Harig

Nu har snön vällt ner i tre dagar, man tycker att himmelen borde få slut på snö snart nog. Speciellt så som det var igår kväll. Det gick helt enkelt inte ihop: Stjärnklart, -12 grader och snö? Inte så mycket varmare idag men det är åtminstonde moln på himlen. Men jag är i alla fall rusikigt sugen på att påbörja julstöket. Men jag vill inte städa, så väntar på att Björnis ska göra det han behöver göra idag så vi kan städa tillsammans sen. Inte mina grejer ju!

Idag ska jag försöka leta upp ett bra hundshampo till min fina vovve. Se om vi kan få bort "mjället". Hon hade även fått en kal fläck på ryggen vilket gjorde mig grymt skraj. Jag hatar när man söker upp möjliga "åkommor" på internet och får en massa hemska möjligheter till vad det kan vara. Blir ju helt paranoid! Men kan tänka mig att det får bli en tur till veterinären till veckan, känns inge bra om det är något elakartat. Pappa trodde att det kunde vara fodret hon äter nu. Hoppas att det inte är något annat.

Aj då!

Jag har seriöst glömt hur man studerar till en tenta... det värsta är att det är en jäkla liten skittenta också som jag måste klara om jag ska gå vidare en nivå till våren. Tentan är imorgon och jag har pluggat hur mycket? Skit!

Snö och is och en hund som ska rastas. Inte alls det roligaste som finns men det är ändå jäkligt skönt att gå ut och röra på sig. Nu på två dagar har jag lyckats ramla omkull två gånger. En gång när jag skulle backa ut ur bilen med massa sker i händerna, vilket resulterade i att det flög saker lite varstans. Men inga blessyrer efter det fallet förutom lite snö på rumpan.
Andra gången var igår då jag skulle bära in ved, vedkorg i ena handen och Aidi i andra. Jag sätter första foten på trappen, jag sätter andra sen tjoflöjt så låg jag raklång på trappen. Aidi blev rädd av smällen och jag blev nästan gråtfärdig av smärtan i handen som jag hade satt rakt på en kant i ett försök att ta emot mig. Resten av kvällen kunde jag inte röra på min stackars tumme än mindre greppa något. Idag är det mycket bättre tur är! Jag kan ju i alla fall skriva på tangentbordet och öppna en flaska. Lite blå och svullen men annars bra.

Det bästa med vinter och snö är ändå chansen att kunna stänga in sig i huset, i soffan med den bästa och bara mysa medan vinden yl utanför och njuta av värmen. Det bärsta är att så snart jag kryper in i Björns famn så slocknar jag som ett ljus. Det var så gårdags kvällens plugg försvann. Men det är bra härligt ändå!

Vovve!

Jag har återvänt från Värmland och med mig i bilen hade jag min sötnos Aidi som numer ska bo hos mig. Hittils har det gått bra, men hon har inte riktigt hunnit inse vart hemma är. Eftersom jag jobbade igår så fick hon vara hos en "dagmatte". Sen idag så ska jag skjutsa henne till syss så hon får passa henne tills imorgon. Även om hon får flytta runt lite nu så känns det ändå bättre då hon slipper vara ensam direkt då hon kommit till ett nytt ställe.

Två irriterade katter har vi haft också. Från början var det lite överraskande då den vi trodde skulle vara värst inte alls var det. Men nu är ordningen återställd. Nu är den vi trodde skulle vara värre värst igen då den andra tuffat till sig igen. Men Aidi är så snäll så det kommer nog inte hålla i sig speciellt länge.

Igår fick jag ett samtal... ett som kan förändra min tid framöver. Imorgon ska jag på möte och då bör jag ha kommit fram till ett beslut. Känns lite scary, men kul!

