the baseballs

The Baseballs i örebro den 18:e April... Ska dit!


Sommar och sol

Nej man blir absolut inte att längta till sommar och sol när man hör f.d grannen berätta om hur underbart varm och härligt det är i Italien. Hur hon sitter på balkongen och solar medan sötaste Aaliyah springer runt i kjol och tunn jacka.
Sedan tittar man ut genom fönstret här och det är tät dimma och typ regnar. usch! Jag gillar snön, jag gillar sommaren, men jag gillar inte mellantinget. Även det har sin charm men det är bara ytterligare en anledning för alla att börja klaga på vädretv och när det regnar och blir mildgrader med såhär mycket snö resulterar det endast i massa slask! Blött blött!

Jag blev väldigt sugen på att åka ner till Italien och göra dom sällskap faktiskt!

grymt gött!

Träningsvärk... fan va gött! Nu är det dags att sätta igång på riktigt. Träning 4-5 ggr per vecka. De känns fint! men ska hem till Värmland en vecka snart också men får väl göra mitt bästa när jag är där.


Nice!

Finns det något härligare än att se uppgift efter uppgift som man slitit med för skolan bli godkända. Det känns riktigt bra! Så kanske man skulle använda den känslan för att göra nästa uppgift. Onsdagen är här och jag har inget att göra riktigt. Eller jag har en del att göra, men jag avverkade även en hel del igår. Ännu en härlig känsla, att få undan saker och se högen minska. Synd bara att den strax fylls på igen. hehe. Men jag vill göra nått skoj idag ockå. Vi får väl se vad kvällen bjuder på.

Längtar till mogondagen... lägtar efter att få börja träna igen. Ska bli underbart gött! Fylla veckorna med lite fysisk träning igen blir inte fel.

Grattis till Martina också som fylle rår idag. Grattis gumman!

Dax att träna!

Fick ett bra besked från Naprapaten idag... Han kunde känna en bra förändring på min rygg och bara jag ligger i och tränar 2-3 dagar per vecka framöver så ska allt ordna sig tillslut. Det känns fint! Jag måste komma igång på riktigt nu... har sagt det många gånger nu sedan nyår men jag ska börja träna igen. Inga fler undanflyker.

Första steget: boka tid. Check!

Mer och mer

Idag blev det att gå upp tidigt. Redan klockan fem imorse... men strax blir det att krypa ner i sängen någon timme till innan jag ska in till stan och knäcka ryggen igen. Hoppas på att det inte gör lika ont denna gång! Sen ska jag även fixa ihop sammaställningen från en gruppuppgift för stresskursen. Borde göra komplexauppgiften också men ja... och maila Manpower om Projektarbetet plus lite mer ändå. 

Mycket som snurrar i huvet just nu... mycket att göra framöver. Jag måste ta tag i Englandresan också. Det är så lätt att bara skjuta upp saker och ting.

...

Lite humor att lätta upp dagen med...




...

Vissa saker är för bra för att vara sanna. Vissa saker händer bara för lätt.
Men om det är för bra, för lätt så blir jag bara osäker och så vill jag inte mer. Varför?
Är det inte nog spännande?

Kväll

Sitter med vinglaset i hand, musiken i bakgrunden och kurrande mage... Kanske inte så bra att korka upp innan maten är äten men orkade inte vänta. Vi får väl se vad kvällen har att erbjuda. Men på väg hit är Björnen och Rob. Trevlans.

Over and out från Kari... lite blondare.... lite smartare!

veckan

Usch vad dagarna flyger iväg... senast i måndags trodde jag att detta skulle bli några sega dagar och att helgen aldrig skulle komma. Nu verkar helgen komma lite för snabbt. Jag avverkar uppgifterna för plugget i rasande fart och det känns så härligt att ha hittat ett flow. Förra veckan som var så hektisk och mycket att göra kanske behövdes för att ge mig en spark frammåt. Men man ska inte ropa hej innan man är över bäcken. Snart kanske allt vänder och så är jag helt plötsligt i samma dåliga svacka igen.

I tisdags var jag iväg till en Naprapat... dvs en sorts kiropraktor som fick i uppgift att knäcka rätt ryggen på mig. Efter en halvtimmes plågande så fick jag gå. Men även om det gjorde ont med massagen jag fick så var det ändå skönt. Fick order om att jag inte får träna på ett tag eftersom jag då skulle trycka ihop kotorna igen. På kvällen gjorde det ont i ryggen, nästa dag gjorde det ont. Idag känns det mer som en ordentlig träningsvärk.

Förutom detta så blev det middag hos Rob och Syss i Lindesberg både tisdag och onsdag. Mys. Sen när jag och syss kom hem till lägenheten igår så började jag bli dålig. trött, frossa och huvudvärk. usch. Förhoppningsvis så kommer det inte tillbaka idag!

Trots allt så känns allt bra måste jag säga...


Rally

I helgen blev det Hagfors och Rally. Hade en riktigt trevlig helg men med lite sömn. Massa promenerande på lördag då vi var upp till Sågen och tittade. Vi fick bra platser däremot och fick se en bil åka av. Det var roligt, för att inte tala om det härliga vädret! Sol sol sol.
I slutet av lördagen kan man säga att vi under dagen gått över en mil sammanlagt. Det brände härligt i vaderna!

