Fast & Furious vs. Rallybrudar

Ny film på G med alla från FÖRSTA filmen... wiie! Jag längtar tills den kommer ut för jag vill se. Kan man annat än älska flintisen Vin Diesel, är det någon som gör rakad skalle snyggt så är det han. Me like! Okej, polisen är ju inte alltför illa han heller. Men när mina vänner dreglade över polisen så föredrog jag ändå Vin Diesel.
Älskade alla dom andra filmerna och jag kommer säkert älska denna. Jag gillar fart och snygg action. Nu har man något att se fram emot.

Men det är ju inte den enda filmen jag längtar till att få se... vill ju såklart se den svenska filmen RallyBrudar också. Inte många svenska filmer jag tycker är bra och roliga att se men är inspelningen delvis från Hagfors min kära hemstad så måste jag ju se. Plus att många vänner där hemifrån är med som bakgrundsfolk. Måste ju se om dom syns så att man kan få skryta över dom lite. haha.

Så vilken är bäst av dessa två? Förmodligen Fast & Furious, men svenska filmer har ju sin charm. Egentligen kan man inte jämföra de två. Men jag kommer sitta i biostolen iaf! Ett minus kanske att på filmen Rallybrudar kommer jag förmodligen att titta mer på bakgrundfolket än på själva filmen. haha.

Körskolan tar er!

Haha... måste berätta en rolig sak jag kom på förut. I Malung så "hittade" jag och Linda en trafik kon som vi tyckte var rolig och ville ha med oss. Så satte den på huvudet och bar iväg. Då kom det någon slags vakt, ingen polis eller så men någon slags vakt och sa: Ställ tillbaka den där annars kommer  körskolan och tar hand om er!
Haha. Jag trodde att jag skulle dö!

Runda med Maryy

Har tillslut kommit till Öret... i stereon går härliga Lifehouse om och om. Fick två skivor av faster och jag diggar starkt! Påminner lite smått om Takida som hennes man sa och jag håller med. Musiken dränker tystnaden och lugnet. Som jag skrev till Maryy förut... jag har ju ingen hundvalp som biter i tårna längre eller någon nyfiken kattunge som klättrar på axlarna när man sitter vid datorn.

Var inte hemma länge innan Maryy frågade om jag inte hade lust att följa med ut och gå. Jag var inte sen att tacka ja. Att vara ute på en promenad en timme och snacka en hel massa efter sommaren kan man ju inte säga nej till. Och massa snack blev det allt, tror inte det fanns en enda sekund som det var tyst. hehe. Härligt att vara tillbaka! Tog oss ett varv runt Brickebacken i skogen, kom ut långt upp på Tallrisvägen och hade lite problem ett tag med att origentera oss. Var på lite sight seeing. Aldrig varit så långt upp i Brickebacken förut, såg en jättevacker fontän som i början liknade en pool.
Vi har även lovat att snart ska ett kontrakt skriva... jag tänker fortfarande inte avslöja vad kontraktet kommer att handla om. Kanske Maryy gör det men här är det fortfarande tyst. Inte bra att lova för mycket innan man vet att det kan fungera. hehe.

I´m Back in Öret!


tick tick tick...

Snart tar den nya terminen sin början... med mixade känslor från mitt håll. På ett sätt längtar jag verkligen tillbaka till Öret men samtidigt skulle jag mer än gärna vara hemma några månader till. I helgen har min faster från London varit hemma och hälst på och kusinen med sin nytillkomna lilla pojke. Även kusinen från Uppsala har varit hemma. Lillgrannen har återvänt från Italien också. Så man kan säga som så att det har varit ett enda stort hönshus här nu i några dagar, som vanligt när hela familjen Auren är samlad. haha. Härligt.

