Värmland

Så är jag hemma i Värmland... igen. Känns för tillfället ganska onödigt för har ingenting planerat längre. Men det är tradition att vara hemma på skyltsöndagen så det är ett måste. Som jag alltid säger och lever efter varken jag vill eller inte: "Det blir aldrig som man tänkt sig".
Kanske det ändå är skönt att inte ha en planerad helg, öppnar så många nya möjligheter och ger en chansen att göra annat. Är riktigt festsugen, vill bara ha kul och må gött med alkohol med i bilden, haha. Fast i lagom mängd. Blev ju ingen utgång i onsdags för min del, sällskapet försvann så orkade inte åka efter. Men M blev gott överraskad av vår vackra tårta som jag, E, Ndja och A bakade i onsdags så det var bra. Vi får väl se om det blir nått kul imorgon med Persson och vännerna i Hagfors.

På måndag åker jag och mammsen till Örebro, blir lite julhandel och mys. Så sover hon hos mig och sedan på tisdag har hon konferans i Öret och ska få bo på hotel i ett par dar. Tisdag kommer bli en jävlig dag för min del, aldrig har vi haft så mycket tid att tillbringa på Uni. 8.00-12.00 föreläsning, 12.00 möte på bryggan sedan 15.00-17.00 lektion. Ingen chans att göra något annat emellan där. Men jag, Persson och M får väl sätta oss och plugga redovisning igen. Måste börja någon gång dessutom tänkte vi ju börja på vårt PM-arbete så det blir klart så snabbt som möjligt. Så nästa helg är det hockey, några dar efter det julfest och dagen efter julfesten tenta vilket följs av luciavaka. Blir ganska packade dagar fram över, inte så mycket fritid men ska allt försöka klämma in nån timme på gymmet.

Tissel & Tassel

Så är väntan över. Fick tillslut tentaresultatet och fy och ve jag kuggade. Men jag var inte den enda och det är åtminstonde en liten tröst. Kan även trösta mig med att då får vi ha ännu ententafest som blir att infalla under luciavakan som E och Persson är helt inställda på. hehe. Jag och Ndja kommer nog mest sova ikapp. Men mysigt det med.

Så idag blir det föreläsning snart men först till E och se om jag kan låna nått fint linne av henne. Kom på det att jag inte har några kläder. Måste inskaffa nya. Efter föreläsningen så ska jag visare till bryggan och börja öppna upp där. Min första jobbardag där jag är ansvarig, men har en erfaren jobbare med mig så det blir inga problen. Själva Klubbmästaren till och med. Sedan kommer mina girlies till bryggan och efter jag stängt så drar vi ut. M fyller år snart så det är klart att vi ska fira henne lite. Kommer lukta mumsigt fritös av mig men äh, en smäll jag får ta. Ingen som ska vara så nära mig ändå så dom måste sniffa i håret så det kvittar.

Längtar till helgen, ska bli skönt att återvända till Värmland igen.

Helgen över

Det har varit en riktigt produktiv helg... inte i läsväg men jag har flängt runt i hela Värmland känns det som. Men jag klagar inte, förutom över att det blev senare än tänkt för mig att ta mig till Deje. Men go helg, goa folk och mycket mys! Otroligt gött att återvända nästa helg! Längtar redan kan ni tro och har inte ens lämnat Värmland än. Kommer sitta i bilen imorgon med ett stort leende på läpparna och sjunga ikapp med Persson till skivan med julsånger vi gjorde speciellt för denna resa. Lite flippat kanske.

26 läsningar av min blogg igår? Hur är det möjligt...

Snö snö snö

Anlände till Värmlan i regn... Vaknar nästa dag till ett lager snö som täcker marken och snön faller än! Jag älskar snö! Fast idag förvärrar det tragiskt nog min snabba flykt från Hagfors till Ekshärad. Strunt samma... Det snöar!

