Helgen

Borta bra men hemma bäst... jag kan verkligen säga att mitt hemma är numer här hos Björn i Rockhammar. Eller det har ju varit de ett tag men den rätta känslan har inte riktigt infunnit sig förrän nu. När jag bodde i Örebro till exempel så kändes mitt hemma fortfarande som det var i Bergsäng. Men jag känner mer och mer att det börjar försvinna, både på gott och ont.

Helgen har i alla fall varit helt underbar! Lördagen och Eldfesten blev en hit. Men jag tyckte däremot att de var något som inte riktigt stämde när jag gick hem. Jag hade nämligen 320kr när jag gick dit och 300kr när jag gick hem!? Hur gick de till? Jag har tänkt och tänkt, klurat och försökt väcka minnet men den enda förklaringen jag kan komma på är att jag smet undan inträdet.
Hur jag ännu lyckades med det förstår jag inte jag hade ett band runt armen som man ju ska få när man betalat. Dessutom när jag fick veta att jag skulle betala 20kr extra i garderobsavgift så kändes det som att det rök ut öronen av skymfen att först betala sååå mycket i inträde sen ytterligare 20kr i avgift för att få hänga in tröjan.
hahaha. Ja mina vänner... har ni någon bättre förklaring?

Promenaden från festen till mitt nattliga logi blev ganska intressant den med. Först var det hällregn så jag väntade ut det lite. När jag kom ut så dugga de lite, knappt de så jag påbörjade min vandring mot förfesten där jag skulle hämta mina stuff. Promenaden skedde i böcksvart mörker men jag gick efter en snubbe som verka veta vart vägen var. Ibland kom en blixt utan ett ljud och lyste upp men efteråt blev det bara ännu mer svart. Det var inte det lättaste att hitta rätt gata i mörkret, jag var inne på rätt, vände, fick gå tillbaka och sen vända igen för jag var ju på rätt och sen hitta jag rätt.
Tillbaka och bana väg mot sängen. Mina fötter gjorde såååå ont! De kändes 3 gånger så stora som de borde när jag väl hittade helt rätt och kastade mig ner på en soffa. Sängen var nämligen i taket och jag ville inte klättra upp där. Sov gott ett par timmar tills pappi slutade nattskiftet och hämtade mig. End of story...

Hur många "rätt" kan ni hitta i denna text? hehe.

Yey!

Så var Lördagen här... känner mig faktiskt lite dagvill. ikväll ska jag iväg och träffa några av mina favoriter. Vänner som jag inte alls har så mycket kontakt med men som det ändå känns som om jag pratade med igår. Ska bli grymt nice!

Igår var jag mor och Aidi på skogamarken. Mycket folk faktiskt och jag gjorde mig några fynd. Bland annat en ring som jag verkligen älskar och sambalost. Mums! Stark och god. Var sugen på att köpa samma gröna pestoost som jag köpte förra året men tänkte det kunde vara kul med en annan sort denna gång.
Nu ska jag över till min kära Pappi några timmar innan det är dags att röra på sig. Känner att idag komme rbli en riktigt slappisdag fram till ikväll. Som de ska!


Ny ring & klocka <3


Topplös

Aidi ligger vid mina fötter och buffar åt grannhundarna som står och skäller. Hon gillar inte att de går förbi vårt hus eller att de är så högljudda. hehe. Sötnos. Hon gillar i och för sig inte att någon går/cyklar förbi över huvud taget egentligen, hon vet ju inte vilka det är eller vad de har för avsikter. Morr!
Vi var över till grannen en sväng förut. Fick veta att hon trimmat bort några fingertoppar i gräsklipparen. Jag må säga att då är man ju bra klôvig! Varför sticker man frivilligt in fingarna i en sån? Dessutom var den en man skjuter framför sig. Fingrarna ska ju vara på handtaget inte under klipparen! Jaja... slutet gott allting gott.

