Pepp

Idag satt jag i bilen på parkeringen utanför gymmet... tiden gick. En minut... två... tre... åtta.
Jag ville inte in och träna, hjärnan skrek NEJ! Men ändå... tillslut samlade jag mig och gick in, bytte om och kände en liten gnista av pepp försöka ta fyr.
Jag pluggade i lurarna i öronen, vred upp musiken och började gå i takt. Gnistan slog fyr... all tvivel om att jag skulle träna försvann. Svetten rann, musklerna slet. Så hade en timme passerat och jag kände mig inte riktigt klar... men ändå. Jag dämpade elden och kastade mig i duschen. Jag vill mer men kände att timmen gjort sitt.

Sparar glöden till nästa gång.

Påminner mig om ett tips jag läste i Blossom tidning för många år sedan:

"LÅT INTE KÄNSLORNA STYRA. Känner du dig seg och trött? Vill du inte träna, känns det rentav lite deppigt? Bestäm dig för att vara neutral till dina känslor. Gör det du ska ändå, utan några förväntningar. Kanske går det lite segare än vanligt, och det är helt okej, men chansen är också stor att du har massor av energi när du väl kommer igång."

Träning!

Det känns så himla härligt att träna... när man väl är igång. Tyvärr så brukar mitt GO försvinna efter bara ett par veckor men nu har det hållt i sig.
Jag är taggad, älskar svetten, muskelvärken och motivationen.
Dock så känner jag en ny förkylning knacka på mina murar och vill ta över... jag håller den borta med ren vilja. Nej nej nej... jag tänker inte bli sjuk! Ska köpa hem fler vitaminer, sånt brukar ju fungera när imunförsvaret försvagas efter träningen. Tyvärr så känner jag inte att min kost är nog allsidig för att servera min kropp med allt den behöver.

Idag var det ett gympass med syster inplanerat... men så ringde Micka och ville ha med mig på Body Combat. Jag kunde inte säga nej! Så efter att ha jobbat, skyndat hem och hämtat hunden som skulle ha manikyr. Släppt av henne hos Rob och hämtat upp syss för en timme på gymmet så satte jag iväg till Sandström och körde järnet!
Jag tror aldrig att jag svettats så mycket i mitt liv och ändå kört på utan att fuska mig genom en enda minut under en timmes pass. Jag orkade med allt, det var enkelt, skoj och så jäkla jobbigt. Men det glömde jag på något sätt. Kanon! Synd att det är sommaruppehåll nu! Typiskt när man väl upptäck en så rolig träningsform.

Det var allt för idag... Kari - Så jäkla taggad!


Update

Imorse ringde syss och jagade mig ur morgonrocken... Träna skulle vi göra! Självklart! Så på med träningskläder, ner med ombyte i väskan, ut med hunden och iväg.
Därefter så åkte jag mot örebro... biltema. Sedan hämta upp Martina och mot Stadium Outlet. Nya skor stod först på listan. Mina bruna var det nämligen ett stort hål på på ovansidan och mina rosa strumpor verkligen LYSTE genom det. Jag hittade ett par! Och vilket fynd sen!

Mot marieberg och lunchade på Chili & Wook. Mums! Sen fortsatte vi snacka om gammalt och nytt hemma hos henne. Trevligt minsann! Glömde bort att jag hade Aidi hemma, stackars kicka. hehe. Kan lova att hon var Överlycklig när jag kom hem. Flög ut genom dörren och gjorde stora loopar på gräsmattan. hehe. Kunde inte låta bli att le.

Nu sitte rjag och väntar på ett samtal som ska visa om jag ska vara öltaxi eller ej. Jo ni läste rätt, jag ska skjutsa ölen till öldrickaren, nämligen min sambo. Han skulle vara nykter ikväll men jag vet ju hur det är med det där sällskapet och på en lördagskväll. klart att ölen åker fram. haha.

Det var allt för denna gång.

Sorgsen

Jag vet inte varför... men jag har känt mig lite sorgsen på sistonde. Humöret vill bara inte stiga till sin topp, men jag brås väl på vädret.

Eftersom humöret ändå varit bäst efter ett träningspass så tänkte jag mig att köra på vattengympa efter jobbet idag. Så kanske världen känns gladare igen trots att regnet ska ösa ner. Grått grått.

Kassörjobbets mörka sida

Det värker i kroppen (bra värk) det värker i huvudet (dålig värk) ändå kunde jag inte låta bli att njuta för fullt när jag gick ut från jobbet (okej kanske inte så konstigt) medan solen lyste, fåglarna kvittrade och luften var ljummen. Vilken härlig vårkväll!

Långdag på jobbet idag. Massor av folk på förmiddagen så jag fick jobba arslet av mig (rätt skönt ändå), hungeryrsel pga av sen lunch då jag blivit bortglömd. hehe.