M.H

Måste nämna återigen hur kul vår nya föreläsare är... Synd bara att vi snart ska få någon annan. Gillade grymt hans metafor häromdagen:

"Min värld är som en fyrkant, medan min frus är som en amöba som ändras hela tiden"

Men det är nog sant, lite läskigt när man tänker efter. Han utmanar oss ständigt på lektionerna, uppmuntrar vekligen till att ställa frågor till skillnad mot "stornäsan" som snäste så fort någon vågade sig till att ställa en fråga. Han är hur kall som helst och pratar man bort 10 minuter av föreläsningen så sätter han minsann inte in en ny på två timmar. Man sover faktiskt inte bort lektionerna, visst kan hans utläggningar bli lite väl komplexa ibland men då stänger man bara av och väntar på nästa steg.

Så drar jag till VÄRMLAND imorgon. Hur skönt som helst... Schemat:
Torsdag - Slappa
Fredag - Doktorn, tandläkaren och träffa gänget
Lördag - Träffa Mic
Söndag - Julmarknad som jag ska hjälpa till på

Uppe med tuppen... Nej!

Ny dag nya händelser... Som alltid.

Hade lite tur i morse då jag vaknade och tillslut lyckades pallra mig upp ur sängen efter en kort natts sömn och med 15 minuter kvar innan bussen skulle gå. Somnade runt fem i morse vilket inte alls var så kul. Låg och tvinnade och vred mig mest hela tiden och försökte sova. Var säkert som en virvelvind i sängen och var faktiskt lite förundrad över att lakanet låg kvar i sängen när jag vaknade. Men men.... Hade så mycket i huvudet så var säkert därför jag inte orkade slappna av. Kunde bara inte sluta tänka på allt och ingenting. Till viss del stilades det av ett uppskattat sms men det fanns fortfarande kvar. Kände mig i alla fall duktig av att ha läst i min Engelska kursbok. Det är svårt att läsa på Engelska och sätta sig in i det. Men efter en stund så rullade det på och det blev lättare och lättare. Att man inte tog sig i kragen och gjorde det tidigare. Synd är också att tiden aldrig verkar räcka till trots att man har tid.

Idag blir det ändå mat, dusch och Klubbmöte som står näst på listan. Har redan varit på föreläsning och tränat på gymmet. Måste även fixa tilbaka mina vantar för dom är varma och sköna! Sedan är man väl kanske hemma runt 17.30 så man kan läsa. Måste nu! Vill inte veta av besvikelsen sen på att man inte lagt ner sig nog. Speciellt inte som att jag lovat mig själv att göra det nu under denna kurs.

Om och men

Efter många om och men igår så gick jag tillslut ut... Lite oväntat tidpunkt men efter att ha fixat lite god import och dumpat av en flaska hos Persson så blev jag med sen. Hade inte dom kläderna jag skulle ha, tvn stod på hemma och dörren var öppen. Men gött ändå att slippa tänka på kläder. Hade ändå kjolen på vilket var tur för hade inte mitt leg med heller så jag kom inte in på Frimis med dom andra. Men efter att ha gått genom hela järntorget fram och tillbaka och sagt att jag inte ville med dit så gjorde det inget. Satte mig på bussen och åkte till Bärseback på kjolfest istället. Snackade med Pheonix och hade trevligt tills man fick höra fina ord av en annan. Tack tack! Man blev ju inte direkt glad. Men men annars var det kul. Gick hemmåt rätt tidigt och skippade den inplanerade efterfesten där jag skulle möta upp Persson och dom igen. Något annat lockade... som sömn. Vaknade imorse med ett stort sug efter iskall Fanta. Så till macken efter att ha vaknat och somnat om gång efter gång och tillslut lyckats pallra sig upp och bli lite effektiv. Köpte en liten och en stor Fanta. Den stora ligger just nu i frysen och hos Persson väntar min Jos, förhoppningsvis kall, sedan när jag ska dit och kolla Ugly Betty avsnittet som vi missade i tisdags.

So it is!

Så är det lördag... Kom på den briljanta idén att jag ska träna idag. Eller kanske vänta tills imorgon? Hur som helst så ska jag till Persson en sväng och sen ut ikväll! Orkar inte sitta stilla inne. Inte när jag hela tiden då tänker på och oroar mig. Måste få annat på hjärnan! Inte direkt oväntat ändå, jag har bara väntat på att något skulle hända länge nu. Alltid redo lixom... =´(

Singstar kvällen var bra... Blev en del folk men synd att det ändå inte va fler som var med och tävlade. Förväntade oss kanske lite mer respons men det var drag! Just vad vi siktade på. Lite nervös nu inför då jag ska vara ansvarig den 28:e. Försökte lära mig kassan igår men man får hoppas att jag kommer ihåg allt. Det ska bli så skönt att åka hem till helgen. Träffa vänner och njuta av att vara hemma! Så många som man inte har sett på evigheter.

