Gott Nytt År!

Gott Nytt År allihop!


Årets bästa:
Studenten, allt nytt folk man lärt känna, Örebro.
Årets sämsta: Misstag som aldrig kan göras ogjort. Men läxan lärd!


Man kan bara skratta åt mitt blåmärke. Det ger sig aldrig, gick från ingenting det första dygnet till jäkligt blått, svart och nu vinrött. Jag måste verkligen ha ramlat ordentligt. Så en uppmaning till alla som ska gå i trappor nu till nyår då det kommer frysa till... akta! Mic som är så snäll att kalla mig klant för se till att jag inte ramlar igen. haha.

Det var riktigt roligt att träffa alla goa folk i fredags i alla fall. Förstår om Rôtta inte hade så kul men jag fick träffa min barndomskompis som jag inte sett på så länge. 7-9an höll vi ihop som körsbär. Nu ser vi aldrig varandra. Hon flyttade tillbaka till Hagfors just som jag flyttade ut. Komiskt. Härligt att se henne. Sedan hann vi aldrig säga hej då däremot för jag hade en dejt med porslin. Hemskt. Drack ingenting, kände mig hur nykter som helst och ändå blev jag dålig. Man kan undra va fan det var som jag fick. Har dessutom turen att aldrig vara bakis men nog blev jag det också, eller finns skillda åsikter där men sjuk är inget alternativ så jag håller mig til bakis. Det är helt korkat. Sedan blev det att trycka sig in i en bil packad med folk, vi var lite för många men vi gick in. Tur ändå att jag fick sitta fram i knät på F så jag slapp trängas med folket där bak. För tänk om jag blivit dålig igen. Skräckscenario.

Men ut med det gamla och in med det nya... Blir att ta nya tag nu när 2007 tar slut och se frammåt. Man kan inte klänga fast vid allt gammalt, man kan då gå miste om så mycket bra. Kanske en annan tid, en annan plats. Men livet kan inte stanna.....
Glädje över det jag har i detta årsslutet! Nya och gamla vänner, vissa närmre än andra, men så är det allid.

Blåmärken och tid

Jahopp... Så var det inte långt kvar till ett nytt år tar sin början. Vad tiden flyger iväg.

För er som vill veta så är mitt blåmärke på rumpan nu svart ^^ haha. Man ska ta det lugnt när man ska gå nedför en trapp och det är halt. Ont, ont, ont! Men inte syntes det att det var is på trappen inte, såg bara ut dom om den var rejält blöt. Saken var den bara att när vi gick in varnade jag alla för att den var så hal och på väg ut så hade jag glömt det. Walk off the pain!

Dagen har jag spenderat med min granne till Rötta. Först till Hagfors och fixa extrakt och kika lite, sedan hem och snacka och slappa i soffan. Mys pys. Blir Exär ikväll och in och fira Björnen lite, inte på festhumör riktigt men dit och prata med lite folk och socialisera kan väl inte vara alltför slöseri med tid eftersom inget annat händer ändå.


Chuck & Larry

Grym film... Det var den bästa jag sett på ett tag. Chuck & Larry. haha. Fick mig ett gott skratt. Bäst var ändå när "yxmördaren" gick ut med att han var gay och prästen som bara snacka om sina ringar plus den hemlöse som dansa kosack. Gräjt film, sevärd? oja! Men som vanligt... för att en film ska bli bra så ska man inte ha några förväntningar. Då blir man bara besviken. Så tänk på det, lite visa ord från Kari!

Man mår verkligen som bäst när man är nära någon. Får känna hans hud och kroppsvärme mot sig. Aldrig har man kännt sig mer trygg och avslappnad. Sådana ögonblick vill man aldrig ska försvinna. Jag längtar redan tillbaka till den famnen och var ändå där för inte alls många timmar sedan.

Julen klar

Nu är julstöket förbi. Jag älskar julen, men det är ändå alltid skönt när den är över. Men över är den ju inte riktigt än. Julen varar än till påska som sagt! Värst är ändå att snön töar bort, blev ju en vit jul i alla fall men nu försvinner den. Förstör alla planer om snöbus och skoteråkning. Suck.

Så idag blir det nu snart över till Lillgrannen och äta tårta och fira henne på födelsedagen. Tänk så tråkigt att fylla år på julafton. Men hon är ju såpass liten än att hon inte förstår någon skillnad. Efter firandet där ta jag Saaben ner till Deje och till Mic! Ska bli kul att träffa honom och inte minst mysa lite... det är aldrig fel. hehe.

God Jul!

