Tjuvlyssnat

På ICA i Frövi, en mamma till sin flicka (kanske 4år):

- Vad ska vi bjuda Niklas & Filip på ikväll?
Barnet ser sig runt och får syn på följande:
- Köttbullar tycker dom nog om!
- Mja, jag tänkte nog på något lite mer fint.
Barnet med ruggigt söt röst:
- Men dom är ju fina!
Mamman orkar inte hålla sig och skrattar smått:
- Ja men jag tänkte inte riktigt fint på det sättet.

Måste jag verkligen tillägga att det satte ett stort leende på mina läppar? hehe.

helgen

Jag har haft en riktigt skön helg. Inte gjort så mycket egentligen... hängt hemma hos syss. Eldat skrot. Lekt med Aidi. Tittat på film. Planerat mat. Men det har varit skönt... men igår (söndag) kändes dagen extra lång. Visserligen var den det med tanke på att vi vred tillbaka klockan en timme precis som traditionen kräver, men ändå... Hur kan dagar vara så långa?
Detta resulterade i att vi lade oss tidigt men steg även upp tidigt, Måste säga att långa mornar innan jobbet är något som passar mig. Slipper stressa mig genom morgonens alla bestyr så som frukost, mata hunden, promenera hunden, lägga ansikte, välja kläder, jaga katter och (något som har börjat hända ibland) skrapa is från bilen. Kanske jag kommar iväg i en bra tid också så jag måste ligga på gasen och känns mig stressad på väg till jobbet.

Nu är klockan dags för en halvtimmes promenad med Aidi sen byta kläder för dagens jobb och kladda på ett ansikte. hoppas idag blir en stressfri dag... har hört annat om hur det var att jobba i kassan i fredags. Hujjedanmig!

Wish me good luck!


Update

Är trött efter dagens bravader. Huset är riktigt städat och prydligt, något som inte händer alltför ofta tyvärr. Men får försöka håll i det nu, mycket lättare att städa när allt är där det ska! Sen hade vi mäklaren här, så nu är det påskrivet och klart att jepp, vi ska försöka sälja. Det är med blandade känslor. Jag trivs, det börjar bli som jag/vi vill ha det inomhus och utomhus... men vi vill ju samtidigt inte bo här. Vi skulel vilja ha gården men flytta den någon mil. Perfekt!

Efter märklarbesöket drog vi till Örebro. Ikea och köpte köksluckor. Fy faen vad fint de blev! Vi som dragit oss så länge, trodde det skulel kosta storkovan och så blev ju inte fallet. Läckert!

Nu ramla i sängen och blunda med en sista komentar: Rätt person åkte ur Idol!

Kanonbra!

På min tv brukar Nyhetsmorgon surra på morgonen. Inte så att jag TITTAR på de men det är liksom lite skönt brus i bakgrunden. Vissa delar måste jag säga är riktigt bra. Idag visade dom detta parodi-klipp. Kaninbra verkligen. haha. Och visst var idoljury medlemmen pelle Lindell i studion och fick se den. haha. Asbra!
Dessutom talangfull tjej som sjunger.



City Gross

Igår var jag och syss iväg till örebro Town en sväng. Kika in på Nätverksdagen på Uni, tog en lunch på Saigon och handlade på CityGross. Jag gillade verkligen deras butik! Hur stor som helst, hur många valmöjligheter som helt. Inhemska och utländska produkter. Kanon helt enkelt! Lyckades tapa bort syrran emellanåt bland hyllorna. haha.

Jag hittade bland annat dessa potatisar, 9,2kg. Jag skrattade så jag trodde jag skulle kola av:



Filéad paprika såg mumsigt ut!



Men bäst av allt var nog karusellen! jag hade gärna varit barn och sprungit omkring bland deras lekhyllor!




När vi kom ut hade någon idiot parkerat helt galet! tryckt till min bil, men ingen skada skedd! Lämnade ne liten lapp innan jag åkte därifrån.


städar

... eller rättare sagt sitte rjag i soffan med en snarkande hund på ena sidan och en gosig katt å den andra. Att det ska vara såå svårt att få tummen ur och göra något. Funderar på att fixa i köket istället för i vardagsrummet som planen var. Behöver ju få upp en tapetbit till och fästen till gardinstången. Inte så hårt att städa vardagsrummet iofs. Har lite tvätt och damsugning, möjligen dammtorkning också. Har redan kastat Aidis bädd i tvätten och den verkar vara klar. Jag är niog bara lat! Men insikten hjälper mig inte att fortsätta. Ut och kratta löv verkar faktiskt mer lockande... även om det är ett evighetssyssla.

Idag är förövrigt en väldigt dimmig dag. Kanske därför allt känns så dystert. Men nu. Kl.14.00 börjar det i alla fall lätta. Kanske lyckas piggna till tillslut. hehe.


Tillbaka

Såg att det var en vecka sedan jag kladdade ner några ord här sist. Men veckan har inte bestått i så mycket annat än jobb, hundpromenad, äta och sova. Idag gick vi upp tidigt i huset och fixade med däckbyte. Jag satte dock fokus på att plocka ur och städa upp hallen. Kan inte förstå hur man samlar på sig så jäkla mycket småskit! Det blev endel ut till garaget och endel till soporna. Varför samla så himla mycket med: "Bra att ha" saker.
Sedan har jag varit hem till syss en sväng. Fixade med några juklappar så de hinner komma hem i postlådan i tid och softade med tacos och Buzz. Jag regerar på Buzz BTW! Kan egentligen inte så mycket om musik men jag har bra magkänsla för det.