En pepparkaka

Singstar på Bryggan ikväll.. Hoppas att det denna gång nått ut till folk och att dom kommer. Skulle verkligen vara kul! Singstartävling utan deltagare är inte vidare roligt.

Så är ännu en föreläsning och jag har ännu mer att läsa. Men jag har helgen ppå mig så allt kommer att ordna sig. hihi. Tycker det är så kul reklam för Com Bo! "Nu kommer det kiss". Älskar alla julreklamer, påminner om att julen kommer närmare och älskar känslan av snön, mörkret, tända ljus och spänd förväntan. Jag och Persson utväxlade lite julsånger igår och humöret steg genast.  Kan säga som så att jag och hon är kära i julen, snön och allt som har med jul att göra. Bakar just nu en pepparaka. Bara en för har inga formar och ingen lust att vänta på att fler ska bli klara. Mums! Nu ska jag bli snäll.

Lila byxor & Storstädning

Denna vecka har man då inte haft en stund ledig förutom just innan man ska lägga sig i stort sett. Men även det kan vara skönt och slippa känna sig slapp inte hinna tänka på vad mycket man borde läsa. Det här ser ju just snyggt ut, ligger efter med läsningen redan innan en vecka har gått. Tummen upp, och det ser ännu värre ut av att jag sysslar med så mycket annat också. Man tycker jag borde hinna läsa i så fall. Sanningen är den att när jag väl är hemma och hinner läsa är det oftast mörkt och latheten tar över vilket gör att jag inte orkar flytta en lampa så jag kan sitta och läsa. Men nu efter detta blogginlägg har blivit skrivet så ska jag faktiskt ta och göra det. Så finns det ingen anledning till att jag inte kan låta den stå kvar och läsa andra gånger också då "latheten" vill ta över.

Idag ställde jag klockan tidigt och tänkte gå upp och läsa. Som vanligt blev läsningen inte av utan jag somnade om och vaknade turligt nog 45 minuter innan min buss skulle gå. Så det var att gå upp och göra sig klar inför dagens föreläsning om marknadsföring. Man måste verkligen älska vår nya föreläsare för han är så rolig trots allvaret av det han säger. Han får verkligen lektionerna att bli intressanta. Tänk er synen av honom idag: lila. Ljuslila byxor var vad som mötte våra ögon först och alla trodde att detta måste vara ett skämt! Sedan ser vi den mörklila skjortan som skulle vara fin till något annat och en lilaröd slips. Det kallar man stil?
Efter föreläsningen trippade jag till bryggan och vi drog igång en riktig storstädning som verkligen behövdes. Tidigare Klubbansvariga verkade inte ha haft någon städning på sitt schema. Det blev verkligen frächt där inne! Äntligen kan man röra sig och vara där. Sedan visade Mrtn mig hur jag skulle sköta min ansvarsdel på bryggan dvs inköpsdelen. Inte alltför svårt så jag tror nog att det kommer att ordna sig fint!

Är verkligen heleggad inför kommande helger nu... Det ska bli så kul! Sedan den 8:e december blir det hockey i Karlstad för mig, Persson, E, M och JB. Nice värre och julen närmar sig med stormsteg! Jag har mina vänner och Mic... min familj som stöttar så kan det bli bättre?

Allt känns så bra just nu!