It´s just taking some time

Det är inte alls kul att vara sjuk... det suger rejält faktiskt. Men det har blivit mycket bättre i alla fall, jag orkar nu äta och känner faktiskt även ett sug efter mat och det var några dagar sedan sist. Elisa ringde idag och var orolig för att jag var gravid. haha. Ingen fara... det är jag deffenitivt inte!
Fick ringa förut och sjukanmäla mig från jobbet imorgon. Känns inte är bra att gå och jobba långdag när jag mår dåligt, plus att jag kan smitta någon trots att jag mår bättre.

Istället blev det planerat att åka till Hagfors en dag tidigare, men så ringer syss och berättar att hon blev ombedd att komma på arbetsintervju då. Så vad gör man? Ja Hagfors får vänta såklart. Vi ska åka, men det tar bara lite mer tid än tänkt. Likaså med uppsatsen egentligen... vi ska börja. Men det tar bara lite mer tid än vi tänkt. Det är ju inte som att jag kommer att få mindre med göra nästa vecka, för då har jag ju hund!


Håller flera tummar för syss såklart!

Läget just nu

Inatt var ingen rolig natt... vaknade om och om igen av att ha "kramp" i magen. Men idag så orkade jag faktiskt äta något utan att känna att magen när som helst skulle vända sig ut och in. Kanske magen blev kick-startad inatt? Hursom... håller inte förbättringen i sig tills i eftermiddag så blir det att ringa sjukan. Det kan inte fortsätta på detta vis!

Annars idag så ska jag åka in till Örebro och fixa böcker så jag kan börja plugga till tentan nästa vecka. Är det ingen annan än jag som känner hur dagarna och veckorna bara flyger iväg? Det är ju snart December och vi har fortfarande inte kommit igång med uppsatsen. Jag är smått oroad. Men det löser sig nog snart nog till det bästa ändå.

Håller tummarna för syss och hennes arbetsintervju idag!

...

Att ringa sjukan eller inte... de e frågan.
Jag hatar sjukhus, man kan ju bli sjuk!

Hör och häpna

Ligger i soffan och mår äckligt illa och har ont i magen samt lite andra krämpor. Hatar detta! Imorgon ska jag ha "seminarie" för uppsatsen. Hoppas att det har gått över tills dess. Björnis mamma och pappa var hit förut, hon hade mat med sig så att jag skulle slippa laga när jag var dålig och männen var ute och snickrade. Sött av henne <3

Nu när jag väl landade i soffan igen så började jag kika på dansbandskampen och fastnade ordentligt för två låtar som jag bara var tvungen att lägga upp. Två låtar som inte är i närheten av dansband som de lyckades göra om och få det att låta grymt bra. Jag skulle till och med vilja säga bättre än orginalen! Speciellt den ena... jag gillar verkligen inte henne som "artist" och att slå hennes orginallåt kan väl inte vara så svårt. Lyssnade till och med på texten för första gången och den kan man ju inte klaga på. Kan tro att ni undrar vilka låtar det är nu...
Timbuktu - Alla vill till himmelen men ingen vill dö
Caroline Af ugglas - Snälla Snälla

Lyssna och döm själva... Undrar däremot varför Wizex åkte ur istället för Willez?! Jag gillar Willez med Wizex bjuder så mycket mer på sig själva.



Willez - Snälla snälla




Wizex - Alla vill till himmelen men ingen vill dö


Tidsbrist my ass!

Dagarna kommer och går... lite för snabbt ibland! Börjar få smått ångest över uppsatsen. Vi har inte börjat än och handledaren existerar typ inte. Men förhoppningsvis löser det sig... jag har lagt upp en plan för nästa vecka med eller utan min uppsatspartner. Tidsbristen för vissa gäckar andra.