Igår var jag iväg på Takida... grymt kul men blev lite rund under fötterna där ett tag. Kanske inte så konstigt när man började grogga runt två tiden sedan klockan sex satte sig i bilen och drack vin. Farligt att åka bil och dricka. I Malung stod jag längst fram vid scenen när Takida började spela och jäklar vilket tryck det var. Usch! Jag har blåmärken lite överallt efter allt folk som knuffades. Tillslut fick jag nog och slog mig fram genom folkmassan med stor möda och kom sedan ut i friheten. Härligt! Åkte från Malung till Hagfors och kikade lite på folk där och åt mat. Chaffisen till några andra blev tydligen sur och åkte ifrån dom så vi fick några extra personer i vår bil. Jag låg riktigt skönt i knät på killarna lägst bak och höll på att somna. Kom hem runt klockan fyra på morgonen och somnade med en lite kattunge vid halsen. Samma kattunge som jag i skrivande stund har på min axel, nyfiken som han är vill han se allt som händer. Synd han inte kan följa med mig till Öret för detta har blivit min kisse.

Drömmar

Inatt hade jag konstiga drömmar... egentligen inte konstiga för dom kunde verkligen ha varit sanna. Bland annat att jag tatuerade mig igen, något jag har velat gjort länge nu, och det blev inte den tänka tatuersingen utan en stor sak utanpå vaden. Sjukt snygg men minns tyvärr inte längre hur den såg ut.
Sedan var jag och handlade en massa, värst var att jag aldrig lyckades nå kassan. Vet inte hur många gånger vi var in och handlade på ICA men det var många, jag syss och mamma.
Sen var det fest utanför ICA, pappi och alla bekanta hemifrån Hagfors var där. Jäklar vad det rajjades och sjöngs. Godingar som Sven Ingvars och låten Härliga Värmland. Fick mig att längta hem så otroligt mycket... det ska bli fest till helgen! Kari kommer att vara på G trots den nya fula frisyren!

Bara pojkar, inga män

Vill ni inte läsa allt läs ändå det sista

F
y vad jag ogillar "jag vet allt"  folk. Banka in något vett i huvudet på dom snälla! Alla kan inte tänka på samma sätt, se ut på samma sätt, vara på samma sätt. Sedan när har man exakt kunnat bedöma en människa och tycka sig veta allt om en efter man setts kanske två gångar. Gaaaah! Jag vet nu varför jag inte gillar personen som var hur söt som helst i början men sedan började utverdera en som en ko på bondauktion. Usch!

Vad jag hatar mest är hur någon kan döma en så efter vissa val man gör, absolut är det bra att det finns folk som sliter till sista blodsdroppen för sina studier och att komma upp sig men det är väl ändå tur att alla inte gör det. Någon måste ju ta hand om dom lite mindre oglamorösa jobben som dom "välutbildade" galningarna inte vill ha. Vem skulle dom då ha att bossa över? Att välja bort en sak är väl inte att ge upp? Har jag gett upp så fort saker och ting går emot mig? Ja då borde jag ha hoppat av mina universitetsstudier direkt efter att jag kuggat mina två första tentor och klarade en med knappt någon marginal. En sak har jag ärvt från min familj och det är envisheten.

Jag fattar inte hur man kan se ner på folk så... se jobb som dagisfröknar och industriarbetare som skitjobb och att sitta i toppen på något big shot företag i STORSTADEN som så mycket bättre, bara att bo där gjorde en tydligen bättre. Detta får mig att tänka på vad en man (som råkar vara industriarbetare) sa en dag på jobbet, en vis man! 

"Allt unga gör idag är att sitta framför datorn, ingen är ute mer. Dom använder aldrig händerna längre och hederligt hårt arbete är dom obekanta med. Men värst är det för tjejerna, det finns inga MÄN för dom längre... bara små pojkar. "


I rest my case!