Sen körde jag utbildning när det var lugnt och fick mig en oförtjänt utskällning av en tysk. Tack. Ändå var jag schysst mot honom och gjorde honom en tjänst "Det är nog dags att byta bank". Ja men gör då det... känner man för att säga ibland, dina futtiga slantar drar inte in några pengar till oss i alla fall och vi klarar oss nog utan din attityd.
Men ja, så kan man ju inte säga och han är säkert trevlig när han inte står och pratar med en bankassör som endast gör som hon blir tillsagd och på så sätt behåller sitt jobb. Jodå, det tror jag nog!
Jag erbjöd honom att prata med chefen, men de ville han inte. Varför de tro? Lättare att skälla ut en liten tjej, mindre lätt att ställa sig upp mot en manlig bankchef? Tyvärr.

Utskällning nr.2 kom tjugo minuter innan stängningen klockan halv fem. Jag var helt slut i huvudet efter att ha mött kunder, försökt fokusera på utbildning och diverse sysslor.
Efter att utskällningen startat fick jag inte en syl i vädret, han bara haglade kritik och berättade allt som var fel här i världen, inte minst på vårt bankkontor!
När jag väl fick förklara att det var likadant överallt ja då vände han sig till de andra kunderna istället och klagade, tog upp lögner (som jag just dementerat) och var allmänt dryg. Efter tjugo minuter hade han väl inget mer att trycka ner på så då nöjde han sig med att godta våra förklaringar och lösningar. Tack!


Så vid närmare eftertanke... det var nog inte så konstigt att jag kände mig otroligt glad över att lämna jobbet idag. Hoppas på en bättre dag imorgon.. kanske jag får träffa en av mina söta tanter som alltid berättar hur glada de är när de möter mig i kassan. All kärlek till er <3

J
ag lever fortfararande lite på den gången jag fick världens utskällning, lite av ett personangrepp också, fick rätt gentemot kunden som ändå inte nöjde sig och sedan fick jag veta att ALLA i väntsalen stod på min sida. Att det var en oförtjänt utskällning mot mig. Tacksam!

Delicious!

Usch vad jag gottat mig nu senaste veckan. Men får man påskägg efter påskägg, ja då blir de så! hehe. Dessutom, påsk är det en gång per år. Klart man ska gotta sig lite! Men nu framöver blir det att se till att hålla träningen uppe... fyra veckor till stranden, fyra veckor. Det borde ju vara en motivationsfaktor om något!
Mamma vet fortfarande inte vart vi ska åka, bara att det blir varmt. Så hysch hysch!

Ledtråd nr. 6


Vill inte

Jag vill inte ha ont i magen... någonsin... alls.
Vaknade inatt, bara ett par timmar efter jag somnat av att jag mådde illa. Trodde först de va i drömmarnas värld men icke. Så helt galet länge sedan jag mådde så illa plus att magen värkte grymt mycket (lite mindre ovanligt). Att vakna på grund av det?!
Satt inne på toalettgolvet en bra stund och trodde att nu... nu spyr jag så kanske kanske det går över sen. Men nej... jag spydde aldrig. Det gick inte över heller, men det värsta försvann efter en timme eller så. Detta innebar att jag ryckte åt mig en spyhink och kröp ner i sängen igen. Hoppet besvarades och jag somnade in drömlöst. Men vaknade men min vanliga gnagande värk i magen.

Jag kan få sådana här "anfall" ibland, det är inte som min vanliga magvärk som jag kan få som är mer som ett förstadie. Vissa gånger när jag får "anfallen" spyr jag, andra inte. Det brukar däremot inte hjälpa att spy. Jag mår inte bättre alls efteråt utan har fortfarande ont så jag knappt kan röra mig.

Tack och lov så händer det inte så ofta! Men nu två gånger på kort tid. Tycker synd om mig själv! Känns som att det är dags att ringa vårdcentralen igen och be dem skicka mig en tid.

Helgen

Fredag... blev en riktig slappardag, har i alla fall inget minne av att jag gjorde något speciellt skojjigt då. hehe. Kommer nämligen inte på vad jag gjorde. ´

I lördags kom fina Linnéa hit. Mycket trevligt! Utgång stod på schemat... men vi tappa taggen rätt rejält mot slutet av kvällen. Åkte hem tidigt och åt kycklinggryta och keso. MUMS! hehe. Synd på så fint besök en kväll som inte riktigt blev 100%. Hade i alla fall en 60åring som ragg... de va som faen! Urk.

Söndag... ett liv i soffan. Fixade hemmagjord pangpizza skjutsade Linnea till bussen, köpte glass med syss och sen fixa pangkäk till mig och Björnis. Mysdag helt enkelt!


RSS 2.0