Satt vid datorn och såg en intressant facebookuppdatering häromdagen och en tanke slog mig... vad är det för problem för folk att höra av sig!? Om man är i närheten, om man ska göra samma saker eller varför inte fråga om man vill göra sällskap och ska göra samma saker? Personer som man i stort sett aldrig ser längre, så finner de det så svårt att skicka ett sms eller slå en signal? Är vi verkligen så jäkla upptagna?
Jag tror att det helt enkelt är så att man prioriterar bort varandra och skyller på "tidsbrist". För så jäkla upptagna tror jag inte att vi kan vara, om vi verkligen vill så har vi tid.
Jag menar inte att man ALLTID ska fråga och höra av sig. Jag förstår mycket väl om man bara vill ägna sig själv lite tid emellanåt. Men säg då det istället för att skylla på annat. Att får höra "Nej det går inte jag har sååå mycket att göra" och sen får veta att det enda "mycket att göra" innebar en kväll framför tvn, detta dämpar lusten att umgås och fortsätta fråga rejält! Man vill helt enkelt sluta fråga folk om de vill hitta på något, men vill samtidigt inte vara så småsint att låta bli heller.

Vad jag menar är kort och gott: En lunch, ett samtal, en fika, en sväng på stan. Det tar inte så jäkla mycket energi och tid. Om man ändå ska göra något av detta så kan man väl lika gärna göra det med en vän! Man behöver inte lägga hela dagar åt att umgås, det borde räcka med att ses då och då.
Tidspress och tidsbrist är inte samma sak!
Känner att detta inlägg inte riktigt blev vad det var meningen från början men tror nog att mitt kärnbudskap kom fram.


Vänner är som änglar, man ser dom inte alltid men de finns alltid där! -
eller har vi kanske inte tid att finnas där?


Snögubbe

Fy vad jag är sugen på att gå ut och rulla i snön samt göra en snögubbe... men det kan jag ju inte eftersom jag strax ska till jobbet. Men visst vore det skönt att glömma livets alla beskymmer för en stund och gå ut och återuppleva barndommen och snögubbar. En annan dag kanske!

Idag får jag förövrigt privatchafför till jobbet. Enligt utsago så skulle jag inte ens ta mig av gården annars. Jag vet inte, med lite tålamod så går allt men såhär vid första snön är jag så jäkla harig på vägen. Men så snart man vänjer sig så borde det gå som smort igen.

Nu är det bara en vecka och fem dagar kvar till Aidi flyttar hit <3 Vad jag längtar!!!

Sista!

Fredag... vilket innebär sista dagen på denna kurs och sista redovisningen i denna kurs. Spännande! PM:et gick ganska bra ändå. Var lite nervös då jag inte hade kommit igång innan helgen men sen så flöt det på bra. Tog en uppgift i taget och jag är ganska nöjd. En sak som hände mig som jag aldrig trodde skulel hända var att jag skulle ha för mycket text så att jag blev tvungen att korta ner. Grattis till mig! Dags att ge feedback idag, känner faltikskt att jag ger ordentlig feedback, på gränsen till elak? Nja... men det var ju de som Inger ville.

Sen ikväll är det dags för feeest! Kommer att bli awsome!

Helgen

I helgen var jag hem till Värmland. En välbehövd visit kan jag lova! Men innan vi åkte så skulle jag jobba, sen hämta pappas nya bil och sen hem och packa och sen åka. Några stopp på vägen och vi var framme vid tio tiden. Det var inte speciellt svårt att somna!

På lördagen spelade vi spel och sen på kvällen var det dags att klä upp/ut sig. Det blev en riktigt trevlig kväll! Sen och på söndag firade vi fars dag i förskott, vem vet om vi är hemma när det egentligen är. 
På lördagsmorgonen hade jag pratat med pappá och Monja om möjligheterna att Aidi skulle kunna få flytta med mig till Örebro. I början var det lite motigt men sedan innan vi skulle åka på söndagen så blev det klart. Så nästa gång jag åker till Värmland så ska min lilla tjej följa med! Woho! Ska bli så härligt att ta med sig min lilla sötis, hon börjar bli till åren så det är dags att hon får ta pension, flytta hemifrån och blir kvitt ungdommarna i burarna brevid. Plus att hon här kommer att få mycket mer uppmärksamhet som hon så gärna vill ha. Kan inte vara kul att konkurrera med två vildingar och pappa och Monja hinner inte ta hand om tre hundar nu när syss flyttar också.

Är numer hundägare!


RSS 2.0