Harrys

Det blev utgång med Mertah igår ändå. Det var verkligen kul... Men det blev rejält stressigt innan jag lyckades ta mig hemifrån. Åkte från Mic ca17.20 gick bra tidsmässigt tills jag kom en bit efter Karlskoga för där åkte en bil i 60 på motorvägen och skapade en lång kö efter sig. Helt lötsligt var klockan 18.45 och jag skulle inte hinna med den tilltänkta bussen. Aldrig har jag gjort mig klar snabbare än då men på något sätt måste jag ha lyckats för fick en komplimang redan då jag just satt foten utanför dörren. hehe.
Kom senare än dom andra till förfesten där vi pimplade lite Piggelindrink (MUMS) och gick sedan till Harrys, åt lite och smuttade på en härlig Strawberrydaquri. Ett lajvband spelade och jag bad dom gratta Mertah från Värmland som (om ni inte visste det) nu officiellt fyllde 25år igår. haha. Smart som jag var så sa jag just 25 för att det var den åldersgränsen som gällde på Harrys. Saken var ju att hon just fyllt 20 och i Januari till och med. Man har sina goda stunder.
Men en skön kväll med massa snack, dans till härlig musik och mera snack. Ibland behöver man prata ur sig lite. Svett som bomben var jag när vi tillslut drog oss hemåt.

En kväll som jag mer än gärna gör om...

Plugg och dåligt med tid

Att plugga inför en omtenta... ja inte det lättaste alltid. Speciellt inte som att jag egentligen ska ha sommarlediga dagar! Men vad ska man göra? Det regnar ändå ute. Tråkigt. Men jag har fått en hel del gjort ändå... otroligt stolt. Jag greppar Divisions/normal och ekvivalentmetoden och pålägg. Bara efter en dags plugg. Min mardröm ABC nästa!

Snart ska jag åka från Mic till Örebro, Mertah har erbjudit mig att följa med ut men tiden hotar att försvinna för mig. Finns så mycket som jag måste ordna när jag kommer till Örebro att jag inte vet om jag hinner följa med ut. Idag är även sista dagen för anmälan till civilekonom, jag får ångest bara jag tänker på det, Vill inte! Så jag låter det bara gå. Jag följer magkänslan och låter allt falla på plats. Om man skulle ändra sig så är det väl inte alltför omöjligt att byta. Borde inte vara det.

Sitter ...

Sitter nu hos Mic i hans nya lägenhet och skriver... blöt efter att han så snällt knuffade in mig i duschen med kläderna på. Han är så snäll så! Men han gav mig ju ändå lite tröst sedan och det är han som får ta hand om kläderna.

Huvudet känns helt blankt just nu... dagarna bara flyger förbi och jag tycker inte att det har hänt så mycket. Vart tog Juli vägen? Och eftersom inget speciellt händer så har jag heller inget speciellt roligt att skriva om. Vill inte att sommaren ska vara slut och jag måste vända åter till Örebro, men samtidigt vill jag till Öret. Svårt de där med vad man vill och inte vill. Gaaah!
Vad jag vet att jag är otroligt sugen på Takida i Malung under eldfesthelgen här i Hagfors. Syss sa att hon kanske kunde köra dit. Men nu är det upp till F vilken dag födelsedagsbarnet ska ha kalas om det blir nått av de hela. Annars får man väl ta och gå ut i Hagfors som annat hederligt folk. Har ju lovat High att vi skulle "dra ihop gänget" och festa en helg. Men när man frågade vilka "gänget" var så visste han inte det. haha. Det är inte lätt att va full ibland. Men vi skulle ha fest och ha roligt i alla fall så då får vi väl ha det också. Skulle ju vilja se Persson och Lintha innan jag åker också och träffa nya kusinbarnet som nyss kommit till världen. Söta grannen Aaliyah kommer ju hem nästa vecka också.

Fan! Så mycket att göra så lite tid...

Helgen.

Kiropraktorn jag var till i fredags gjorde verkligen underverk kan jag säga... det knakade i hela mig innan han ens startat och efteråt kände jag mig tio ton lättare. Härligt! Detta behövde jag verkligen, fick lite träningsvärk efteråt men det var gött.