Nu om en timme är det Julafton, den kan bara bli bättre än förra årets julafton där kvällen slutade med att jag fick åka upp till akuten i Torsby och hämta pappa och frun, det var verkligen inte drömjulen. Men allt innan det var ju kul, inklusive när vi var i Hagfors och ropade Glad Påsk. Jag vet vi är inte kloka! Men någon måste vara så också.

Jag har redan firat jul med min pappa och fru hos grannarna idag. God mat, glatt humör och sedan julklappsbyte. Men vi bytte julklappar hemma hos pappa, jag fick den parfym jag ville ha och bordet "hatten" bland annat. Det är alltid kul att få det man önskat sig! Var ner till F en sväng också där mina planer för juldagen kanske ändras återigen för 111 gången eller liknande och sedan till grannen igen och sjöng allsång innan det var hemmåt och sova. Denna diskution som tog fart när vi startade firandet var så klockren:

"Vilken fin gran du har fått dig, vart har du huggit den?"
"Men känner du inte igen den?"
"Jo, är det inte den som stod där vi tog älgen?"
"Ja precis, den är riktigt grann, tog den igår."
"Vi pratade på den när vi letade vår gran. Men tog oss inte fram med bilen."
"Nej, det går inte att åka bil där. Men jag gick in vid rävfällan."


Skär Bacon att dom kan minnas en gran! Det säger ju bara en sak, det är minsann en speciell gran! Fattades bara att dom skulle börja jämföra hundarna, ops, det gjorde dom ju också. hehe. Fram med dunken och historierna. Det är skönt att vara hemma!

Nu krypa ner i sängen så jag sover när tomten kommer. Sedan upp imorgon, duscha och åka bort till mammsen där vi ska äta julmat återigen och så kommer massa gött folk . Kommer även bli en röjig julmiddag hos Gamle G  på onsdag. Det blir träna på allvar efter nyår igen. hehe. Så man får bort allt man lyckas lägga på sig nu. Blir säkert en massa rester över också. Blä! Inte ens julafton och jag är nöjd på jul mat. Detta bådar inte gott. Men kanske det beror på att magen redan är proppfull.

GOD JUL
&
Gott Nytt År!

Glädje!

Om ni bara förstod vilken känsla jag har just nu... Magn full av fjärilar och det känns som om jag svävar på moln. Humöret sköts upp från glatt lugn till total lycka! JAG KLARADE TENTAN! Jag var tvungen att titta flera gånger för jag trodde verkligen inte att det var sant. Fick jag Godkänt?
På tentan kändes allt åt helvete, jag tyckte inte att jag kunde ett skit och var helt inställd på att kugga och kugga hårt! Vi hade nästan fem timmar på oss att skriva provet och jag blev klar på 50minuter. Kan man då tro att man klarat tentan? Nope! Men jag klarade det, känns just nu som om dom måste ha blandat ihop min tenta med någon annans. Helt overkligt! Vill så gärna veta hur många poäng jag fick. Måste dubbelkolla detta! Tentan var ju trots allt as svår... 73 kuggade, 25 fick G och 1 VG. Shit vad jag är Happy nu asså!

Kari duktig!

Jag har faktiskt varit uppe med tuppen två dar i rad nu och det känns gräjt. Föru fick man plåga sig igenom en uppstigning ur sängen klockan åtta på morgonen och tyckte det var lika tidigt som man tyckte 6.00 var när man gick i gymnasiet. Trevligt värre. Fick dom andra att åtminstonde vilja träffas tio imorgon istället för halv tio. Funderar på att försova mig. hehe. Nej detta ska bli klart någon gång, så man får pusta ut.

Längtar hem till Värmand! Kom på att lilla Alaiyah är hemma också. Min gullunge till granne! Ska bli så kul att se henne igen. Syss ska med henne till tomteland på fredag och jag är sååå avundsjuk. Får man inte julkänsla av att vara där så finns det inget som heter jul. Med ett barn i bilden blir julen alltid en fröjd. Det tror jag på... glädjen i deras ögon är helt otrolig. Jag skulle vilja känna så igen.

Nu helt plötsligt blev nyår diffust också. Vet inte om det kommer firas här i Öret, eller i Värmland. Hur som helst så hoppas jag på en bra jul, ett bra nyår utan slagsmål och härliga hemmakänslor! Man blir nästan tårögd när man tänker på hur allt har förändrats sedan man flyttade. Man saknar allt så himla mycket nu trots att man då helst av allt ville bort.

Jag har alltid vetat att jag inte är någon storstads tjej, vilket nu är mer påtagligt än någonsin. Saknar småstadslivet där man inte vandrade runt bland massa främlingar dagarna i ändå. Där snön faktiskt stannade på marken och att någon sa hej på stan inte var ovanligt.