Imorgon står bolaget och Skogamarken på schemat. Jag var visserligen in tidigare idag men kände att jag inte riktigt fick med det jag ville. Så det krävs ännu en sväng.

Fikapaus

Så har jag slagit mig till ro för helgen i sköna Bergsäng. Innan jag åkte var jag in en tur till Marieberg. Fann mig en klocka (anledningen till att jag skulle dit) och lite smått. Jag skulle dock inte handla nå vidare så det blev inte så många påsar med hem. En av dem var också bolagspåse och en expressohouse påse.
När jag knalla förbi expresso house så kurrade magen, så där inhandlade jag en grillad macka och en cupcake. Kunde inte motstå dom när dom stod så fina vid disken. Intalade mig själv att jag var värd en. Kanske lite onödigt men gott och den var ganska liten. Perfekt! en liten fika/mini lunch paus.

Såg lite ut såhär:


Morgonträning

Jag startade denna morgon med ett träningspass... riktigt skönt må jag säga! Sedan hem, fixa lite äta och sen ut på en promenad med Aidi. hade tänkte mig en långpromenad från början med helt ärligt så blev jag så jäkla kissnödig så jag var tvungen att vända efter en stund. Visst fanns ju möjligheten att slå sig ner i skogen men jag hade faktiskt ingen lust alls till det! Av någon anledning har jag börjat tro att det finns ormar överallt.

På affären efter träningen passade jag på att skaffa mig lite motivation också... i form av en träningstiding. Massa fina recept och tips. Får la se om det hjälper något. hehe. Man tar ju till alal knep! Så nu hoppas vi att jag fylls av motivation och träningslust så att jag inte ger upp så snart jag kommit igång. Vill ha ordning på mig rygg och om jag tappar några kilon där på vägen så skulle jag ju inte gråta precis.
När jag ställde mig på vågen häromdagen så kände jag dock för att gråta. +2kg på bara någon dag. Men som Björnis sa: man går ju upp de bara av att äta. Å jovisst, dagen efter så var de borta igen. Puh! Man bör välja sina tillfällen på vågen om man nu ens ska få efter de. Jag är ganska anti faktiskt, men för att kunna jämföra framöver så var jag tvungen.

Love!

Jag älskar mina nya skor som jag köpte i Västerås!


Yey!

Igår blev jag lite impulsiv och skaffade något vackert till vårt hem. Lite stort också... och med tanke på att planen är att flytta så får man ju hoppas att de får plats på nya stället. Men det var ett riktigt kap och precis ett sådant jag har letat efter så ingen tvekan behövdes.
Vad tycks?


Västerås weekend

Har tillbringat helgen i Västerås tillsammans med min söta sambo. Med oss var också mor och Guran, syss och Rob. Det var riktigt skönt att komma hemifrån och inte bry sig om något alls.  Det blev en massa chill och shopping och helgen var över alltför snabbt. Jag har i alla fall lärt mig att jag inte är någon finsmakare gällande mat (fy för rött kött) men omgivningarna på restaurangen var riktigt härlig, Franks för er som vill veta. Akropolis är en restaurang jag rekomenderar om någon ska till Västerås. Mums!

Mellan all shopping tog vi oss en fika... hos herrarna Ben & Jerrys. passade på att testa lite olika smaker. Det satt inte alls fel!


Frukost

Bort med tråkigt torrt bröd och fram meden tallrik lättfil, banan och hallon. MUMS! Serveras med ett ägg och ytterligare en frukt. Jag gillar starkt! Så ska min frukost se ut framöver också.