På lördagskvällen blev det sprinten i Hagfors och sedan ut bland folk. Men först förfest hos släktingar. Mycket kul måste jag säga! Extra charmigt är det att man kommer direkt från skogen, luktar av rök och skog. I tjock tröja, täckbyxor, jacka och mössa!  

Det är något extra med Rally



Avåkningen... Vi stod nära!


Mycket folk!

Woho!

Jag grävde ner mig... jag blev klar med stressuppgiften tidigare än jag trodde... och nu NU! Blev jag även klar med Personalekonomi uppgiften tidigare än jag trodde!

Jag visualiserade... jag vann!

Jo det har hänt!

Igår somnade jag gott och ganska tidigt. Imorse vaknade jag som ett ljus klockan sju på morgonen och bara väntade på att klockan kunde ringa så man fick gå upp. Sen var det frukost och ner till uni för plugg och PM skrivande. Det var en seg start... men snart fick jag besök av Maryy över lunch. Så trevligt så! När hon promenerat hemåt så satte jag fart och fastnade. Det blev en massa huvudskrubbande innan allt lossnade och jag skrev en hel del. Nu är klockan snart fem och jag ska börja dra mig hemåt igen, har suttit här i över sex timmar och segat. Jag har även fastnat igen.

Man kan säga som så att i början var jag rädd för att jag inte skulle kunna fylla ut alla sidor. Nu är jag mer orolig att jag inte kommer att få plats med allt. Över hälften av sidorna är skrivna och jag har inte ens börjat analysera ledarskapet än. Men det ordnar sig... det gör det alltid. frågan är bara om jag uppfattat uppgiften rätt. Men det får framtiden utvisa.

Jag visualiserar!

Skratta & må bra!

Det där med att vara positiv är inte alls så dumt som det låter...

"Om kroppen blir rund av glädje och bräcklig av sorg, så är det inte konstigt att jag ser ut som jag gör så skojigt som jag alltid har!"

Hehe. Ja jag tycker det är en klämmig replik! Ju mer jag läser i boken jag ska recensera ju mer gillar jag den. Negativa känslor leder till negativa kemiska förändringar i kroppen, då borde det också vara tvärt om. Positiva känslor ger positiva kemiska förändringar. Det är ju trots allt bevisat att det finns en koppling mellan psykets hälsa och kroppens hälsa. Stress framkallar högt blodtryck och ohälsa. Oro föder stress. Oro kommer från en rädsla för framtiden.
En person som ser någon roligt i en situation är mindre benägen att uppfatta den som farlig, dvs inte skapa någon rädsla, därmed så kommer man inte att reagera med lite mycket stresshormoner i kroppen.

Så var glad! Var positiv! Skratta!


...Fail!

Åh, inse min frustration när jag nu i två dagar kämpat med personalledningsboken och läst klart den för att hålla mitt noga planerade pluggschema. Hastade ner till Uni och valde ut tre potensiella böcker om stress till recensionen som ska in på fredag och när jag kommer hem, bläddrar i böckerna och sen läser uppgiften så ser jag inte att man inte fick ta vilken bok som helst?!
Min plan sprack i det ögonblicket. Men det är bara att försöka lösa problemet, planera om. Det får bli PM skrivande ikväll istället. Kanske kan vara bra att börja på den också men det är inte det som ska in på fredag utan stress uppgiften.

Det gäller att visualisera. Tydligen är det något som ska hjälpa för att dämpa stress. Det och regelbunden träning, mental träning (avslappnings cd), bra sömn och även att visa och ta emot uppskattning och att tillåta sig att ha roligt emellanåt.

Jag visualiserar: En rolig, avslappnad helg utan plugg och mycket sömn!

Det går bra nu

Det har varit en helskum vecka... men en rolig vecka. Utgång onsdag, fredag och lördag. Fast lördag blev rätt lugn för min del då jag kom hemifrån klockan elva på kvällen. hehe. Men så grymt nice att få traffa min Maryy! Massa plugg, snack och stök. Syster kom hit på Torsdag så det blev städning och bak.

Känner tidspressen. Min kurs i stresshantering kommer väl tillpass. Har grymt mycket att göra... dax att se till att fixa det. Jag har jobbat bort endel ändå så man kan ju inte annat än att känna sig lite stolt. Speciellt då jag var ute fredag, somna runt fyra sen vaknade sju på lördagsmorgonen och började plugga. Fick ett grymt flow! Men nu måste jag läsa ut två böcker, en i personalledning och en om stress. Skriva ett PM om perssonalledning implementerat på ett riktigt företag och en litteraturdiskussion om stress boken. Den ena ska vara inne om fem dagar, den andra om sju dagar. Busy busy!


Baseballs... grymt sköna omgjorda låtar!


And through it all, she offers me protection
A lot of love and affection, whether I'm right or wrong
And down the waterfall, wherever it may take me
I know that life won't break me when I come to call
She won't forsake me, I'm loving angels instead


vad gör jag?

Tycker alltid det är lika skoj att komma hem till Värmland... alltid lika trött.
Mamma brukar säga: "Vad gör du i Örebro egentligen när du bara sover hela tiden när du kommer hem?"
Det har jag inget bra svar på... jag tar väl igen förlorad sömn. Känner mig avslappnad hemma i kära Värmland.

Är i alla fall tillbaka i Örebro nu. En vecka av plugg, cv-uppdatering och utgång väntas. Ska allt kasta in några promenader och träningspass också. Det är dags nu!

RSS 2.0