Men samtidigt så älskar jag studentlivet här... någon motivation behövs inte. Alltid härligt att ha något att längta till och återvända till. Tiden går snabbare än man tror och vännerna här gör allting värt det.

Hemfärd snart

PM-skrivandet alldeles snart klart... Renskriva allt imorgon och utveckla våra disskutioner sedan kanske vi är klara så vi slipper sitta även på torsdag och skriva.

Hemresa på Fredag! Fy vad jag längtar! Hem till snö och mina underbara gosiga djur! Saknar hem... och med det menar jag inte bara att jag längtar utan också saknar. Har ju haft så mycket kul där med alla folk och man har ett sätt att vara på som här inte existerar. Värmland är underbart, Värmland är ett vackert minne, Värmland finns fortfarande i hjärta och själ. En gång värmlänning alltid värmlänning! Det är sant... Komme rnjyta av varje stund hemma och att det är över en vecka är helt suveränt. Då kanske man hinner vänja sig och göra allt man vill.

Jag ska i alla fall åka pulka och skoter och leka i snön som en 10-åring :D hehe.

Och så en liten uppmaning... koka aldrig glögg. Värm det bara! Låt det inte inte koka. Fy vad äckligt! haha

Klubbetfest

För det första så är fest en helt vanlig Söndag hel skumt! Men det var jätte kul... Vi skulle ha varit ut och bowlat innan men jag hade min Nalle här så jag skippade den. När han sedan åkt och jag varit hemma och piffat upp mig så gick jag tillbaka till bryggan och började omedelbart med en cider medan vi tjejer lagade maten. Killarna skulle ju diska och fixa köket efter sedan så då ansträngde vi oss såklart extra för att hålla det snyggt och rent? Nope! Det kan man inte påstå, raka motsatsen.
Supergod mat som verkligen uppskattades av alla. Snart dyker E´s kamera upp, bilderna till en början är lugna, snälla, helt vanliga och sedan när man kommer till slutet kan jag tro att det spårade ut lite ^^ Efter lekar och ännu mer cider, skumpa och vår egna shot Rent (Inte rent utan tänker på det engelska ordet) så blev det lite flippat med vattenkrig och det flög till och med glas.
Mtz försökte tydligen knocka LR och det blev lite dans på bordet. Kan inte komma över Mtz kommentar vid maten, haha, och det är inte till att ge sig heller.

Sambuca, Vodka, Tequila och Xanté = Absolute Rent... Supergod! Stålsatte mig verkligen för hemsk smak och blev mäktiga förvånad. Längtar verkligen till Nollningen!

Bryggan sviker aldrig!

Grejt helg med Mic... Mycket mys och även en vända på stan. Var ut på fredag och det var ju inte så lyckat. Eftersom jag kom så sent kastade jag i mig alkoholen lite fort också tror jag så det var ju inte så smart. Men men... Hos Mtz var det inte mycket drag alls men på Bryggan träffade vi på roligt folk. Satt och snackade och jag var så stolt att alla beställde Nic´s och inte äcklig Xider. Kåren, kommit fram till att det är ett väldigt jobbigt ställe trots att det kan vara riktigt kul ibland. Men det är stundvis och vill man dansa är det hopplöst för man blir varm och knuffad åt alla håll. Vi måste testa Klaras en fredag tycker jag. Som vanligt, Bryggan sviker aldrig!

S
aknar Mic redan, blir att sova ensam inatt. Om det inte blir som M sa, att vi tar PM skrivandet tidigt så vi får gå direkt från Klubbfesten till uni och skriva för då blir det ju ingen sömn. haha. Ja det är nog inte så jättelyckat alls. In i duschen nu och sedan fixa klart och dra iväg till Bryggan och laga mat med tjejerna.

fest!

Så är det fredag och allt känns perfekt! Ska möta Mic, sedan till E och vidare till Mtz på korridorsfest. Han sa det skulle bli mycket folk och det är ju trevligt men jag hoppas att det inte kommer alltför många ändå. hehe. Risken finns för en favorit i repris men tycker inte att det ska vara lika mycket alkohol inblandat som då för det var inte bra alls. Så efter det blir det avslutning på kåren. Men inte avslutning på Bryggan för den är öppen speciellt för oss i Klubbet på söndag. Lägre priser än det redan är och en massa ös med underbara folk. Bara lite skumt att festa en söndag kanske.