(R)Evolution

Igår blev de som sagt bio med Martina. Mycket trevligt och vi bestämde oss för apornas planet. Jag tyckte filmen var riktigt bra! Men samtidigt blev jag mest bara ledsen efteråt. För apan och för hans "ägare/pappa". Det är faktiskt en sak som mycket väl skulle kunna hända.
För de som har sett de tidigare filmerna så tar ju aporna över världen och har människor som sina husdjur istället för tvärt om. Denna visade början. Om hur allt blev som de blev och hur aporna blev så smarta.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva förutom att filmen är klart sevärd!


tick tock

Vad jag vill att det ska bli torsdag... åker nämligen på en minisemester i Västerås då! Samtidigt så vill jag att ytterligare en vecka kan gå. Så jag vet om jag ska sörja eller fira. Hoppas på firande. Hur som helst kommer det ju att bli en riktigt fin helg oavsett!

Idag blir det att fixa lite. Kanske avsluta målandet som det går så långsamt frammåt med. Men först till gymmet samt lämna tillbaka ett trasigt verktyg. Sedan var det snack om bio ikväll med min favorit Martina. Sweet!

Mums!

Jag var så galet sugen på choklad... tur är så finns ingen hemma. Så jag rotade igenom skåpen och rotade ihop det nöst bästa. Morotsstavar med chilidip. MUMS! Jag brukade äta de jämt ett tag... det var länge sedan nu. Men jisses vad gott de är!
Ett tips på hur man kan göra det nyttigare är med kesella. Det måste jag testa!



Bilden är dock med avokadodipp.

Mitt nya mål

Mörka moln hotar med regn... jag har gömt mig under ett täcke och försöker övertala mig själv om att ta en promenad och sen åka in mot stan för att handla. Måste fylla på skafferi och kylskåp med nyttigheter då jag kastat alla onyttigheter. Bara för att jag bestämt mig för att jag inte ska äta godis och liknande så blir jag extra sugen. Såklart!
Men jag har ett mål som min älskade sambo hjälpte mig sätta upp och jag ska göra mitt bästa för att hålla fokus på det. Tänkte starta denna vecka med promenader och att bli frisk för att sen nästa vecka återuppta gymmet. Känns som en bra plan!
Ska iväg imorgon och knäcka ryggen också. Har inte haft ont på länge så det kanske har rättat till sig igen. man kan ju alltid hoppas! Vill inte ha fler käppar i hjulen.

helgen

Helgen är över och måndagen är här. Jag slappade till så snart jag vaknade på måndagsmorgonen. Vad är det som gör att veckodagar är så sega? i helgen har jag haft storstädning, tror nog att jag lyckats gnugga bort varenda liten dammpartikel som finns. Det märks en grym skilnad på luften inne i huset må jag säga. Men hur kul är det att städa på detta vis varje vecka om inte oftare?! Men att städa och noga är ett bra tips för att hålla igång kroppen, om man nu inte vill åka till gymmet. hehe.

Annars så var vi ute och testade om båten var tät i Lördags också. Den flöt men den tog in lite vatten så den fick inte ligga i värst länge. Bensinstopp blev det också så medan karlarna var iväg och fixa soppa låg jag på fören och njöt i solen. Fy vad det känns att kalla höstvindar ligger i luften, men på dagen och i solen så kan man ändå inte klaga. Underbart!


Ny spindel?

Om ni missat det så ska de ju komma en ny spindelman film nästa år i Juli... MEN, de har bytt ut Tobey Maguire OCH de börjar om från början. Ny spindel, ny serie, ny regissör. Den nya spindelmannen ska bli Andrew Garfield.
Jag är spänd på filmen och tycker den verkar bli riktigt bra... jag tror också att Andrew kommer bli en bra spindel, lite tuffare och bättre. Eller?




Lite för bra...

Intervjun jag var på igår var verkligen för en suverän tjänst. Vilken chans! En lucka som det egentligen bara är att kasta sig mot. Men jag vet inte... det känns liksom lite för bra för att vara sant!
Kommer all denna möda ge resultat eller kommer jag stå besviken igen för att ha missat världens chans?!
Jag är inställd på ett nej, men jag hoppas på ett ja.

Woho!