Pirater & missade bussar

Idag började lite kaotiskt med att jag inte vaknade i tid för att hinna med bussen till uni och läsa lite med E, Persson och M. Kom en timme sent och efter att vi gjort halva caset och avbröt oss själva hela tiden med prat och planer framöver så åkte vi in till stan och fikade istället. Efter lite strövande längst gatorna i den underbara snön så var det att åka hem och äta för att sedan åka till E och titta på "Pirets of the Caribbean at the World End". Lyckades missa även den bussen med några meter vilket var lite retsamt men svalde det och började gå istället. Lite kallt åt händer eftersom jag inte hann ta med varken vantar eller halsduk. Brrr... men trots det var det riktigt skönt att bara gå. Filmen var bra och Persson som inte sett dom två första fastnade snabbt i handlingen och rycktes med av dramat. Vi kom fram till att Orlando Bloom är het men inte manlig och att Johnny Depp är vår nya idol. Hela hans sätt att vara är helt otroligt, bäst är ändå sättet han rör sig i Pirets. haha. Så klockren! Filmen blev däremot en liten oväntad paus när en spindel dök upp och E drog fram en radarspray som hon sprayade vilt med så luften fylldes och det började svida i halsen även på oss. Trodde nästan vi skulle kola tillsammans med spindeln. haha. Men förstår henne, jag hatar spindlar.

Så vad är det då för planer vi har på gång tro... Många! Förutom att vi ska bli lottomiljonärer så blir det Hockeymatch i vårt kära karlstad i December. Mer än det vågar jag inte avslöja än för var ligger då spänningen i att läsa senare.

Helgen!

Ja vad ska man säga... jag ångrar inte att jag struntade i tentafesten och åkte hem till Värmland. Hur gött som helst att vara hemma och inte minst med Mic. Blev en riktigt slappishelg men var ändå till Älvstrandsgymnasiet på öppet hus och testade blodtrycket, så lite duktig var jag kanske. Sa hej då till Aaliyah och mor hennes, dom ska åka tillbaka till Italien igen men kommer hem till jul. Det finns verkligen ingen sötare unge än Aaliyah! Hon är så underbart gó. Mitt charmtroll till ex granne.
Vad annars har hänt i helgen? Ja jag har blivit konstaterad blondin, haha, och förmodligen fixat sommarjobb... så sommaren 2008 kommer jag att tillbringa största delen av i Värmland. Wiie! Kanske hade varit kul att jobba här i Örebro också men nej, jag vill till mitt vackra Värmland. När jag åkte tillbaka till Örebro idag så fick jag nästan ont i magen av att lämna det. Så det är ingen frågan om saken, jag är hemmakär! Att höra folk prata som vanligt var helt suveränt. Eller här i Örebro tycker dom nog inte att vi i Värmland pratar som vanligt men jag är ju ändå Värmlänning och det är vanligt för mig.

Var också på en dubbelföreläsning idag och början på delkursen "Det komplexa företaget". Kan erkänna att jag knappt lyssnade på ett ord av vad han sa. Hungrig, utmattad efter resan och tankspridd så satt jag och ritade gubbar i mitt anteckningsblock istället. Men av det jag hörde så kommer kursen att bli riktigt svår och vår föreläsare är hur kul som helst! haha. Så klockren, trots att han verkligen tar det han gör på allvar så lyckades han göra det hela mer intressant genom att få saker att hända hela tiden och slänga in lite roliga kommentarer emellan. Okej, jag lyssnade lite dvs på alla roligheter han hade för sig men inte på så mycket annat.

Shit thesame!

Gårdagens tenta gjord och klockan tickar... Snart tar jag bussen hem till mitt kära Värmland igen. Ska bli riktigt kul! Tentan gick väl sådär igår, fick totalt hjärnsläpp och missade en fråga jag kunnat kamma hem i alla fall några poäng på. Det kändes inte alls kul, jag kunde uträkningarna men glömde det lättaste av allt, hur man räknade ut eget kapital så då sket sig hela allt ihop. Shit! Men men... Det finns omtenta om jag inte skulle få godkänt ändå. Eller som vi sa att vi skulle skrika och fira: "Omtenta! Tjalalalalala!" Gött att man får göra om en tenta tills man klarar den utan att det påverkar betyg.

Efter tentan gick jag och Persson och spelade lite Wii hos E och efter att A och Ndja joinat oss gick vi och åt pizza och sedan tillbaka till E och tittade på film. En riktig tjejkväll, alla var däremot så trötta att vi inte orkade med speciellt länge. Bortspolad blev filmvalet och efteråt bröt en disskution ut om hur någon kunnat komma på att ha med skrikande sniglar i en film och A kom på att hon ville ha massa sniglar som husdjur om dom kunde sjunga som i filmen. haha. Men ingen ville ju ha dom riktiga sniglarna som kryper runt på gatorna här i Örebro. Ja vi är inte kloka ibland!