Längtar tills klockan drar iväg lite... Ska fixa och göra mig klar och fatta det viktiga beslutet om vilket linne jag ska ha på mig ikväll. Så fest sugen, precis som i fredags då hela kroppen skrek efter party med vännerna. Inte mycket alkohol behövdes då för att få humöret på topp och för att få 4:an att tro att jag var direkt dyngrak. Men icke sa nicke att så var inte fallet. Men jag förstår henne, kan nog ha sett lite kul ut. Jag kunde inte sitta still en minut utan var överallt.

Tittut

Så är en eftermiddag på stan avslutad... Tänkte kika lite i affärer och Persson skulle handla julklappar. Blev däremot mest julklappar till henne själv. hehe. Men det är alltid trevligt det med. E var med också och minglade runt, blev ett eländigt rännande med en lugn fika paus mitt i. Fann ett linne jag gärna vill ha men enligt E och Persson behöver jag linnen med färg inte ännu ett svart. Jag vet att jag är dålig på att köpa färgade linnen men det där svarta var ju helsött. Jaja, jag får väl leta vidare.

Vi skulle ha tittat på film hemma hos E idag också men det blev inställt. Alla tre kände sig trötta och slitna efter dagen. Skulle vara skönt att sova nu, få ännu en dag att gå snabbt och sedan är det äntligen Fredag och Mic kommer hit! Mys mys!

Lunitic

Det finns idioter till allt, eller i detta fall galningar. Det som surrar mest bland alla studenter just nu är mordförsöket på en 40-årig anställd på universitetet. Med ett fingerknäpp blev han knivhuggen i halsen, någonstans utanför biblioteket redan klockan 16.00 på en tisdag. Man kan ju bara hoppas att det var riktat till just den personen så inte en galning springer lös och som har mord i sinnet.

Men nog bry om det. Tentan som jag har idag närmar sig och nervös för att inte få med allt jag behöver. Leg har jag... det är alltid genomtänkt att ta med sig. Miniräknaren likaså. Jag hoppas på att det går bra, medan jag ändå känner att jag borde pluggat mer. Så är det när lathet sätter in.

Trötter

Sitter hemma i mitt rum och pustar ut efter att ha tränat. Blev inget direkt energipass för ont i ryggen och för slö helt enkelt. Måste plugga till tentan som kommer nu på onsdag och skulle ha gjort det hela dagen men än så länge har jag bara skjutit upp det. Inget som är ovanligt när det gäller mig och plugg däremot. hehe. Önskar det vore fredag nu! Behöver få känna att tentan är förbi och att krypa in i en varm famn skulle absolut inte vara fel. Att sluta ögonen och sova bort resten av dan med härliga drömmar lockar mest av allt just nu men jag vet vad jag måste få gjort idag så antar jag ska se till att det bli gjort också. Annars suger det verkligen hårt.

Ska också sätta upp en stjärna i fönstrer, men har inte ritigt listat ut hur jag ska få den att sitta kvar utan att behöva dola med spik och grejer så det har inte blivit av. Får tänka lite mer på det där.

FBK - DIF

Idag blev verkligen så kul som man kunde ha hoppats på. Trots förlusten i hockeymatchen vi var på var allt riktigt lyckat. Var så kul att umgås allihop utanför skolan och bara ta det lugnt. Blev ju en liten roadtrip till Karlstad på hockey istället. Åt pizza efter matchen och satt och sjöng så vackert för JB på vägen hem. Så nära hem, så nära Mic men ändå så långt bort. Ser fram emot när följande vecka är slut.

Matchen började dåligt, DIF petade in ett mål nästan omedelbart vilket följdes av ännu ett i andra perioden. Just då kändes matchen helt hopplös, FBK slarvade med sitt spel och trots allt powerplay dom fick så blev det inget mål. På isen hände ingenting men på läktarna kastade de övermodiga DIF supportrarna enkronor och några slags smällare in bland FBK klacken. Poliserna tog på sina hjälmar och var redo för sammandrabbning. Vid pausen under tredje perioden passade vi på att flytta oss en liten bit bort från motståndarlagets klack och under tredje perioden fick FBK äntligen in ett mål och glädjen blev stor. Vi hade fortfarande en chans! Sedan dök, precis som väntat, bråk ut. Saker kastades mot några extra provocerande FBK fans och en familj fick flytta undan ungarna in i ett annat rum för att slippa hamna mitt i. Några vakter ledde ut FBK fansen som provocerat och man återgick till matchen. Med bara några minuter kvar och med en ökande spänning och nervosoitet så hände det, ett djupt andetag och MÅL! Publiken bröt ut i ett hejjarrop och DIF klacken tystnade snabbt. Tiden gick och det blev förlängning, det märktes snabbt att DIF hade övertaget och visst bara efter 2 minuter lyckades dom på något konstigt sätt peta in pucken. Suck!