Efter jobbet i fredags bar det av till Lindesnäs i Dalarna. Jag var chaffis åt mamma och hennes tjejgäng. Trots det absolut nyktra tillståndet hade jag grymt kul. Bäst var när jag kom på att det fanns ett loft och där uppe fanns alla roliga människor. F som jag hade tittat efter hela kvällen, Dala, High och hans vän och S. Vi dansade i ring och rajjade som aldrig förr. Det bästa var att ingen trodde att jag var nykter. haha. Dom frågade hur jag skulle ta mig hem och jag sa köra bil fick man kommentaren: Ska du köra rattfull? haha. Ja vad ska jag säga... Jag kan röjja som ingen annan när jag är på det humöret.

Kom hem runt fem på morgonen, fick ett samtal halv sex där jag fick order att festa nästa dag i Hagfors. Sov knappt tre timmar och sedan bar det iväg till arbetet. Ringde til Mic och övertalade honom att vakna och sätta siig på en buss och komma hit. Efter tre timmars jobb åkte vi hem, lade oss och sov och väldigt motvilligt så väckte Mic mig tillslut och sa att jag var tvungen att gå upp nu. Pust. Inte det lättaste kan jag lova. Blev ingen fest den dagen, jag var för trött och ville bara mysa med Mic.

Idag bär det av till Karlstad... Ska vara där några dagar innan jag ska till Örebro fram till den 20:e då jag ska ha tenta. Trevligt.

Nackont ;(

Påminn mig om jag kommer på idén igen... INTE jobba på järnbolaget nästa sommar. Jag dör av leda! Det är så tråkigt om dagarna. Men bara tre dagar kvar nu, sedan är det över. Snart. Usch vill inte, men samtidigt vill jag. Inte säger jag nej till pengar.

På fredag ska jag även till en kiropraktor. Haft tanken länge men droppen kom då jag efter en dag på jobbet hade så ont i nacken och massor av senknutar längs skulderbladen plus ont i musklerna längs hela ryggen att när mor masserade mig började jag gråta av smärta. Tänkte mig först en vanlig massör men det blev kiropraktorn tillslut ändå. Kosta vad det kosta vill nu ska jag i alla fall iväg. Hoppas hoppas det blir bättre för orkar inte med trycket i nacken och att vara så förbaskat öm! Det gör mig galen...

Snorre!

Har haft en riktigt bra helg... om man bortser från mitt ohärliga humör på lördag förmiddag. Men go som han är så gjorde Mic det han kunde för att stå ut. hehe. Men det är sådant killar få tåla ibland!
Fredag - Örebro
Lördag - Karlstad
Söndag - Bergsäng
Inte riktigt som vi tänkt att helgen skulle bli men det blev riktigt bra... så skönt att vakna upp intill Mic innan man skulle iväg på jobbet imorse. Detta var en liten snabbis om min helg.

Fick tillökning i familjen i helgen också... en liten fuling till hundvalp. Grannen döpte honom till Snorre och det verkar inte bättre än att det är det namnet som kommer stanna hos honom. Stackarn. Förstå vad mobbad han kommer bli. Men tydligen så överväger alla nackdelar fördelen med att dom kommer ha enormt roligt i comradion i skogen under älgjakten.
"Bengan, har du tappat bort snorren?"
Ja något roligt måse dom ju få ha under i den tysta skogen i väntan på älgen.

Vovve =)

Wieee... kommer förmodligen få oss en liten rövare till pappis stuga under helgen eller till veckan. En söt liten rackare på fyra ben.Lätt att jag kommer att ha ångest för att lämna Värmland efter att ha spenderat några dagar med den lille parveln. Enda ledsamma är att vi inte längre ska ha kvar Raggarkungen Alex. Okej jag har aldrig velat eller kunnat hantera vildingen men jag gillar honom ändå.


RSS 2.0