Där tändes en låga innuti mig... av hopp. En varm glöd denna regniga och kyliga onsdag. Allt vad sjuk heter försvann (nästan) i samma stund. Sitter på extrajobbet och minuterna har aldrig gått så långsamt! Det lät så suddigt men chansen finns och det bästa är ju att jag får komma dit och träffa dom. Sen vet dom vilken jag är och möjligheterna för annat öppnar sig.

Håll tummarna folket!

Slapphelg

Vilka roliga dagar de har varit... då uttalar jag det med en viss ironi. Jag mår pyton. Halsen brinner, rösten försvinner med jämna mellanrum och huvud och öron dunkar. Dock är inte jag inte tätt i näsan så det är ett plus. Orkeslös och allmänt matt. Skönt är det ju att jag är hemma i bergsäng och får bli lite ompysslad. Mammi har hjälpt mig med promenader av Aidi och maten blir serverad. Skööönt! Det är verkligen inte fel att slippa tänka på allt vad mat heter ibland.

Men visst har det varit lite kul att vara hemma i Bergsäng, dock mest skönt. I torsdags åkte vi på Bingo i Råda. Inget vann vi och inte var vi speciellt nära alls men det var skoj att hitta på något. Roligast är ändå när alla helt panik ska hem så snart det slutat, de kan vara där flöera timmar i förväg men ska hem direkt. Det finns bara en väg men bilarna trängs och ställer sig i fyra filer?! Flaskhals kan man säga!
Vi tog det lugnt och väntade tills de flesta åkt, sen väl ute vid vägen och jag släppt förbi två bilar, kugghjulsprincipen i ära, så åker en annan bil ut brevid mig och beter sig som om det fanns två filer? What!? haha. Idioter.

Sen har det blivit lite shopping och allmänt mys. En slappis "helg" i all ära. Känner kanske att jag gottat mig lite för mycket för att vara ärlig. Men det tar jag igen när jag blivit frisk igen. Ska åter finna motivationen till att gymma!

Inte på topp

Sitter på jobbet och inväntar öppning. Kan inte påstå att jag mår så där jättebra. Inatt hade jag svårt att sova på grund av att halsen kliade och retades något så enormt. På morgonen sov jag däremot, och lite för länge. Just nu är jag trött och hängig, tackar gudarna för att jag kom ihåg att ta en Alvedon innan jag åkte hemifrån. Känns just nu som att det nog behövdes. Illamående smyger sig på också. Kanske blir en kort dag på jobbet idag.


Latmask

Innuti mig bor en rejäl latmask! Ju latare jag bli ju sämre mår jag. Snälla nån! Ge mig en spark i arlset! Hjälp mig finna motivation och jaga iväg latmasken!

Jag har en liten vag plan inför hösten... men jag har märkt att jag inte fixar de själv.

Latdag

Jag har haft en riktigt bra helg. Blev lite besviken ett tag där på lördagen när så många backade ur, när jag är som mest taggad så kan eller vill ingen annan som vanligt. Men det slutade med att bli en riktigt trevlig kväll i alla fall.

Idag hade jag värsta planerna, egentligen var ursprungsplanen att åka till Värmland men det skjöt jag upp ett par dagar. Sen ringde nyss Chefen och undrade om jag kunde jobba ett par dagar ändå denna vecka. Men så hade jag ju planerat in Värmland på en av dessa dagar så det var ju tokigt. Men man kan ju inte ångra sig och säga att jag inte behövs och sen vilja att jag arbetar ändå?! Det blev lite tokigt de där. För självklart hittar jag ju på annat om jag inte ska jobba.

Så planerna för idag blev följande. Gym --> städa & tvätta --> Måla ---> fixa med båten och hämta traktor.  Gymmet blev de inget av, kände mig för lat idag, tänkte att jag kör på imorgon iställe, men nu ska jag ju jobba då. Hittils har jag bara öppnat upp båten för torkning och latat i solen. Mene, jag har ju hela dagen på mig! hehe.

RSS 2.0