Going strong!

Dagens roliga: Fest!
Dagens tråkiga: Ännu mera regn...
Ser idag fram emot: Hockey imorgon och Nollningen i januari!


Nu är jag trött på lata hemmakvällar där inget händer. Utan sällskap förutom min bok. Så nu blir det att ta tag i saken och ikväll blir det att träffa Persson, E och kanske kanske (men hon ska med har jag bestämt) Ndja. Förfest, bryggan och sedan kanske kåren om det pockar på. Jag har kommit fram till att E behöver få byta lite sesamsaliv. haha. Så det ska bli en kul kväll med tjejerna mina får jag hoppas, och sedan imorgon blir det åka halv ett och sedan hockey! Så gräjt! Ser ni mig däremot imorgon med ett surmulet ansiktsuttryck så beror det bara på en sak, det tar emot att säga det men, att Färjestad förlorade mot svärordet Djurgården. Fy fy! man ska inte svära så jävla mycket.


Grät förut

Satt på universitetet i vårt "torn" och skulle plugga idag, väntade på att JB skulle dyka upp och Persson och M satt och åt goda mandariner. Så kom det... tårarna sprutade och jag skakade i hela kroppen. Jag totalt bröt ihop och kunde inte hejda det. Kinderna var blöta och händerna likaså av att jag torkade bort tårarna. Persson och M satt och skrattade åt mig och JB dök upp i det hela och såg förmodligen helt konfunderad ut men jag kunde inget se men mina tårfyllda ögon. Saken däremot var den att jag grät av skratt! Persson såg så rolig ut och så sades det något och jag började gapflabba! Tårarna började rinna och jag fick håll i magen av allt skrattande. Det kan vara jobbigt att skratta ibland men ett gott skratt ska ju förlänga livet.

Något jag däremot skulle kunna gråta över är hur lite jag fattar av det vi håller på med nu i kursen. Så många gubbar, teorier och faktorer, delar och grenar. Känner riktigt hur dumförklarad man blir på lektionerna när det sitter en överintelligent person och fattar allt och brer på med sina "fancy" ord och utläggelser medan jag sitter där som ett stort frågetecken och funderar på hur i helvete jag ska klara detta. Sådan lust att strunta i allt och ägna mig åt annat men samtidigt vet jag att om jag skulle hoppa av skulle jag aldrig förlåta mig själv.

Hjälp!

Ny vecka tar sin början... Blir en hel del plugg kan jag lova förutom en liten välkommen paus den 8:e då vi ska på Hockey i Karlstad. Wiiie! Längtar längtar! Tröstar mig med att jag är 1 av ca 125 pers som ska göra omtenta. Så nu blir det plugga för mig, Persson, M och kanske Chillen hänger med på ett hörn? You newer know.

Måste erkänna att jag just nu inte har något speciellt att skriva om. Står stilla i huvudet men det kan också bero på en VÄLDIGT tråkig föreläsare och 4 timmar som man skulle lyssna på denna. Sedan möte och mera plugg efter det och avsluta det hela med att sitta på lektion i ytterligare 2 timmar. Måste bara säga ännu en gång, HAN ÄR SÅÅÅÅÅ TRÅKIG! Rädda mig!

Prioritering, ett enda stort blaha!

Jag verkligen hatar det vår nya föreläsare sa om tid. Att det är en fråga om prioritering och javisst är de det men, det finns alltid men, det finns även måsten Man kanske prioriterar en sak högre än en annan men måste välja den lägre pga av ett måste, så där sprack den teorin. Och sedan säger han: "Säg inte till en kompis att du aldrig har tid, säg som det är istället... Jag prioriterar annat än dig".
Hatar verkligen de,  prioriterings uttrycket har satt sig som en spärr i huvudet. Får dåligt samvete över att man faktiskt inte har "tid" att göra allt och träffa alla. Känns nästan som, när han bytte ut det mot prioritera, att det inte skulle innebära att jag bryr mig. Men jag bryr mig!
Det har även satt sig åt andra hållet, när en vän inte har tid. Men samtidigt beskyller jag inte och mår inte dåligt över det men så dyker ordet prioritering upp. Det finns många olika sätt att se på en sak.

Men nu ska jag sluta tänka på detta, jag borde ha stängt öronen för det precis som för allt annat han säger. Imorgon ska jag med syrran och killen hennes till Karlstad. Blev tillfrågad och varför inte... Senare på kvällen skulle jag vilja träffa Hagforsvännerna men vi får se hur sent det blir. Hatar att inte ha pengar på mobilen. 

RSS 2.0