön huvtröja och krypa ner i soffan och bara mysa. Jag tror att det faktum att jag vet att jag bara har två dagar kvar på jobbet ökar på önskan. Lite underligt, jag trivs på jobbet och det är skönt att arbeta men just nu vill jag inget annat än slappa. haha. Snacka om att hela tiden vilja ha vad som finns på andra sidan staketet.

Igår kom vi inte så långt. När jag skulle åka ner mot Linde sa det pang i bilen och så hade jag ingen koppling. Pedalen bara försvann under fötterna. Men det var väl bara att gasa på tills jag fann en lämplig plats att stanna på. Först båtens växel och nu bilens koppling. Men tur va så var det lätt att fixa.

Jag brukar somna på soffan runt nio och Björnis i andra änden... PRO varning?

RSS 2.0