Tenta snart slut!

Det är bara liite lite kul att nu när det är tre dagar kvar till tentan så sitter man och flummar bort en halv förmiddag å sen åker hem för att städa och eventuellt träna. Man känner att man inte kan det man borde och måste öva mer men känner också att det finns annat jag vill ta itu med innan jag åker hem på fredag. Hehe. Det är kanske en fråga om prioritering, godkänt på tentan eller rent rum. Svårt val? Nej men hjärnan behöver lite relax ibland.

Så trött... tur är att jag orkar somna på nätterna nu i alla fall. Men det tär på en när man inte sovit så mycket förut och när man går upp tidigt för att plugga. Anstränger hjärnan och sedan slappnar av. Klart att man blir trött. Längtar till helgen och efter att bara koppla av! Ska bli så underbart härligt. Ännu bättre att få en varm kram och bara mysa rejält. Längtar! Får se hur jag gör om jag ska åka hem på söndag eller måndag. Båda dagarna låter lika frestande. Finns både för och nackdelar... Men det beslutet tar man senare.

When will I see you
When will meet you
When will I be with you again!

Sömlöshet!

Hatar det här med att jag inte kan sova... Ska ta och slänga i mig lite alcohol å ta en åksjuktablett så är jag borta sen. Nej det är inte så bra. Men det skulle vara så underbart skönt att sova en hel natt utan att behöva vakna så fort man vänder på sig och gärna mer än bara tre timmar.
Tack du Lägis som går upp sju på morgonen, dundrar i allt du kan vilket väcker mig ca två timmar efter att jag äntligen och tillslut somnat! Det är något jag inte klarar längre och speciellt inte nu när jag knappt sover något och har en tenta att plugga till. Huvudet tungt och trött och ska klämma in massor av formler och siffror hit och dit.  Det räcker som det är... fortsätter detta så är det jag som får ett utbrott snart och skäller ut Lägis. Att flytta till en annan lägenhet känns mer lockande än någonsin. Bara det att hitta rätt. Till och med korridor måste vara bättre än detta. Inte alls lika lyhört för man hör verkligen allt, till och med grannarna men som tur är har dom slutat renovera där i alla fall.

Ikväll blir det hem till Persson och se på film och äta pizza. Jag, E och hon kom på att vi ville hitta på något och inte bara sitta hemma och dega.

Vill ha mys med min söt!

Halloween fest

Var helkul ikväll på Halloween festen på Strömpis. Trevligt sällskap och skönt häng med vänner. Blev lite fler folk på förfesten än jag trodde från början men var grymt kul... Blev en hel del eller massor, av bilder. Vi var inställda på att ta rekord i antalet tagna bilder något som jag verkligen gick in för. Lånade E´s kamera stup i ett och fotade allt och alla. Hon blir nog lite överraskad av vissa bilder. Haha. Måste bara ha dom och INGA får bli raderade innan! URKUL att JB hängde på, det verkade lite tveksamt där ett tag men han hängde med! Wiiie!
Mindre kul var att min slips och min hatt vandrade iväg åt andra håll, får försöka fixa tillbaka de på något sätt. Vet ju vilka två det var som hade dom så.... det fixar sig alltid. Eftersökningen på strömpis fungerade inte i alla fall.

Jag och E upptäckte en liten rolig sak ändå, vi kan inte INTE hålla balansen när vi står och försöker stödja på varandra! Vi undviker det tror jag. Hur bra balans vi än har när vi står själva så funkar det bara inte när vi försöker på fina koster... Trodde vakterna skulle slänga ut oss från Strömpis en sväng där när vi damp i golvet. haha. Ska inte helt säga att alkoholen inte hade något med det att göra men det var då inte bara den. När den ena höll på att ramla försökte den andra resa sig och sedan tvärtom att vi inte klarade ha den balans vi borde.

RSS 2.0