Jag har börjat hitta tillbaka till det roliga i att jobba för banken igen. Igår (fredag) var jag på mitt favoritkontor. Det var väldigt länge sedan sist och jag mindes återigen varför jag stormtrivs där. Får det andra kontoret att kännas så trist. Synd att de inte har en ledig tjänst bara!

En kul grej!


Foto: The Studio

haha

Lite smått kul!!! Bäst i början! hehe.


humpf

Igår slog jag äntligen slag i saken och skulle tapetsera klart. Jag var iväg och köpte en ny rulle tapet då de andra tagit slut. En till skulle räcka. SKULLE. Med en halv våd kvar så tog den slut! Fy satan vad trist att åka och köpa en ny rulle för en ynka tvåmeters halv våd! Vi som trodde det skulle räcka med två rullar, nu slutar vi på fyra! Jaja... sånt e livet.

Men tapeten får ta en paus idag, tänkte mig att måla klart golvlisterna och dra en extra omgång på de andra listerna så de blir klart. E de inte de ena så är det de andra! Vill börja flytta iordning köket så man får lite ordning i kaoset som för tillfället infunnit sig.


pip piip piiiiip!

Vad är det som piper? Om och om igen följt av klick klick klick.

Jag tror att det är en hund som går fram och tillbaka och vill ut.

Update

Befinner mig för tillfället hemma i Bergsäng. Efter en hel del velande så blev det tillslut en vända hit. Det som vägde över var att Welle hade tid över för att ses. Alltför länge sedan så det var riktigt trevligt. Welle är en kär barndomskompis som jag aldrig tappat kontakten med. Vi hörs inte av var och varannan dag precis men de gånger vi hörs av räcker för att bevara de vänskapsband som finns.
Har varit och träffat bästa mormor också, det händer inte alltför ofta de heller. I helgen väntas Nidia till Örebro och på Söndag ska jag, syss och Teres på en liten roadtrip. Kommer bli kanon!

Nu står jag inför valet och kvalet att åka ikväll eller till morgonen tillbaka mot Linde. What to do?! hehe.

Tankar

Tänka sig att den mesta energin, viljan och motivationen alltid kryper fram då man inte kan. Här sitter jag i soffan och mår skit (av förkylningen) och ändå är det enda jag vill att förändra mig själv och börja direkt, ut och gå, springa, träna, söka, söka , söka. Inte bara nån makeover utan latt ära mig tänka i andra banor, skjuta bort alla negativa tankar som har lyckats ta över alltförmycket och istället fokusera på det positiva. Det bra som ger en den där extra pushen till att göra det man sätter sig för och inte hindras av negativa tankar som tar över.  För de hindrar verkligen.
Jag är ganska positiv som person, men när jag når motgångar och utmanar mig själv är då jag låter det negativa trycka ner mig. De senaste månaderna har det gått riktigt bra, jag känner fortfarande motivation men en rädsla för att den ska försvinna finns i bakgrunden och hur jag då ska hantera det.

Det är bara att kämpa, kanske man i efterhand kan se hur man rest sig starkare efter att ha kämpat i träsket. Man behöver bara en chans... det kan räcka.

Sjuk!

Jag mår så dåligt! Det var verkligen aslänge sedan jag mådde såhär dåligt. Igår vaknade jag och pang bom så var jag förkyld. Ont i kroppen, huvud stort som en luftballong. Imorse så hade jag feber frossa för att inte tala om brännande hals och tätt bröst. Dåligt med sömn den natten! Fick starta dagen med ordentligt med alvedon och multivitamin. Orkar inte äta speciellt mycke så känns om att de kan behövas.
Sov en stund nu på eftermiddagen, glömde ta alvedon i förebyggande syfte och vakna med 38,5 grad i feber. Lätt gött man mår då!

Ringde och sa ifrån mig jobb på tosdag... det sved men att jobba och må såhär är ju inget alternativ heller.

Galet skoj!

Helgen har varit mer än bra... och ruggigt länge sedan en utekväll har blivit så lyckad! Tror bestämt att Linnéa får komma hit lite oftare. hehe.
Några detaljer:
-Nytt folk
-Oväntade bekantskaper
-En sur gubbe som var helt bestört över att vi kom in och var under 30 på Ritz. Men de va väl inte vårt problem!
-Galen Dansk
-Linnéa blev ganska bra i gasen men de är väl som de ska va när man fyller år!
-Sen tiggardamen och dragspelsgubben som jag tydligen redan skrivit om.
-En grymt full kille som försökte få med oss hem och "sova".
-Ihopträngda i en bil.

Lördag och söndag var ganska softa dagar... lite grill på lördagskvällen och marknad på söndag eftermiddag. En grym helg helt enkelt men som tyvärr kom med ett pris... vaknade imorse med brännande hals och tätt näsa. Attans! Men värt det om de kom från denna helgs bravader!

Tre förväntansfylld bruttor som inväntar resten av sällskapet!

Pertikular

Moahahaha! När vi klampade ut från Ritz idag så snubblade jag och Linneu över en tiggar kvinna. Eftersom vi inga pengar hade så gav Linneu henne en kodom med orden: "Så sprids inge Aids vidare". haha. Men de e ju sant.
Sen kom vi tillbaka och då var dragspelsgubben där och tog hennes mynt!!!!! Då fråga vi varför... men han svara inte. Och tiggar kvinnan trollade fram skor som hon gömt under sig och gick iväg. ... va? licksom! Sen blev de kanin mys och väntan på chaffis.... men hem kom vi! Gött!


Natti!

RSS 2.0